onsdag, januari 06, 2010

Baby i'ts cold outside....

När det är -18 grader ute är det skönt att ha en katt/hund att värma sig med.

Här har vi lovkoma som bloggvännen Lena så fyndigt uttryckte sig. Det har inte blivit mycket tid alls vid datorn. Bloggar och Face Book har knappast fått några besök av mig. Men det blir nog som vanligt snart igen. Det gäller att ta sig ur lovkoman nu för i morgon börjar jobbet igen.
Nu är det bara 5 månader kvar till sommarlovet....ca 150 dagar. Men först hoppas jag att vintern fortsätter så här vackert ett tag till.


31 kommentarer:

Evas blogg sa...

Ja det är vackert men ack så kallt. Tänk vilken bister vinter vi fick. Hela Europa verkar ha en vargavinter.

Tankevågor sa...

Eva - Ja det verkar vara kallt och snö på många håll i Europa. Skolor stängda i England hörde jag... Vi är i alla fall vana vid kyla så vi klarar skolor och sånt.
Men jag hoppas inte att det blir elavbrott!! Det är inte roligt att få när det är vinter. Då skulle jag hellre vilja vara på ön. Med braskaminen och vedspisen.

Morgondimma sa...

Jag tycker vi går rätt på det där sommarlovet.

mossfolk sa...

Vilken supersöt bild!!!
Jag är precis hur glad som helst över den här riktiga vintern och hoppas att den tänkt stanna fram till och med sportlovet. Därefter får det gärna bli vår :)

Tankevågor sa...

Morgondimma - Tänk att det förvånar mig inte ett dugg att du tycker så. ;-)



Mossfolk - Det är mysigt med katt och hund som trasslar ihop sig och sover gott tillsammans. :-)
Ja för alla barns skull är det skönt om vintern är över sportlovet. Sen räcker det för min del också.

Christina sa...

Ja, huvva så kallt det är, och kallare ska det bli!
Jag undrar hur viltet klarar den här långa kylan. Många djur dukar nog under.

Åh, den gamla goa låten, då tänker jag på Louis Jordan och Ella Fitzgerald, fast den här versionen var också fin :)

Tussegumman sa...

Bra ord lovkoma det har vi här också. Jag skall börja jobba igen imorgon. Det blir en mjukstart 2 dagar sedan helg igen. Skönt att komma in i vanliga rutiner igen. Vi har en katt som ligger och spinner och älskar att vi är hemma hela familjen/Kramar från Tussegumman i ett vackert vinterlandskap

Anonym sa...

Nu har jag blivit FARMOR!!! Helt fantastiskt vad det gjort för mitt humör. En liten flicka såg dagens ljus den första januari detta nya decennium.
Helt fel är ju inte detta fantastiska väder som vi nu har heller. Eller hur? Snö och kyla, då känner man att man lever. Då kan sommaren få vänta ett tag. Då fram i slutet på mars- då ska vintern hoppa iväg till sydpolen bara så där över natten, och så ska våren vara här nästa morgon. Det vore något det. För tiden där emellan brukar för det mesta innebära livsfara p.g.a. ishalka, snöglopp med nedkylning som följd och allmän deppighet. I år kommer allt att bli annorlunda, för nu har jag något att glädjas över varje dag.

God Fortsättning på det nya året från Evy

Humlan sa...

Vi får väl starta en nedräkning till sommarlovet så du ser att det närmar sig. Jag skulle nöja mig med maj, den månaden brukar vara fin, men den är ju stressig för många.

Det ser så härligt ut när Roxy har en katt som huvudkudde, men jag förstår att det är gosigt och värmande för bägge två.

Kram

Annika sa...

Helt OK mede bloggbreak på lovet! Det tog jag med!
Men här är det vardag igen och därför bloggar och läser jag bloggar som vanligt. Men om jag hade lov skulle jag vila och bara njuta av kylan!

Härligt med vintern i Sthlm, den kommer jag att leva på länge.
Kallt här med, men soligt...men förb----t iskallt...hutter...

Precis, ingen ide att börja yra om vår ännu. den kan man börja snacka om i mitten av mars eller så. Nu är det vinter som gäller...

inte bara Europa har vargavinter, USAs östkust och mellanvästern är grymt drabbade avb kyla och snö också...I don't mind, not the slightest... :-)

Stora kramar!!!

Bloggblad sa...

Vilken tur att jag har lediga torsdagar, va? Blir rätt kort vecka för mig!

Stina sa...

Du är ju för go du alltså. Tack för dem orden.:-)

Sicken gullig bild. Här har vi -29C, just nu...och kallare ska det bli. Fy bubblan!:-D Kramis

Linda sa...

