lördag, september 23, 2006

Tankevågor längs Stockholms vatten

Stockholm vaknar

Nu går det inte längre. Har bestämt mig för att det inte kan fortsätta så här. Jag vill ha en hund! Jag vet inte vem han/hon är än men jag behöver en valp som trasslar sig in i mitt hjärta och tar plats. Det är inte så att jag har slutat sakna min älskade Cyrano som dog i juni, nej tvärtom. Men jag berättar inte för någon att jag ibland kan vakna på morgonen och FORTFARANDE känna att saknaden är så stor att tårarna bränner innanför ögonlocken. Inte heller talar jag om att varje gång jag kommer hem och öppnar dörren så fattas han mig. Det är tomt utan hans välkomnade och glada svansviftande i hallen. Nu har jag kommit hem från en tidig morgonpromenad längs Stockholms vatten. Våra vanliga spår som vi gått tillsammans med vår hund och han är på något sätt ständigt närvarande men samtidigt så saknad. Jag tänker inte att en ny liten valp ska ersätta Cyrano det är liksom inte möjligt. Men jag tror att den kan bli en ny kärlek och personlighet som kan komma in i vårt liv och spela sin helt egna roll.


En sömnig skeppskatt på Skeppsholmen

35 kommentarer:

Monica med yffen sa...

Det är klart att en ny hund inte ersätter Cyrano! Jag tror att man lätt kan få "dåligt samvete" och tänka så, men så är det ju inte alls! Det är en ny hund, som kommer att ge er något nytt, på ett annat sätt.

Vad spännande!

Och vilken härlig bild.

Cliff Hanger sa...

Klart att du ska skaffa en ny hund! Klart att du inte ska ha dåligt samvete!

londongirl sa...

Monica - Du är så klok. Jag är lite rädd att jag ska fastna i sorgen och tänka "ingen som han". Vill verkligen inte det.

Cliff hanger - Tack för att du hejar på och tycker det! Om du vill se min nallebjörn till hund kan du gå in på juniarkivet under "sorgligt".

Ilva sa...

En ny hund ar nog precis ratt det, jag tycker snarare att det ar en hyllning till din gamla, du tyckte/tycker sa mycket om honom och trivdes sa att du vill fortsatta med det!
Och vilken otrolig stillhet i forsta bilden och ljuset-vackert!

Lilla B sa...

Vilka underbara bilder!!

En ny hund är ju ingen ersättning för den gamla. Det är ju ett helt nytt liv tillsammans. Klar att du skall ha en hund i ditt liv när du gärna vill det!

Humlan sa...

Instämmer med de andra, det blir en ny hund av rätt orsak.

Jag tycker att det låter så skönt med morgonpromenader. Lyckades komma ut på en i måndags, men resten av veckan har jag varit för trögstartad...

Gunnel sa...

Du vet vad jag skrev till dig i mailet.
Jag stod inte ut utan hund. Jag höll på att sörja mig sjuk.
Det är inte så att en ny hund ersätter den man hade tidigare. Men det blir livskvalité. Mycket roligt som händer igen.
Trots att det är över fem år sedan vår Nicole dog så finns hon med mig varje dag.
Cyrano, som kanske finns där någonstans, han förstår dig

londongirl sa...

Ilva - Bra tänkt! Det är ju så det är. Vet du det var så stilla i Stockholm tidigt i morse. En helt annan puls var det i kväll i stan. Kom nyss hem från Gamla Stan.

Lilla B - Tack! Nej jag kan inte heller se det som att jag ersätter honom med en ny hund.

Humlan - Jag saknar alla promenader med Cyrano. På helgerna blir det av med de här tidiga morgonpromenaderna. Det är så underbart att se staden vakna och sen komma hem till en frukost med morgontidning som får ta låååång tid. :)

Gunnel - Jag vet och tack igen för ditt fina mail! Du har rätt och det har jag också kommit fram till. Jag vill ju egentligen ha tillbaka just honom! Vill vakna och ha honom där igen på golvet bredvid min säng. Men det blir aldrig så och jag måste gå vidare med en annan hund vid min sida. Jag ska tänka som Ilva skrev. Han var så härlig så jag vill inte vara utan hund i mitt liv. Håll tummarna att jag hittar en ny kärlek!

