söndag, februari 10, 2008

För en vecka sen....


Så här såg det ut på min morgonpromenad för en vecka sen på Söder. Då hade snön bäddat in Stockholm i ett lätt täcke. Kan inte annat än tycka att det var väldigt vackert. Snön låg bara ett dygn och sen försvann den. Jag brukar tycka att det är roligt för barnen om det finns snö på deras sportlov. Nu tror jag inte det blir någon mer vinter. Barnen får cykla och hoppa hopprep på sitt sportlov om två veckor tror jag. Det känns som om våren kan få komma nu istället.
Jag har redan sett Snödroppar i en rabatt i vårt kvarter. Vad tror ni, får vi mer vinter? Har ni någon snö där uppe i norr?

Klicka på bilden och kom lite närmare en vintrig huvudstad, i mitt tycke en av de vackraste städerna i världen! Men jag är väl partisk förstås.

36 kommentarer:

Lena sa...

Stockholm är vackert och snö likaså, men jag tror inte på någon mer vinter. Blir det bara lite mer sol så tror jag att de första vårblommorna tar fart. Jag bor i en svacka, så här sker det mesta 14 dagar senare än hos grannarna.

Fantastiskt vackra bilder, som vanligt :)

Är du något bättre i hälen?

Anonym sa...

Du, Stockholm är otroligt vackert oavsett om man är partisk eller ej. Fantastiska foton, jag längtar tills jag får ebsöka den Kungliga Hufvudstaden igen.

Kram!

Unknown sa...

Jag brukar längta efter snön. Jag har längtat och hoppats att den skulle visa sig. Det blir så mycket roligare för barnen. Pulkorna fram, snögubbar och snöänglar. Men nej, inte i år. Det var knappt snö när vi var hem till Rosvik i julas. Isen låg så att vi kunde åka skridskor men inte mer än så.
Nu känns det som om snön får vänta till nästa december och komma ordentligt då. Både jag och barnen längtar tills vi får ta på oss tshirt, shorts och sandaler!!! Japp vi längtar tills värmen kommer, solen med sina värmande strålar.
Men dina vinterbilder är jättefina och jag njuter av att drömma om vintern när jag ser dem.
Kram

Humlan sa...

Jag är lika partisk och tycker precis som du, visst är det en underbart vacker stad! Du gör den dessutom rättvisa med dina bilder!

Jag vet inte vart vintern tog vägen... men visst var det en vacker och trevlig söndag, då för en vecka sedan.

Anonym sa...

Maria och jag hann t o m få ut längdskidorna och åka nån kilometer!

Tankevågor sa...

Panter - Jag tror inte heller att det blir mer vinter nu. För min del gör det inget, jag vill ha en låååång varm vår om jag får välja. Hälen är inte bättre, men jag sköter om den nu. :)



Kimmi - Ta en tripp hit snart vetja! Kram



Rosvik - Det blir skönare för barnen också om det blir lite varmare så att de slipper alla lager med kläder. Längtar efter att få sitta ute på något mysigt ställe med dig och en GT. Kram



Humlan - Vet inte vart den där vintern tog vägen. Men nu får et bli sol och varma dagar/kvällar. Kram



Per - Vad imponerande! Det gäller att passa på och det måste ni verkligen ha gjort för snön stannade ju inte så länge. Hemma i Sverige nu? Kram

Anonym sa...

Måste bara fråga: vad anväder du för kamera?

Tankevågor sa...

Kimmi - Jag har en Sony A100.

Anonym sa...

visst!

Anonym sa...

Vackra bilder.
Jag längtar till våren. :-) Kramis

Bloggblad sa...

I så fall är jag lika partisk som du. Finns ingen vackrare stad än den där jag såg dagens ljus ffg.

Jag ska upp dit nästa helg, med maken.

Mia sa...

Christer Sjögren!? Så vi ska alltså skicka dansband ut till Europa - stackarna!

Stockholm är verkligen underbart vackert! Härliga bilder.

Annika sa...

Stockholm är vackrast i världen!! Det har ju tom Conde Naste magazine fastslagit, ja OK en av världens fem vackraste städer då!
Stor skönhet, bäst i världen ;-)
TACK för vinterbilderna av min älskade stad. Nej, jag tror nog inte ni får så mkt mer vinter iår. Sportlov blir mer som påsklov i klimatet...
Kramar!!

Linda sa...

Det är så vackert med ett snötäcke.
Jag har längtat så efter snö men nu har vårsolens värme gjort att jag vill att det ska bli vår på riktigt istället.
Här blommar det för fullt i alla rabatter och solen gör verkligen gott för själen.

