måndag, maj 16, 2011

Hej då Merlin!


 Nu har vi sagt adjö till Merlin och han har lämnat oss. I fredags åkte vi till Albano djursjukhus för sista gången med honom. Det var sorgligt och både veterinären och djursköterskan var våta i ögonen. Hos oss rann tårarna i floder. Men det var dags och  det gick inte att skjuta upp vårt farväl längre. Så tungt och så ledsamt men ändå rätt beslut och nu ligger han begravd ute på sin älskade ö under en syren och liljekonvaljer som precis håller på att slå ut.
Det blev inte en sommar till tillsammans med honom ute på ön.....men två gånger hann han vara där ute med oss i år och det var så skönt att få se honom skrutta runt där ute och ligga och sova på sina favoritställen igen.

Förra veckan var en omtumlande och mycket tung vecka som började med tråkigheter på mitt jobb och sen det här med Merlin.......

Här kan man läsa mer om Merlin.

33 kommentarer:

Marinettes sa...

Sov gott Merlin! Vilken fin plats du fått att sova på ute på er älskade ö.
Tänker på er och skickar Bamsekramar!

Tankevågor sa...

Marinette - Ja det blev en fin plats. Saknar honom precis hela tiden här nu. Tack för dina tankar! Kram!

Pettas sa...

Ibland måste man ta svåra beslut för kärleks skull. Många minnen av farväl poppar upp också hos mig och jag har den allra fullaste förståelse för hur det känns.
De finns för alltid kvar i ens hjärta, först gör det bara ont men så småningom minns man med stor glädje. En väldigt fin bild av Merlin.

Kramar!

Gunilla sa...

Så sorgligt! Att fatta sådana beslut är tungt och tar på krafterna. Var rädd om dig! Kram!

Linda sa...

Att ta farväl gör så ont, och att ta beslutet är snudd på outhärdligt...
Jag har anat mig till er sorg och saknad.
Alla som haft en nära vän kan förstå, för det är ju precis så som de där banden blir med de speciella i ens liv.
Någon gång kommer ni ju att le vid tanken på att ni har fått vara med om ett sådant mirakel.
Merlin hade det så bra hos er... Förmodligen den bästa platsen i världen för just honom!
Många kramar till er.

Lena sa...

Å Lisbeth! Så ledsamt och svårt. Jag tror att man för det mesta vet när det är dags och då tar man beslutet. Inte är det lättare, men vetskapen finns. Vad fint att han fick vara med er några gånger på ön nu i vår. STORA KRAMEN till er!

Sabina sa...

Oh Lisbeth jag är sååå ledsen för er skull, tårarna trillar i massor här å jag ser knappt skärmen. Vi får hoppas att Merlin har det bra där han är nu.

Massor av kramar till er från mig.

<3 <3 <3 <3 <3 <3

Trucken sa...

Åh, så sorgligt Lisbeth... Ute på ön får han en fin sista vila. Uppe i himlen får han gosa vidare med våra andra fyrfota vänner. För gosa var Merlin bra på...
Våra tankar är med er!
Kramar! Simson, Isolde och Patrik

mossfolk sa...

Usch, så sorgligt! Och tomt förstår jag. Det är det allra allra värsta med att ha djur. Vilken tur att ni kunde rädda honom som liten, så att ni fick honom och han fick er i så många år. Och vad fint att begrava honom ute på ön.
Kram!

Elisabet. sa...

Det är just detta som gör att man - ibland - drar sig för att skaffa fler djur. Vi funderar på hundvalp, men när jag tittar på SVT:s djursjukhuset och ser hur många sjukdomar som finns och som hundar och katter får, då vacklar jag lite.

Men ändå .., all glädjen med katter och hundar och fåglar och allt vad det nu är!

Som bilden på ditt barnbarn och Merlin .., vilken oändlig värme och vilken glädje!

Man får vara glad att man fått vara med om dem. Att man fick bli Utvald. Att man fick vara med.

Anonym sa...

Vad fint för Merlin att ni kunde ta honom med till ön. Hoppas den lilla tösen kan förlika sig med tanken att Merlin är borta och att hon minnas honom med glädje.

