tisdag, mars 17, 2009

Titta vad jag hittade!

I helgen när jag var ute och gick på Djurgården tänkte jag att det var väl sjutton också om man inte kunde få syn på lite vårtecken snart utan att behöva åka till Skåne. På Waldemarsudde grävde jag fram de här små solarna och visst är det fantastiskt att våren kommer igen varje år efter vinter, kyla och mörker? Jag älskar våra fyra årstider. Tänk att leva i ett land som bara har varmt eller bara har kallt jämt.
Nu har jag vårkänslor så det så.

25 kommentarer:

Panter sa...

:) Det behövs något för att nära hoppet. Håller fullständigt med om årstiderna.

Panter sa...

Hoppsan! Där var jag snabb. Dottern påstår att snödropparna blommar i bersån. Hon måtte ha bättre syn än jag, men jag ska spana ordentligt i morgon.

Humlan sa...

Jag tror att de är de mest lysande gula små blommor som finns, det är så mycket glädje i dom!

mossfolk sa...

Ja, jag älskar våra årstider!!!
Och här är också alldeles fullt av vårkänslor :)

LindaLotta sa...

Jag har krokusar, snödroppar, vintergäck och irisar på södersidan och tulpaner och påskliljor är uppe fem centimeter.
Det är ofattbart att de kommer igen varje vår!
Åh vad det är härligt!
Idag har tom solen lyst från en knallblå himmel :)

Anonym sa...

Sedär! Vårtecken i Stockholm, alltså borde det finnas även här i sydvästra Götalandet, men jag har inte hittat något än.
Förutom LÄRKAN idag! Javisstja!
Det är ett fint vårtecken!

londongirl sa...

Panter - :-) Dottern har mer koll alltså! Härligt med snödroppar...det har jag inte sett här än fast jag har hört att det ska finnas.Humlan - Visst är det glädje när de kommer och namnet Vintergäck....visst är det härligt! :-)Mossfolk - Samma här! Vårkänslorna är här....på flera sätt. :-)Lindalotta - Åh vad härligt! Ni är minst en månad före oss här uppe! Men fåglarna kvittrar och det är så härligt :-)Marskatten - Lärkan!! Det är ju inte dåligt. Men småfåglarna har fått vårfnatt här nu. :-)

CiCCi sa...

Här utanför porten blommar snödropparna och gula krokusar. Så fint. Fick aldrig nån mejladress till dig av Sabina. Men jag åker ju dit med någon som hittar i London lika bra som i sin ficka. Och dessutom bor vi hos kompisar som bott där väldigt länge så jag hoppas det ordnar sig ändå. Kramen

Fresia sa...

Ljuvligt, snart snart så är den här. Tack för detta "tecken"...

londongirl sa...

Cicci - Det är klart att det ordnar sig! Ni kommer få det så mysigt i London. Nu blommar nog påskliljorna i Hyde Park. Ta en kaffe latte på Starbucks för mig och glöm inte FOTA!! Väntar på bilder sen på din blogg. :-)
Ha en jätteskön-rolig-romantisk resa!! KramFresia - Idag lyste solen in genom fönstret när jag vaknade. Härligt! Nu är det nog vår. :-)

Anonym sa...

Heter de Vintergäck? Vilket fint namn!

Gisan sa...

Så fina! Jag hoppas att de inte behöver frysa sönder innan den riktiga våren kommer. Kramar...

Annika sa...

Härligt L!!!
Riktigt härligt!
Jag såg vårtecken därhemma också medan jag var där. men mest glad var jag över snön :-)
Idag ska det bli 20 grader här där jag bor. Våren är ett sant faktum!!!
Härligt. Bring it ON!!!
Kram!!!

londongirl sa...

Matildasfikarum - Ja visst är det fint! De gäckar vintern med att vara först att blomma....när snön nästan ligger kvar.Gisan - Nej det får vi hoppas att det blir lite mer värme och sol nu...Annika - Vet så väl att du var glad åt snön och det var jag också. Det var så vackert. Men nu har våren kommit helt klart. Solen lyser och fåglarna kvittrar. :-)
Men 20 grader hos dig! Vilken värme! Har du en massa vårblommor i din trädgård nu som slår ut?
KRAMAR

Mildamakter sa...

Gratulerar! ;o)

londongirl sa...

Mildamakter - TACK! Det är härligt med vår! :-)

smulan sa...

Ja, visst är det fantastiskt med våren! Här uppe är det fortfarande mycket snö, men solen värmer och det droppar från taken. Fast än dröjer det innan den första vårblomman visar sig.

Men jag k ä n n e r att våren är på väg!

londongirl sa...

Smulan - Tänk att ni har en massa snö kvar. Vårt land är verkligen avlångt. Här lyser solen fast klockan är snart 17:30. Vilken skillnad på bara några veckor. :-)

Klimakteriehäxan sa...

Åh så ljuvligt med lite blommor! Jag har knappt sett ett enda vårtecken med egna ögon än i år!

HusEtt sa...

Jag har sånna som blommar och är på väg att blomma ut :-)! Älskar klimatzon 1.

londongirl sa...

K-häxan - Det hade inte jag heller förrän jag såg de här ute på Djurgården. Borde ha sett mer med tanke på att vi jämt är ute med hunden och går. Men NU den här veckan har vi lite blad (tror det ska bli krokus) i en rabatt på gården utanför vårt hus. :-)HusEtt - Ni är ju flera månader före oss! I går kväll kom det snöflingor i luften här! :-/

JULIE K sa...

Åja vist blir man glad. Jag hittade tusilago igår, blev såååå glad. Vi har enda mycke snø, men den tøar og det er så ljuvligt at titta på våren som sakta setter spor i naturen. Javist er det bra at vi har fyra årstider : ))))

Lisa sa...

Vet du, när jag blir "rädd" för att flytta tillbaka till Sthlm kan jag gå in på din blogg och bara känna att det är en underbar stad... Tack för dina fina bilder!

Sabina sa...

Aaaaaa loveli=)
Mera vår tecken tack..
Trevlig helg på er.
Kramkram

londongirl sa...

Julie - Visst är det skönt när man märker att det faktiskt är vår på gång. Längtar att få sitta ute med en tekopp mot en solig vägg. :-)
Lisa - Men åh, vad glad jag blir över dina fina ord! Jag tror det kommer att bli bra, bara ni kommer hem ska du se!! Julie är ju faktiskt född här så hon ÄR ju en liten stockholmare hon också. Men ni kommer nog att frysa!! ;-)Sabina - Ja nu behövs det vårbilder som värmer för ute är det kallt idag tycker jag. Burr!
Ha en bra fredag! Kramar