fredag, augusti 21, 2009

Nu har jag gått i land....Nu är jag tillbaka igen i bloggvärlden efter att ha varit ganska bortkopplad härifrån hela sommaren. Visst har jag varit inne och tittat till mina favoriter ibland men det har inte blivit så mycket kommenterat. Nu ska det bli ändring på det.

Sommaren har varit varm och solig....och faktiskt riktigt lång tycker jag. Eller rättare sagt det tyckte jag tills för en vecka sen när jag skulle börja jobba. Då undrade jag vart den tagit vägen och hur det kunde gå så fort. Går verkligen veckorna i november eller i januari lika fort som veckorna i juni, juli och augusti?

Sen kan man ju undra varför vi måste börja skolan så tidigt efter sommaren i det här landet? I augusti när det är så mycket sommar kvar, varmt i vattnet och svampar att plocka då så ska man tillbaka igen in i schemat. Det kunde räcka med att vi började någon gång första veckan i september. Så tycker jag.

37 kommentarer:

Anonym sa...

Hihi. Jag håller med dig. Minns då, när jag gick i skolan, på stenålderna som mina barn säger, då släpade mina föräldrar iväg oss barn att plocka lingon och blåbär i stora lass. Hände emellanåt att det blev lapp hem om skolk, men vaddå? Vi barn hade ingen talan. Sa pappa att vi skulle med så var det bara att lyda. Vad skolan sa var ovidkommande.
Alltså: Sommarlovet bör vara hela augusti ut, men när ska börja - ja det blir en svårare nöt.Kanske påsklovet skulle förlängas så att det blir OK att börja sommarlovet först i sista dagarna av juni/början av juli. Något att fundera på, eller vad?

Hej från Evy vars verkliga arbete just startat, dvs årets skörd.

Annika sa...

Visst är det skönt att ibland ta helt ledigt från bloggen och nätet. Det gjorde jag ju själv i sommar.
Känns rätt att göra så under semestern, tycker jag.
Nu är jag också tillbaks på heltid. KUL att du också är det :-)
Ja, sommarlovet kunde gott vara aningens längre därhemma. Karolina börjar inte skolan förrän den 8 sept!
DET tycker jag är bra skönt!!
Kram!!

Klimakteriehäxan sa...

Sommaren är alltid för kort, hur man än bär sig åt. Men vi hade väl ändå hyfsad tur med vädret i år???? Min första vecka regnade det nästan oavbrutet, men sen blev det desto finare. Nu gäller det att bita ihop ... och snart är det jul ...

christel sa...

Haft 5 veckor trots skoljobb och det var alldeles för lite:(
Men det blir snart lättare:)

christel sa...

Haft 5 veckor trots skoljobb och det var alldeles för lite:(
Men det blir snart lättare:)

christel sa...

och inte är jag tjatig heller;)

Lena sa...

Välkommen tillbaka! Jag funderar ibland på om det vore bättre med ett treterminers system, men jag vet inte.. Det långa (?) sommarlovet tycks vara heligt här hemma och det kanske är rätt; vi behöver ju tanka ljus. Jag bävar lite för de l å n g a sega veckorna längre fram.

Klara sa...

Nä, inte sjutton går veckorna i november eller januari så fort som de tre sommarmånaderna eller december! Sommarlovet borde vara augusti ut enligt min mening. Barnen och lärarna behöver den vilan. Ha det gott!

Humlan sa...

Visst är det så att sommarveckorna går mycket fortare... ju mörkare det blir desto längre veckor!

Bilden ser ut som om du vände dig om på din väg från skärgårdsbåten och tittade längtansfullt på den... Härlig bild som fick igång min fantasi! :-)

Kram kram

Gunilla sa...

Jag har föreslagit min rektor att vi ska jobba halva året (oktober t o m mars) för hela lönen men där brast min pedagogiska förmåga så det gick inte hem.

Tankevågor sa...