Mitt varma deltagande/ Evy

Kesu sa...

Vilka tråkiga nyheter! Fina Merlin! Tänder ett ljus för honom i mitt djurhjärta. Jag förstår hur du känner, Londongirl, även om varje sorg är unik.

Så skönt att han hann njuta lite av sin ö i år. För det var ju HANS ö, eller hur? ;)

Vilka vansinnigt fina bilder du valt! Som vanligt!

Hoppas att det bättrar sig med/om jobbet ditt.

Kram

UllaMona sa...

Kramar om Dig!

Anonym sa...

Så ont det gör,tårarna rinner igen känner ju din stora tomhet som blir när en älskad kattvän måste lämna oss,vet att mitt i sorgen kommer ändå de härliga minnesbilder fram som får dej att le mellan tårarna,alla bilder av våra underbart tokiga gulliga påhittiga katter som är som uppslukade av jorden när man ska åka hem, eller hoppar i sjön hellre än åka båt.
Eller skrämmer gamla tanter för
att dom liiger i dockvagnen i stället för små söta dockor.
Livet utan katter för oss är svårt att tänka sej,dom ingår i livet Det är svårt när vi måste skiljas
men det är en förmån att vi fick vara med en bit av deras liv
stora systerkramar

Morgondimma sa...

Åh så tungt. Men du han får ju faktiskt många somrar ute på ön nu. Varje gång du ser syrenträdet slå ut så kan du minnas alla goa stunder. Han finns där i syrendoften.
Kram vännen!

Monica sa...

Å, Lisbeth... Här rinner tårarna. Men det är ju så och det kommer en dag då det inte finns någon återvändo. Han slipper må dåligt längre och han har fått många lyckliga år med er - och ni har fått många fina minnen av Merlin.

Massor, massor av tröstekramar.

bettankax sa...

Sorgligt när man måste säga "hej då" till en kär o fin vän. Men vilket bra liv han haft hos er. Bilden är underbar där både kisse och barnbarn njuter.
Varma tankar

Annika sa...

Så ledsamt, tråkigt och sorgligt för er i familjen.
Jag känner med er och för er, men det var ju rätt beslut ni tog för en älskad kisse.
Vilken vacker katt han var!
Kramar och tankar!!!

Klimakteriehäxan sa...

Å så tråkigt Lisbet! Men säkert ändå det enda rätta. Och du har ju fantastiska bilder till stöd för minnet om det skulle råka svikta ...

Fresia sa...

Å herregud vad sorgligt, hemskt!
Blir så lessen när jag läser, jag känner ju!!!

Kära kära LG. Finns inget att säga faktiskt mer än att jag vet vad du går igenom.

Kan inte säga mer

Skickar i tanken en varm varm kram, fylld av förståelse och kärlek till dig och Merlin <3

Charlie sa ... sa...

Vilken fin Merlin! Bästa platsen är han på nu.

Kram
Lotta

Humlan sa...

Nu blir jag tårögd igen! Jag förstår att det är tomt och att ni saknar honom, men tänk så bra han hade det under alla år hos er!
Stor Kram!

Anonym sa...

Det gör mig så ont att det måste hända såna tråkiga saker (både på jobbet och hemma).
Han kommer fortfarande att vara med er då han fått vila på den vackraste platsen.
Kramar till hela familjen
//Li-Ma

PGW sa...

KRAM! Det är det sista ansvaret man har som djurägare, men det gör så ont att ta beslutet. Tänker mycket på dig!

Tankevågor sa...

Pettas - Ja vi är såklart många som delar den här upplevelsen av sorg när det är dags att ta farväl. Har man levt med en kär djurfamiljemedlem så vet man. Många fina minnen har vi av vår älskade Merlin. Tack för dina ord! KRAM!!


Gunilla - Vi har ju vetat ett tag att det skulle gå så här. Men det hjälps inte. När det väl är dags är beslutet ändå så tungt. Tack för din omtanke! KRAM!


