torsdag, januari 31, 2008

Liten Tuva stjälper oftast stort lass, eller?

Det är en storm på väg in över vårt land. Det talas om hårda vindar och snö. Men här är det lugnet före....och kan det verkligen bli så mycket av en storm som fått namnet Tuva? Det låter inte alls så farligt som Gudrun och Per tycker jag. Vi får väl se. Håll i och om varandra så ni inte blåser bort!

28 kommentarer:

loathing sa...

varför har stormar alltid så fula namn?
tuva är i alla fall på väg hit till sverige också. men den är nog redan här, det storman som fan här ute. och jag måste ut på en sista promenad med hunden. kul.
men sen sover man gott inatt. det är fint att sova till storm.
hoppas bara inte stormen blir allt för förödande för andra människor.

Anonym sa...

Tuvas lillfinger känns här just nu. Bara kraftig blåste men vi här i inlandet kanske inte lär känna av hennes riktiga krafter.

Anonym sa...

*blåst* ska det förstås vara...
/Monica

Humlan sa...

Här blåser det så det knäpper i rutorna och knakar i fönsterbågarna. Jag har dragit för gardinerna och ser hur dom rör sig i draget... ska nog dra upp täcket till nästippen och hoppas att det är fönstren håller i natt.

Anonym sa...

Här stormar det o dånar,är väl lite knäpp men älskar att ligga o
lyssna till blåsten,hoppas förstås att ingen behöver råka illa ut i natt.Ni har väl surrat för storm på takterassen..
Lite mer urblåst syster än vanligt

Stor kram

Tankevågor sa...

Loathing - Nu har det satt igång här med. Det dånar och knakar i fönstren.Monica - Vi får se hur mycket det blir. Förra blåsten så föll en stor björk omkull utan för oss.


Humlan - GÖR det!! Här knakar det också och jag kan inte låta bli att tycka att det är lite mysigt att vara inne och veta att det inte behövs någon mer hundpromenad. Kram


Kära syster - Allt är kvar ute på terrassen.....än så länge. Tycker som du....skönt att ligga och lyssna till vädret. Men skönast är det förstås att ligga i sängen ute på ön såna här nätter. Då hör man vågorna slå mor klipporna och bryggorna och vinden dåna i träden. Förr kunde jag aldrig sova i sånt här väder....nu är det tvärtom. Jag somnar som om jag vore vaggad till sömns. Varm kram

Anonym sa...

Dramatiska väder kan vara ganska spännande så länge ingen gör sig illa. Nu ska jag också dra täcket över mig och lyssna på vinden tills jag somnar.

Kram och god natt

Cliff Hanger sa...

Ja, Gudrun är ju ett riktigt yrväder. Gudrun Schyman alltså.

Tankevågor sa...

Trucken - Mmm det är så skönt. Sov gott! Kramar till er allihop.


Cliff hanger - Ha, ha, ha.....hm...yrväder finns här med. Både inomhus och utomhus. :)

mossfolk sa...

Jag håller alldeles med om namnet, Tuva är fint och låter inte alls särskillt våldsamt. Men hon blev visst rätt arg hörde jag på nyheterna i morse...

Nässelblom och choklad sa...

Vilken vacker bild, färgerna är så härliga och lugna. Ta det lugnt i stormen och håll dig undan!

Villa Nian sa...

Tyckte dom sa att hon kommer i retur....så fortsätt hålla i dig!

Annika sa...

Jag kan inte sova när det stormar. Vet inte varför, men det går inte...tror det är för att jag känner hur huset vrider sig under vindens pina...
Jahaja, det låter som om ni fick storm..Hoppas den inte blir så farlig.
Här är det regn, regn och regn...
Kramar!!!

Nina sa...

hejsan snygging!
hoppas ni inte blåste bort!
vi fick strömavbrott (1.5 timme) och då skulle familjen umgås med Fia med knuff och inser att gutten min fuskar som en häst travar och min tös är en dålig förlorare ens innnan spelet knappt har börjat...
Lite Lars Norén aktig kväll med gap och skrik och levande ljus ;=D

Bloggblad sa...

Jag har fattat att det skulle gå i bokstavsordning, och mellan G och T är det rätt långt, så det kanske har stormat mycket. Och vad kom före Per...?

I alla fall har du ljuvliga stockholmsbilder med vatten och himmelska speglingar.

Här hörde jag bara lite grand igår att det blåste runt knutarna.

