söndag, juni 14, 2009

Regnet det bara öser ner.....Är tillbaka igen i lägenheten och det har regnat och regnat och regnat....ja jag vet att det nästan har regnat överallt i vårt land den här helgen. Men det kan faktiskt vara ganska mysigt med regn. Om man sitter inne med en tekopp och en bra bok. Det är bara det att den här helgen har det behövts raggsockor och tjocktröja också. Ska det vara så här? Inte mer än 8 (!!!) grader och ett blåsande som påminner om värsta höststormen. Inte ens hunden vill gå ut. Roxy vände och ville in igen utanför porten när hon upptäckte vilket ösregn det var. Burr...jag fryser! Det finns bara en sak att göra. Jag går och badar! ( I ett varmt skönt bubblande BADKAR med tända ljus!)


22 kommentarer:

Linda sa...

Bubbelbad och tända ljus kan göra underverk!
Det låter underbart skönt. Något badkar har vi inte, men jag trivs som fisken i vattnet i duschen i vårt nya badrum än så länge :)

Enligt väderrapporten så ska vi få 18-20 grader och sol imorgon, jag hoppas de har rätt för jag saknar de där varma solstrålarna...
Raggsockorna ska vara undanstoppade nu!

Christina sa...

Samma väder här, och hundarna vägrar gå ut om inte jag också gör det...suck.

Lena sa...

8 grader och regn är ruggigt. Här har vi sett solen idag. Lite kallt i vinden, men jag klagar inte. Det regnar ju inte.
Har du hittat någon bra bok?

Tankevågor sa...

LindaLotta - Nu behövs underverk för att få upp värmen.
Hoppas vi också får lite varmare i morgon annars går jag i ide!Christina - Kloka hundar! Men visst är gränsen nådd på något vis när inte ens hundarna vill gå ut!

Tankevågor sa...

Panter - Jag kan faktiskt stå ut med regn....men inte att frysa så här års!
Bra bok....ja du vet ju hur det är. Så fort jag hittar en ska jag berätta det för dig.
Helt hopplöst med läsningen nu också.
Hur går det för dig?

Elisabet. sa...

Men i Ystad har vi haft en alldeles underbart strålande fin dag och när jag cyklade till jobbet i morse höll jag på att börja gråta av glädje .., vinden var VARM mot kinden!

Överallt på gräsmattorna svämmar det över av Tusenskönor .., det doftade från blommande spireor och koltrasten flöjtade så där så hjärtat ville brista.

Gud, man skulle ha blivit predikant .-)

Kesu sa...

Jag kan inte minnas sist det regnade HELA dagen. Samma här hos oss, Lelle R tog några tveksamma steg, tittade på oss och undrade om vi verkligen visste vad vi gjorde när vi gick ut. Only mad dogs and Englishmen går ut i sån väder. (VI hade pckså 8 grader!)

Fniss, klart du ska bli predikant Elisabet!!!

Jag tänkte fråga om du läste nån bra bok i badet, men det verkar inte så. Hojta till om du vill ha boktips! Jag har massor :)

Humlan sa...

BURRRR!

Hannele på Hisingen sa...

oj, sol och varm här.

Tankevågor sa...

Elisabet - Ha ha ....du skulle kunna bli predikant helt klart!
Men precis den där värmen och fågelsången längtar jag efter nu. Här har regn-och-kyla-vädret hållit på hela helgen och fortsätter verkar det som... burr!Kesu - Kan inte minnas att det varit så kallt någonsin i juni tidigare. Regn lite då och då är väl ok....men nu är det flera dagar!
Ha ha ha....så Lelle R ville inte heller ut! Hundar är kloka. :-)
JA tack jag behöver alltid nya boktips!! :-)Humlan - Det ordet säger allt!Hannele - Vilken skillnad....känns som du bor i något annat land...Här är det HÖST-känsla. ;-)

Annika sa...

Fy tusan...visst kan regn vara mysigt, men inte såsom ni har det...Ni har ju regn "jämt", och så himla KALLT.
Usch, jag kommer hem om två veckor. DÅ hoppas jag innerligt att det har vänt!!
22 grader här, och sol, och klockan är bara strax efter 7 på morgonen...I know, I am not gonna rub it in, but...
:-)
Nej, men allvarligt...må vädret hos er bli bättre snarast!!!
Antar att det inte blev ngt premiärdopp på landet?
KRAMAR!!!!

Bloggblad sa...

Äsch, varför fick vi ingen bild på dig i badkaret? Regn vet vi ju hur det ser ut. Har sett det på nära håll på tok för mycket.

Fast just idag är det skönt med innesittardag. Tröttheten blommade ut i en praktförkylning...

Tankevågor sa...

Annika - Ja regn kan faktiskt vara mysigt....om det kommer lite mer sällan och inte så här ihärdigt i flera dagar. Men kylan är det värst med tycker jag. Inget bad och inget utesittande på kvällarna än....och det är JUNI!
På midsommar blir det väl fleecefoder i sommarklänningen och sydväst på huvudet över blomsterkransen! ;-)

KRAMAR i massor!

Tankevågor sa...

Bloggblad - Nu smet du mellan här när jag skrev.
Ha ha ha....BILD på mig i badet!? Jadu, det kanske vore något? I alla fall för alla som behöver muntras upp pga av all kyla och regn.
Stackars dig, inte kul med sommarförkylningar! Krya på dig nu!

Klimakteriehäxan sa...

Mmmm - bra förslag! tror jag ska följa ditt exempel!

Tankevågor sa...

K-häxan - Man får garanterat upp värmen i alla fall. Vi kan ju inte vara badkrukor hela sommaren så vilken tur att badkar finns. ;-)

Gunilla sa...

Här i söder var det faktiskt rätt ok väder över helgen men i fredags när vi hade studentutsläpp var det allt annat än ok!

JULIEK sa...

Ja ser det regner nesten overalt i Norge og Sverige. Vi har bare hatt lett regn her så vi har det ganska bra. Hoppas det blir varmt åt er snart : )

Tankevågor sa...

Gunilla - Det var ju typiskt att det blev dåligt väder på studentutsläppet! Så trist! Det var likadant med vår skolavslutning förra veckan...den regnade in oss i skolmatsalen.Julie - I kväll klarande det äntligen upp....annars har det varit tända lampor inne så mörkt har det varit. Nu vill jag ha sol och värme!Kram

Kesu sa...

Då kommer här två, till att börja med: Vem vill bli miljardär? Heter numera Slumdog millionaire på svenska. Japp det är boken som filmen bygger på. Det går bra att både se film och läsa bok. Båda är faktiskt bra. (Vill du läsa på engelska letar du efter Q&A som den hette innan den bytte titel till Slumdog millionaire.)

Min pappa hette Stikkan om Stikkan Anderson. Av dotter Marie Ledin med spökskrivare. Finns nu i pocket. Mycket välskriven och intressant.

Happy reading!

Tankevågor sa...

Kesu - Tack för tipsen! Båda två kan jag tänka mig läsa. Marie och hennes familj är vi "grannar" med här ute i skärgården. Det är bara en ö mellan oss. :-)

Kesu sa...

Vad spännande att du bor så nära dem! JAg har uppfattat familjen Ledin-Andersson som raka och trevliga. Har du stött ihop med dem någongång? Du får säkert stort utbyte av Stikkanboken! Jag kommer med fler tips senare - om du vill.

Midsommarkram