Åh så gosigt det ser ut.
Bloggkoma lider jag nog med utav... Men här kommer i alla fall en hälsning.
Kram, kram.

Mildamakter sa...

5 månader låter lååååångt...men å andra sidan så kan jag nog överleva 150 dagar, det låter mer överkomligt.
Hoppas att alla vinterentusiaster njuter nu, jag gör det ikkkkkkke! ;O)

Tankevågor sa...

Christina - Jag har tänkt samma tanke. Såg rådjur ute på Djurgården i helgen som pulsade runt i snön.
Ja det är en skön låt som håller trots att den har massor av år på nacken. :-)



Tussegumman - Ja här har kattgänget och hunden också haft det så skönt när vi har varit hemma länge. Egentligen skulle jag kunna varit hemma lite till med dem. Men jag ska också tillbaka till jobbet. Kram



Evy - GRATTIS till barnbarnet!! Vilken lycka! Ja du Evy, nu kommer allt att bli så spännande! Se till att träffa henne så ofta du kan. Utvecklingen går fort på de där små!
Härligt med en vinterbebis! :-) God fortsättning till dig också!



Humlan - Hur mycket jag än älskar sån här vinter så bor en liten längtan inom mig. Längtan till islossning och varmare kvällar ute på ön...
Kram



Annika - Det är verkligen mycket vinter överallt! Ja du vet ju vad jag tycker om det här vädret. :-)
Helt fantastiskt att det blev sån vit och vacker julhelg. Säger som du...kommer att leva länge på den.
Över sporlovet vill jag att det ska vara vinter också så att barnen får ha tillgång till snö. Sen kan det få bli vår sim sagt.
KRAM!!




Bloggblad - ....och jag har lediga fredag men ledningen har ju lagt in möten...suck!



Lilla kullan - Burr! Det är för kallt för mig! VARMA vinterkramar från mig!



Lindalotta - Koma som koma....det är skönt att ha dem ibland tycker jag. :-)
Tack för att du tittade in! KRAM!



Mildamakter - Nej nu ska vi hoppas att det går fort! Jag kanske ska lägga ut bilder på sommaren ibland här på bloggen? Skulle det muntra upp kanske? ;-)

Klimakteriehäxan sa...

Läcker bild! Eller ska jag skriva bilder, Dolly är ju alltid läcker ...
Hoppas du tog dig igenom den första vardagen (i resten av ditt liv :-D)

Fresia sa...

Lovkoma, vilket bra ord!! För det är precis då det har varit.

Å jag önskar verkligen att jag hade kunnat fortsätta denna hållning ett bra tag till men tyvärr, nu börjar vi jobba igen..

Jaja, vad skrev du, 150 dgr kvar? Hm..Eg en alldeles för hemsk tanke så jag satsar på påsken istället, dit kan det inte vara så långt hoppas jag...

kramen!!!

Tankevågor sa...

K-häxan - Jag tog mig igenom första vardagen trots att det var segt. Puh! Måste säga att för min del hade jag gärna kunnat ta lite mer jullov här på direkten.



Fresia - Ja när jag läste ordet lovkoma hos Lena kände jag att det beskrev så bra hur det varit. :-) Du har helt rätt...vi längtar till påsken istället det ligger närmare i tid. ;-)
KRAM!

CiCCi sa...

Så söta vänner! :-) Hm...undrar om det är försent att skola om sig till lärare?? Låter rätt skönt det där med jullov och sommarlov... Trevlig helg. Kramis

Kesu sa...

Men vilken mysig bild! Är dom sådär såta kpmpisar? Har dom alltid varit det? Du skulle kunna ha låten "Give peace a chance" också, som ljudillustration med tanke på hur fint katt och hund KAN gå ihop :)

Eleonora sa...

Tack vännen för rar kommentar hos mig. Kallt och ruggigt är det och man vill inte gå ut i onödan. Men idag måste jag handla litet mat och egentligen är inte kylan så hård där jag befinner mig, just nu -11. Väntar jag några timmar blir det kanske -9 och det är ju fullt uthärdligt.

Vi väntar nu på sol och litet värme. Det dröjer nog en tid men kommer gör det ju alltid. Det är ett vi vet! Ha det så gott i kylan och svep in dig ordentligt i något varmt om du måste gå ut. Kram på dig!

Tankevågor sa...

Cicci - Det är aldrig för sent att välja ett nytt jobb. ;-)
Jag gillar verkligen mitt jobb men när sommarlovet (och jullovet) kommer är det väldigt skönt att pusta ut. Trevlig helg önskar jag dig också! Kram!