LindaLotta - Tack snälla du för dina fina ord! Banden mellan Merlin och oss har alltid varit speciellt starka. Tror det beror på att han blev så präglad på oss och att hans liv hängde på en skör tråd när vi hittade honom som kattunge.
Tack för dina tankar Linda! KRAM!


Lena - Ja det är så ledsamt! Men som du skriver...man vet när det är dags. Det gick inte att blunda för det längre. Men han led inte och hade inte ont och det är jag tacksam för. Så otroligt trött de sista dagarna. Jag är så nöjd med att han fick komma ut på ön några gånger i år och skrutta runt där.
Nu är han alltid där....på en underbar plats. Tack Lena för dina ord! KRAM!


Sabina - Tack snälla för att du tittar in här med din värme och omtanke!! Ja nu har Merlin det bra. Så vill jag tänka... KRAMAR till dig!


Patrik - Ja det är så sorgligt! Så svårt att låta honom gå vidare...men han finns för alltid kvar i mitt hjärta. Så är det ju med dem man älskar...
Ja han var en riktigt gosekatt! Charmade alla veterinärer och sköterskor på djursjukhuset flera gånger om. TACK för att du tittar in här och lämnar dina fina ord!
KRAM till dig och Trasseltassarna!


Mossfolk - ja visst är det tomt! Hur det nu kan bli det när vi fortfarande har både katter och hund här hemma.....ändå så tomt utan Merlin!!
Ja det var tur att vi hittade Merlin den där gången och att vi fick ett sånt härligt liv tillsammans med honom! Jag tror inte att han hade överlevt en vecka till om inte vi hade hittat honom när han var en liten kattungeskrutt! Tack för dina fina ord! KRAM!


Elisabet - Ja visst är det sådär man tänker ibland....aldrig mer. Men det är ju ett ansvar man har som djurägare att ta när det blir dags. Alltid så svårt. Ja det finns så många bilder på Merlin och vårt barnbarn och hon lärde sig så tidigt att vara så fin med både vår hund och katterna.
Ja man får vara glad över att man har fått ha honom i sitt liv och vi fick så många år tillsammans.
Pussa på Sigge och Pelle från mig!


Evy - Ja det var fint att han kunde vara med ut på ön några gånger....det kändes skönt att se honom dör ute.
Vi har många fina bilder på Merlin så jag tror inte att hon glömmer honom. Tack för din omtanke!


Kesu - Tack snälla du för dina ord! Så totalt genomledsamt det här trots att vi visste att det var dags. Men som sagt skönt att han kom ut på ön några gånger....
Jobbet är tyvärr inte det roligaste just nu. Synd att man inte är "gjord av pengar" då skulle jag ta ledigt och göra en helt annan sak nu...
KRAMAR till dig och nospussar till Sickan!


UllaMona - Tack snälla det värmer! KRAM!

Tankevågor sa...

Kära syster - Vi har verkligen en massa roliga och härliga minnen av våra katter eller hur! Du skrev ju någon gång att jag skulle skriva en bok om dem och det kanske inte vore så dumt? Om inte annat så kan jag ju skriva den till barnbarnen... ;-)
Nej fy sjutton vad jobbigt det var att skiljas från Merlin!! Det är verkligen tomt efter honom här. Jag kommer på mig själv att tänka att jag undrar hur Merlin mår när jag kommer hem från jobbet....hur länge ska jag hålla på med det??
Suck! Tack älskade syster för dina ord och din omtanke! Massor av kramar till dig!


Morgondimma - åh så fint du skriver...en doft av syren. Nu kommer det alltid att ha en särskild betydelse för mig. Tack för dina fina ord! KRAM!


Monica - Ja det är ju så och jag är tacksam för att vi fått haft honom i våra liv så länge! Bara så svårt och tungt att ta farväl! Tack vännen för dina ord och omtanke! KRAM!


Bettankax - Ja det är så sorgligt! Visst är det en fin bild (även om det är en repris) Du har rätt man ser verkligen att de njuter av att vara tillsammans de där två! tack för dina tankar det värmer! KRAM!


