måndag, maj 23, 2011

Sommaren är här...


Helgen har varit lugn och mysig. Det blev ingen tur ut till ön men en liten sväng till Vaxholm blev det i alla fall. Bilden är därifrån. Kunde liksom inte hålla mig från havet helt och hållet hela helgen. Nu är det jobb igen och nedräkningen har börjat till sommarlovet. Det är en intensiv period nu. Det vet vi alla som arbetar i skolvärlden. Det gäller att passa på att njuta av allt det vackra som exploderar i naturen nu. Alla vackra blommor som man kan räkna in och det kommer nya varje vecka....gullvivor, liljekonvaljer, mandelblom, förgätmigej och nu senast såg jag att midsommarblomster blommade ute i Liljansskogen. En härlig tid är det nu.
Glöm inte att stanna upp lite i farten och njut av våren och försommaren!

23 kommentarer:

Elisabet. sa...

Så olika männikors liv är!

Ni, som snart har er ledighet, nedräknar och inom affärsvärlden, den mindre, uppräknar vi.

Snart börjar den mest hektiska tiden .., allt planeras för sommaren då köerna ska ringla sig genom hela affären, då, när sommargästerna norrifrån kommer! Alla campinggäster och stugägare.

Och jag drar efter andan.

En mig närstående herre, han djupandas också och sitter om söndagkvällen och rättar prov ,-)

mossfolk sa...

Dikena var fulla av lupiner när vi var ute och åkte i år. Det är verkligen jättefint!
Och en vän till mig muttrade här om dagen om att lärare borde få högre lön i maj ;)

Evas blogg sa...

Vilken idyll! Till Vaxholm skulle jag vilja åka någon gång. Ja nu får du bita ihop några veckor och sen.....Men visst är det en vacker tid vi lever i just nu. All denna färgprakt gör en helt förstummad.

bettankax sa...

JA det gäller att njuta så gott det går av allt liv som exploderar. Det är en konst att stanna upp. Tycker jag blivit lite bättre på det med åren.

Anonym sa...

Samma här Bettankax ! Speciellt när jag kommer till Stockholm och tar ângbâten ut till öarna. Den resan finns bara i Stockholm, ingen annanstans i hela världen.

Gammelmor

Bloggblad sa...

Nu när jag inte är klasslärare har jag det lindrigare, men å andra sidan måste jag (för sista gången!) fixa till ett välmatat församlingsblad just den här tiden, för att få ut det till midsommar.

Att bara spela på vårsalong och avslutningar är en baggis mot att ha klassansvar. Så nu njuter jag av försommaren, är inskickad och klar och ska "bara" jobba i tre dagar den här veckan.

Musikanta sa...

Jag lever ett alldeles utmärkt liv just nu - ska vara med och spela på två skolavslutningar, men slipper allt jobb med elever, skrivningar och betygssättning...

Jag har aldrig varit i Vaxholm, men ska försäka få Mirrfamiljen att skjutsa mig dit med båt nästa gång jag är uppe och hälsar på dem i Stockholm. Jättefin bild därifrån!
Kramar från Ingrid

Annika sa...

Ja, jag förstår att ni lärare har fullt upp nu!!
Massor med aktiviteter och fester.
OCH den vackraste tiden på hela året har ni i detta nu!!
Kram!

Humlan sa...

Utanför porten ligger doften av syren tung, det är försommarkänsla i luften och jag förstår att din längtan till havet. Visst är det en underbar tid!
Själv har jag nu packat klart och lägger upp fötterna en stund innan sängdags.
Kramar!

Christina sa...

Som illustratör så har man det också hektiskt nu i maj, innan förlagen går på semester. Det är tur att jag bor på marken så att jag kan gå ut och ta en kopp kaffe då och då i solen...och bara njuta.
Alla boende i Sverige borde egentligen få ha helt ledigt i maj.

Tankevågor sa...

Elisabet - Jag kan tänka mig att det är en hektisk tid med alla sommargäster som invaderar er lilla affär.
Jag är så glad att jag arbetar i de låga åldrarna på skolan. Läste hos Lena (motvillig blogg) hur många betyg hon ska sätta!! Förstår att PV också har fullt upp.
Det räcker så gott med allt annat som ska skrivas och dokumenteras här innan det blir lov.