Evy - Jag är urusel på att plocka bär. Svamp tycker jag är roligare men bär har jag liksom inget tålamod med. Men gott är det ju att äta förstås.
Jag tycker det skulle vara skönt om man kunde vara ledig längre i augusti. Sluta terminen senare en bit in i juni är ok för mig. Kan tänka mig att jobba fram till midsommar.
Lycka till med skördearbetet!Annika - Välkommen tillbaka hit igen! Kul att du är på bloggbanan igen! :-)
Skönt för er att Karolina inte börja förrän 8 sept! Det tycker jag skulle vara lagom här med.
Kram kramK-häxan - Ha ha ....ja snart är det jul! ;-)
Visst hade vi vackert väder!! Ute på ön gick vi faktiskt och hoppades att det skulle komma lite regn någon gång....men det är som vanligt inte en droppe där ute när det regnade var och varannan dag på fastlandet.Christel - :-)) Du får gärna vara hur tjatig du vill för jag håller med dig. fem veckor ÄR för lite!!Lena - Tack! Roligt att du är med här trots att du är på semester vid havet! (För det är du väl nu?)
Vet inte heller hur tre terminsytem skulle fungera. Men jag tycker att vi kunde jobba längre in i juni (då har det inte hunnit bli så varmt i vattnet heller) och förlänga sommarlovet. Hösten känns så lång trots att vårterminen är längre. För vår del blir det aldrig mycket till höstlov heller för då lägger vår rektor en massa studiedagar. På sin höjd två dagar ledigt blir det på hela hösten.
Ha det gott på din ledighet nu!!!Klara - Håller med dig...det är inte bara vuxna som arbetar i skolan. Det är alla barn också!
ha det gott du med!Humlan - :-) Du känner ju mig vid det här laget så när jag såg den här vinkeln....det ser nästan ut som båten fickparkerat i gränden måste jag bara ha den på bild. ;-)
Men den måste nästan klickas upp först för att man ska tänka så...
Men du har din tolkning och DEN är ju så sann så sann....gissa om jag längtar tillbaka ut!!
Kram kramGunilla - Ha ha ha ha! :-)) VA!? Tyckte hon inte det?? Tänk jag har föreslagit att vi ska börja i september i alla år jag jobbat men det går inte hem här i Stockholm.
Men tänk om man kunde klämma in ett litet lov på en vecka sådär i oktober i alla fall? Så man orkade ta sig igenom november....eller varför inte i november så man kunde packa ihop och dra till varmare breddgrader. Komma hem lagom till julpysslandet i december.
Åh...hösten känns lååååång!

mossfolk sa...

Ja, men sådär är det ju alltid. Att man i efterhand tycker att tiden gått fort.
Min ledighet kom ju i år i augusti och det känns inte alls fel faktiskt. Perfekt att börja plugga i september :)

Christina sa...

Sommar och bloggande hör inte ihop, så är det bara ;)
I alla fall för mig.

Ja, den här sommaren har känts väldigt kort...kanske för att det har regnat så mycket där vi bor?
Eller så beror det på att sommaren blir kortare ju äldre man blir?
Vart tog de där evighetslånga sommarloven vägen som man upplevde som barn?

Tankevågor sa...

Mossfolk - Ja du jobbade ju så länge med dina läger innan du fick ledigt. Skönt att du tog ledigt i augusti så att du fick koppla av innan plugget börjar! Om det nu kan kallas att "koppla av" när du har hållit på att packa och flytta! ;-)Christina - Nej sommar och bloggande passar inte ihop alls. Egentligen tyckte jag nog att sommaren var lång. Vi hade ju till skillnad från er sol och vackert väder. Men sen när man står där och ska tillbaka till jobbet kan man inte fatta att det gått så fort. Vart tar tid vägen egentligen?

Sabina sa...

Välkommen tillbaka vännen i cybervärlden.
Kan tänka mig att din sommar varit lång å härlig ute på din lilla Ö;)
Jag har oxå varit väldans dålig på att kommentera denna sommar, men tittat å läst har jag gjort iaf.
Ja du nu har skolan börjat å med det allvaret, vore kanske en bra idé att ha sommarlov lite längre, så man kunde få njuta av det fina vädret en stund till, idag är det dock tokregn=)
Ha en fin helg.
Kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaam

Hannele sa...

