tisdag, januari 01, 2008

Det snöar


Vaknar till ett nytt år och det snöar ute. Visserligen ligger temperaturen på noll så det som kommer ner smälter nog bort om det inte blir kallare. Men det är i alla fall väldigt mysigt att se på när jag sitter här med min frukost och det är vitt på marken och taken. Det faller ner stora snöflingor och hela tiden kommer det mer.
När jag var liten sa min mamma alltid att så som Nyårsdagen var så skulle hela året bli. Har ni hört det? Det känns som om man borde göra något bra av den här dagen då eller hur?

38 kommentarer:

Hasse Wester sa...

God fortsättning på nya året.
Men om hela året ska bli som idag då kommer det att snöa och vara nollgradigt och man kommer att ha en aning huvudvärk under hela året! Det blir tufft! Ha det gott!

Tankevågor sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Tankevågor sa...

Slottsträdgårdsmästaren - Fniss, fniss! Det blir tufft! Ha det gott du med! Du har vunnit en stor guldstjärna eftersom du lyckas komma med den allra första kommentaren här på Tankevågor år 2008! :-)

Anonym sa...

Då får jag nöja mig med en något mindre guldstjärna...det är helt ok.

Idag är det lika bra att ligga kvar under täcket...eller som i mitt fall återvända till under täcket. Men jag blev lite sugen på frukost när jag såg din bild. Vilken fin temugg du har! : )

Puss och Kram

Lena sa...

Visst känns det som om man lägger ribban idag. Å andra sidan borde man väl ha samma förhållningssätt alla dagar och det är det som gör skillnaden.
Här är det också lite lite vitt på marken och i luften.

Tankevågor sa...

Trucken - Låter otroligt skönt att ligga kvar under täcket! Vet du vad? Jag har just blivit påmind om att det är fotbolls-EM i år! :-)
Temuggen är en julklapp från Stortorgets julmarknad och älsklingen. ;) Kram och XX


Panter - Mmm...en sån här dag kan man inte låta bli att fundera lite över året som gick och det som kommer. Vad mysigt att du också har snö!

MB sa...

God Fortsättning, kan tänka mig hur mysigt det är med all snön...hade aldrig hört om skrocket gällande nyårsdagen innan :-) Så med andra ord är det bäst att vara snäll och äta massor med choklad :-)))

Unknown sa...

God fortsättning!
Frukosten såg onekeligen väldigt god ut.
Vi vaknade inte förrän kl 10.00. Vrålhungriga men inte ont i huvudet. Kommer jag då att vara hungrig ´resten av året?
Lillebror har mått lite sämre!!! Urk för att vara bakis.
Ha det gott och stora kramar

Mildamakter sa...

God fortsättning på det nya året.
Vilken mysig frukosttallrik du har, det är väl en bra början på året ;o)

Klimakteriehäxan sa...

Jo absolut! Det man gör den 1 jan sätter en norm för resten av året - så det är bäst att tänka sig för! Gott 2008!

Anonym sa...

God fortsättning!
Det talessättet har jag aldrig hört...Här är det lugnt och skönt just nu så det vore inte fel om resten av året skulle bli så.

Hur gick det för Roxy med smällandet? Så här gick det för Adina..och det var inget kul alls:

Nog vet jag att Adina är rädd men så rädd som hon blev igår har jag aldrig sett henne. Jag tog med henne och Bango för att dom skulle få kissa på gräsmattan precis utanför där vi bor. Allt var rätt lugnt och inga större smällare hördes. Precis när vi kommer ner till gräset, Bango hann kissa, då far det upp en raket i luften. Den lät mycket och exploderade i färger. Adina kastar sig runt och snacka om avgrundsvrål. Hon skrek hela vägen till porten. Då menar jag skrek precis som om någon gjorde henne hemskt illa. Nerifrån magen kom ljudet. Fy faskiken vad rädd jag blev…jag trodde hon skulle få slag. Jag kollade, som jag alltid gör när något händer, hennes slemhinnor i munnen och dom var bleka. Men färgen kom tillbaka fort som tur var. Helt klart blev hon chockad. Stackars henne…

Det blir nog till att försöka skaffa något lugnande tills nästa nyår.

Evas blogg sa...

God fortsättning på 2008! Din frukost ser mkt god ut. Om året ska bli som den här dagen, jag då har nog mina år varit mkt slöa! Denna dag är alltid en morgonrocksdag här, detta år inget undantag :-)!

Humlan sa...

God fortsättning till er.
Jag blir sugen på en andra frukost när jag ser bilden och jag instämmer med Trucken, jättefin mugg! Muggen liknar min Vaxholmsmugg i formen, jättebra med en stor mugg som inte blir tom så fort...
Jag har inte heller hört att året blir som i dag. Det kan nog vara bra att fundera över vad man vill ta med och försöka vårda så att det växer sig starkt, och vad man vill lämna bakom sig och lägga till ro.

