måndag, oktober 22, 2007

Revade segel och spegel godnatt

Om jag tittar mig i spegeln nu så ser jag att jag ser trött ut. Det har varit alldeles för lite sömn den senaste tiden. För få timmar varje natt. En bloggvän jag känner sover dåligt just nu pga av att hon har värk i en tand. En annan bloggvän skrev i ett mail att hon sover dåligt just nu eftersom hennes man är bortrest. Det känner jag igen. Inte tandvärken som väl är utan att det är svårt att sova när man ska sova själv. Så har det alltid varit. Jag är yngst av fem syskon och det fanns alltid en trygg storebror eller syster som jag kunde sova hos om mörkrädsla och mardrömmar slog till när jag var liten. Allra bäst sover jag när jag ligger intrasslad och nära min man. För mig är det så att jag sover gott, när jag väl går och lägger mig! Det är just det som är problemet att jag ibland, ganska ofta faktiskt, glömmer att gå och lägga mig i tid. När det nu är? När går ni och lägger er?

24 kommentarer:

Panter sa...

Alldeles ofta för sent. Sover väl sisådär en 5,5 - 6 timmar per natt och det är alldeles för lite. Har också svårt att sova om maken är borta.
Hoppas att du kommer i säng i tid nu!

Trucken sa...

Jag försöker komma i säng mellan 23 - 00. Om jag kommer i säng för sent så får jag lida för det dagen efter på jobbet. Då är det inget roligt alls.

Humlan sa...

På sista tiden har jag både haft problem med att gå och lägga mig (glömmer det också) och att sova när jag väl ligger där..
Synd att man inte kan bestämma över hur mycket sömn man behöver!

En underbart vacker bild.. det är så att jag kan känna sommarkvällen/natten med dess ljud, dofter och känslan av att sitta ute och njuta av stillheten... Längtar!

Barfals sa...

För mig är snarare frågan: när går HUNDARNA och lägger sig? För det styr livet! Går jag för tidigt till sängs pockar de på uppmärksamhet. Och det får de göra!

Annika sa...

Usch, LG, sov skit natten som var (som du ju vet)...Vaknade en ggn i timmen, låg och läste mellan 3-4:30...Blir tokig. Inatt måste det gå bättre--måste!!!
Ikväll är det mkt på dumburken---Dancing with the stars och Bachelor (ja jag ser det pinsamma programmet)...
I vanliga fall lägger jag mig runt 22.30...
Imorrn kommer P hem, hurra!!!
Sov gott!! Och bilden är underbar. Älskar dess stillhet...

Humlan sa...

Hmm... ja... man skulle alltså sova? Borde? Behöver? Tjaaha...

sofie sa...

min kropp reagerar direkt på när jag sover "för lite"... jag försöker att alltid stänga av datorn prick 22.00. sitter jag kvar här blir det låånga samtal med vänner eller massor av läsning på bloggar vilket innebär att jag aldrig går o lägger mig. :) brukar nog släcka lampan efter läsning vid klockan 23 ungefär :)

Lyckliga Grodan sa...

ååå.. jag är oerhört känslig för sömnbrist..
och dessutom kvällstrött..
jobbet kräver att jag är pigg i huvudet..
så jag går och lägger mig mellan 21 och 22 +- en halvtimme.
barnen skojar med mig om jag är uppe efter tio..
det är en ovanlighet..

jag tycker om att sova..
men ffa tycker jag om att vakna pigg...

danne sa...

sent sent sent.


kram

Anonym sa...

Jag lägger mig omkring 22-22.30 Sen läser jag som en stund och sen somnar jag. Däremot vaknar jag flera gånger eftersom Bango ska in under täcket när han blir kall...sen ska han ligga ovanpå täcket...sen vill han in igen. Så där håller vi på..

Helena/Bildbloggerian sa...

Jag är likadan - har ytterst svårt att komma i säng om kvällarna, men inte ett dugg svårt att somna. Jag somnar som en stock på två röda :)

Anonym sa...

Vi har nog ärvt nattugglandet,
men bestäm en tid som du stänger av o släcker,gör inte så mycket
om du inte sover, bara ligger o känner efter vad det är skönt att slappna av. DÅ VILAR KROPPEN.


Funkar inte det får jag väl komma o bära runt på dej.

systeråd

LindaLotta sa...

Jag glömmer också..
Jag kan ha goda föresatser att gå och lägga mig men sen fastnar jag ändå.
Klockan rusar iväg om kvällarna och jag blir lika irriterad på mig själv varje kväll.
Jag är ju trött som f-n dagen efter och så går det runt, runt, runt...
Men att sova själv har jag inga problem med, Micke snarkar LJUDLIGT OCH HÖGT, så det är ganska skönt de få gånger jag sover själv :)

londongirl sa...

