tisdag, juni 24, 2008

Bokfrukost

Nu börjar jag äntligen komma in i det här med att vara ledig. Lata mornar med frukost som får ta tid. Inga tider att passa, inte så många i alla fall. Lite pyssel ute på taket med att måla spaljéer och plantera och fixa med blommor. Tänker bygga och sätta upp ett skyddsnät där ute så att katterna kan vara där utan sele.
Just nu läser jag Linda Olssons nya bok: "Sonat till Miriam". Jag tycker det är så skönt med sommar för då har man tid att läsa mycket mer. Vad läser ni just nu eller vad har ni tänkt att läsa den här sommaren?

28 kommentarer:

cS sa...

Det är verkligen en sommarkänsla. Läsa när man vill och få vända på dygnet (lite i alla fall)om man känner för det. Idag ska jag till min syster och låna/byta böcker. Läser i snitt en bok om dagen på min semester. Så sex böcker blir det, minst, den här veckan. Mest deckare, kriminalare och biografier på sommartid. Facklitteratur är bannlyst på semestern. Claus

Morgondimma sa...

Jag väntar otåligt på Jan Mårtenssons nya, den borde dimpa ner i brevlådan idag eller i morgon. Sedan står Björn Hellbergs nya och stampar i farstun hoppas jag.

Hasse Wester sa...

Vilken härlig bild...ha en skön dag.

Tankevågor sa...

CS - Då läser du lika fort som jag! Jag läser också ut en bok om dagen om jag bara får vara ifred....och om den inte är jättetjock förstås. John Fowels "Illusionisten" tog förstås lite längre tid....men den var ju på sisådär en 700 sidor.
Facklitteratur blir det inte för mig heller.



Morgondimma - Visst är det kul att vänta på bokpaket. Det gör jag med just nu. Ska läsa älgboken. :-)



Slottsträdgårdsmästaren - Tack! Mysfrukost, i soffan här bredvid ligger hunden och gosar. Ha det bra du med!

Bloggblad sa...

Fast för mig är det lite farligt att gå ner i varv för fort, för sen får jag knappt krypfart, och jag har en mängd saker bakom kulisserna som ska åtgärdas först.

Sonat till... ska jag genast ställa mig i kö på! Jag läser mest deckare annars...

Bloggblad sa...

Nu har jag beställt... köplats 15...
Förresten, jag var på författarföreläsning i går kväll, så nu ska jag läsa ett par böcker av Johanna Nilsson... blev sugen på att läsa när hon berättade så trevligt om hur hon skrev dem.

Nässelblom och choklad sa...

Vad skönt det ser ut. Hinner inte läsa så mycket, men läser just nu "Medelhavsträdgård på svenska", en härlig bok om man gillar trädgård. Men jag ska nog försöka hinna någon roman också. Ha det jättebra och njut vid din frukostkopp! Kram

Hannele på Hisingen sa...

Härlig bild, så ser det ut hemma hos mej med
(fast med rätt tidning :)
Ha det så gôtt!

Anonym sa...

P.S.
Gottar mej med Rosamunde Pilchers böcker

Evas blogg sa...

Härlig bild! Jag ska köpa några pocketböcker inför Skåneresan. Har du några tips? F ö så läser jag en deckare just nu, som jag fått, minns inte namnet på vare sig förf. eller titel. Lite tidsfördrivläsning. Ganska avkopplande mellan varven. Jag har ju inte semester förrän om tre veckor och då blir det antagligen bara 1,5 veckas ledighet.

Tankevågor sa...

Bloggblad - Fniss...krypfart! Jag är dålig på att läsa deckare nuförtiden. Det blir nån ända gång och då ska den vara bra!! Johanna Nilssons böcker har jag inte läst en enda en. Berätta gärna vad du tycker sen! Hon har ju skrivit en del, vilken ska du börja med?




Nässelblom och choklad - DEN boken kanske jag också borde läsa jag som har både fikon och citron- "träd" på min takterrass!!! :-))



Hannele - Vadå rätt tidning?? ;-) DN är bara en av de tidningar jag läser.
Pilcher är ju så skön att läsa. Inga svåra eländen och massor av vacker engelsk landsbygd. :-)

Tankevågor sa...

Eva - Nu kom du mellan här när jag svarade....VAD för sorts bok vill du ha tips om? Jag har en massa olika tips. Har du läst Linda Olssons första bok? " Nu vill jag sjunga dig milda sånger"

Annika sa...

Den boken har jag precis hört talas om. Den ska köpas.
Härligt att vända på dygnet är det.
Imorrn, imorrn (om allt går som det ska) är jag i Stockholm!!! SVÅRT att fatta medan jag sitter på Atlantens andra strand...
KRAM!!!!

Tankevågor sa...

Annika - Ja det är ingen liten tripp du ska ta över det stora havet!! Men trots allt är det bara "några" timmar och sen är du i här! Have a safe flight!

Massor av kramar

Ps...vad läser du alla timmarna på planet eller har du en talbok i öronen? Ds

Mildamakter sa...

