lördag, oktober 11, 2014

En natthälsning från ön.

Åker ut till ön redan på torsdagskvällen. När vi kommer fram till vår båt på Ljusterö är det så mörkt så jag är glad att jag känner till varenda sten, varje steg jag tar går på känn utan att egentligen se något. Väskorna bärs ut på bryggan där vår båt ligger. Vi rör oss tyst, vill inte väcka vår kära Anita som vi hyr bryggplats hos. Det är mörkt och tyst i hennes fönster. Till slut är det bara Roxy kvar, hon går tveksamt efter mig och jag har henne i koppel. Vi ser absolut ingenting. Längst ut på bryggan ligger båten och där håller maken på att få in packningen och fixa med aktertampen. Då plötsligt hör jag ett plask bakom mig! Roxy har ramlat i sjön! Men jag håller fortfarande i hennes koppel. Pratar med henne och så kommer husse och senare ska han berätta för mig att han inte visste först vem det var av oss som ramlade i sjön, han hann tänka den tanken när han hörde plasket. Men vi får upp Roxy på stranden och in med henne i båten där vi lindar in henne i ett lakan. Så mycket blöt päls, men hon tar det med ro, fina hunden! 


Det har annars varit en väldigt händelselös helg, inte många knop gjorda för min del eftersom jag har lite feber och känner mig hängig. Har mest hängt i soffan med en bok och en kopp te. Gjort lite vedarbete och njutit av god mat.....sådant där som "man tager vad man haver" här ute på ön. Det blev kantarelltoast till förrätt, kycklingfilé med massor av kryddgrönt från egenodling och till slut blev det premiär av Downtown Abbey på TV och soffhörnan med god chokladtryffel från NK. Kanske är det också sommarens sista buketter som får hamna i glasen och vaserna nu. Fullmånen lyser över havet och ön lägger sig till ro. Katterna ska snart komma in i huset och öborna nattsuddar vidare.

19 kommentarer:

mossfolk sa...

Vad kul med en örapport! Och jag tycker att det låter precis hur mysigt som helst! Ja bortsett då från det nattliga höstdoppet kanske :)

Anonym sa...

Precis ett sådant lugn man behöver en bit in på höstterminen och när man inte är riktigt kurant. Krya på dig! / Lena som inte kommit tillbaka till bloggeriet ... än

Tankevågor sa...

Mossfolk - Vad roligt att du tycker det. Vi blev ju lite förskräckta först när hon plumsade i vattnet från bryggan men hon tog det så lugnt. Tog sig iland och ruskade av sig vattnet. :-)


Lena - Ja det har du rätt i. Tycker höstterminen har gått fort och det är skönt att hämta andan ibland.

Anonym sa...

Härliga bilder ,bada med kläderna på är det väl bara hundar som får göra, ljuslyktan i trä är det en gotlandslykta? vet att dom gör såna på ön Ha det bra nu Kra m från syster

Klimakteriehäxan sa...

Ser väldigt mysigt ut alltihop! Och vem vet, det hade kanske varit skönt med ett litet dopp???? Kul att du öppnat bloggen igen (jag upptäckte det via FB).

Evas blogg sa...

Så mysigt ni ser ut att ha det på er lilla ö i höstmörkret. Låter som en härligt vilsam helg.

Tankevågor sa...

Kära syster - Lyktan är gjord av en skärgårdsbo. Nu minns jag inte vilken ö han bor på. Köpt för en massa år sedan och han utvecklade den så att man kan ha både värmeljus/kupéljus som på bilden eller vanliga ljus....det är hållaren som man kan variera. Den är en fin konstruktion och jag kan tänka mig att varianter finns gjorda lite här och där. Anders har till och med plockat isär den och gjort ren den. Pilligt men det går. Perfekt när man har kattsvansar som viftar runt och ute på borden i blåsten. Kram


Aina - Vår kära Roxy tog det jättelugnt. Jag var mest orolig att hon skulle ha slagit sig när hon klev fel på bryggan och drattade i men vattnet var inte så kallt. Jag har dock avstått från bad denna helg. Skyller på febern. ;-)

Tankevågor sa...

Eva - Det är mysigt ute vid havet även när det blivit höst och sååååå lugnt. Bara fiskare och skärgårdsbor ute på havet.

Humlan sa...

Härliga bilder, det ser så rofyllt och mysigt ut! Men vilken tur att Roxy inte skadade sig eller blev alltför rädd av fallet och doppet!

Kram

Tankevågor sa...

Humlan - Ja det var tur. Simma kan hon ju och det var inte iskallt i vattnet. Men hon hade ju kunnat slå i någon sten. Kollade sen i dagsljus och det var sandbotten just där hon ramlade ner. Kram

Annika sa...

KUL med nytt inlägg. ÅÅÅÅå vad jag hoppas att du fortsätter!!
Så otroligt najs att åka till ön sådär mitt i mörka hösten.
Underbart.
Fina, fina bilder också.
Keep on blogging!!
Kramar!!

Tankevågor sa...

Annika - Tack! Vad roligt att du tycker det! :-) Älskar att vara där ute även på hösten. Det är så vackert och så tyst och vilka magiska månskensnätter sen!
Vet du Annika att jag har köpt ny kamera så nu känner jag mig sugen på att börja blogga igen.....vi får se Kram

UllaMona sa...

Nu är jag ute i bloggvärlden igen, jag har suttit och läst runt bland bloggarna och så hittade jag igen din blogg.
Fina bilder från din ö, det har väl varit fullt ös nu senaste dagarna gissar jag ( menar med hela sveriges försvarsmakt på benen)
Kram UllaMona

Tankevågor sa...

UllaMona - vad roligt att du hittade hit igen! Det har varit ganska lugnt i vår del av skärgården men en kväll/ natt kom det först en sen en till stor militärbåt smygande förbi vår lilla ö och då gick vi ut för att se att de var svenska.....och det var de. ;-)
Kram

♥ Hannele på Hisingen sa...

Så mysigt ♥

Tankevågor sa...

Hannele - Ja det är mysigt. :-)

Nässelblom och choklad sa...

Vad fint och så mysigt det låter att sitta och äta kantarelltoast i ljussken ute på ön. Tur att det gick bra med det ofrivilliga badet.

Tankevågor sa...

Eva - Ja det är mysigt och allt smakar så bra när man är ute på ön....kantarelltoast hör ju hösten till eller hur? Ja det var skönt att det gick bra med Roxys bad! :-)

Maria sa...

Jätte bra blogg! Tack så mycket :)