Kesu - De ÄR verkligen så goda vänner! Alla våra katter och hunden Roxy är så snälla med varandra. Det ser rätt roligt ut när lillkatten ska försöka tvätta pälsen på hunden. Hon tvättar och tvättar och håller nästan på att bryta nacken för hon får ju dra så låååånga pälsstrån på hunden med sin tunga! ;-)
Det borde man försöka filma någon gång.



Eleonora - Jag tycker ju om vintern och kylan men om det blåser är ju -10 riktigt kallt! Burr! Idag (fredag)har det varit fint...till och med lite sol på all snö. Synd att man var inne på planeringsdag på jobbet.
Ha det bra och varm kram från mig!

Villa Nian sa...

Gos vad fina dom är! Visst är det kallt alltid. Katterna vill ju inte ens gå ut just nu och går dom ut så traskar dom bara rätt över gården och går in i lillhuset! Även om vi har varmt och skönt här inne så ser jag fram mot våren och sommaren, mest kanske för att jag ser fram mot att vara ledig igen :-)

Tankevågor sa...

HusEtt - Ha ha ...jag kan se det framför mig hur katterna går över gården och byter hus. Som om de tänkte: Jaha var det såhär kallt då tar vi och går in igen i LillHusEtt då! ;-)
Tänk sen när det blir vår och sommar...då blir det till att fixa en trädgårdsmöbel att slå sig ner i där utanför ert vackra hus! :-)

Anonym sa...

Mysig bild! Håller med, det är skönt att ha varma katter den här vintern!
Hoppas det gick bra att börja jobba igen!?
Kram.

// PA

Sabina sa...

Mycket vackert är det, MEN liiiiite för kallt för mig, det kan räcka med -5 tycker jag;)
hehehhe.
Jasså 150 dagar kvar till sommarlov, då kanske det är 180 till semester då;) LÄNGTAR*

Kram på dig LG hoppas vi kan hitta ett datum att ses på;) Vore ju sååå skoj ju.

Kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaama

UllaMona sa...

Vi har haft en såndär grej för värmen men den funkade så dåligt. Vi brukar ha underhållsvärme hela vintern men nu räckte det tydligen inte till pga av den långvariga kylan 25-30 gr i flera veckor.

Nu har vi det varmt och skönt.
Kram

Anita sa...

Lycka till med den nya terminen Londongirl!

Funderar på en sak... går det inte att åka skidor i Sthlm nu? Jag minns några snöiga vintrar i början av 60-talet i Sthlm. Jag åkte skidor i Altorps fritidsområde och alla ungar var såå glada över snön!

Tankevågor sa...

PA - Ja vad vore livet utan katter? Hoppas dina mår bra också! Nu är jobbet igång och mer än så är det inte. Snart är det sommar igen.
Kram!



Sabina - Mellan -5 och -10 tycker jag är perfekt. Gärna med sol därtill. Men inte så kul när det blåser förstås. Har du tinat upp än efter att ni hade det där avbrottet på värmen i huset?
Ja vi måste få till ett datum! Det ska bli jätteroligt! :-)
KRAAAM!!



Ulla Mona - Förstår att det kan bli riktigt kallt länge hos er. Det är första året vi har en sån där som man smsar till och sätter på värmen. Än så länge har det funkat. Men nu väntar vi på att isarna lägger sig säkert så att vi kan gå ut till ön. Än så länge har inte Vaxholmsbåtarnas isränna frusit igen och då kommer vi inte ut. Om vi inte tar svävare förstås.
Ha det så gott i stugan! Kram!



Smulan - Tack snälla du! Jadå det är många som åker skidor i Stockholm med omnejd nu. På Gärdet och ute på Djurgården på vissa håll finns det fina spår och man ser hela tiden folk som åker.
Bodde ni i närheten av Altorps fritidsområde? Har faktiskt inte varit där trots att det är nära. Men har för mig att de har olika spår med olika längd som man kan åka.
Ha en bra fortsättning på helgen!

Anita sa...

Vad härligt det låter att människor kan åka skidor i Sthlm! Det måste vara länge sedan det hände..

Ja mina föräldrar bodde vid den tiden i Stocksund, så det var lätt att ta Roslagsbanan ut till Altorp.

Tankevågor sa...

Smulan - Aha var det där ni bodde! Ibland glömmer jag bort att du faktiskt har bott här nere...förknippar dig så mycket med trakten där uppe.
Ja det är helt fantastiskt med all snö här! Visst har det kommit något enda dygn sådär vissa år men i år är det mer än på länge. Just det där att det kom snö till jul och sen att den fick ligga kvar så länge är härligt. :-)