torsdag, februari 07, 2008

Aj, aj, aj!

I tisdags gick jag till doktorn, närmare bestämt till Stockholms fotkirurgiska klinik på Sophiahemmet. Min närmaste omgivning ritade nog kors i taket och tyckte säkert att äntligen tog hon sig iväg! Väl inne hos specialisten så tog det honom inte många sekunder att konstatera att jag har en ”rejäl inflammation i hälsenan”.

Han säger att det där måste ju göra ont, hur länge har du haft det så där?
Jag lirkar på mig strumpbyxorna och talar om att jag har haft ont i den där hälen i 2,5 år. Han undrar då om jag inte tänkt tanken att gå till doktorn lite tidigare?
Jag visste väl att den frågan skulle komma.
Jag svarade att jag har haft annat att tänka på.
Då tittar han mig djupt in i ögonen en stund och så säger han….ok, då måste det ha varit något väldigt viktigt.
Ja det hade han ju rätt i att det var.

Nu ska här ätas piller mot inflammation och smörjas in med Voltaren och gå på behandling med ultraljud. Men det allra mest konstiga han sa den där doktorn var att jag skulle undvika att GÅ på foten!!! Men hur gör man då?

Jag fixar inte det här med att gå på händerna för mitt hår är för långt. Jag trasslar bara in mig i alltihop.

30 kommentarer:

Sabina sa...

Hahaha förlåt att jag skrattar det sista var bara så kul sagt/skrivet.

Usch stackars dig, hur har du stått ut?? Det måste ju göra något så förbannat ont, blä.

Du måste ju ta hand om dig, hur ska du annars orka ta hand om allt annat.

BRA att du gick nu iaf.

Kram

mossfolk sa...

Tja, du får väl helt enkelt klippa håret så att du kan gå upp och ner tills foten är bra ;)

Klokt att till slut besöka doktorn. Hoppas att hälen blir bra snabbt nu med rätt behandling.
Var rädd om dig!

The Pale Green Woman sa...

En stadig frisyrgelé så kan du får håret att stå upp ordentligt även om du går på händer :-)

Krya på dig hörrö, det lät inget vidare med den där hälen!

Klimakteriehäxan sa...

Välkommen in i gänget som ska sitta så still som det går! Fast i mitt fall handlar det om en operation som snart ska vara lagd till handlingarna. Och jag är sjukskriven för att sitta still - men det blev tydligen inte du? Å andra sidan: tänk vilka snygga armmuskler du kommer att få efter att ha gått på händer i några veckor... :-))

Monica m y sa...

Annars går det nog bra att sätta upp håret i knut... Eller kanske någon kan bära runt dig?

Men fy, vad ont det måste ha gjort. Så lång tid. Bra att du tog hand om dig själv nu.

Lisa sa...

Oj, stackare! Får du inte kryckor? Man kan ju inte hoppa runt på ett ben precis... Krya på dig!

Annika sa...

Nejmen!! Ja, då får du börja öva att gå på händerna då :-)
Allvarligt, jag borde nog också söka för mitt onda ben.
BRA att du gick iväg till slut iallafall. Jag är också en sådan som har grymt svårt att komma iväg till doktorn.
FEEL BETTER!! KRAMIS!!!

Humlan sa...

Så skönt att det "bara" var inflamation och förhoppningsvis ska ni få bukt på det nu!
Monica skriver precis det jag tänkte; håret uppsatt i en stram knut eller så får dom bära dig. Du får helt enkelt skaffa en bärstol och några bärare som bär runt dig.
(Annars får du låna mina kryckor och hoppa på ett ben!)

Anonym sa...

Du..det finns något som heter kryckor...vore idé att testa kanske.

Nu önskar jag att ditt onda ska försvinna fort med hjälp av piller och behandling. Sen,...om det blir flera gånger...gå tidigare till doktorn då...lova mig det

Panter sa...

Två och ett halvt år?! Stackars dig! Hoppas att det går fortare att bli frisk.
Sockervatten är bra och billigt att styra upp hår med, men ack så kletigt.

Hedgren sa...

Prova antingen knorr eller kryckor! =0)
Skämt åsido hoppas jag att din fot läker nu!
Kram!

Evas blogg sa...