Annika - Ja det är ledsamt att ta såna beslut även om man vet att det är rätt. Tungt är bara förnamnet!! Saknaden är stor. Visst var han en vacker kisse! En känd svensk regissör sa en gång när hon såg honom att om hon skulle ha en katt med i en film någon gång så skulle hon vilja ha Merlin. :-)
Tack för din omtanke Annika! KRAM!


K-häxan - Ja det är verkligen ledsamt! Men som sagt....rätt beslut. Många bilder finns det på honom...så skönt att ha dem! Tack för ditt deltagande!


Fresia - Ja jag vet att du känner med oss i det här! Det är skönt att ha den förståelsen. De tar ju en sån stor plats i ens hjärta de här älskade djuren vi lever med eller hur?
TACK för att du tänker på oss! Det värmer ska du veta! KRAM!


Lotta - TACK! Ja det är han verkligen! KRAM!


Humlan - Ja det var ett fantastiskt kattliv han fick....tänk alla år ute på ön!! Men det är verkligen en stor saknad!
Tack för din omtanke och att du tittar in här trots att du har mycket nu! KRAM!!


LiMa - Ja det är så sorgligt....Merlin var ju väntat. Men allt som händer på jobbet kunde man ju inte ens i sin vildaste fantasi gissa sig till. Men man slutar aldrig att förvåna sig tydligen...men att bita ihop och le börjar bli svårt. Ska bli skönt med lov!
Merlins viloplats kunde inte ha blivit bättre....liljekonvaljer och syren! KRAMAR i massor till dig! På tisdag ska det bli skönt att ses och dränka lite sorger!


PGW - Tack för din omtanke! Det värmer att känna den! Ja det är ju ett ansvar man måste ta och det är ju viktigt att inte svika i det sista! Men TUNGT är det ändå....trots att man vet att man gör det rätta. KRAM!

Nässelblom och choklad sa...

Så sorgligt att skiljas från fina Merlin men fint att han ändå finns där alldeles nära er på ön. Vilka fina minnesbilder på honom. Stor kram/Eva

Tankevågor sa...

Eva - Ja det är så sorgligt att han inte finns kvar här i min famn längre. Men han kunde inte ha fått en vackrare plats att vila på. Jag får se till att den där syrenen och att liljekonvaljerna blir vattnade och klarar sig. Tack snälla du för att du tittar in här och för din omtanke! Det värmer. KRAM!

Eleonora sa...

Sötaste Lisbeth!
Oh så sorgligt att er lille Merlin inte finns mer. Men han har fått haft ett underbart kattliv hos er och vilar nu på sitt favoritställe.

Förstår att alla helger nu kommer att tillbringas på ön.
En riktigt god helg önskar jag er. Kram från
Eleonora

Amber sa...

Vackra Merlin! Oerhört sorgligt, men nu kan du dricka morgonkaffet på ön nära honom. Man får till slut trösta sig med det som går att trösta sig med...

Tankevågor sa...

Eleonora - Ja det är sorgligt att inte få ha honom här hos oss längre. Men som sagt...han har haft ett mycket bra kattliv.
Nu försöker vi att vara ute på ön så mycket som möjligt men tyvärr blir det lite helger då vi inte kommer ut också. Längtar efter mitt sommarlov nu.
Tack för din omtanke och dina ord här! KRAM!


Amber - Ja det är så sant! Man får det och jag kan trösta mig med att veta att han har haft ett härligt liv med oss. Tack för din omtanke!

Lisette sa...

Å så sorgligt att läsa att lilla Merlin inte längre finns. Hoppas att det som gör allra mest ont går över snart så att ni kan ta fram alla ljusa minnen istället.Jag tänker mycket på dig. Saknaden är gränslös. Det vet jag. Tröstekramar från mig.

Tankevågor sa...

Lisette - TACK snälla du för ditt deltagande! Det värmer ska du veta!! Vi saknar honom här precis varje dag. Men vi gläds åt alla härliga och fina minnen med honom. Så många år som vi haft tillsammans. Är tacksam för att vi fick ha honom så länge.