lördag, mars 28, 2009

Morgonpromenad


Klicka gärna så kanske ni ser något i allt det grå! :-)

Morgonpromenaden på Skeppsholmen gick i gråskalans färger. Snöslask och moddigt var det och det gick inte att se tvärs över till andra sidan nästan någonstans.


Orion låg på sin plats som vanligt.

På slak lina.

Grått, grått, grått...

29 kommentarer:

Lena sa...

Ja, grått, men ändå vår på något sätt.
Hoppas du får en trevlig helg!

Tankevågor sa...

Panter - Man vet ju att våren är så här....sol och blå himmel ena dagen och snö och slask nästa. Nu kan det gärna få komma lite regn så snön försvinner snabbare.
Tack, ha en fin helg du med!

UllaMona sa...

Här är det åxå grått och våren känns väldigt långt bort.
Hoppas att solen tittar fram under em.
Ha en fortsatt bra lördag.
Kram

Anonym sa...

Fina gråbilder trots allt. Nästa vecka ska det bli varmare. Ha en fin helg!

Tankevågor sa...

Ulla Mona - Hur har ni det med snön? Har ni mycket kvar? Ni har liksom en extra årstid nu. "Vårvinter". Jag hoppas också på solglimtar.
Ha en skön helg! KramSlottsträdgårdsmästaren - TACK snälla du! Jag måste in och läsa ordentligt hos dig...har du varit på mässan i Älvsjö? Kan du rekommendera den i år?
Ha det gott i helgen?

Humlan sa...

Det är något speciellt med dimma, dina vackra bilder har fångat stämningen perfekt!
Kram

Vonkis sa...

Tänk att snön kom så samtidigt på så många ställen. Grönmålade naglar har inte fungerat den här gången så nu funderar jag på att ställa mig på balkongen och vårskrika.

Bloggblad sa...

Är det bara jag som älskar gråväder? inte sommartid, men så här års tycker jag det är ljuvligt vackert och njutbart och kravlöst.

mossfolk sa...

Jag brukar tycka att sådant väder är vackert på sitt eget sätt. Allt är så stilla då... Men just nu vill jag helst ha sol och fågelkvitter, blommor och blå himmel :)

Christina sa...

Var står den där lilla fina pagoden?
Det kanske är något nytt vid Östasiatiska eller...?

Undrar utflyttad nollåtta

Sabina sa...

Vackra foton men ack så gråmulet väder. Jag vill Ha VÅR! Å det är NU=)
Kraaaaaaaaaaaam

Tankevågor sa...

Humlan - Tack! Men i morse kändes det inte alls något stämningsfullt. Bara slaskigt och trist. jag brukar gilla det grå men nu längtar jag efter SOL och värme! KramarVonkis - Gör vad som helst bara det hjälper! ;-)Bloggblad - Nädå jag gillar det jag med. Men just nu vill jag ha sol och vår! (Hm...det lät konstigt kanske)
Sen tycker jag faktiskt att det är skillnad på gråväder och gråväder...
Jag älskar REGNGRÅTT väder när allt bäddas in av regngrå skyar. Bara ljudet av regnsmatter mot taket eller fönsterbleck är så skönt!Mossfolk - Samma här! Jag är helt på din linje just nu! :-)Christina - Precis, just där står den. Tycker också den är fin. :-)Sabina - Jag vill också ha det nu. Värme och sol. Kom igen nu våren!
KRAAAAAAM

Lena H sa...

Är det någon som sett en stare ännu? Om vi ska ha sju oväder efter det att staren kommit vore det ju bra om man kan börja räkna bort ovädren så att våren får komma ;-)
Fast jag har hört gotlänningar som säger det mycket vackrare!

Tankevågor sa...

Lena H - :-) Så du känner till det där med starurar! Det talades det alltid om hemma hos mig när jag var liten. Har du också anknytning till Gotland?
Naj naj jag har int sett nån stare än!

Anonym sa...

har hört stararna så nu är det

"bara" 6 starurar kvar tror jag,

kors va mycke dumt dom tutade i en.

Bilderna gillar jag.

kram syster

Klimakteriehäxan sa...

Nog för att vädret är urtrist, men fina bilder blir det! Trevlig helg!

Tankevågor sa...

Kära syster - Jag har varken hört eller sett några starar än. Men då har vi kanske "bara" sex oväder kvar då? KRAMK-häxan - Trist väder som bara den! Men det mesta av snön verkat ha slaskat bort idag så Gumman Tö har jobbat på bra.
Ha en skön fortsättning på helgen du med!

Villa Nian sa...

Oj, visst var det grått men även vitt! Tänk idag har vi haft rena rama vårvindarna här nere i södern! UNDERBART!

Tankevågor sa...

HusEtt - Det låter så härligt med vårvindar! :-)
Idag på söndagen har det varit ännu mer grått. Dimma och ingen sikt i promenaden alls. All snö borta igen så nu är det inte ens vitt längre. Bara grått.

Lena H sa...

Nej Londongirl, inte har jag anknytning till Gotland men väl till Stockholms skärgård där man åxå pratade om sju oväder efter det att stararna kom. Däremot har jag flera trevliga arbetskamrater som har anknytning till Gotland så man vidgar ju sina vyer ;-)

Tankevågor sa...

Lena H - Så ni sa så också där ute i din ö-värld. :-) Vet du att jag blev lite överraskad när jag läste på Wikipedia att "Star-ur" var ett gotländskt uttryck. Trodde det var ett mer allmänt gammalt uttryck över hela vårt land.
Alltid lär man sig nåt eller hur?

Hannele på Hisingen sa...

En sån trevlig promenad.

Tankevågor sa...

Hannele - Kul att du hängde med på den! :-)

Unknown sa...

Jag står inte ut med allt det gråa. Även om dina bilder som vanligt är förtrollande vackra, så vill jag ha VÅR. Det är deprimerande med slask och grått.

puss kram

Tankevågor sa...

Rosvik - Jag vill också ha vår och i morse var det ÄNNU gråare än igår. DIMMA!! Suck...men jag tror det är på G nu....det måste bli vår och varmt snart.
Kram kram kram

Anonym sa...

Vilka fina bilder.!TACK!

Tankevågor sa...

Anonym - Roligt att du tycker om dem! :-)

Kesu sa...

Nu sitter jag här igen och försöker komma på vilken av bilderna som jag gillar BÄST. Puh! Det är alltid så svårt när du lägger ut flera stycken. Inledningsbilden med bara en båt i dimman sänder nästan rysningar utmed ryggen. Och när du skriver om mistlurar, ja, då är jag där! Står bredvid dig!

Efter mycket funderande får det sedan bli bilden med en båt i vänstra kanten, den med spegelbilden i vattnet. Andas ro. Och sista bilden med perspektivet. Ja, den måste jag också ha med.

Tycker som Bloggblad: dimma är kravlöst. Rofyllt! Inte alltid så klart, men ibland.

Tack för ögongodis så här innan arbetsveckan börjar!

Tankevågor sa...

Kesu - Det är så roligt att läsa dina tankar om mina bilder! Tack för det! Blir så glad att du tycker om dem och att du är med när mistlurarna hörs! :-))