Aj, aj, det låter inte bra. Kryckor är att rekommendera. Så att foten får vila ordentligt. Hälsar en (f d) sjuksköterska.

Anonym sa...

Sist jag såg dej hade du TVÅ ben
.... fötter har ju bara vart en liten avvikning på benen i ditt fall,
Hoppa....ungefär som man hoppar hage.
Äsch, bra att du koom iväg

Kryapådejkram syster

danne sa...

krya på dig!
kram
danne

Lullun sa...

Aj, aj, aj. Måste ha gjort ont genom åren! Och galet att inte söka hjälp, men oj, oj, oj vad jag känner igen mig!! :-)
Krya på dig!

londongirl sa...

Sabina - Japp! Det gör S K I T -ont varje dag! Speciellt när jag gått mycket. Du är klok du....precis vad jag till slut tänkte också....hur ska jag annars orka ta hand om allt annat. KRAM!Mossfolk - Men om jag klipper mig får jag ju en frisyr!!! Hur gör man då på mornarna? Verkar jobbigt. ;)
Tack, jag SKA försöka vara rädd om mig!PGW - Tusen tack för det handfasta rådet! Skönt att man alltid kan lita på att du har såna. :)K-häxan - Tack men jag vill helst inte vara i det här gänget som ska sitta still. Blir galen om jag måste vara det. Jo du han försökte säga att jag skulle vara sjukskriven i 30 dagar!!!!
Lycka till med din operation!Monica - Knut går faktiskt att få till om jag kämpar och bestämt tvingar ihop hela hårmanen! En kamp men det går. :)
Lisa - Nej jag fick inga kryckor. Det är så jobbigt att gå med dem också. Jag får helt enkelt "ransonera" allt som ska gås på den här foten. Inga långpromenader varken här eller i London. Suck! :(Annika - GÖr det, gå till doktorn i tid! Det här är ju så himla korkat att inte tänka på sig själv mer. Det tog honom inte alls lång tid (sekunder) att känna att det var en inflammation och inte något annat!
Eftersom jag gått med den så länge och inte vill vara sjuksriven så kommer det antagligen att ta längre tid att bli av med den. Men i juni ska jag på en resa i jobbet och då vill jag kunna GÅ LÅNGT! :)
KRAMAR!Humlan - Äh, en av mina jobbarkompisar och jag funderade på om det går med rullskridskor. Vad tror du? ;) Kram
Gunnel - Tack det önskar jag också. Helst ska allt bli bra fort men jag vet ju att det kan bli svårt.
Jag lovar Gunnel! Jag lovar i alla fall att försöka komma iväg fortare nästa gång om det blir något. Men jag är verkligen usel på att gå till doktorn med mig själv. Träffar så många hela tiden varje vecka, men inte med anledning av mig.
Panter - Sockervatten! Fniss...vad söt jag skulle bli då!!! :)Hedgren - Det får bli knorr! Mina små skolbarn skulle antagligen sno kryckorna och ha fäktning med. ;)
Eva - Nej det är inte alls bra men det kunde ha varit värre. I nuläget behövs ingen operation utan det ska gå att behandla. Ärligt talat så kanske det blir kryckor....i alla fall framåt em. och kvällar de dagar då jag gått mycket. Känner ju att det behövs.
Har du varit sjuksköterska?! :)Kära syster - På den här långa tiden har jag lärt mig flera tekniker än haghopp må du tro! Det blir lite som tuppen som lyfter upp ett ben ibland. Man behöver inte alltid stödja på den foten man har ont i.
Fniss....avböjning....skönt att i alla fall inte vara storfotad när man har ont. Det räcker så bra att ha ont i en 35:a ! Kram
Danne - Tack! Jag försöker. KRAMLullun - Ja det är korkat och galet men så typiskt MIG! Är så dålig på att ta hand om mig själv....alltid någon annan eller något annat som går före. Men du känner igen dig alltså?! ;)
Kram

Evas blogg sa...

Låter klokt. Överbelasta den inte. Och när foten är trött är den ännu mer känslig. Ja jag har varit sjuksköterska. Eller är fortfarande men jobbar inte inom branschen.

Lilla P sa...

Antingen får du äta upp dig så du kan rulla fram, eller så får du se till att ha en karl tillgänglig för att bära runt dig. Det senare alternativet bör ju vara enklare att vänja dig av med då foten tillfrisknat... eller inte...?
;0)

Rosvikstjejen sa...