Sabina sa...

God fortsättnig till er L.
Vilken mysfaktor på frukosten, ser fantastiskt ut, får min torftiga frukost att blekna ännu mer=(

Hoppas ni hade ett fint nyår & visst är det härligt att det faktiskt snöar ute nu=) Yejjj.

Sköt om er, kram//S

Lilla B sa...

God fortsättning!
Det där talesättet skrev jag om i förmiddags på min blogg. Det hörde jag som liten från Halland.
Snön faller i bergslagen och det är mer vintrigt än på länge.

Annika sa...

TACK för igår :-)))
Jag blev så grymt överraskad och GLAD!!!
Glad också att det snöar hos er!!
Fin bild!
God fortsättning!!
Jätte-jättekram!!

Bloggblad sa...

Men oj! Så slö som jag varit idag... mesta tiden...

mossfolk sa...

Hm, jodå det har jag hört... Och hoppas att det inte stämmer för största delen av min dag har tillbingats i bilen :)
Snö ute och god frukost inne i värmen lät som en riktigt trevlig start på det nya året!

Anonym sa...

Jag hoppas att din mamma har fel. Idag har det inte hänt roliga saker här.

Du får i alla fall goda frukostar resten av året...

God fortsättning! /Monica m y

Anonym sa...

Mums, älskar frukostar, snö och snö, nåt vitt kom det ner, inte många flingor, god fortsättning.

Villa Nian sa...

Jag hoppas mitt 2008 blir mer spännande än det varit här idag :-) i och för sig är det rätt skönt med riktiga slappedagar också :-). Hoppas allt är bra.

Tankevågor sa...

Maleandro - Men du är väl alltid snäll alla dagar eller hur? Choklad är aldrig fel. Min kom från Harrods på nyårsafton. :)


Rosvik - Helgfrukost är mysigt. Men hur är det med lilla o??? Är han bakis? Han som bara är fem år! ;)

Kram kram kram


Mildamakter - Tänk om man kunde lyckas med frukost varje vardag sen också....är tyvärr jätteslarvig med frukost när jag jobbar. God fortsättnig!


K-häxan - Jag gick i alla fall hundpromenader och var ute i det först snöiga och sen regniga vädret. Gott Nytt 2008!


Gunnel - Åh neeej! Stackars Adina!
Det var ju just något sånt här man var rädd för skulle hända! Läs Anders Hallgrens råd på länken som vi fått!
Vilken jobbig upplevelse för henne. Hur tog Bango det när hon skrek som hon gjorde?

Roxy klarade det ganska bra men det är bara att konstatera att hon gillade det inte. Hon var nöjd med att ligga i soffan mellan oss och bli klappad. Men när vi öppnade dörren ut på taket för att titta ville hon inte gå fram till dörren och hon vågade sig inte ut. Men det är ju inte så konstgit det gjorde inte jag heller....Jisses vad det smällde och länge också.

Vi gjorde så att vi åkte iväg och rastede henne ute på ett avsides promenadstråk på Djurgården tidigare på kvällen och där var det lugnt. Sista "promenaden" fick bli i en liten gräsmatta vi har utanför huset. DÅ var man ju orolig att det skulle komma något flygande precis som det gjorde för er.
Jag tänker i alla fall försöka förbereda henne inför nästa nyår för jag såg ju att hon inte gillade det.




Eva - Låter så otroligt skönt att bara vara och befinna sig i morgonrocken en sån dag! Hoppas att jag också kan få en sån nästa gång.
God fortsättning på 2008!


Humlan - Kommer ihåg din mugg som du köpte i Vaxholm den påminner om den här eller hur? Jag älskar min ängelmugg och det är så gott att dricka te ur den.



Sabina - Jag blev så glad när jag såg snön!! Vill ha mer! Jag äter aldrig sån här frukost i vardagen men alltid på helger. Jag borde bli bättre på frukost innan jag ska till jobbet....är helt usel på det. Men på helgerna har man tid och då är det ju så gott med frukost.Kram



Lilla B - Vad härligt med snö!!! Jag tror inte jag öppnade min plånbok under hela Nyårsdagen så jag får väl behålla mina pengar då resten av året? ;)



Annika - TACK själv!!! :-)))
Så jätteroligt var det! Det gör jag gärna om! Massor av kramar!



Bloggblad - Men det är klart du får vara slö när du har stort hål i knät! Var rädd om dig!


Mossfolk - Nä ute och köra bil vill man ju inte hela året. Ha det gott!




Monica med Yffen - VAD är det nu som har hänt??? Mail ??
Kram



Hannele - Mysfrukost på helgerna är härligt. Fick ni snö där nere? Här är det bara lite vitt på marken trots allt som kom ner.



