lördag, november 12, 2011

Månhelg igen ute på ön....


Efter en tuff vecka  med mycket både på jobbet och hemmaplan så tog maken ledigt med mig igår och vi åkte tidigt ut till ön. Så otroligt skönt att få en dag extra och så välbehövligt för oss båda.
Här ute har vi fixat och plockat ihop inför vintern. Det är en konstig känsla att faktiskt kunna gå här och  plocka in luktärtor och sätta i en vas samtidigt som det känns som det skulle kunna svepa in snö över havet när som helst. Så är det just nu. Vi har plockat de sista kantarellerna och hängt ut massor av talgbollar till fåglarna och fyllt på alla matbehållare med solrosfrön.
För några veckor sen i oktober var vi här ute med sonen och hans familj och lilla barnbarnet tittade på fullmånen i vår stjärnkikare. Svårt var det att fånga en liten unge som hela tiden rör sig i nattljuset men jag kan bara konstatera att hon är nog på väg att bli lite mångalen hon också precis som sin farmor. Det är verkligen något speciellt med månsken och här ute är det så otroligt vackert. Stjärnklara nätter och en liten ö som formligen badar i månskenet på natten är magiskt och jag slutar aldrig att förundras över hur det faktiskt kan se ut. Att det är på riktigt.

Några av er kanske minns....eller nej det gör ni nog inte. Gör ni det så har ni bra minne,  men jag skrev en gång om förra året när vi (eller rättare sagt snickarna) höll på och byggde ut vårt hus. Då fick jag plötsligt ett ryck en vanlig vardagskväll hemma efter jobbet och sa till maken att vi skulle åka ut till ön och kolla hur det går och sova över mitt i veckan. När vi kom ut på kvällen upptäckte vi att de satt in ett av våra fönster till sovrummet på fel sida av huset. Som väl var så fixade de ju till det och det är jag så glad över för i vårt nya sovrum har vi nu alltid när månen går upp månsken som lyser rakt in i sängen och man somnar till den utsikten....med månen över havet. Det kan inte bli vackrare än så enligt mig.


Lilla R tittar på månen förra gången det var månsken här ute. Båda bilderna är tagna "i farten" och utan stativ så därav kvalitén.

22 kommentarer:

Anonym sa...

Ack så vackert du har det. Tror nog alla människor är lite mångalna faktiskt. Själv springer jag från fönster till fönster då det lyser extra starkt ute, bara för att kolla var månen finns :D.

Jo nog kommer jag i alla fall den där turliga extra utflykten som visade sig vara lyckosam. Förmodar att det blivit större problem med det där fönstret om ni kommit en vecka senare. Nu ordnade sig ju allt.

Vem vet, det blir kanske så mild vinter att ni kan ta små turer ut till er ö hela vintern. Helst vill vi ju ha lite snö så det blir ljusare på kvällar och nätter, men det är bara att acceptera det vi får.

God helg från Evy

Anonym sa...

"Kommer ihåg" skulle det stå där i mitt förra meddelande så klart. "ihåg" föll bort.

Hej igen från Evy

Annika sa...

Idag spann vi verkligen på samma tema.
ATT vi älskar månen, att vi är mångalna, att vi inte vill dra för gardiner och stänga ute månljuset.
Månen ÄR underbar och jag sover så bra då det är fullmåne. Den får gärna lysa mig rakt i nyllet.
På en ö är det ju extra vackert.
Som inbäddat i månstoft!!
Ni har det SÅÅÅ fint därute!!
Kramar!!!

Humlan sa...

Jag är ju också en som gärna sover upplyst av fullmånen. Och även jag är förtrollad av den stämning som blir vid fullmåne, t.o.m. häromkvällen vid 17-tiden här utanför porten så blev jag fångad av månskenet och dess stämning, trots att jag var mitt i stan.

Bilderna fångar stämningen och jag vill kliva rakat in i dom.

KRAM!

Tankevågor sa...

Evy - Det är verkligen något speciellt med månsken. Du har nog rätt att vi alla tycker det mer eller mindre. :-)
Vilket minne DU har! Du minns mitt inlägg om fönstret!
OM det inte blir en mild vinter utan en massa is och snö så går det att komma ut ändå. Det får bli svävare.
Ha en bra fortsättning på helgen du med!