Kan bara hålla med alla kloka talare innan. Men jag gör som Sabina och skrattar. Sorry!!!
Jag ser dig framför mig, upp och ner, intrasslad i allt hår. Jättekul syn!!!
Jag är imponerad att du tog dig iväg.
Kryckor är ju ok, men som jag sa tidigare, sätt på dig rullskridskor...
POK

Bloggblad sa...

Krypa?

Tina sa...

Men, först vill jag skälla på dig! Hur kan du vänta två år???? Och nu när jag skällt så säger jag Bra att du gick till doktorn. Doktorer är inte farliga dom vill oftast hjälpa till :-)

Nu måste du skaffa dig kryckor eller bärhjälp. För att gå på händer är bara såååå jobbigt och du kan inte bära kjol om du gör det....det ser så konstigt ut :-)

Kram och ta nu hand om dig och klipp inte håret bara för detta :-)

londongirl sa...

Eva igen - Vi får se hur det blir. Jag vet ju att behandlingen egentligen kräver att foten inte ska stödjas på. Jag ska försöka vila mellan varven. Men det är inte lätt i mitt jobb.Lilla p - Hjälp, vilka drastiska metoder du föreslår! Då får det nog hellre bli ett par kryckor. "tillgängliga karlar"....hm..*ser mig omkring och nähä, inga här*
Kryckor vet man i alla fall var man ställer dem eller hur!? ;)Rosvik - Vad skönt att du kom in här och skriver att du är IMPONERAD! Klart att du är du känner ju mig. Jag är själv förvånad över att jag tog mig iväg.
Men det har blivit så mycket värre sen före jul så nu fick det vara nog. (det är inte bara håret man trasslar in sig i utan kopplet till Roxy också ) KRAMBloggblad - Ja, med knäskydd då kanske...Tina - Voff på dig! Ja ja ja ja du är inte den enda som har skällt på mig. Jag har fått höra både skäll och morr om det här. Nu är det i alla fall tyst på den fronten. ;)

StyggaLillaLoppan sa...

men vad är det du säger 2,5 år innan du besöker doktorn? ajabaja dig! visst finns det folk som springer så fort dem har fått en kvissla på näsan men ont i över 2 år????
Nu gör du som flamingosarna står och går på ett ben tills det har läkt ....eller en Britney ?? raka av dig hela håret ;=D
kramisar i mängder

londongirl sa...

Styggalillaloppan - Ha ha ha! Det är flamingo och tuppstil här må du tro! Kram på dig tokfia! :)

LindaLotta sa...

Åh vad jag känner igen det där.
Att man väntar och tror att det ska gå över.
Man har riktigt ont, men vänjer sig så småningom vid smärtan och till sist är den en del av det normala tillståndet.
Jag hoppas att du får hjälp av behandlingen så att du kan bli frisk i foten så att du slipper gå på händer eller hoppa på ett ben.

londongirl sa...

Lindalotta - Visst är det korkat och gå och ha ont. Men precis så som du skrev är det ju. Man vänjer sig med att det bara är så tills en dag man inte står ut längre.
Nu hoppas jag att det blir bättre för det är knäppt att ha det så här. Jag vill kunna gå långt och länge med min lilla Roxy. Det går inte nu.
Kram

Cliff Hanger sa...

Aj, aj, aj... 2,5 år! Jag kan tänka mig att farbror doktorn himlade med ögonen! Du är inte klok (Madicken)!

Du kan ärva mina kryckor. Jag har varit sjukskriven med studkad fot en månad, men i morgon ska jag börja jobba (huvaligen).

londongirl sa...

Cliff Hanger - Pilutta dig! Men nä...jag är inte klok. Tack snälla du för ditt erbjudande! Jag ringer om jag behöver låna kryckorna. ;)

loathing sa...

ja man drar sej för att gå till läkarna och det tycker jag man ska göra också. det kan bli att man går för minsta lilla grej, det mesta kan man klara själv. men håller man ögonen på grejer som dyker upp och det inte försvinner e det klart man ska kolla. lycka till med foten.

londongirl sa...

Loathing - Men jag har nog dragit mig för länge. Borde såklart gått tidigare. Känner mig stolt över att jag kom iväg till slut. Tack!