fredag, april 15, 2011

Säkra vårtecken.


Vid Isbladskärret på Djurgården finns en stor koloni med hägrar som säkert många av er redan känner till. Det är verkligen ett vårtecken när de återkommer till sina bon och börjar bättra på dem inför årets häckning. Vi brukar gå längs kanalen och stanna och se på dem. Mycket pyssel är det med bon och sen även med ungarna. 


De verkar vara väldigt sociala fåglar för det är många bon i samma träd och de bor tätt tillsammans. Vet inte om ni ser det men det ligger redan fåglar i bona och ruvar.


De ser rätt lustiga ut. Långa och gängliga flyger de över våra huvuden när vi står och tittar på dem.


Ett annat mycket trevligt vårtecken är att FLYT öppnade igen förra lördagen. Vi var såklart på plats och vi var inte de enda som satt ute och njöt av vårsolen. Överallt satt människor på uteserveringarna. Det är likadant varje år att jag tänker samma sak att var har alla varit hela vintern? Så många människor och nu kryper alla fram och vill vara ute. Helt underbart är det i alla fall att utomhuslivet har satt fart i staden. Den här helgen ska det bli 15 plusgrader sägs det och sol.....det låter riktigt bra.

25 kommentarer:

UllaMona sa...

Här uppe i västjämtland häckar också hägrar, än har de inte kommit hit...

Ha en trevlig helg

Charlie sa ... sa...

Du delar med dig av det finste Stockholm med omnejd har! Njutningsfullt. Vi tycks tycka om samma platser. Blev glad av alla dina fina bilder. Vilken bra början på fredagen.

Trevlig helg!

Tankevågor sa...

UllaMona - När brukar de dyka upp hos er? Ute i vår skärgård tycker jag att de har ökat i antal. Ser dem ofta där ute.
Ha en trevlig helg du med!


Lotta - Vad gullig du är! Blir glad över dina fina ord! Verkligen! :-)
Ha en trevlig helg du med!

Annika sa...

UNDERBART!!!
FLYT besöker jag flera gg varje sommar. Älskar det stället!!
Sant vårtecken!
OCH dessa hägrar!! VAD coola de är.
jag såg en häger härom morgonen på min PW, och jag hde inte kameran med.
DE är sååå coola de fåglarna!!!
KRAM!!!!

Tankevågor sa...

Annika - Jag TÄNKTE på dig när jag la ut bilden på FLYT. Det var ju faktiskt du som tipsade om det stället när vi sågs en sommar i stan. Minns att ni just hade varit där då...
Trevligt och välbesökt är det.
Ja hägrar är coola fåglar. Ser lite roliga ut tycker jag.
Kul att de finns hos er också!
KRAM!!!

Pettas sa...

Mycket härliga vårliga bilder!
Vi har också häckande hägrar litet överallt på Åland. Skämtsamt brukar folk kalla dem till Bengt, för att vi har en väldigt trevlig herre som heter Bengt Häger här...nej, men nu är Bengt ute och flyger igen, är ingenting ovanligt att få höra:)
Ha en finfin helg i det vackra Stockholm!

Humlan sa...

Några hägrar har jag inte sett här uppe, men jag kanske skulle försöka ta mig ut till Djurgården någon dag. Var ute och njöt på en vårpromenad i dag, men har inte hunnit med uteserveringarna än, men fortsätter det här vädret så blir det nog en fika snart.

Kramkram!

mossfolk sa...

Vilka bilder -igen! Jag har inte sett någon häger i år. Än :)

Elisabet. sa...

Ja, hägrar är verkligen så härligt annorlunda .., har jag sett nån här ...? Det undrar jag.

Frågar pv.
Jo, säger han, han har sett nån.

Tankevågor sa...

Pettas - Ha ha ha....grannen flyger igen! :-)
Ha en skön helg du också på vackra Åland!


Humlan - Det är väldigt lätt att hitta hägrarna om du vill spana in dem. Det är så skönt att kunna sitta ute igen. Perfekt när man har Roxy med sig också. :-)
KRAM!!


Mossfolk - Tack! :-) Nu är det perfekt att fota hägrarna innan det blir så mycket grönt på träden som skymmer dem.
Nu går jag och väntar på att få se tranor....vi brukar se ett (endast ett!) par på ett ställe när vi åker med bilen ut mot Ljusterö. Skulle vara roligt att försöka fånga dem också på bild.


Elisabet - Ja de är lite speciella, långa och gängliga och ser lite roliga ut tycker jag. Jag har suttit och tittat på en ute på ön när den satt i strandkanten och fiskade en gång. Den satt stilla som en staty innan den slog till och fiskade upp en liten fisk. :-)
Kul att ni har dem där nere hos er också.

Gunillasljusglimtar sa...

Tack snälla du för fina ord om min blogg!!Skoj att finna din också må du tro..fiina bilder,tycker själv om att fota(Amatör så det skriker om'et)/ Gunilla ♥

Monica sa...

Jag hade vårkänslor när jag vaknade i morse men ännu mer av sådana känslor fick jag av dina fina bilder. Tack för det, Lisbeth. :)

Lena sa...

