fredag, november 04, 2011

Minns i november det vackra oktober....


Vi har haft en fantastiskt vacker höst men jag har haft noll lust att ägna mig åt bloggen. Så nu när jag tänkte väcka den till liv får vi väl se om det ens är någon som hittar hit igen. Förlåt för att det tog lång tid innan jag svarade på alla era fina kommentarer i förra inlägget! Men alla får svar till slut för det är verkligen det jag tycker om med bloggen och det är kommunikationen med er som är viktig.
Jag älskar hösten och allt vad den för med sig. Men nu går vi in i det mörka, grå november och det är nog den enda månaden som jag har svårt för. Det är bara att bita ihop och tända ljus, boka teaterbiljetter, mysa ute på ön med tänd brasa och längta till december....för det gör jag. Någon gång i decembermörkret ska det komma en liten bebis och vårt barnbarn blir storasyster! Så ni förstår väl att det är spännande och november kan gärna få gå fort för mig!

 Pampas marina.

 Något som inte är så roligt är att vi hade en rörfirma här i vår bostadsrättsförening som skulle förbereda för termostater på våra vattenburna element. De lyckades med att få flera av våra element att läcka både på övervåningen och undervåningen. De flesta golv klarade sig men tre golv på undervåningen gick det inte så bra med så de fick vi ha (och har) torkfläktar till. Värst är att vårt parkettgolv i vardagsrummet blev helt förstört och måste bytas. Mycket tjafs och krångel är det just nu med firman som har gjort det hela och deras försäkringsbolag, vårt försäkringsbolag och bostadsrättsföreningens försäkringsbolag.
Jag anser att vi inte ska behöva betala en krona för att få nytt golv här då vi inte är vållande till det här och det har verkligen fört med sig en massa problem på flera sätt. Men försäkringsbolagen har ju ett annat sätt att se på det och räknar med att golven är gamla och ersätter därefter. Men jag kan ju inte lägga in ett gammalt golv eller hur? Ja ja.....fortsättning följer....
Här kommer i alla fall lite bilder från den vackra hösten vi hade i Stockholm. Nu är det mest grått....ok det ÄR vackert det med på sitt sätt.

Kanalen på Djurgården där vi ofta är ute och går med Roxy. Att gå höstpromenader på Djurgården är bara så skönt.

 Självplock på Rosendals trädgård


Jag älskar när de svenska äpplena kommer på hösten. Vilken doft de har! Det är underbart att få göra sina första äppelkakor eller bara sätta tänderna i dem och känna smaken av äpplen som inte rest runt halva jordklotet för att  komma hit. Har ni något bra äppelrecept som ni vill dela med er?

30 kommentarer:

Hannele på Hisingen sa...

Så vackert, det har verkligen varit en fin månad. Har du varit på Vintervikens trädgård, likvärdigt alternativ till Rosendals.
Mycket fint att titta på och man äter ekologiskt under äppelträden.
Långholmen, också en pärla nära båtar och vatten.

tant Hannele sa...

P.S.
vissa firmor är ju nästan kriminella... Hoppas ni slipper betala.

Evas blogg sa...

Härligt att du är tillbaka med dina vackra bilder! Ja visst har vi haft en vacker höst. Här i Jämtland har vi ännu inte fått någon snö, vilket är mycket ovanligt.

Evas blogg sa...

Och ett barnbarn i december, vilken julgåva!

Tankevågor sa...

Hannele - Jag har inte varit där på länge. Men det kanske kan bli en julmarknad där i år. Har för mig att de brukar ha såna.


Eva - Så ni har sluppit snön? Annras tycker jag att de talar om snö hela tiden på väderleksrapporterna när de kommer till norra delarna av vårt land. Men jag är glad att vi inte har någon än. Hur mycket jag än gillar snö så är det för tidigt nu.
Ja tänk att det blir ett barn till i december!! Gissa om vi längtar och väntar här! :-)

Annika sa...

LISBETH!!
LISBETH!!!!
DU skriver och plåtar och bloggar. GISSA om jag är glad som faktiskt surfat in här varenda dag o hopp pm nytt inlägg.

O MY!
TACK!

Stockholm är en pärla, bästa stan i hela världen, och vackrast!

OCH BARNBARN ii dec! VAD FINT!!

Där vid Pampas, på Kungsholmen, Honrsbergsstrand, bor min syster och man. DE har just den där utsikten över Pampas. Då du tog bilden gick du precis utanför deras lgh!

Såg att ni har den mildaste hösten på 100 år. Bara det inte betyder den mildaste vintern också...

KRAMAR och jag hoppas fåfängt på nya Lisbeth-inlägg snart igen.

Lisbeth...den SANNA Stockholmsbloggen!!!

KRAMAR!!!!

Tankevågor sa...

Annika - Bilden på Pampas är såklart speciellt för dig. VET ju att du har din syster där. :-)
Vi brukar ibland handla på "Holmens" ICA Maxi tycker det är så bra och lätt att parkera där också om manska storhandla.
Vi var runt där och tittade lite på nästa etapp som de bygger nu....himla fint men nybyggda har ju oftast så höga avgifter tyvärr. Vi får se. Vi letar vidare...
Ja tänk att det blir en bebis till i december!! Kan knappast förstå att det är sant. :-) LYCKA är bara förnamnet!

