lördag, februari 23, 2008

Båtfunderingar....

Mycket båtar är det i den här staden. Klickar man på bilden ser man hur de ligger där längs kajerna och nu är det bara februari. Senare i vår och sommar kommer det att ligga många fler båtar av olika slag och storlekar här. Det kommer in besökare som har färdats lång väg på haven från många exotiska platser för att besöka Stockholm.
Jag hörde på nyheterna i morse av en meterolog att nu ÄR det vår i våra delar av landet. Vi kan inte vänta någon mer vinter. Så nu kan man alltså sjösätta båten! Härlig känsla att kunna göra det mycket tidigare än vanligt. Jag tycker aldrig om när båten tas upp för vintern. Det känns lite tomt att inte ha den i sjön. Därför är det så skönt när det är dags för sjösättning.

52 kommentarer:

Morgondimma sa...

Jag älskar vatten, att sitta vid, att bada i och framför allt titta på. Men båtar, nä där går gränsen.

Bloggblad sa...

Min man längtar ständigt efter att köpa en båt och ge sig ut i skärgården (han är delvis uppväxt i den). Men sen blir det aldrig nån....

Hos oss är det tomt i kanalen. Både på båtar och vatten - men vänta bara om ett par månader... då ligger de i två-tredubbla rader i gästhamnen.

Humlan sa...

Inte för att jag gillar vinter, men jag skulle nog ha föredragit lite vinter innan det blir vår! (Om inte annat, så för att minska beståndet på råttor och fästingar.)
Men visst får jag vårkänning när jag börjar tänka på att sjösätta båtar och jag förstår dom som börjar göra i ordning sin båt redan nu.

Panter sa...

Sjösättning är ett riktigt vårtecken. Jag har gett upp om vintern nu. Här långt söderut är det varmt, men hemma lär det ha snöat i stormen igår.
Jag har förresten mailat dig.

Rosvikstjejen sa...

Tänk att det är vår nu. Som vi har längtat. Snart kan vi sitta vid vattnet (Strand) och titta på båtarna, dricka en GT eller två.
Usch, nu längtar jag efter dig. Vi har ju inte setts på så länge. Hoppas att vi ses till veckan.
Pussar och kramar

mossfolk sa...

Men vad hände med vintern?!?
Antalet båtturer i mitt liv går nog att räkna på ena handen. Men å så härligt det är!

Gunnel sa...

Det är mysigt att gå på promenader där det finns båtar. Att lyssna till linornas slag mot masterna...att hör lite skvalp.

Men den här "våren" är inte bra med tanke på alla de små igelkottarna som väcks ur sin dvala och inget hittar att äta...nej tacka vet jag kyla :O)

Annika sa...

Båtar och vatten är verkligen mina favoriter, och har alltid varit.
Din bild är jättefin. Härligt om det nu verkligen kallas vår på riktigt, men lite trist att ni blev så rejält snuvade på vintern...
Och du, feel free att ignonera denna kommentar...du vet vad jag menar...so sorry :-(
Massor med kramar till dig!!

Marskatten sa...

Det är visst vår nu...enligt meterologisk definition.
Konstigt, det borde vara snö och minusgrader.
Jag blir orolig när vädret är så "fel" - hur blir sommaren i år, tänker jag då. Kommer den i april-maj och så regnar resten bort.
Usch nu är jag pessimistisk...
Men båtliv hör sommaren till, visst är det så! Någon båtmänniska blir jag kanske aldrig, men vatten - sommarvatten är underbart!

londongirl sa...

Morgondimma - Inte ens en liten romantisk roddtur i en eka?Bloggblad - Men tänker du hänga med honom då om han gör slag i saken och skaffar en båt? ;)
Ett tips är att ni vänjer dig genom att ligga tryggt förankrade vid kajen i kanalen och så kan du sitta där med din stickning och mysa. :)) Hälsa Per att jag håller tummarna för hans båtdröm!Humlan - Men vintern ska komma på rätt tid tycker jag. Kommer den i mars blir jag ledsen på vädergudarna!Panter - Jag har också gett upp vintern nu. Varmt tack för mailet och bilderna!!! Blev så glad! :))Rosvik - När kan vi ses??? Har också abstinens! Massor av kramar.Mossfolk - Vaaa?!!! På EN hand?? Men vad är det för landkrabbor jag har här på min blogg? ;-)
Jag måste kanske bjuda er allihop på en båttur någon gång?Gunnel - Jag vill också ha vinter när det ska vara vinter. Förra året vid den här tiden fick vi hem vår valp och jag har massor av bilder på henne och det är så mycket snö!!
Här har vi igelkottar och vi ser dem ibland i buskar i närheten av vår skola. Vi får väl se till att mata dem så fort vi får syn på någon som vaknat för tidigt. De är så söta och visst är det här tokigt. Det finns inte tillräckligt med mat åt dem nu.Annika - Ja vi blev verkligen snuvade på den här vintern!! Jättetrist faktiskt! Men nu vill jag inte ha snö och is mer! Den enda is som är godkänd här nu är i GT:n. :)
Ursäkta, men jag kunde inte låta bli att påpeka missen! Det gjorde inget, promise!! ;)
Massor av kramar.Marskatten - Visst känns det lite läskigt att vädret är så upp och ner och fel? Jag älskar verkligen våra olika årstider och naturens växlingar. Hoppas att sommaren blir som den ska! Inget båtliv för dig heller? Men en trevlig båttur i Stockholm kanske? ;)

Gunnel sa...