Gunnel sa...

Behöver inte hålla tummarna. Det finns massor av hundar som väntar på en sån go matte som du med all säkerhet är. Måste fråga...vad blir det för ras?

londongirl sa...

Gunnel - Jaf VET inte....bara det känns lite hopplöst. Jag kan inte ha för liten hund. Men jag är lite skakad av det där med magomvridning som bara drabbar stora hundar. Det var inte att leka med. Jag ska gå på stora hundmässan i Älvsjö i december.

Glömmer aldrig när jag hittade Cyrano. Jag hade letat länge på nätet, tittat på massor av bilder på valpar, varit och tittat på Briarder. En sen kväll så hittade jag honom plötsligt. Jag satt framför datorn och tittade in i hans ögon, han var tre veckor på bilden och det var kärlek vid första ögonblicket! Jag mådde nästan illa nästa dag när jag skulle ringa uppfödaren. Var så rädd att han skulle vara tingad.

sixesandsevens sa...

Jag vill också ha en hund. Fast ändå inte...

trucken sa...

Tadaaa! Nu är jag tillbaka! Tänk att det går att sparka liv i ett sex år gammalt tröskverk. Snart kan vi nog chatta också.

Det är klart att du ska ha en hund. Som alla djur så förgyller de tillvaron enormt mycket. En ny hund gör ju inte så att känslorna för Cyrano försvinner, utan det är en ny vän att dela sitt liv med. Och vänner kan man inte få för många av.

Vi har ju diskuterat vilken ras och du och jag har nog lite olika uppfattning där. Till syvende och sist spelar det nog ingen roll. Hittar du någon och blir kär så spelar ingenting någon roll längre...oavsett vad alla andra tycker och tänker.

londongirl sa...

Sixesandsenvens - Att vilja eller inte vilja, det är frågan ;-)

londongirl sa...

Trucken - Jag har saknat dig! Du får ha vilket gammalt tröskverk som helst bara du hittar mig!
När jag hittar min valp kommer jag känna att det är rätt.....jag kommer att älska den! :)

Anonym sa...

Klart att du ska ha en ny hund, ordet ny säjer ju just precis vad det är, en ny,ingen i stället för eller kopia, utan en annan.

Som du också vet,har storleken ingen betydelse,hunden kommer att älska dej och du den.
Du har ju inte ersatt Thisbe eller Prospero utan dom andra du har är ju nya egna individer,
Så ut och leta hund, det finns många där ute som skulle behöva komma till erat hem.tycker syster

Per sa...

En Dobermann vid fotändan av sängen kanske...? Själv hoppas vi på en ny Muff till jul. Kram

Fröken Bokmal sa...

Tycker fransk bulldog är en så cool hund! Nu skrev du ju visserligen att du inte ville ha en liten en, men tänk dig att vakna varje morgon till det charmiga underbettet...;)

Gunnel sa...

Jag ska inte råda till någon ras men har träffat en mycket trevlig hund på valpkursen. En ras som jag bara läst om förut. Den verkar vara lättlärd. Tillhör vallarna...det gör väl briarderna med...eller har jag fel. Hur som helst heter rasen schapendoes.
Den är ungeffär i knähöjd. Han är så läcker

Var tvungen och kolla på SKK...det är sammar grupp som briarden

Julie sa...

Så vackra bilder du har tagit. Ja er så enig med dig. Få deg en hund. Man kan aldrig erstatte den man har hatt, men det gjør godt å få ett nytt liv inn i sin hverdag igjen. Lycke til : )

Bloggblad sa...

Och jag som aldrig haft någon hund, och egentligen inte vill ha (är nog för lat) kan komma på mig själv med att sakna en ibland...

Rosvikstjejen sa...

Bra och klok som alltid. Det finns så många hundar som bara längtar att få komma till ert kärleksfulla hem. Om jag vore en liten valp skulle jag välja er som hussar och matte.
love u

londongirl sa...