KRAMAR!!

Äventyret framtiden sa...

Jag känner dofterna från Rosendals trädgård ända hit. Härligt med självplocket! Jag har inte varit där på länge, tror inte det fanns tidigare.
Stå på dig vad gäller golveländet och försäkringsbolaget. Det är inte ert fel att ert gamla golv blev förstört. Ni ska ha ett nytt, basta. Man blir så förtörnat trött. Känner igen det där från vi hade vattenläckage. Puh! Plötsligt är logiken som helt försvunnen.

Ha en fin helg!Och naturligtvis, grattis till den lilla som kommer i december. En mycket fin julklapp!
Kram!
Karin

Inger sa...

Nu langtar jag hem till Stockholm. Underbara bilder och Rosendals tradgard....

Anonym sa...

Fina höstbilder
Håller med, denna höst har varit fantastisk, den får gärna fortsätta till mars.För vem vill ha vinter?

mossfolk sa...

Nu gör jag ett nytt försök. Testade att pilla ihop (ja, det är pilligt som tusan) en kommentar på mobilen tidigare idag, men den försvann med nåt error-meddelande...
Jättefina höstbilder från huvudstaden! Och jag är ju väldigt förtjust i våra årstider, men har nog också lite svårare för november. Vi har en hög omsättning på värmeljus :) Men snart kommer december med allt adventsmys. Och vad spännande med ett litet barnbarn på väg!

Tankevågor sa...

Karin - Tack! Vad roligt att du gillar bilderna! Jag borde ha tagit en bild från deras härliga brödbod också. Det får bli nästa gång när vi åker dit närmare jul.
Ja det där golveländet blir man galen på! Det är precis som du skriver...logiken försvinner. Det är många turer runt det här och jag har nästan lust att ta det till TV- Plus eller så. ;-)
Roligare är det att tänka på vad som händer i december. KRAM!

Inger - Åh vad glad jag blir att se dig här igen!!! :-)
Nu har Stockholm gått in i allt det grå som bara finns i november. Men vackert är det också på sitt vis. Jag skulle gärna byta med dig just nu för att få lite av din sol i Californien.


Zoega 59 - Visst har det varit en vacker höst. Men jag vill ha riktig vinter också....sen! I december runt jul vill jag ha snö. :-)


Mossfolk - VET vad du talar om! Jag orkar sällan pilla ihop kommentarerna den vägen! ;-)
Ja jag vet att där är vi lika du och jag....gillar alla våra årstider jag med. Men november är inte rolig att tänka på ens. Känns som en grå och mörk transportsträcka fram till advent.
Ja i år längtar vi extra mycket till december....med eller utan golv så finns det sånt som är mycket viktigare eller hur? :-)

Anita sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anita sa...

Underbara höstbilder! Som vanligt. :)

Jag önska dig och din familj att gott i höstmörkret! Ni har mycket spännande att se fram emot, läser jag! :)

Kram!

Tankevågor sa...

Anita - Tack snälla du! Ja och du må tro att det är pirrigt att gå och här och vänta! Verkligen spännande! :-)
Kram!

Sabina sa...

Men va kul att du äntligen är tillbaka ;) du är saknad!!

Stort grattis till det ett till barnbarn, sååå mysigt.

Fy vilket skit med golven, känner igen det där, samma sak hände oss förra året ju, men där gick allt bra med försäkringsbolag o dyl.
Det vi skulle betala, betalade företaget som orsakade skadorna. Hoppas verkligen att det löser sig gör givetvis ska ni inte betala oavsett ålder på golvet!!!

Stor Kraaaaaaaam

Tankevågor sa...

Sabina - Jag minns att ni hade den där vattenskadan ni med. SKÖNT att det gick bra! Jag anser ju också att det är företaget som orsakat allt här som ska betala den delen som försäkringsbolagen inte vill stå för.
Just det här golvet hade vi tänkt slipa och lacka om och då blir det som nytt men till en mycket lägre kostnad.
Visst är det fantastiskt med ett litet pyre i december! :-)

KRAAAAAM!

Sara sa...

Underbara bilder :)
Så otroligt vackert. Du har verkligen fotat hösten från dess bästa sida.

Här i norr är det mulet och grått idag.

Tankevågor sa...

Sara - Tack snälla! Ja oktober var verkligen vacker. Många soliga dagar och riktigt skön höstkänsla. Nu är det mest grått här med tycker jag. Men det är ju så det brukar vara i november så det är bara att gilla läget. :-)

Humlan sa...

Så vackra bilder! Man kan behöva något som lyser upp nu när det är grå-grå-grå, det skulle vara trevligt att se den där solen igen!

Det där golveländet gör mig bara arg, jag hoppas att förnuftet segrar och att ni blir ekonomiskt skadeslösa, det har ju ändå kostat er en massa tid och arbete.

Visst är det härligt med äpplen! Doftar härligt och man kan ha dem till/i så mycket.

Kramar!

bettankax sa...