Panter - Låter som jag det där. Om jag sover 6 timmar så har jag lyckats bra. Det har en tendens att bli mindre än så.


Trucken - VA??? Det är väl alltid roligt på vårat jobb? Men hur sover du? Bäst själv eller tillsammans med kvinnan i ditt liv? Kram


Humlan - Roligt att du tycker om bilden. Jag tycker båtar har så vackra linjer. Har upptäckt att jag har massor av bilder med båtar i motivet. Så du är också glömsk av dig när det gäller att gå och lägga dig.


Barfals - Roxy hoppar i säng och ligger och väntar på mig så fort hon märker att det är dags.


Annika - Skönt att han kommer hem så att du får sova ut innan ditt besök från Sverige kommer!


Humlan - Glömt igen? ;-)


Sofie - Låter somom du har koll på det där! Imponerande!


Lyckliga Grodan - Jag tycker också om att sova....till slut.


Danne - som jag då...kram


Gunnel - Fniss....jag vet hur det är. Alltid är det någon som ska in under täcket här med! ;-)


Helena - Visst är det skönt att inte ha några sömnproblem!? Men vi kanske ska börja sova några fler timmar? Det är ju i alla fall vinter och mörkt. :-)


Kära syster - Fniss....det var länge sen du bar runt på mig när jag inte kunde sova. Men vilken trygghet det var att ha såna stora syskon som alltid fanns tillhands. Kram


Lindalotta - Visst är det svårt att hålla de där goda föresatserna? Jag lovar alltid mig själv att jag ska bli bättre på det här men än så länge har jag inte blivit det.

danne sa...

London: Lade upp en bild till dig hemma hos mig.

Kram

londongirl sa...

Danne - Tack vännen! Höst eller bio?
Kram

Evas blogg sa...

Jag är en inbiten kvällsmänniska som sällan går och lägger mig före kl. tolv. Tyvärr, säger jag på morgonen!

Det Mörka Hotet sa...

Jag somnar alltid efter att jag tömt en flarra whisky - konstigt!


DMH/Samuel

Fru Algerydh sa...

Kan ju kalla mig det då ingen annnan är fru... Du har alltid så vackra bilder. fantastiskt !Somnar som en stock när jag än lägger mig, dock oftast före 23:00. Vaknar tyvärr av hund, man, katt eller annat som kan låta, och då kan jag INTE somna om. Då försöker man ju lösa världsproblem och fundera om man MÅSTE gå upp och kissa eller om det går att ligga kvar. (det går aldrig). Alex är nu i London sedan 2 veckor, och det går inte att låta bli att tänka lite på dig när man tänker på henne där... Stor kram från Viagatan !

Lisa sa...

I mitt (engelska) vardagsliv är jag mer strukturerad och lägger mig tidigt. Här i Sverige följer jag mitt eget tempo och då blir det sena kvällar. Tycker att man också styrs av dem man bor med.

Tina sa...

Sover för lite just nu... mycket tankar och sånt som stör. Så som livet är ibland!

londongirl sa...

Eva - Du med. Det konstiga är att jag älskar att vara uppe tidigt också. Får övertala hunden som vill ligga kvar i sängen om att hänga med ut.Samuel - Men vad konstigt! ;-) Men somnar du före eller efter ditt A-team?


Fru A - Vad roligt att se att du har hittat hit! Det var länge sen. Tycker jag känner igen din morgoncirkus. Alltid är det någon som väcker en.
Såg på Alex blogg att hon hittat ett jobb nu i London. Behöver hon nåt hemifrån? Ska jag ta med mig nåt när jag åker nästa vecka? Maila mig i så fall på den e-adressen som är: förnamn.efternamn(Obs hela med bindestreck)bredbandsbolaget.net
Kram till era allihop!


Lisa - Jag borde lägga mig tidigare i mitt vardagsliv. Här är vi flera nattugglor så det stämmer nog att det påverkar.Tina - Jag veeet så väl hur det är att ligga vaken och fundera! Får bara hoppas att du ska få någon natt med rejäl sömn ibland. Jag ska tänka på dig nästa vecka, massor!

Det Mörka Hotet sa...

För det mesta somnar jag före The A-team men på helgerna somnar vi samtidigt. Ifall jag minns rätt...


DMH/Samuel

londongirl sa...

Samuel - Fniss....inte så lätt att minnas kanske.