lördag, juni 18, 2011

Sex nätter och sex dagar på ön.....eller konsten att tjuvstarta sitt sommarlov.

Nu är jag här igen efter ett långt uppehåll som såklart beror på de hektiska veckorna innan skolavslutningen och veckan efter den. Men vet ni vad jag gjorde innan dess? Jo jag insåg att om man tog ledigt onsdagen före Kristi himmelfärdshelgen skulle man få sex dagar och nätter lediga ute på ön eftersom sjätte juni inföll på måndagen efter den helgen. Sagt och gjort, vi tog ledigt på onsdagen båda två och efter årets kortaste arbetsvecka på två dagar åkte vi ut till ön redan på tisdagskvällen.

Det var en helt underbar sommarkväll när vi åkte över vackra Ljusterö med bilen och vi såg tranor på det vanliga stället. Den sista majkvällen skulle snart gå över i sommarens första juninatt.

Ute på ön vaknade vi nästa morgon till strålande sol och fågelkvitter. I "lyxholken" hade i år Herr och Fru Talgoxe fullt upp med att mata sina hungriga ungar. Att sitta och titta på det och det glittrande havet är något så avkopplande så det är inte sant. Tänk att mitt i skolårets skälvande sista veckor och allt vad de innehåller bara ta sig en ledig dag och få sex! Ja dagar alltså....sex dagar ute på ön. Helt underbart var det. Det kändes verkligen som jag tjuvstartade mitt sommarlov och jag kan garantera att jag laddade mina batterier inför sista veckorna på jobbet.

 I slutet av veckan åkte vi in till Vaxholm och hämtade båda sönerna och barnbarnet och passade på att äta en god laxlunch där innan vi åkte tillbaka ut till ön. Barnbarnets mamma var tyvärr inte med. Hon var i Kina och jobbade på ett sjukhus och fick specialpraktik.

Vi hade inte åkt i mer än fem minuter från Vaxholm så somnade vår lilla gullunge så tryggt i båten med sin farbrors hand i sin.

Väl ute på ön var det dags att hissa flaggan som vi medvetet glömt för att hon skulle få hjälpa till med det. Det är alltid lika roligt att se hur det går. På något sätt känner jag så himla mycket igen mig när hon står där och trasslar med vimpeln som ska ner och flaggan som ska upp.

 Dagar fulla av sol och lycka att ha dem på ön.....

 Varma sköna kvällar med solnedgångar och ....

..........dessa sanslöst vackra och ljusa juninätter. Nu är de här.

42 kommentarer:

Elisabet. sa...

Å, välkommen tillbaka kära madame Tankevågor ,-)) Underbara bilder var det och man a n a r hur härligt det måste ha varit. Och är.

Och vilken bild med lilla tösen med sin hand i sin farbrors!

Tankevågor sa...

Elisabet - Oj vad du var snabb här! :-) Nog var det härligt alltid och så skönt att ladda upp där ute inför skolavslutningen.
Ser du talgoxen i holken? Om man tittar noga ser man den.

Anonym sa...

Suck vad vackert :D Och vad roligt att det smyger sig in lite underfundig humor här och var ;-) Gillar jag skarpt. Blir glad av det.

Sommaren verkar ha svårt att bestämma sig här på västsidan. Ena dagen vackert och varmt så man inte kan göra annat än njuta. Och så nästa som är kall och blåsig och så mörk att lamporna måste vara tända hela dagen. Då blir man inte glad. Men skam den som ger sig. Som du säger, ljusa juninätter kan ingen ta ifrån oss. De finns där oavsett temperatur :D

Trevlig sommar önskar jag dig.

Från Evy

Hamrånge slöjdare sa...

Vilka vackra bilder!! Fint väder ser det ut att vara också, här är det bara regn nu.

Humlan sa...

Så vackert det är och så härligt det låter!
Själv sitter jag här och funderar på hur jag ska öppna min blogg igen... hittar inte riktigt rätt ord.

Kram kram

Marinettes sa...

Himmel va' ljuvligt det är att läsa det du skriver och titta på bilderna från er kära ö och ja, jag kan se talgoxen.
Hoppas ni får en underbar sommar både på ön och fastlandet.
Kram!

Lena sa...

Ja, nu är de här. Jag vaknade just av fågelkvitter och kan inte påstå att det är särskilt mörkt ute heller, men det regnar. Nu är tiden kommen då vi kan andas i mer normal takt och visst var den där bonusveckan guld värd.

Äventyret framtiden sa...

Fina härliga somriga bilder med sötnos. Sommarnätterna är som allra finast just nu och man borde inte sova.

Ha en fin söndag!

Tankevågor sa...

Evy - Vad roligt att du tycker så! :-)
Ja du sommaren är väl så här i början att den har svårt att bestämma sig. Men vi får hoppas att den blir som vi vill. Just nu regnar det här i Stockholm och jag hoppas faktiskt att det gör det ute på ön också för det behövs. Men till midsommar vill vi ha sol eller hur!
Önskar dig också en skön sommar!