Här en till som saknat dina fina Stockholmsbilder. Jag tittar och njuter:)
Så roligt att vänta en ny liten familjemedlem. Extra passande såhär i adventstid;)

Kesu sa...

"Om det är någon som hittar hit igen". Om??? Nej OM!!! Jippi, tänkte jag och hastade så fort uppkopplingen och tangenterna tillät. Så roligt att du är tillbaka. Hösten är min favoritårstid också, även om november är sådär. Men som du säger det är bara att trycka på mysknappen och hitta ljuspunkterna i lakritsmörkret.

Kommentarerna och att svara på desamma är bland det bästa med bloggen, så mycken kloskap, så många goda skratt och insikter de har gett mig. Inte bara på min egen blogg utan också på andras.

Sickan gick sin första valpkurs i vid Pampas marina, där går vi ofta (hund)promenader.

Jag delar till kärlek till svenska äpplen. Hatar de smaklösa utländska vi har andra delar av året. De här DOTFAR ju. Mmmmmm!

Grattis till barnbarn i december!

Tankevågor sa...

Humlan - Visst behöver man lite FÄRG nu när allt är så grått! Nej det där golveländet blir man inte glad av att tänka på. Är så himla trött på det nu.
Kram!


Bettankax - Visst är det underbart med ett nytt litet barn! :-) Ja det är passande att komma då eller hur?


Kesu - Ha ha ha....lakritsmörker, det är vad det är just nu! Men som sagt hittar man bara mysknapparna så funkar det ju eller hur?
Ja du om det inte blev några kommentarer skulle jag lägga av direkt. Visserligen ser man ju att folk har varit inne utan att kommentera också men det är ju just den här kommunikationen som är så rolig och givande!
Gick ni valpkurs vid Pampas alltså? Vi gick också där i krokarna. Det låg nära Huvudsta gård där vi gick med Roxy på hennes kurs. Jättebra kurs....vi borde ha fortsatt och kollat om de har fler kurser. Jyckelycka heter de som har kursen och nog var det lycka alltid. Roxy stortrivdes och lärde sig fort. Men nu skulle vi behöva gå och träna vissa saker tycker jag.

KUL att du "hittade hit" igen! :-D

Charlie sa ... sa...

Jag har längtat efter dina inlägg Lisbeth!!
Blev så glad att du skrev en hälsning.

Ja, vi gillar lika samma ;) Dina bilder är som alltid ljuvliga. När jag var i Stockholm i september var det så skönt på Rosendal och vi hann med lite promenader också.

November här är som september i Stockholm. Vädret är oftast mycket skönt och behagligt när det inte blir konstiga snöstormar. Nu har vi i princip haft sol i över en vecka och det fortsätter några dagar till. Det gör gott.

Underbart att ni ska få ett barnbarn till. Livets dessert! Ja, vilken gåva.

Hoppas du har lust och inspiration till att blogga. Jag vill se Stockholm och skärgården genom dina ögon och dina vackra bilder.

Stor varm kram

Lotta

Gunilla sa...

Så roligt att du är här igen! Fullt förståligt att du inte haft lust med bloggen med allt det krånglet du beskriver. Hoppas det snart är historia! Fyll hemmet med ljus - både levande och "döda" så känns november lite mindre grå. :)

Tankevågor sa...

Lotta - Åh TACK för dina ord! Om du visste vad glad jag blir. Precis vad jag behövde höra nu idag.
Vad roligt att du uppskattar bilderna och visst är Rosendal fint. Vi var där senast nu i lördags.
Vad skönt att ni har mer av "septemberväder" hos er. Jag ser ju på dina härliga bilder att det är så.
Här är det väldigt grått och mörkt just nu på flera vis men ljuset i december längtar vi efter. Det ska bli så spännande att få ett litet barnbarn till. :-)
TACK igen Lotta och varm kram till dig också!


Gunilla - TACK för dina uppmuntrande ord! Jag är ju inte så privat i mitt skrivande men golvkrångel är bara en sak som löser sig till slut. Det finns ju viktigare och allvarligare saker i livet.
Precis som du skriver är det ju också....tända ljus och trevligheter är sånt som gör att man står ut med november.

Marinettes sa...

Grattis till ännu ett barnbarn.
Åh va' jag blev glad att se att det var ett inlägg i din blogg. Har väntat länge på dina ord och vackra Stockholmsbilder.
Må så gott!
Kram!

Tankevågor sa...

Anette på Marinette - Tack! Vad roligt att du är här igen och tittar till mig när jag nu äntligen fick liv i bloggen igen. Jag har varit inne hos dig också men fixar inte att kommentera hos dig. Vet inte varför men ska försöka igen.
Ha det bra!
KRAM!

Elisabet. sa...

Men oj, jag har helt missat att madame är igång igen!! Då ställer jag mig i kön - jag har nr 29 - och säger: välkommen tillbaka!!

Tankevågor sa...

Elisabet - TACK så mycket! Då ska jag be att få ropa upp nr 29 och säga: Vad får det lov att vara? Vi har visserligen extrapris på höstbilder men vi vill samtidigt rekommendera en sändning av sommarbilder som vi fått in. ;-)