torsdag, april 21, 2011

GLAD PÅSK önskar jag alla er som tittar in här!


Med ett vårligt fönster från Ulriksdals Slottsträdgård och några glada kycklingar från Lena Linderholms butik i Vaxholm önskar jag er en riktigt bra påskhelg!
Här ska vi först fira yngsta sonens födelsedag och sen blir det att åka ut till ön och städa ut vintern ur husen, fixa fram alla utemöbler och lite sånt.
När våra barn var små så firade vi ofta påsken ute på ön. Där målade vi ägg som jag hade blåst ur och vi gömde påskägg ute på ön som killarna fick leta efter. Något år låg isen fortfarande men var svag så vi fick ta svävare ut. Någon gång var isen så tjock att det gick att gå ut. Då hade vi pulkor som vi drog över isen med kattkorgarna och packningen på och självklart isdubbar, ispik och livlina.....trots att isen var jättetjock.

Hur firar ni påsken? Gör ni något speciellt som ni har som tradition att göra eller? Har ni något gott mattips inför helgen? Vilket  fall som helst hoppas jag att ni får en skön helg!


28 kommentarer:

Elisabet. sa...

Nej, jag är dålig på traditioner och skyller det på min uppväxt .. mamma brydde sig aldrig i sånt, medan pappa försökte pynta så gott det gick ,-)

Vi har tagit in körsbärskvistar och påskris .., jag köpte tre bonader igår (fortfarande ligger dom på köksbordet) och på påskafton kommer min syster med familj hit och äter påskalamm ,-)

Glad Påsk själv!

Äventyret framtiden sa...

I stort sett firade vi påsk på liknande sätt som ni gjorde när barnen var små...nu är de utflugna och har sina egna liv. För vår del blir det litet pyntande och förhärligande, god mat (lamm), och öppethållning i café och brödbutik!
Ha en skön och fin påskhelg!

Anonym sa...

Glad Påsk till dig.

Må vädret vara med dig hela påsken på din fina ö :D

För mig kommer påsken bli en enda lång väntan på dagen efter ... Den 26 reser jag på en konstresa till Paris och det ska bli så himla roligt och jag har längtat efter denna resa ända sedan i vintras. Nu är stunden inne och sömnen börjar avta så smått :-/

Glad Påsk från Evy

Evas blogg sa...

Åh vilka fina bilder du bjuder på! När barnen var små firade vi alltid påsk i svärföräldrarnas (dåvarande) fjällstuga. Massor av barn och vuxna i stugan och på fjället. Intensivt men roligt. Våra barn är nu stora men kommer.än så länge, hem varje påsk. I år firar vi ömsom här på Frösön, ömsom i stugan vid skogsbrynet och påskafton åker vi till fjällen över dagen. Jag bjuder på buffé med allt från fritatta till sesampanerade kycklinfiléer. Ingen särskild påskmat. En fin helg önskar jag dig på ön!!

Marinettes sa...

Glad Påsk till dig och din familj och hoppas ni får en härlig helg på ön.
Min älskling opererar ett knä idag så helgen blir lugn. Ägg ska vi naturligtvis äta, vår egen solöga måste vi ha på mackan och katterna kommer att få äta så mycket räkor dom vill.
Kram!

bettankax sa...

GLAD PÅSK önskar jag dig och din familj! Jag blir glad av dina fina påskbilder:)

Klimakteriehäxan sa...

Glad Påsk själv! Fick lite helgfrossa i går kväll och letade upp lite kycklingar. Problemet med påskpynt är att det är så extremt kortlivat!
Din bild från Ulriksdal påminner mig om att det var gruvligt länge sen jag var där. Fint!

Eleonora sa...

Så härligt Lisbeth att du nu kan få vara på ön flera dagar i sträck och må gott. Allt gott önskar jag dig och säger GLAD PÅSK

Tankevågor sa...

Elisabet - Körsbärskvistar som blir så fint när det slår ut....glöm inte fota dem!! :-)
Jag har inte alls mycket "påskpynt". En gammal (fulsnygg) tupp som jag hittat på en antikbod i Gamla Stan brukar få vara framme på påsken.
Låter gott med lamm!
Ha det så mysigt nu i helgen!


Pettas - Låter så trevligt med ditt café och din brödbod! :-) Hoppas ni får massor av glada kunder i helgen men även en hel del avkoppling!