Jens Lapidus nya bok, Ian Rankins nya bok (kommer inte ihåg vad de heter), Erimitkräftorna...ja bara böcker som jag mår bra av helt enkelt.
Inte något tjänterelaterat så långt ögat når i alla fall.
Väldigt snygg telefon du har ;O)

Anonym sa...

Så skönt för katterna att slippa bandet. Och skönt även för er som inte behöver vara oroliga att glömma sätta på dom.

Jag har precis idag fått ett paket ifrån Adlibris. Innehållet var Flyga drake och så den andra boken...kommer inte ihåg vad den heter...något med strålar. Visst är jag lat...böckerna ligger bara några meter ifrån mig...men jag sitter så skönt här nu :O)

Humlan sa...

Så skönt att du har lite egentid nu, jag ser att du har Linda Olssons nya, mamma väntar otåligt på den och jag (som alltid är lite långsam) ska nog också läsa den snart. Jag gillade verkligen hennes första.
Jag har läst Anna Gavalda "Jag älskade honom" och Arne Dahl "misterioso" under resan. Jag fick Bodil Malmstens "Kom och hälsa på mig om tusen år" av mamma, så den ska jag nog läsa den när jag kommit igenom posthögen.
Kram

Linda sa...

Vilken fullkomligt ljuvlig bild!
Det där är sommarlov och lata dagar på riktigt.

Jag läser Två nötcreme och en movievox nu, jag fnissar och skrattar om vartannat.
Sen måste jag prata med maken om alla konstigheter som vi hittat på men som man glömt.
Den boken påminner en om massor :)

Linda sa...

Alltså, det jag menar är, att det går inte så fort att läsa den eftersom vi måste prata gamla minnen, som boken påminner en om.
Så, nu blev det nog rätt.

Kanske :)

Anonym sa...

Underbart låter det med bokfrukost.. Läser gärna deckare på sommaren, lättsmält som glass.. Gillar Arnaldur Indridason som skriver om Island eller Ann Cleeves som skriver om Shetlandsöarna eller varför inte Mari Jungstedt som skriver om Gotland ? Gillar dessa lite karga "öar" som skapar en viss mentalitet hos sina innevånare. Sitter just nu i turkiet i värmen och läser om snö & vinter.. Härligt ! Kram till Er alla! Vi tänker på Er mycket.

Tankevågor sa...

Mildamakter - Du är också sån som inte vill läsa "jobb" på semstern alltså.
Jag gillar min telefon trots att jag inte alltid fattar vad den håller på med. ;-)



Gunnel - Jag vet vilken bok du menar...har den som ljudbok här men har inte börjat lyssna än.
Jag vill gärna kunna ha med mig katterna ute på taket på kvällarna (och det vill verkligen Roxy också som ligger och gnyr efter dem) så vi måste bygga nåt. Har köpt jättebra skyddsnät. Ska bara klura ut hur det ska sitta. Har inget tak över, men vindskydd runt om.



Humlan - Kul att du är tillbaka igen! Den boken av Gavalda har jag inte läst. Är den bra? Tycker verkligen om hennes sätt att skriva. Kram



Lindalotta - Ha ha ha tycker det blev rätt första gången. Vet du att den boken har jag inte läst. Men ibland tror jag att jag har gjort det för jag lånade den och sen började maken läsa den och HAN berättade masssor ur den för mig och visst känner man igen sig!! :-)
Kramar

Tankevågor sa...

Maria - Halloj!! :-) :-) Nu kom du in mellan här när jag svarade....
Låter så skönt med Turkiet!!!

Mari Jungsteds böcker om Gotland ska jag börja lyssna på. En har vi beställt som vi ska lyssna på ihop i bilen....till och från H varje dag.

Midsommarhelgen var tung...längtade hem till min storasyster och New Nose Harbour och allt som är gammalt och vant. Blir vilsen när jag inte ens får hämta andan ute på ön.
Kollade Alex blogg och såg att hon var i USA. Såg bilderna på dig och familjen.
Jag saknar er otroligt mycket...kan inte ens skriva ett svar här till dig utan att tårarna rinner nerför mina kinder.....
Kramar i massor till dig och R.

Anita sa...

Efter att ha läst Khaled Hosseinis debutbok "Flyga drake", så kunde jag inte annat än att fortsätta med hans andra bok "Tusen strålande solar".

Båda böckerna är fantastiska, underbara läsupplevelser.

Tankevågor sa...

Smulan - Ja det får nog bli båda två för mig i sommar också....den ena har jag som talbok här.

Anonym sa...

Det är så härligt med lata sommarmornar :)
Mysig bild.

Tankevågor sa...

Maria - Ja såna mornar kan man behöva. Kul att du tycker om bilden! :-)

Hedgren sa...

Visst tar det lite tid att inse att man är ledig...? Men härligt är det!
Jag läser "Dans med en ängel" av Åke Edwardson.

Tankevågor sa...

Hedgren - Ja det tar lite tid att landa i ledigheten. :-)