Evas blogg sa...

Vackra bilder! Ja här har vi full vinter. Om du har sett på skidskytte VM så har du kanske sett att det är fint i spåren just nu.

Tankevågor sa...

Per - Ok, :)


Stina - Tack! Det gör jag med. Jättemycket. Kram


Bloggblad - Vad roligt att ni ska till storstan! Vad ska ni nu hitta på?



Mia - Fattar ingenting....men jag såg inte eländet. Har bara läst att han vann. Roligt att du gillar bilderna. :)



Annika - Varsågod! Inte blir det mer vinter, det tror inte jag heller. Men fler Stockholmsbilder blir det alltid här till dig! KRAMAR



Lindalotta - Jag gick också och längtade efter den där vackra snön. Men nu får det vara. Nu vill jag ha vår och varma kvällar. Kunna sitta ute på stan och börja gå barbent och få fräknar på näsan.... I London blommar påskliljorna i parkerna. Ständigt denna längtan! Kramis



Eva - Javisst såg jag skidskytte på TV. Jag satt och undrade om du skulle vinka något. För du var däl där eller hur? :)

Villa Nian sa...

Kan bara hålla med Stockholm är en vacker stad, det kommer jag alltid att tycka. Fina bilder som vanligt :-)

mossfolk sa...

Visst är det en vacker stad.
Ska det bara vara grått och höstigt kan det lika gärna få bli vår. Fast sportlovet ska ju vara till för vinteraktiviteter. Hoppa hopprep kan man göra hela påsklovet... För att inte tala om sommarlovet sedan!

Anonym sa...

Stockholm är vacker och du är duktig på att bevisa det.

Jag vill men tror inte att det blir någon vinter mer i år. Fast mars kan bli både snörik och kall men då blir det en väldigt kort vinter vi får. Jag vill så gärna känna kylan någon gång till innan det är dags för den riktiga vårvärmen

Cliff Hanger sa...

Men tänk på oss bussförare! Vi gillar barmark! (Fast civilt gillar jag vinterväder på vintern. Åtminstone om det inte är kallare än -5 grader).

Cliff Hanger sa...

Btw, har du registrerat dig på www.woophy.com än? Hojta till när du gjort det! (För det är ju bara en tidsfråga, eller hur?).

Nässelblom och choklad sa...

Åh, så vackra bilder! Det var magiskt att titta ut över de snöglittrande taken, just den där kvällen. Blåsigt och yrigt - men ljust och härligt. Jag har saknat att vara ute och åka pulka med mina barn. Har knappt ens åkt skridskor - det borde ju vara perfekt på konstfrusna banan när det inte är så kallt. Men jag glömmer nästan bort att det är vinter. Även om det nu är härligt med vårtecknen, skulle jag önska mig en snövecka på sportlovet.

Tankevågor sa...

Tina - Visst är den. Du får väl komma upp och titta till den sen ibland när du har flyttat ner till sydligare trakter.



Mossfolk - Det är lite konstigt utan några vinteraktiviteter för barnen. Idag tror jag vår tupp i skolan hade riktiga vårkänslor. Han gol på som den värsta Pavarotti. :)



Gunnel - Det har jag också velat hela tiden och gått och väntat på den där snön. Men nu känns det snart som det är försent.



Cliff Hanger - Klart det måste vara skönare med barmark när man kör buss. Hm...woophy var det ja. ;)



Nässelblom och choklad - Visst saknar man det. Men idag var det så vårligt och fåglarna sjöng. Kan inte låta bli att börja längta efter sol och värme då.

Anonym sa...

Jo, visst är Stockholm vackert. Men jag föredrar det utan sånt där vitt skräp. Sol, varmt och grönt ska det vara. Eftersom snön inte kommit vid det här laget så kan den lika gärna utebli. Det känns ju nästan som vår redan nu.
Mvh
Pablo

Unknown sa...

Jaaaaaaa, sitta och snacka, dricka GT!!! Låter ljuvligt! Bara du och jag. Länge sedan.
PoK

Tankevågor sa...

Pablo - Du är verkligen svårflörtad! Inte ens när jag lägger ut en bild på snö i Gamla Stan passar det! Inte lätt att tillfredställa en frusen pingvin!? Mvh och kram från Trassel



Rosvik - Det är ju toklänge sen nu! Inte sjutton kan vi vänta på att det ska bli vår? Kom igen nu! Jag behöver bli kidnappad! :) Kram

Sabina sa...