Syster yster - Jag letar, letar och letar! När du nämde Thisbe och Prospero funderade jag över det där att jag alltid har litterär anknytning på namnen. Trodde ett tag att lilla Tiffany var först att inte ha det.Men någon berättade att filmen "Frukost på Tiffanys" var baserad på en bok. :)

Per - Åh Per! Den natten glömmer jag aldrig! Han var nog en av de
snällaste och goaste hundar i mitt liv. Lika fredlig som sitt namn.
Kram

Fröken Bokmal - Ja de är rätt coola faktiskt men jag vet inte om jag vill vakna med en ....;-)

Julie - Tack snälla du! Jag vill verkligen ha en hund igen.

Bloggblad - Ha ha ha ha....du är för härlig! Inte vill du ha en hund och har aldrig haft.....men ändå kan du sakna en!! Men trots denna logik (?) kan jag förstå dig. ;-)

londongirl sa...

Rosvik - Jamen var ÄR den???? Jag letar och letar....

londongirl sa...

Gunnel - Det är så roligt att du nämner just den rasen för det är den jag tittat mycket på nu! Hur kunde du veta det ? ;-)
Missade en helt underbar kull som var klara i somras men JAG var nog inte "klar" då mentalt. Många som har Briard har även en Shapendoes. Det är lite som en minibriard. Kan du fråga på valpkursen (om du går där än) vilken uppfödare den kommer från. Det är inte jättemånga som föds varje år nämligen. Kram

Gunnel sa...

Jodå vi har fyra gånger kvar. Jag ska fråga henne (ops om inte minnet sviker mig). Jag har själv sneglat åt den rasen lite nu sen jag sett den alive. Förut var det lagotto men jag tror den här är lite roligare. (Inte för jag ska ha någon mer hund nu inte.) Förr tyckte jag mest den såg ut som en lurvas. Pälsen verkar ju vara lättskött trots längden. Jag tror det är en hund som kommer att öka i antal.
Programerar hjärnan inför onsdagskursen....hoppas jag inte glömmer

londongirl sa...

Gunnel - Om du kommer ihåg.....men det är inte hela världen jag är bara så nyfiken. Försöker få grepp om rasen och uppfödarna. Tror också att den kommer att öka till antalet.

truckarn sa...

Vilken skön kisse! Vet du vad det är för sort?

londongirl sa...

Trucken - Ärligt talat tycker jag den såg ut som en blandras..... Norsk skogkatt och fotboll. ;-)

truckarn sa...

En katt helt i min smak alltså!

londongirl sa...

Trucken - Ja men så där runda får inte "mina" (dina så klart) Trasseltassar bli!

Elisabet sa...

Det är nu två år sedan jag fick ta bort min cocker. Under mitt första år som ensamseglare, bodde han hos mig; flyttade från landet till stan .., lärde sig att åka tåg som hade han aldrig gjort annat .., låg vid mina fötter och sov om nätterna.
Viftade sååå glatt när jag kom hem.
Det tog mig tre månader att ta bort hundkorgen.
Fortfarande går jag ogärna dom sträckor i skogen eller längs havet som vi brukade trava på.

Det händer att jag hör honom sucka så där tungt, som när han somnade.

Och så säger en del att .. "jamen, det är ju bara en hund ...".

Jag ska också skaffa mig hund, men inte just nu.

londongirl sa...

Åh Elisabeth! Du vet precis hur det är....Saknaden är stor och ibland bara väller alla känslor över igen. Tycker att alla människor jag möter har hund...ser hundar överallt.

Josephine i Haag sa...

Katter viftar inte så mycket på svansen men den jag hade i Sverige hälsade mig med höga gälla jamningar och var inte nöjd förrän jag hade kramat om honom!
Nu håller han långa konversationer med mamma...

londongirl sa...

Josephine - Mina katter kommer som väl är och möter i hallen med hög svansföring och jamande efter gos. :)

Kattis sa...

Vill du prata SCHAPENDOES så är det bara att du hör av dig... :-)

MVH,
Kattis & Schappisen Ghetto