Evy - Himmel vad roligt med resa till Paris!! Nu får du starta en blogg så att man kan få se bilder och läsa om den tycker jag! ;-)
Förstår att du ser fram emot den resan.
Ha en skön påskhelg och trevlig resa sen!


Eva - Vad mysigt att era barn kommer hem! Det låter skönt också att ni kommer till stugan. ÄR det fortfarande snö där nu?
NJUT nu för fullt i helgen och rå om dina nära och kära!
Ha det så gott!


Annette - Oj opererar han knät!? Hoppas han kryar på sig och då förstår jag om ni tar det lugnt. Här blir det också räkor till kattgänget....ALLTID lika uppskattat! :-)
Hälsa Yngve nu och pussa Ellen från mig och ha det så gott i helgen!
KRAM!!


Bettankax - Tack snälla och jag önskar dig detsamma! Hoppas du får pussa på din söta lilla påskkärring i helgen! ( Helt ljuvlig bild på Lindas blogg!!)


K-häxan - Ha ha ha..."helgfrossa" !!?
Nej jag funderade just på om jag hade något som kunde vara lite påskfärger vad det gällde duk att lägga på bordet....men det stannade med det. Fundering alltså.
Ska ta tag i det där idag. Men som sagt det är verkligen kortlivat.
Men hemma hos dig måste det väl finnas någon HÖNA?? Du som gillar fåglar. ;-)
Ha det så gott i helgen!


Eleonora - Vi ska bara vara ute den senare delen av helgen. Här ska firas födelsedag och fixas en del annat först. Men det blir första gången vi sover över där ute i år och det ska bli såååå skönt! :-)
Ha en riktigt fin påskhelg vännen!
KRAM!

Humlan sa...

Jag gillar verkligen påsken, förr pyntade jag och fixade god mat, men numera känns det inte som det är någon idé. Tänkte fixa till lite i år, men det blev inte så och köksbordet fortsätter att vara planteringsställe. Får väl försöka fira något annat år.

Det låter verkligen härligt att komma ut till ön och starta säsongen. Njut och ha det så skönt!

Påskkramar!

Tankevågor sa...

Humlan - så värst mycket påskpyntat blir det inte här heller. Men NÅGOT ska det bli i alla fall. Jag gjorde ju ett litet påskris ute på ön förra helgen (Se förra inlägget) som säkert har slagit ut nu.
Men lite god mat tycker jag du ska unna dig i alla fall!! Påskkramar till dig!

Bloggblad sa...

Här blir det påskbuffé på påskaftonen med barn och barnbarn. Jag har lagt in sill och gjort köttbullar idag. Men vi firar rätt lindrigt... det har firats tillräckligt för den här våren.

Ska nog ta fram tuppen och servietthönan som sonen gjorde på dagis för ca 30 år sen.

Jag brukar gå till kyrkan och följa påsken där, men i kväll står jag över, känns inte bra att snora och hackla och störa. Hoppas att jag är bra på söndag, då ska kören sjunga och jag ska dirigera en av låtarna.

Nässelblom och choklad sa...

Härliga påskbilder. Hoppas att ni får en riktigt härlig helg ute på ön. Vad skönt att fira påsken där. Jag tycker att det är en skön helg utan så många måsten, så det blir mest hemma för vår del. Lite påskmat och släktingar också förstås.. Glad påsk!/Eva

Tankevågor sa...

Bloggblad - Så trist med förkylning och hosta! Hoppas du kryar på dig snabbt och får en jättefin helg på alla sätt och vis! Mysigt med barnen och barnbarn.


Eva- Nässelblom och choklad - Ja precis så tycker jag också. Påsken är en skön helg för den är inte förknippat med några måsten. En helg som går i lugnet och avkopplingens tecken. Sååå skönt!
Ha det gott Eva!

UllaMona sa...

Denna påsken kommer jag att tillbringa i fjällstugan..."flocken" kommer inte att vara samlad.

När pojkarna var små var vi alltid nere i vinterbeteslandet med renarna eller så höll vi på att flytta upp till sommarbeteslandet under påskveckan, numera är det yngste grabben som jobbar med renskötseln. Idag hade de på lokal TV att det säkraste vårtecknet är när renarna/renskötarna återvänder hem, från att ha varit i kustlandet hela vintern.

Glad Påsk!

Tankevågor sa...

UllaMona - Ja det förstår jag måste vara ett rejält vårtecken! När våren och renskötarna återvänder till fjällen. Det måste vara en alldeles särskild känsla.
Ha det nu så jätteskönt i stugan och njut för fullt! :-)

Sabina sa...