Nä jag trot inte att det blir någon mer vinter, möjligtvis för en dag då kanske. MEN vi ska till Lindvallen snart så där finns det nog snö, får vi hoppas=)

NU vill jag ha VÅR!!!
Idag har man fått ha solbrillor på sig i bilen, HELA dagen=) Yejjjj.

Kram

Lullun sa...

Från en som inte är direkt partisk (är ju ursprungligen västkustbo och numera utomlandssvensk): Stockholm är en vacker stad! skulle gärna testa på och bo där ett par år. Men får verkligen hoppas det blir lite mer vinter då. Och till barnens sportlov. Jag håller tummarna! :-)

Anita sa...

Hej Londongirl!
Jodå här i det inre av Ångermanland har vi det du saknar; snö och vintersol! Idag har jag varit ute på en låång skidtur i det vackra vintervädret (se min blogg)

Du tar så fina bilder. Blir riktigt avundsjuk...:)
Jag är besviken på min digitalkamera. Jag såg att du skrev ditt kameramärke - jag kanske tittar på en sån. Så småningom.
Ha det gott!

Unknown sa...

Jag ska börja med att röva med dig till Friskis och svettis.
Sen drar vi ut och gör stan osäker.
PoK

Lilla P sa...

Jag ÄLSKAR att resa och har varit runt en hel del i mina dagar... Men Stockholm ÄR bland de vackraste städer som finns, jag håller med dig.. Just att vi har så markerade årstider (hmmm, jaa, hade iallafall..) vilket innebär att Stockholm har 4 olika "klädedräkter! Dessutom gör ju vattnet nästan allt!!

loathing sa...

ja. snön kan vi nog glömma. fast mycket kan ju hända. vi kanske tom får snö i april eller nåt. vore rätt ball.

Lisa Christensen sa...

Så vackert! Vill bara hem till Stockholm nu...

Jag är också partisk, men jag tycker absolut att Stockholm är en av världens vackraste städer! Helt i klass med Prag och Paris.

Jubbe sa...

Heeeej. Jag mår alledess strålande. Hotelltips ja du...om du vill bo mitt i stan är Clarion att rekommendera. Coolt o häftigt

Annars tycker jag att Diplomat är en skön klassiker. Mornington likaså.

Annars måste jag ju rekommendera "våra" hotel inom Elite Hotels of Sweden. Elite Palace o elite Stockholm Plaza ;-)

Klimakteriehäxan sa...

Oj så fint! Och jag som ändå bor på Söder året runt missade det - snön låg väl bara kvar en kvart, antar jag. Första snödropparna såg jag - också här på Söder - för ett par veckor sedan!

Tankevågor sa...

Sabina - Lindvallen låter hur mysigt som helst. Då blir det i alla fall vinter för dig i år. Dina killar gillar väl också att åka skidor eller hur? Kram



Lullun - KAN du bo på en plats utan massor av kyla och snö? ;)Du kanske ska prova Stockholm någon gång?
Det finns faktiskt säl i vår skärgård också men vi ser dem inte så ofta. (En gång i somras faktiskt)



Smulan - Åh, snö och sol är ju precis som det ska vara när det är vinter!! Min kamera är jag jättenöjd med. Den har fått mycket bra omdömen i tester osv. Nu har det kommit några "uppföljare" till den här som heter Sony A200 som är billigare än den jag har men verkar vara bra och en som heter Sony A700 som står på min önskelista. Ha det bra!



Rosvik - Jag ska bara bli bra i den här hälen först....Men du göra stan osäker kan vi väl göra ändå trots att man har ont i hälen? Kram



Lilla p - Jag håller med! För mig är det nog vattnet som gör att jag älskar den här stan. Att gå längs Stockholms kajer och stränder har blivit ett måste för mig. Känner mig ofta tjatig här i mitt val av bilder på bloggen. Det är alltid en massa båtar som fastnar i min kameralins.



Loathing - Trodde också att vi kunde glömma snön. Men igår blev det snöyra här och nu ligger ett tunt lager med vitt på marken. men det värsta är att det är så KALLT!!! Burr.



Lisa - Visst är den här stan i särklass. Det finns så många vackra gamla hus också som kan tävla med andra i Europas gamla städer. Ingen hemresa på gång snart?



Jubbe - Vad roligt att höra att allt är bra med dig! Tack för tipsen! Så du jobbar inom Elite Hotels! Vad kul, såg din chef Bicky på TV för en tid sen. Han verkar väldigt trevlig. Minns när han jobbade på SSB (Stockholms Studentbostäder)



K-häxan - Hur kunde du missa det? Men du har rätt den låg inte kvar så länge. :)