lördag, oktober 20, 2007

Badkar och blommor = :-)

Idag har jag köpt ett nytt badkar. Ett jättefint badkar där jag kan få plats med mannen också. Eftersom man sparade en massa pengar på att beställa det i oktober så tyckte jag det var värt att fira med ett utefika på Rosendal på Djurgården. Det blev smörgåsar med deras hemgjorda skagenröra på deras goda bröd. Solen lyste och det var så skönt att kunna sitta ute.


Visst syntes det att det var höst ute. De hade sån fin ljung och andra höstblommor.


Men inne i växthuset så stod julblommorna och väntade på köpare. Amaryllis i alla möjliga varianter.

De här är vackra redan som lökar tycker jag. Kan inte låta bli att börja längta tills det är dags att sätta såna här i hyacintglas i fönstret. Det verkar som den här skolfröken går och längtar efter december och sitt jullov eller hur?

32 kommentarer:

Unknown sa...

Den som väntar på något gott...

Kan inte bärga mig tills jag får smaka på skagenvarianten som vi ska få om några veckor. Tror du att Trucken fixar det?

Alltså, om du någongång ska sluta som lärare så finns det ett annat yrke för dig. Fotograf!!! Vilka bilder du fångar. Jag tycker att det är så härligt att titta på dem.
Ska kolla en gång till.
P o K

Trucken sa...

Är det badkaret jag sett? I sådana fall måste jag få prova det någon gång! Det var otroligt länge sen jag tog ett bad i ett badkar. Jag kommer ihåg att jag gillade det.

Rosvik: Du kommer inte att bli besviken...

Anonym sa...

Vad mysigt det verkar i Rosendals trädgård. Lyckliga er som har allt så nära.
Kan det redan vara dags för Amaryllis, oj, då måste jag köpa snart!

Anonym sa...

Ja...lite längtan kan jag nog märka. Men vem vill inte vara ledig. Jag hoppas på lång semester jag också och det får jag kanske om de andra inte har så många dagar kvar...vilket jag har ... hehe

Lena sa...

Det är så inspirerande att få följa med på sådan här turer. Vackra foton.
Blommor av alla de slag, gärna mängder, är alldeles nödvändigt.
Hycintdoft, ljus och pepparkakor då närmar vi oss jul. Det är ju inte så långt borta. Ska bara klara av november först.

Anonym sa...

Det där såg gott ut och nu börjar man påminnas mer och mer om julblommor och annat. Bara två månader kvar... (och då har vi förmodligen kattungar här)

Humlan sa...

Grattis till badkaret! Ett nytt badkar och en bra affär är absolut en bra anledning att fira... Fast jag behöver egentligen inte någon ursäkt för att ta en fika, utomhus i höstsolen...
Fina höstblommor och frestande med julblommor för dom som inte har "översomrat" sina gamla (och inte fått dom i blom för tidigt!).

Tankevågor sa...

Rosvik - Klart han fixar det eller? Knytis kanske? ;-)
Men kära, goa du! Blir så glad över dina snälla ord om mina bilder. Kram


Trucken - Det var väl ganska länge sen ni tog bort erat badkar på P-boda? Klart du får prova det här! Roxy blir nog glad om hennes hundvakt hoppar i badet. Hon älskar att bada. ;-)


Marskatten - De hade jättefina stora lökar. Var ganska sugen på att köpa någon men kunde inte riktigt bestämma mig. Brukar köpa någon ny varje år.


Gunnel - Vad bra att du har sparade dagar. Brukar ni ha många barn över jullovet på din förskola? I år är det väl ganska många röda dagar, eftersom julafton ligger på en måndag.


Panter - Vad roligt att du tycker om att hänga med på mina turer här! Blir alltid lika glad när du gör det. Ja, vi ska bara klara av november först. Har just kommit på HUR jag ska göra det i år. :-)


Monica - Helt underbart! Då blir det som för oss....vi hade också kattungar i julgranen. Du minns väl bilden på Tiffany i granen??? Lycka till med de små!

Förresten är alla tingade på förhand?


Humlan - Tack! Det var jäteroligt att äntligen få beställa badkaret.Lite pirrigt är det innan allt ska bli färdigt. Jag är inte så van att ha med hantverkare att göra.
Mina amaryllisar som stått ute på taket brukar komma igång lite för tidigt innan jul. Men det gör inget. Det är huvudsaken att de blommar igen.

Evas blogg sa...

Rosendals trädgård, en oas tycker jag. Helt underbart att gå där. Fina bilder har du tagit!

Tankevågor sa...

Eva - Tack! Det är verkligen en oas! Jag tycker så mycket om deras miljötänk också, med ekologiska varor

:-)

Evas blogg sa...

Ja det tilltalar mig också. När jag hade mitt lilla gårdsbageri körde jag lite av deras koncept när det gäller råvaror. Jag bakade enbart på biodynamiska råvaror. Efter ett besök på Saltå Kvarn var jag helt såld.

Tankevågor sa...

Eva - Har du haft ett gårdsbageri, vad roligt det låter! Saltå-mjölet tycker jag om men det finns inte i alla affärer. Deras rågmjöl blir så goda limpor av.

Stina sa...

Vad gott det ser ut.
Fina bilder. Kramis

Morgondimma sa...

Jag har köpt tazettelökar, vad tänkte jag på?