Åh GLAD PÅSK du fina!

Er påsk låter som den bästa även om jag oxå alltid får en fin påsk, oftast på landet, letandes efter påskägg (fortfarande trots min höga ålder).

Något som jag älskar och även Abbe är nubbesallad, kanske lite mer som en potatis sallad men lite mer mat känsla kanske =) Sååååå god.
Ägghalvor så klart utan äggula och med cremf och röd el svart kaviar.
Gärna laxtårta el bara vanligt lax i alla dessformer, just nu får jag ju inte äta min favorit lax, rökt och gravad så i år hoppar vi över det.

Mats vill ALLTID ha Memma på påsken, jag tycker att det är så där men brukar smaka någon sked då och då, förstås med mycket socker å grädde då;)

Hoppas du får en minst lika bra påsk som du brukar och att ni kan åka båten ut till ön detta år;)

Stort grattis oxå till yngsta sonen.

P & K <3

Tankevågor sa...

Sabina - Jag gillar allt med lax och sill jättemycket. Det där låter gott och mysigt att ni firar på landet! Kul att ni håller kvar traditionerna att leta ägg!! :-)
Kanske ska be A att han gömmer ett åt mig ute på ön? ;-) Men jag vill inte ha godis....nej kan man få önska sig något annat i ägget tro?
Memma har jag aldrig ätit....hur smakar det egentligen?
Hälsa alla nu och ha en riktigt skön och Glad Påsk!!!
Massor av kramar till er!

CiCCi sa...

Å vilka fina påskbilder. Mysigt påskpynt. Vi har som tradition att fira påskafton hos mamma och pappa med påskäggsletning i trädgården och sill lunch och grillning. Iår blir det samma sak som vanligt fast ändå ovanligt. Erik firar med sin pappa i år och det känns konstigt. Men nångång måste jag ju gå igenom det här med stora högtider utan honom. Det blir påsk ändå som vanligt, fast annorlunda. Önskar dig en fantastisk påsk med familjen och din ö. Kram

Tankevågor sa...

CiCCi - Jag förstår att det måste kännas konstigt att inte ha Erik med på påsken. Klart att du kommer att sakna honom. Men du kommer säkert att få en fin helg. Det låter som ett mysigt upplägg. Ha det så JÄTTEBRA och lova att ha roligt när du går ut och dansar sen!! KRAM!! :-)

Charlie sa ... sa...

Ljuvliga bilder, det värmer att få se! Vi gillar verkligen "lika samma" som min dotter sa när hon var mindre. Underbar bild från ön, men påskriset och vattnet. Lena L fina butik i Vaxholm saknar jag och Ulriksdal är mitt vattenhål.

Glad Påsk!

Tankevågor sa...

Lotta - Vad roligt att du tycker så! :-) Blir så glad av att läsa det. Ja vet du att Ulriksdal är jag till ofta. Det är så mysigt att bara gå där med kameran och fota i växthusen. Nästa gång jag kommer till Vaxholm ska jag fota mer i Lenas butik så du får lite bilder därifrån också.
Glad Påsk!

Stina sa...

Vilken härlig vattenbild jag ser här under. Blev ju sugen på Västkusten när jag såg den.
Ha det bra du goa.:-) Kram Stina

Tankevågor sa...

Stina- Hemma på landet - Visst är det härligt med vattenblänk! :-)
Ha det så gott du med! Kram!

Gunillasljusglimtar sa...

Jo vi har haft påskbesök av syster med familj...Tradition som heter duga... Ha det riktigt gott nu över helgeen som är kvar!

Tankevågor sa...

Gunilla - Låter jättemysigt. Vilken solig och härlig påskhelg det har varit. :-)

Annika sa...

Hoppas att ni hade en underbar påsk på ön!
Jag firar inte påsk alls. USA har förstört påsken för mig. Den är så löjligt kort här, en enda dag--påskdagen.
Härligt att fira på ön!!
Kram!!

Tankevågor sa...

Annika - Ja det blev en skön helg. Både här hemma och ute på ön. Vet att du inte firar påsken och det känns ju såklart futtigt med bara en dag ledigt det kan jag förstå.
Här är det en helg som man märker att folk använder mycket till att träffa familj och vänner och vara på landet och i naturen.
Tycker det är en sån skön helg....kravlös och den här var dessutom solig och varm i hela vårt land verkar det som. Kunde inte bli bättre. :-)

KRAMAR från mig!