Läste hos Elisabet att du har ont i hälen...ajaj...inte skönt det inte. Det blir till att trippa lite lätt på tårna.

londongirl sa...

Gunnel - Ha, ha, ha, trippa är inte min stil. Jag är mer den där typen som GÅÅÅÅR och gärna långt. Men nu ska jag egentligen inte gå på den alls!! Hur sjutton det nu ska funka??

Hanneles paradis sa...

Vissa båtar är ju vinterutrustade, några läggaer till vid Operan här vid nyår och har parkettplats, när nyårsreketerna kommer.

Cliff Hanger sa...

10 plusgrader och fågelkvitter hos mig. Trevligt (om man lägger tankar om klimatförändringar åt sidan för ett tag).

Tack för din kommentar om Tilda. :-) Hon beräknas komma ut 3 maj.

Tina sa...

Vår! JAg förstår att du vill sjösätta båten. Själv vill jag ut i trädgården och fixa :-). Hade jag haft en båt så hade den också åkt i sjön nu :-)

londongirl sa...

Hannele - Ja det är många båtar i sjön året om här med förstås. Många bor på sina båtar, vid vissa kajer.Cliff Hanger - Ja det är lite skönt trots allt med vår även om det är "fel" just nu.
Kommer hon i maj, tyckte hon såg så "färdig" ut! :)
Känner några som ska få barn, den bebisen skulle ha kommit i söndags. Men vi väntar fortfarande.Tina - Japp, nu har vi ringt båtvarvet och bett dem göra klart den så nu ska den snart i sjön. :)

Stina-Hemma på Landet sa...

Vad härligt med värme och vår. Inte en snöflinga till, säger jag bara.:-D Kram

Evas blogg sa...

Båtar i vattnet = vår och sommar. Här lär det nog dröja innan det är dags att sjösätta lilla ekan.

londongirl sa...

Stina - Mmm, nu ska det nog vara sant.....att våren är här. Blåsig och ibland grå men ändå! Kram :)Eva - Ett säkert vårtecken att båtarna kommer i sjön.

Tabergstösen sa...

Hej på dej! Du frågade om säkerhetsögonen jag använder till mina mjuka djur. Bra att du frågar! Det är så att ögonen sitter på ett skaft, ungefär som ett örhänge, och har en bricka baktill med "taggar" som klämmer åt om skaftet. När du tryckt in brickan intill ögat på baksidan av tyget låser brickan fast ögat - ungefär samma teknik som på ett buntband. På det viset sitter ögonen säkert och är dragfasta. Hoppas det förklarade det!
~Josefine

londongirl sa...

Josefine/Taberg - Ok, då förstår jag hur de sitter. Jättefina och personliga är de allihop! :)

Klimakteriehäxan sa...

Kom just på mig med att undra om dom har fixat till Cutty Sark än?

Lilla P sa...

Jag är deppig att våren kommer eftersom det aldrig varit någon vinter. Men jag längtar ändå till sjösättningjag också. Prinsen har en underbar gammal mahognybåt och hon är så vacker då hon är redo att doppa fötterna! Det är underbart när båtsäsongen kommer igång!

Elisabet sa...

Här blommar vinterbäck och snödroppar .., och buskarna har små,små gröna löv ...., småfåglarna sjunger och en kund berättade att koltrasten sjunger lite försiktigt om morgnarna!

trucken sa...

Onm det inte hade blåst så mycket så hade det varit perfekt att vara ute med båten idag.
Kanske ska lägga i den till helgen? Jag ska höra med min sjörövarkollega.

Kram

londongirl sa...

K-häxan - Jag tror det kommer att ta tid. Men jag läste någonstans att det går att gå ombord och se delar av den igen. Har aldrig varit ombord och skulle gärna vilja se den. (Och fota den såklart...den är ju så vacker) Ska kolla hur långt det har gått med reparationerna efter branden nästa gång jag åker dit.Lilla p - Oj en mahognybåt, vad fint! Men då ser du väl knappast till din prins på våren? (det tar ju sån tid att rusta en träbåt) Var har ni den liggande?Elisabet - Det låter så härligt! Jag har faktiskt sett små, små vintergäck här jag med. Syrenknopparna är stora men inga små blad än. Koltrastsång hör jag ibland både tidiga mornar och på kvällen. Skatan flyger med små kvistar i näbben så visst är den här. Våren! :))Trucken - På ett sätt var det skönt att inte behöva tänka på båten nu när det blåste så mycket. Men när vi pratade med skärgårdsborna och B som har varvet där ute så sa han att många inte ens tagit upp båtarna den här vintern!! Nu blir jag så otålig och vill egentligen att den skulle ha varit sjösatt för länge sen! Jag vill ut på havet!!
Skippa din sjörövarkollega och ta med mig istället vetja! ;)
Kram

Lilla P sa...