Härliga bilder! Hägrar ser lite ut som karikatyrer av sig själva. Vi har hägrar häromkring ibland och på kusten och de är fina. Det är lite mäktigt med stora fåglar.

Våren kom så lagom till lovet, även om det idag blåser kallt.

Stina sa...

Så härliga bilder.

Ja, de där mackorna är goda. Jag skulle ju skriva in receptet idag, men är man senil så...

I botten har jag en stor tekaka eller en grövre rund sort som nu, en Gagnefkaka. Den skär jag så att det blir två rundingar.
Sedan har jag på:

Smör, salladsblad, rökt skinka, avokado i bitar, gurka, tomat, ägg, majonnäs och en massa kräftstjärtar.
Uppe på det en citronskiva och lite dill. Mums!

Kram Stina

Stina sa...

...ost också... som jag gör små rullar av.
Glömd det.
:-) Kram

Unknown sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Tankevågor sa...

Gunillasljusglimtar - Roligt att du tittar in här. Jag är också en glad amatör när det gäller fotografering. Tänker ofta att jag borde gå någon kurs och lära mig "på riktigt" men än har det inte blivit av.


Monica - Går det att ha annat än vårkänslor nu när solen lyser och termometern visar på plusgrader. Det är så härligt eller hur? :-)
Ha en skön söndag Monica!


Lena - Visst gör de det! :-) De är så roliga i sin gänglighet på något vis. Kul att ni har dem däromkring er också! Ha nu ett skönt lov Lena! Jag ska jobba lite till innan det blir lov för mig.


Stina- hemma på landet - Åh så gott det lät!! TACK för det! Jag brukar göra en variant som liknar din men kräftstjärtar har jag inte haft med...ska prova det också nu. Men jag får hitta något annat än Gagnefkaka förstås.
Min stackars dalmas till gubbe få klara sig med Stockholmsbröd. ;-)
Kram på dig Stina! Ha en skön söndag!

Klimakteriehäxan sa...

Det är sommaren som hägrar ... jag har äntligen sett vitsippor!

Tankevågor sa...

K-häxan - Jag med!! Såg årets första vitsippor idag. :-)

Inkan© sa...

Underbara bilder- och det går fort med våren nu-snart blommar häggen och jag ska strax planera mina sparade indiankrassefrön.

Har lagt in början av den gamla vackra boken "An Island Garden" på min _nya_ blogg... tänkte du skulle få en smak av innehållet. Det är lika vackert som omslaget.

Tankevågor sa...

Inkan - Krassefrön är verkligen tacksamma att spara...de gror så gärna. Men förra hösten glömde jag att ta hand om dem så nu får jag köpa nya.
Jag har varit inne och läst!!! Helt underbart!! TACK snälla för att du la ut det på bloggen!! Har kollat alla möjliga ställen men den verkar inte finnas på antikvariaten. Ska kolla några till....känns som det vore en bok för mig.
Har tydligen blivit en klassiker i USA som jag förstått.
Jag letar vidare....

Kesu sa...

Aaaahhh! Vilken öppningsbild! Släpp in våren!!!

FLYT har jag aldrig hört talas om, men det säger inte så mycket. Jag suger genast åt mig tipset. Jag kommer att tänka på Sjöhäxan, men den kanske ligger någon helt annanstans, eller inte ens finns kvar.

Har du set att pundet är nere i tio kronor nu??? Vår i London? Anytime!

Glad påsk på dig!

Tankevågor sa...

Kesu - Har fått för mig att sjöhäxan hette det förut...men jag vet inte. Var på FLYT första gången för något år sen. Inget märkvärdigt så men trevligt med nära till vatten och vimlet i Gamla Stan.
.....Himmel och plättar vad billigt med pundet!!! :-))
Längtar alltid dit....förbaskade stad att dra i min längtan!!! ;-) Har ju inte tid i vår och så svårt att åka från gammelkatten som är sjuk! :-(

Ha en bra påsk du med och pussa lilla sötnosen från mig!

Kesu sa...

Ligger precis vid Djurgårdsbron? Då kan det vara samma som bytt namn. Det behöver inte vara nåt speciellt för min skull. God mat/fika och fin miljö räcker långt.

Klart du inte kan lämna kissen. Vi kan inte lämna Sickan nu. Eller vill inte. Vi får hålla tummarna för att pundet sjunker än lägre helt enkelt. Fan tro't!

Tankevågor sa...

Kesu - Nej FLYT ligger vid Kornhamnstorg i Gamla Stan....precis nere vid bron som går över till Slussen.
Men jag fick för mig att det hette så förut (sjöhäxan) men det kanske jag har blandat ihop det.
Nej jag förstår att ni inte vill åka från Sickan NU! No way! Nu måste ni vara med henne så mycket det bara går. :-)
Ja vi får hoppas att pundet fortsätter att ligga så där lågt. det vore kul att få vara med om det igen.
På sjuttiotalet var det ju faktiskt en period då det låg ännu lägre. Jisses vad mycket böcker man fick för pengarna då på Foyles!! ;-)