Anonym sa...

Jag tycker också Tuva låter snällt. Här har det inte blåst så farligt.

Det var så passande när jag slog upp din blogg...precis då sjöng Peter Jöback "Stockholm i natt". Den tycker jag är så fin...det är så många vackra ord i den.

Anonym sa...

vad är det som får "Per" att låta farligt...?

Evas blogg sa...

Här var det en "lill storm" igår kväll, sen åter en vacker dag. Men jag tror det är på gång igen till natten.

Lena sa...

När det blåser så här, då är man bra liten. Här stjälpte Tuva ett äppelträd, modell mindre. Gudrun knäckte ett stort.

Tankevågor sa...

Mossfolk - Ett alldeles för "snällt" namn på en storm eller hur? Men även de snälla kan ryta ifrån tydligen.Nässelblom och choklad - Åh TACK! Jag har en tendens att fota båtar och vatten i mitt älskade Stockholm. Känner mig väldigt tjatig ibland i mitt val av motiv.Tina - Oj! Gör hon? När då? Jag har inte hunnit se varken nyheter och väderrapporter de senaste dygnen.Annika - Jag vet! Så där var det jämt för mig förut. Men nu sover jag som en stock i vilket oväder som helst....bara jag har sällskap i sängen förstås. Är jag ensam så går det INTE....ja du vet hur det är när Peter åker bort eller hur?
KramStyggalillaloppan - Ha, ha, ha, du är för härlig! Men vad skönt att elavbrottet inte varade längre. Jag har varit med om elavbrott i flera dygn här....två gånger! Grillen på takterrassen och trangiaköket användes flitigt. Kallt blev det såklart och MÖRKT i hela "byn".Bloggblad - Det där med bokstavsordning har jag också hört.Men hade vi någon mellan P som i Per och den här? Vart tog R och S vägen? Blev det inget mer än en stilla bris kanske? Har jag missat dem? Tack för dina snälla ord om bilden!
Gunnel - Åh den låten är fin faktiskt! Inte låter Tuva så farligt eller hur? Den här stormen hade kunnat få låna MITT smeknamn...det hade passat bättre på en storm. Eller hur?Per - Hm...man förknippar ju ofta namn med något/någon....
Inte låter Per så farligt heller men det låter mycket mer starkt och kraftfullt! kramEva - Då kanske det stämmer att det kommer mer blåst? Halka har jag hört om och det är ju läskigt om man ska ut och åka.Panter - Vad synd om ditt träd! Hoppas inte Barbro satt i det när det hände? Hon var väl inne i stugvärmen och lugnet då?

Unknown sa...

Hur uppkommer egentligen stormarnas namn?
Tuva låter så fridfullt och fint. Inte som någon som kan göra så mycket skada. Jag vet betydligt värre namn än så.
Kram

Lilla P sa...

Min systerson är tillsammans med en tjej som heter Tuva-Lie, och hon är minst av allt "stormig" så jag har också svårt att förknippa en oväder med ett så sött namn...

Anonym sa...

Hej igen!
Nu på seneftermiddagen hade vi nog ett litet besök av Tuva. Det har nästintill stormat och snöat. Minusgrader har det också blivit...men se det har jag inget emot.

Tankevågor sa...

Rosvik - Jag tror det ska vara så att stormarna får namn i bokstavsordning...men jag måste ha missat några då för den förra hette väl Per? KramLilla p - Vilket fint namn! Tuva-Lie. :)Gunnel - Hej igen! Jag tror hon är här och blåser lite också....snö hade hon i alla fall med sig! Jag tycker det är skönt jag med. Minusgrader = renare hundtassar. :)

Anonym sa...

Konstigt.. jag har inte läst tidningarna och kollat på nyheterna den sista tiden och inte märkt någon drag. Jag måste ha varit insnöad fast jag luffat runt i Norrland och Götaland.

Tankevågor sa...

Anne-Maj - :) Så där blir det för mig också ofta nuförtiden. Jag som alltid har kollat nyheter och väder i alla kanaler förut. Nu missar jag det nästan varje dag/kväll.

Elisabet. sa...

Underbart vacker bild! Ska du verkligen inte bli vykortsmakerska?

Tankevågor sa...

Elisabet - Men oj! Vilka snälla ord om min bild! Det är roligt att någon tycker om att titta på mina motiv från Stockholm.....men nä, inte duger de här till vykort heller! Är bara en glad amatör. :)