Annika - Ja det är faktiskt helt otroligt vackert....det spelar ingen roll om det är månsken i ljusa sommarnätter eller som nu i mörka hösten. Det är alltid så vackert. Jag vet att du också gillar månsken och blev så full i skratt när jag var inne hos dig och vi var i samma tankebanor just nu. :-)
KRAM!!


Humlan - Älskar det också Humlan...månsken över stan och jag blir alltid lika trollbunden av det var det än är. Kan tänka mig att det måste ha varit vackert från din
klippa där inne i stan.
KRAM!!

mossfolk sa...

Här är en till som är lite mångalen... eller i allafall bra förtjust i stjärnklara nätter. Förra året hade vi ju det som uppgift på universitetet -att studera stjärnorna. I år tänkte vi göra en favorit i repris; åka ut utanför stan en stjärnklar natt, titta på stjärnorna och dricka varm choklad :)

Tankevågor sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Tankevågor sa...

Mossfolk - DET låter jättemysigt! Precis en sån där utflykt som är så typiskt dig och din sambo! :-)

Anonym sa...

Bilderna är super fina ändå kära L.
Och jag kommer faktiskt ihåg när dom hade gjord fönster på fel vägg. Fyyy så trist det var, men visst fixade dom till det.

Kantareller fortfarande, trodde dom fryst nu, men där ser man, gott gott gott.

Kraaaaaaaaaaaaaaaam på dig från en mycket trött Sabina

Tankevågor sa...

Sabina - Min trogna support när det gäller bilder det är DU! :-) Vilket minne du har som kommer ihåg fönstermissen! SKÖNT att det gick att fixa till så bra! FÖRSTÅR att du är TRÖTT idag vännen! Hoppas ni båda sover gott i natt! Kramar i massor till dig!

Pettas sa...

Ljuvliga bilder, man kan riktigt känna på natten. Här satt jag också och var mångalen...

Karinkram!

bettankax sa...

Absolut magiskt...(och lite kusligt) Jag kommer ihåg mitt-i-veckan-ö-besöket.

♥ Hannele på Hisingen sa...

Vilka vackra tavlor.. jag älskar både dagsljus och månsken ur alla fönster :)

Tankevågor sa...

Pettas - Välkommen till mångalna gänget Karin! ;-) Vi verkar vara många som blir tagna av det här med månskenet.
Kram tillbaka till dig!


Bettankax - Kusligt? :-) Vilket minne du har! Gissa om jag är glad nu att vårt sovrumsfönster till slut kom rätt. :-)


Hannele - Ja och vissa är alldeles särskilt vackra. Tänker på ett speciellt solljus som brukar bli när solen går ner och letar sig in i vårt hus. Svårfångat det med. ;-)

Marinettes sa...

Tycker inte det saknas kvalité på bilderna, vackra som vanligt.
Jag har startat en ny blogg (Bloggplatsen)p g a att flera klagade på att dom inte kunde kommentera i Blogger. Välkommen in på den nya!

Tankevågor sa...

Annette - Jag är så kritisk till mina bilder och just mörkerbilder är knepiga och kräver ju stativ. Men jag vet ju också att det viktigaste är att försöka fånga en stämning och inte vara så himla noga....det ÄR ju alltid roligt med bilder eller hur?
Jag har hittat din nya blogg nu! :-)
Hör av dig igen om du ändrar!
Kram

♥ Hannele på Hisingen sa...

det ser romantiskt ut

Jag väckte alltid barnen, när det var månförmörkelse och annat på gång.

Tankevågor sa...

Hannele - :-) Lite mångalen du med alltså.

Eleonora sa...

O Lisbeth vilka underbara bilder du har tagit fram.
Ha det gott och koppla av gott i stan´nu när tydligen ön är igenpackad.
Kram

Tankevågor sa...

Eleonora - Tack! Vad roligt att du tycker om bilderna! Ja nu är ön inpackad och visst väcker det mycket längtan. Men det finns ju mycket spännande att se fram emot nu också.
KRAM!

Klimakteriehäxan sa...

Du behöver sannerligen inte be om ursäkt för "utan stativ"!!!! Den översta bilden kan du slänga upp på vilken vägg som helst!
Hoppas du uppdaterar lite oftare framöver! Ha det bra!

Tankevågor sa...

K-häxan - TACK för dina snälla ord om mina bilder! :-)
Just nu känns det som jag bara jobbar och jobbar och när jag inte jobbar så sover jag. Därav det sparsamma bloggandet. Men jag hoppas att det lättar snart.