Hamrånge slöjdare - Halloj! Välkommen hit! Har inte sett dig här förut. Alltid roligt med nya läsare som tittar in. Vad kul att du tycker om mina bilder! :-)


Humlan - Jag FÖRSTÅR att det är extra svårt just nu att hitta de där orden! Men det beror ju på hur mycket du vill skriva om den senaste tiden. Kanske är det enklaste att bara skriva som det är? Att sätta ord på känslorna är inte alltid så lätt och vi som läser bloggarna har ju lärt oss genom åren att läsa mellan raderna hos våra favoriter.....så öppna Humlesurr nu så ska du se att det läser sig. Det är din blogg och du gör som du vill med den...
Massor av kramar till dig.


Marinette - Vad glad jag blir att du gillar att hänga med på mitt ö-inlägg! Det ÄR verkligen underbart där ute. Nästa gång ska jag lägga in lite katter också så du får se hur de har det. Önskar er en skön sommar också och jag förstår att du njuter nu med alla de små! KRAM!


Lena - Ja äntligen är de här. Vi har regn nu på morgonen också men jag tycker det är ok. Det behövs och jag hoppas att det kommer där ute på ön också. ( man skulle ha en webcamera där ute så man såg stället när man inte är där)
Vi åker snart ut igen.
Ja den där bonusveckan var nästan overkligt härlig. Kom precis rätt i tid.
Åker ni till stugan över midsommar eller?


Pettas - Visst är det en härlig tid nu! Jag älskar det här ljuset och jag vill bara vara utomhus hela tiden. Ha en fin söndag du med!

Humlan sa...

Tack för dom kloka orden. jag visste vilken bild jag skulle ha och jag la ut den och skrev något... Nu har jag brutit den barriären iaf.

Kramar

Tankevågor sa...

Humlan - Jag har varit inne och läst och det blev ju bra Humlan! Kunde inte få in min kommentar men ska försöka igen sen...
Kramar till dig.

Gunilla sa...

Det där "försommarlovet" vi fick i år var guld värt! Fina bilder som alltid i din blogg!

mossfolk sa...

Så fina bilder, som vanligt. Och junikvällar när man tar vara på dem som allra bäst. Smart att ta ledigt de där dagarna, mina föräldrar gjorde precis lika dant :)

Tankevågor sa...

Gunilla - Ja de där dagarna var verkligen guld värda! Så skönt att få nästan en hel vecka ledigt mitt i värsta slutspurten på terminen.


Mossfolk - Klokt av dem att ta ledigt! Jag har en del komptid att ta ut så det var bra att få loss en dag. Ska du sommarjobba på förskolan i sommar?

Stina sa...

Helt underbart!
Mysiga bilder och så den där lilla sköningen ni har. Söt som få.
Kram Stina

Tankevågor sa...

Stina - Hemma på landet - Jodu nog är hon en riktig sötnos allt den där ungen och så himla go! Älskar att vara med henne.
Kram på dig!

Fiffiga Systrar sa...

Oh wow!! Vad härligt ni verkar haft det! Så otroligt vackert!!! Vi blir hänförda!

Och! Ja! Juninätterna är speciella!! Så underbara!

Ha en strålande fin måndag!

Kram Elin + Emelie = Fiffiga Systrar

Tankevågor sa...

Elin och Emelie - Välkomna hit och vad glad jag blir över att ni tycker om inlägget! :-)
Det ÄR verkligen härligt där ute i skärgården!
Kul att ni tittade in här! Ha en fin måndag ni med!

Annika sa...

ÅÅÅÅ vilka bilder!!
Älskar dem!!
Er ö är ju alldeles underbart mysig och fin.
OCH den lilla R är söt som en docka!!
Snart är ni ute på ön igen och njuter av sommaren då det är semester!!!
LOVELY!!!
KRAM!!!

Tankevågor sa...

Annika - TACK! Roligt att du uppskattar mina bilder! Jag hoppas de kan ge en liten bild av hur det är där ute. Det är rena rama paradiset (enligt mig) att bo så där och det ska bli så SKÖNT nu att flytta ut för sommaren. :-) Äntligen!

Ska bara packa lite först....ja du vet! ;-)

KRAMAR till dig!

Musikanta sa...

Underbara bilder från ön. Och på det söta lilla barnbarnet. Ser fram emot att bli flickmormor i juli :-)!
Kramar från Ingrid

Tankevågor sa...

Ingrid - Åh himmel och plättar vad roligt! Det kommer en liten Mini-mini-Mirren alltså! :-) Vad spännande!
KRAM!!

Christina sa...

Ahhh, vilka underbara bilder på ö-liv och kärt barnbarn :-) Jag blir glad av att bara titta in hos dig.

Amber sa...

Mmm, juninätter! Och ditt gullebarnbarn inlindad i flaggan!:)

Samuel och jag ska ut till farmors ö över midsommar - då får vi också sådana där släta havsvattenmorgnar...

Charlie sa ... sa...

Jag kan inte se mig mätt på dina bilder!