Mossfolk - Visst är det härligt med alla blommor längs vägen!
Ha ha ha...tillägg på lönen i maj månad vore inte så dumt! ;-)


Eva - Ja om du kommer till Stockholm är det så lätt att åka ut till Vaxholm. Massor av båtar som går dit.
En otroligt vacker tid har vi nu. Jag är också lika förstummad varje år att det är så här underbart när naturen vaknar till liv igen.


Bettankax - Samma här.....tycker jag har blivit bättre på det där med att stanna upp och njuta av nuet jag med. Mår bra av att göra det också. :-)


Gammelmor - Välkommen hit! :-) Ja den resan är så man tappar andan varje gång jag gör den! När jag ibland åker hem till lägenheten och vattnar blommor på sommaren så åker jag Waxholmsbåt tillbaka igen ut....och det är lika underbart VARJE gång att åka ut och möta öarna i havet.


Bloggblad - Halloj! Vad roligt att du tittar in trots ditt skrivande som tar tid nu! :-)
Förstår att det är skönt du kan jobba som du gör nu och välja på ett annat sätt.


Musikanta - Ja GÖR det! Vi åker till Vaxholm varje sommar med vår båt. Det är en mysig stad att strosa runt i och många trevliga restauranger,affärer och fik finns det också. Kram


Annika - Ja det är fullt upp men såklart roligt också. :-)
Nu är den absolut vackraste tiden på året. Jag njuter för fullt och vill bara vara utomhus hela tiden.
KRAM!!


Humlan - Jag kan tänka mig att alla era syrener är fantastiska nu utanför på din gata!! Måste nog upp och kolla dem när jag är i dina kvarter snart.
Hoppas nu att allt går bra med resan och du vet att jag tänker på dig på fredag.
KRAM!!


Christina - Ja ni bor ju så underbart vackert också! Skönt att gå ut med kaffekoppen och ta en paus förstår jag.
Vilken himla BRA idé!! Ledigt i maj....för att njuta av vår fantastiska försommar! :-)

Gunilla sa...

Du har så rätt - vi måste verkligen försöka stanna upp och njuta NU! När sommarlovet väl kommer är det nästan midsommar och sen vänder det snart mot mörkare tider igen.

Lena H sa...

Svalorna har kommit, min bästa sommarupplevelse, längtar förstås efter skärgården, havet, har ju arvet i mig från skärgårdsläkten på både mor och fars sidan. Gillar att läsa din blogg och få en så färgrik och äkta bild av skärgården och sommaren. kram till dig

Fresia sa...

Ibland kunde man ju önska att man var uppvuxen på ngn vacker med lite båtliv i bakfickan och en egen plätt med hus på ovannämnda.
Men näe, man är en landkrabba av stora mått som inte vet vad babord eller styrbord är, som vägrar bada om hon inte bottnar och absolut inte äger ngn plätt på en ö...
Och OM så vore så skulle jag inte kunna ta mig det.....
Mouhahahahha

Ja du LG, det är andlöst vackert tycker jag med dina bilder från ön (eller andra öar), vatten, natur, ja eg alla omvärldsbilder du delger oss. Fantastiskt tycker jag, jag blir dessutom lite lugn och varm i hjärtat av dom.

Så efter denna långa inledning då
- Du är BÄST på att delge detta sköna vackra så tack!!

Å STOR kram (och en liten puss också så där i smyg)

Tankevågor sa...

Gunilla - Just den här tiden fram till midsommar är sååå vacker tycker jag.....och juninätter...bara älskar dessa ljusa nätter!!!
Men jag njuter även av det mjuka mörker som augusti bäddar in min ö i också. Då tänder jag lyktor och ljus där ute.


Lena H - Vad glad jag blir att du tycker om att läsa och se mina bilder Lena! Jag kan förstå att du längtar efter skärgården nu! Men visst har ni väl kvar något där ute som ni åker till eller hur var det nu? Bor ni hos släkt när ni är där kanske? Kram till dig!

Tankevågor sa...