Mjaa, Prinsen har haft båten i tjugo år nu och vet nästan på timmen hur lång tid han behöver på den varje vår. Sedan tre år finns ju dessutom jag med som tycker det är jättekul att jobba på den med honom! Hon ligger i Mälaren (norrort)...

londongirl sa...

Lilla p - Men vad bra att ni kan göra jobbet ihop och att ni BÅDA tycker det är kul! :))

Monica m y sa...

Jag hörde också att det inte blir någon mer vinter men är lite skeptisk...

Det är mysigt att sitta vid ett fik och se folk sjösätta sina båtar även om jag själv inte är någon båtmänniska.

londongirl sa...

Monica - Visst är det mysigt att vara "bryggseglare". Men jag vill allt ut på sjön också. Jag är ju uppvuxen på en ö så jag är väl präglad av det.

danne sa...

kram.

londongirl sa...

Danne - kram

Rosvikstjejen sa...

Idag håller jag tummarna lite extra. Så himla spännande!!!!!!!!!!!!!!!
Längtar tills jag hör något från dig.
Hälsa A, K, S och H

londongirl sa...

Rosvik - Idag behövs tummar! Alla vi kan få! Kram

Nostalgi och romantik sa...

Jag blir såå sugen på att åka upp till Stockholm när jag ser din bild! Sen vill jag åka ut till skärgården också...men det är inte så långt dit från där jag bor...
Din fråga om knopparna på mitt skåp, så har jag köpt dom på Indiska... Det var nog förra våren tror jag...tyvärr vet jag inte om de finns kvar
kram
Marie

londongirl sa...

Marie - Knopparna var jättefina tycker jag. Jag får kolla om de finns kvar annars fortsätter jag leta. Kram

Anonym sa...

Grattis!!!!!!!!

//Rosvik

londongirl sa...

Rosvik - :)) Kram

Mildamakter sa...

Grattis! Det måste vara en underbar känsla ;o) *kram*

Stella Sweden sa...

Jag har blivit tagen av Kursiva (menas, jag kan inte låta bli att skriva kurrsiv text) Och även tagen av SSRS (det vet du väl vad det är) Så besöker du min ö i sommar så...welcome till vår station!

londongirl sa...

Mildamakter - och HUR kan du nu vet nåt om det?????? Hm.. :))
TACK!! Helt fantastiskt omtumlande är det!Stellakursiva - Klart jag vet att du är i sjöräddningen! DU är i alla fall inte rädd för havet eller kor heller för den delen eller hur? Vore kul att se er station. Var på ön är den?
Jag har en mycket mindre ö än du men du ska veta att det är ofta som man får agera sjöräddning och hjälpa folk av grynnor och sånt. Eller folk som kört vilse och inte kan läsa sjökorten.

londongirl sa...

Mildamakter - Äh, nu INSER jag att du inte alls kan veta nåt vad som hänt här utan att du bara gratulerar till att vi fått VÅR eller hur?? Fniss :))
Kram

Mildamakter sa...

Jodå, jag vet preciiiis vad som hänt...och nu menar jag inte att även ni fått vår däruppe. Det är ju nåt annat roligt som har kommit ;o)

Jubbe sa...

Blir det båtmässan i helgen?

Mildamakter sa...

maila mig på mitt bloggnamn@gmail.com så berättar jag ;o)

londongirl sa...

Mildamakter - Mail på väg! :))


Jubbe - Japp! I morgon blir det båtmässa fast jag inte borde GÅ alls på min jäkla häl!Måste kolla in en större båt. Tänker du gå på mässan?

Jubbe sa...

Funtar på att ta en tur dit i morgon om jag hinner. Vore kul att få lite inspiration inför säsongen...kanske de g´har bra mässpriser på nya seglarbyxor. Mina är fulla med rosa spinnakertejp på knäna efter alla gånger jag har halkat på klippor ;-)

Bambi sa...

Å mina hjärtligaste gratulationer!! Himmel, vad helt underbart!

Och nu tänkte jag inte direkt på våren... *ler* du kan ju kolla med "Batbut" eller "Milda", om du blir fundersam! De vet vem jag är..*ler* Massor med kramar från hela familjen "Bambi"

Bloggblad sa...

När det är sol och vindstilla har jag lovat att följa med! Men jag vill ha en båt som är så pass stor att jag inte behöver titta över kanten och se ner mot botten...

Och så skulle jag gärna vilja ha plats att sova middag... eller över natt långt ute i skärgården.

LindaLotta sa...

Men du...
Stor Grattiskram!!!!!!!!

Panter sa...

Mångamånga grattis!

londongirl sa...

Jubbe - Ha ha jag kan se det framför mig! Det måste se ut som plåster på knäna! Sådär som mina små skolbarn alltid har på våren. :)Bambi - TACK! Batbut berättade att du hälsade till mig. :)Bloggblad - Hoppas verkligen att ni kan få till det så att du blir sugen på sjön! :) Jag tror att du skulle kunna njuta av det till slut.Lindalotta - Men du....TACK!!! Kram:)Panter - Många många TACK! Kramar till dig :)