Underbart med lilla handen i farbrors, tycker jag. Fågelholken...där vill jag bo :)

Vaxholm är en pärla. Så mycket trevligt ni gör!

Kramar
Lotta

Tankevågor sa...

Christina - och jag blir jätteglad över att du tittar in! Vet ju att du har fullt upp nu. Roligt att du tycker om bilderna! :-)


Amber - Det låter skönt att ni ska ut och bo vid havet över helgen. NJUT i fulla drag då! De där tidiga morgnarna då havet ligger nystruket och alldeles stilla de är så magiska tycker jag. Det är nästan så jag tassar på tå då över ön. :-) Ha det gott och hälsa Samuel!


Lotta - Härliga du! :-) Holken är ledig nu för Talgoxen med familj har flyttat ut. Så det är bara att dra upp kajaken när du paddlar förbi och checka in vetja! ;-)
Kram!

bettankax sa...

Ser verkligen ut som ett av paradisen på jorden. Underbara bilder!
Lilla R fortsätter att vara söt som bara den! (och min lilla kan nu säga "mommo":))
Ha det bäst och nu njuter vi allt vad vi kan när den äntligen är här. SOMMAREN!

Klimakteriehäxan sa...

Underbara bilder!

Bloggblad sa...

Jag blir alldeles varm inombords av alla fina bilder - både på natur och lillstumpan. Och lyxlax i Vaxholm...

Tankevågor sa...

Bettankax - Våra små tjejer är helt underbara eller hur! :-) Så nu säger Ebbagull mommo!! Lycka! Vår solstråle säger fajmoj och fajfaj....hur sött som helst. Rr är inte med alla gånger. ;-)
Ha en riktigt skön sommar du med!


K-häxan - Tack snälla du! :-)


Bloggblad - Vad glad jag blir att du tycker om bilderna! :-)
Nu är det väl båtturer som gäller för er med eller?
Synd att det är så långt upp till oss!!

mormor Hannele på Hisingen sa...

Ett paradis, ser jag.

Tankevågor sa...

Hannele - Ja nog är det ett litet paradis alltid. :-)

Glittra sa...

Underbart Lisbeth, hoppas du får fantstiska dagar på ön. Såg förresten att "Tvättsåpa-ön" var till salu för några veckor sen.

Eleonora sa...

Ljuvligaste ljuva dagar så där alldeles extra. Underbart! Och nu när skolan är slut får ni det för flera veckor framöver.

Underbaraste lilla barnbarn.

Ha det gott Lisbeth! Kramis

Tankevågor sa...

Glittra - Ja det är underbart....ja du vet ju hur det är. Grumme-ön till salu igen? Jag har för mig att den var det förut en sväng också.
Är du spekulant kanske? :-)
Kram


Eleonora - Ja nu gäller det att ta vara på dagarna och veckorna och fylla dem med skärgårdslivet som jag älskar så mycket.
Ha det så gott du med! Njut av sommaren!
Kram

Min plats i solen sa...

Hej!

Tack för din fina kommentar hos mig! :) Tack vare den hittade jag hit till din fina vrå av bloggvärlden. Vilken härlig blogg du har och vilka fantastiskt fina bilder. :)

Fortsätt njuta av den härliga sommaren och ha det fint!

Kram Lotta

Eleonora sa...

Hoppas att du fortfarande har det lika underbart och rart på ön!

Julikramar från
Eleonora

Lilla P sa...

Åh vilka ljuvliga bilder..! Har inte varit inne på bloggen på över ett år men det är skönt att se att du är kvar med dina bilder.. Efter helgen bär det av ut i skärgården för mig och Prinsen ! Ha en fin fortsatt sommar !

Klimakteriehäxan sa...

Underbara bilder! Nu vill vi se fler!

Tankevågor sa...

Min plats i solen - Hej Lotta! Trevligt att du hittade hit! Sommaren har varit fantastisk. Ha det gott!


Eleonora - Allt bra med mig här men ni har jag lämnat ön och ska försöka hitta den där arbetslusten.....vet att den kommer. Men åh vad skönt det var att vara ledig! Tittar snart in till dig igen.
KRAM!


Lilla P - Vad roligt att se dig i bloggvärlden igen! Det var ju inte igår precis. Hoppas ni har njutit av sommaren, havet och båten! Det har ju varit så otroligt vackert där ute i skärgården.
Än finns det sommar kvar att njuta av....ska bara jobba lite också nu.;-)


K-häxan - Roligt att du tycker det. :-)
Det kommer bilder....det är på gång.

Fresia sa...

Men åh, vilka bilder LG, fantastiska!!
Men kan inget annat än hämta kraft när man är med sina nära och kära så där.

Stor kram!!

Tankevågor sa...

Fresia - Tack goa du!! Ja, du har så rätt! Att vara med sina nära och kära och dessutom i en miljö man älskar...DET laddar alla batterier helt klart!
Så glad att läsa att du också har haft en sommar med inte minst er lilla underbara Alva!

Varm kram till dig!