Fresia - Nej jag glömde inte dig här nu! Tänkte bara att eftersom du slog rekord i längd på kommentar ska du få ett eget utrymme till svar här också! ;-)
Ja du....det där med att vara landkrabba kan vi ta ett snack om någon gång. När jag träffade min A så var han verkligen en sån.....och se vad som hände!! :-)
Har jag gjort en skeppare och skärgårdsgubbe av honom ut i fingerspetsarna och långt in i hans hjärta så kan nog vem som helst bli "drabbad" av detta liv!
Det enda han inte begriper sig på riktigt är varför man ska bada i havet när det inte har hunnit bli mer än 15 grader....nä där går gränsen! ;-)

Jag blir i alla fall så himla glad över att läsa att du tycker om mina bilder!!! Om du bara visste vad det betyder för mig att du skriver så! Bilderna är alltid så viktiga för mig och då blir jag glad om någon tycker om dem som jag väljer ut att dela med mig av.

KRAM och puss tillbaka till dig!! <3 <3 <3

Eleonora sa...

Jag håller med - det är en underbar tid ute med alla blommor. Men även inne hos mig. Min julkaktus har pressat fram några vita blommor, min orkidé blommar om för tredje gången och den starka doften från doftrankan gjorde att jag fann att även den blommade. Och på balkongen pelargon, pensé och kaprifol, som letat sig upp från gatan!

Vaxholm är underbart att åka till. Ger en liten försmak av skärgården. Ha det gott och snart slutar ju skolan så då bär det väl av till ön direkt kan jag tro.

Kram till söta Lisbeth
från
Eleonora

Nässelblom och choklad sa...

Det är verkligen den härligaste tiden. Allt är nytt och skirt, blommande och fyllt av förhoppningar. Sommaren ligger hel framför oss och allt är möjligt. Jag önskar att jag skulle hinna se allt som händer i naturen nu. Men jag försöker att stanna upp och njuta av det som blommar, de lätta molnen och alla dofter. Hoppas du inte behöver stressa alltför mycket sista skolveckan.

JULIE K sa...

Sendte en meld på facebook for litt siden, håper du fikk den. Ble så lei meg over det med Merlin. Man vil ju at djuren skal leva evig, och så gjør dom inte det. Kram

Tussegumman sa...

Hej

Nu var det längesedan jag var ute på bloggen men jag känner att jag saknar mina bloggvänner och bloggandet. Det har varit en intensiv tid här med student, födelsedagar omorganisation allt så nu börjar jag väl landa. Önskar dig allt gott min vän Kramar Tussegumman

Klimakteriehäxan sa...

Saknar dig i blogvgärlden -nu har du väl ändå sommarlov?!

Tankevågor sa...

Eleonora - Du är verkligen utrustad med gröna fingrar min vän! Hos dig blommar allt så vackert och VILLIGT! :-) Förstår att både dina blommor och du trivs med varandra så måste det vara!
Nu är jag äntligen tillbaka här igen efter en intensiv period på jobbet inför skolavslutningen.
Snart är ölivet här på riktigt.
Kramar till dig!


Eva/ Nässelblom och choklad - Det blev intensiva avslutningsveckor som vanligt men nu är jag äntligen ledig. Nu är det bara att gå ner i varv och skruva ner tempot....inte minst i huvudet! ;-)
Nu är jag tillbaka och ska gå på bloggrunda till mina favoriter igen här.


Julie - TACK kära vännen min!!! Jag hade först inte sett det! Ja Du vet ju hur det är man vill inte skiljas från dem men det kommer en dag när man måste. Merlin var en alldeles otroligt fin katt som vi räddade livet på och som alltid finns kvar i våra hjärtan och vi har så många härliga minnen av honom.
KRAM!Tussegumman - Halloj! Ja du verkar också haft en intensiv period förstår jag. Men det är likadant med mig. Nu vill jag ut och läsa vad alla mina bloggvänner har för sig. Har inte haft mycket tid alls de senaste tre veckorna.
Jätteglad över att du tittar in
här! KRAM!!


K-häxan - Vad roligt att se dig här och vet du jag saknar bloggvärlden också. Veckorna innan skolavslutningen är hysteriska som alltid men nu är jag tillbaka och det ligger ett nytt inlägg här och stampar på att få bli inlagt. Massor av bilder också så titta gärna in igen!! :-)
Jag ska läsa ikapp hos min bloggfamilj och det är så skönt att äntligen ha sommarlov!

♥ Hannele på Hisingen sa...

det är så underbart nu, ena blommor efter den andra, härliga dofter och fågelsång och frukost ute :)