Tina - Jag hoppas så mycket på att mitt 2008 ska bli både spännande men framför allt mycket lugnare för min familj. Ha det gott med dina killar!

Anonym sa...

God fortsättning på 2008!
Hoppas du och din familj haft en skön jul och en bra nyårsafton. Själv jobbar jag igen nu, ledigheten är slut, snyft. Det var kul att vi sprang på varandra på NK före jul, Stockholm är inte så stort som man tror. Måste höra hur det går med dina korsttygnsänglar ???? Jag gillar din temugg med änglar, tänk när du kan ha änglar på väggen också.
Kram från kortsstygnstjejen

Nina sa...

hejsan ! jag somnade klockan 21 när jag läste saga till barnen på nyårsafton....vaknade 5 på morgonen pigg som en mört och somnade om till 8 och vaknade med ett TUNGT huvud att bära omkring.....så det är så mitt år ska präglas ?

hoppas på ett förträffligt 2008 till Dig och Din familj!

Tankevågor sa...

Korsstygnstjejen - Jisses vad roligt att se dig HÄR! Trodde att du tappat bort mina Tankevågor. Kul att ses på NK också. Förstår att J stannade hemma. ;)
Jadu...utan din support blir det nog aldrig några änglar som flyger upp på min vägg. Synd egentligen för de är ju såååå fina!
Ha det gott och kom gärna tillbaka igen! Kram



Stygga lilla loppan - Fniss...NÄ en loppa med tungt huvud ska får det inte bli! Hoppas du får ett fantastiskt 2008! Har du butiken kvar? Kram

Anonym sa...

Bango blev lite skällig och dragig i kopplet. Fast att han drog i kopplet kan bero på att han alltid vill ligga först.

Dom tycker också om att ha närhet och då fungerar det rätt bra. Rackarns att det inte går att få dom att kissa i badkaret :O)

Tankevågor sa...

Gunnel - Ha ha ha ...Roxy som alltid härmar sina kattkompisar kanske kan lära sig kissa på kattlådan. ;)

Bloggblad sa...

Jag tog en till slö dag när jag ändå var igång...

Inkan© sa...

Min dag började med ett sedan före jul inbokat tandläkarbesök idag. Jag gapade stort och det kostade mig 533:-
Men jag log ändå när jag åkte hem och besökte min fina Coop-personalen är så personlig och gullig. Oftast känner jag mig på gott humör efter mina Cooop-besök.

God fortsättning!
Det kommer att bli ett gott år.

Tankevågor sa...

Bloggblad - DET gjorde du rätt i. Här var det första dagen på hela jullovet som jag stannade kvar i morgonrocken nästan hela dagen. Jätteskönt. Och det snöar fortfarande. :-)


Inkan - Hm...tandläkaren. Det borde jag med. Hoppas verkligen att du har rätt i att det kommer att bli ett GOTT år 2008! God fortsättning!

Nässelblom och choklad sa...

Gott Nytt År till dig! Mysig bild, din frukost ser verkligen härlig ut. Jag har hört att som det är på nyårsdagen ska det bli i augusti - klart skumt.

Tankevågor sa...

Nässelblom och choklad - Den varianten om augusti har jag aldrig hört. Gott Nytt År önskar jag dig med!

Fundera grönt sa...

Njae, det har jag inte hört förr... Då får jag stå i tvättstugan hela året... Det hade jag nog inte tänkt mig. Förstås. Attans. :)
Gott Nytt År!

Lisa Christensen sa...

God fortsättning! Härligt med snö... Det ska visst snöa här också, men jag är skeptiskt. Möjligtvis kommer tre flingor...

Linda sa...

Vilken otroligt härlig frukostbild!
Det ser så hemtrevligt och mysigt ut.
God fortsättning på dig, hoppas det blir ett bra år för er.
Kram

Cliff Hanger sa...

I så fall blir det ett arbetssamt år för mig. Jag jobbade en lång tjänst på nyårsdagen, och var lite seg efter nyårsaftonen...

Hoppas att din nyårsdag var bra!

Gott nytt år!

stella sweden sa...

Den första dagen sa jag förlåt! Bra början för mig...känner fortfarande värmen...
;)

Tankevågor sa...

Fundera grönt - Nä inte tvätta hela året. ;) God fortsättning!



Lisa - Snö i London är så sällsynt men jag har varit med om det i dcember en gång. Inte många flingor men det var sååå fint. :-) God fortsättning!



Lindalotta - Tack detsamma! Hoppas vi får ett mycket Gott Nytt År 2008! Kram



Cliff Hanger - DU kommer i alla fall få ett mycket speciellt år. Det har du ju "ställt till" så att det blir. :-) Gott Nytt Fantastiskt År till er!


Stellapolaris - Låter som det var en bra början alltså för dig. Ett ord som inte alltid är så lätt att säga. God fortsättning!