Anonym sa...

Oj... jag har inte tänkt på det här med julgran och kattungar. Vi får nog vara utan gran i år... :)

Nej då, ingen unge är tingad eftersom jag inte "gått ut" med att hon är parad än. Det gör jag när jag är helt säker på att hon bär på ungar.

Tankevågor sa...

Stina/Hemma på landet - Tack! Det var gott! Måste försöka hitta ett bra recept på skagenröra. Kram


Morgondimma - Kanske på julen eller? Men hur lång tid tar de för att slå ut?


Monica - Men det är väl klart att ni ska ha en gran!!! Förstår du inte hur roligt det kan bli för dem och er?! ;-)
Jag ska ju inte ha någon mer katt....men OM du får en röd hona.....Någon gång i mitt liv ska jag ha en röd honkatt. Jag vet att det ska bli så men inte när. Det är inte lätt men det är en av mina drömmar.

Anonym sa...

Mums, så gott, grattis till badkaret, jag vek mannen dubbelt i stället :)

Evas blogg sa...

Jag hade det i vårt gamla gårdshus, när vi bodde på landet. Jag beställde varor från Biofood, jättefina råvaror.

Anonym sa...

Jag tror att vi kommer ha lite barn i år. När det är semestrar och jul samarbetar vi mer över avdelningarna fast jag tror det kommer att bli ganska tomt med barn. Håller tummarna för det...då kanske jag kan få tre veckors ledighet....vore inte fel

Anonym sa...

Jag tror att vi kommer ha lite barn i år. När det är semestrar och jul samarbetar vi mer över avdelningarna fast jag tror det kommer att bli ganska tomt med barn. Håller tummarna för det...då kanske jag kan få tre veckors ledighet....vore inte fel

Annika sa...

SÅÅÅ fint!!! Och det är helt OK att längta till jullovet, fröken!!!
OCH vad fint och gott det ser ut i Rosendahl då!! Länge sen jag var där. Måste dit nästa ggn jag är hemma för det är ju så vackert där.
GRATTIS till badkaret, yippey!!! KRAMAR!!

Villa Nian sa...

Jullov :-)!

Ser ut som du haft en verkligt bra dag...blir själv sugen på en djurgårdstur!

Tankevågor sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Tankevågor sa...

Hannele - Tack! Men nu viker jag mig dubbelt här .....av skratt! :-) Varför vek du mannen? För att få plats med honom i ditt badkar? Fniss...Ja det är ju därför jag köpt ett stort badkar... :-)


Eva - Det låter urmysigt. Kan tänka mig att det var populärt att komma och handla hos dig.



Gunnel - Det håller jag också tummarna för! Tre veckor på vintern kring jul är guld värt. Då orkar man fram till påsk ju. :-)


Annika - Tack! Om du visste vad mycket planerande det har varit för det där badkaret. Nu är jag glad att vi fick en fuktskada så att det verkligen blir av.
Rosendal är mysigt. Har du deras kok/bakbok? Den är jättetrevlig. Kram


Tina - Det var verkligen trevligt. Så skönt att sitta ute också i solen. Nu får man passa på att göra det för rätt som det är kommer snön. ;-)

Sabina sa...

Vilka fantastiska bilder, smörgåsarna ser helt underbara ut.

Ja jag har ju sagt det förr men åååå vad jag oxå längtar till julen, tänk att både få njuta av julen och ha semester på samma gång.

Hoppas veckan blir bra för dig vännen. Kram

Tankevågor sa...

Sabina - De var verkligen goda. De bakar så gott bröd också. Har deras kok och bakbok och det finns mycket gott att göra ur den.

Jullov är ett av det härligaste orden jag vet!! :-) Hur mycket jag än älskar mitt jobb så är det så skönt med jullov. Men längtan kommer tidigt i år. Är nog lite trött. Ska bara klara november först och sen är december så mysig månad....även i skolan. KRAM

Lisa Christensen sa...

Rosendal... Dit måste jag ju också hinna åka innan det blir London igen! Vilka härliga bilder.

Linda sa...

Åh badkar...
Så gott att kunna krypa ner i ett sådant.
Nä, vi har inget...
Men jag saknar det bara en smällkall vinterdag, eller när någon påminner mig om hur skönt det kan vara med ett bad :)

Tankevågor sa...

Lisa - Det är klart att du ska försöka hinna med ett besök där! :-)


Lindalotta - Vi har ett badrum på nedervåningen med ett sånt där vanligt litet badkar. Det är mest ivägen tycker jag. Egentligen skulle jag vilja ha bara en dusch där. Men på övervåningen där vi fick fuktskadan hade vi bara en dusch men mer utrymme. Så nu blir det ett rejält badkar med bubbel där uppe. Hoppas nu det blir klart till jul så man kan ta sig ett "julbad". ;-)

Batbut sa...

Läckra färger! Badkar låter trevligt.. och stort....

Tankevågor sa...

Batbut - Jag tror det blir mysigt.
Såg hos PGW att du åker till Provence nästa vecka. Det kan ni behöva, värme och avkoppling. Hela Trollfamiljen? Själv åker jag till L. :-)
När åker du? Behöver prata med dig innan du/jag åker.

Batbut sa...

Vi åker hela familjen på fredag fm, den här veckan. Åter en vecka senare. När far Du?