Förr började skolan ännu tidigare, så en vecka extra har det blivit. Själv gillar jag denna årstid.

Eleonora sa...

Håller med dig - veckorna rasar fram! Välkommen tillbaka till stora staden, som också har sin charm att bjuda på, men jag förstår om du längtar till ön änså.

Titta in till mig om du vill vara med och tävla om en bok!

Trevlig helg och stor kram

Anonym sa...

Välkommen tillbaka till bloggosfären!
Själv har jag också legat lågt med inlägg, man har lite annat att ta sig för under sommaren tycker jag!
Sommaren går alltid så fort över...men snart är det höst och det gillar jag också förstås.
Den enda månaden på året som jag ogillar är nog november.
Ha en fin helg!

Bloggblad sa...

Välkommen hit igen!

Jag undrar också vart alla lediga dagar tog vägen. Men jag har nog en lika snurrig vecka till med nya barn och inget schema som funkar... och inget språk som funkar. Men min nyfunna franska ska jag blogga om sen, så får du veta var jag hittade den.

Ilva sa...

Jag som har tre som har tre månaders sommarlov, de börjar runt den 12 september i Italien, tycker att sommarlovet är alldeles för långt jag.

Anita sa...

"Sommaren är kort" sjunger Ledin (visst är det han?) Och det är sant. Det är en skev fördelning på årstiderna, tycker jag..;) Vintern är lååång, och sommaren för kort.

Kan man hoppas på en klimatförändring, tro...?

Välkommen tillbaka, förresten! Jag skulle gissa att vi är många som är tillbaka i bloggvärlden nu..;)

Tankevågor sa...

Sabina - Tack! Jag har visserligen kollat in lite bloggar då och då under hela sommaren. Men ibland har det gått flera dagar innan jag ens satt på datorn. Känns ganska skönt faktiskt. Men nu är vi igång igen verkar det som. :-)
Kram kramHannele - Jag gillar också den här tiden på året. :-)Eleonora - Tack! Inte för att jag någonsin brukar vinna nåt men såklart jag tittar in till dig. :-)
KRAMMarskatten - Kul att se dig igen! jag tycker också om hösten...jättemycket. Men inte november. Usch för den månaden! Förr tyckte jag om november men inte nu längre...
Ha det gott!Bloggblad - Såg att du fått elever från Irak. I min skola är det så vanligt. Det skulle vara mer ovanligt att någon flyttade in från en stad i Sverige än från tex. Irak och Somalia. Min franska är verkligen vilande...någonstans. Undrar just var du hittade din? ;-)Ilva - Jisses 3månader!! Det låter som ett väldigt långt lov. Är de aldrig lediga något för övrigt under hela läsåret då?
Jag vill inte ha längre lov...det behövs inte. Men jag skulle vilja skjuta upp det lite så att man går i skolan längre in i juni och har fler veckor i augusti ledigt.
Smulan - Ja i alla fall känns det som att sommarens veckor går så fort.
Det verkar som vi är flera som är tillbaka igen i bloggvärlden. Kul!:-)

Thorins Trädgård sa...

Håller helt med dig. Skolorna borde sluta och börja senare på säsongen. Maj är ändå en månad då det är gott om korta ledigheter ändå...

CiCCi sa...

Lärare skulle man blivit. Är bara inte säker på vad för sorts lärare. Är inte speciellt bra på nåt speciellt. kanske hemkunskap eller idrott...eller bara årskurs ett till tre skulle vara lagom. Men det låter iaf så härligt med så lång semester. Välkommen tillbaka. Kram

Lallis - liv och leverne sa...

Välkommen tebax:)
Kram Lallis

Tankevågor sa...

Thorins trädgård - Ja och det är ingen hejd på vad hösten kan kännas lååååång! ;-)Cicci - Hemkunskapslärare låter faktiskt kul....kanske ska sadla om. ;-) KramLallis - Tack detsamma! Så kul att se dig här igen. Kram

Kesu sa...

Vad roligt att du har gått i land igen. Då ser jag fram emot många fina bilder! Fast skönt att du varit bloggledig - det behöver man också. Håller nu en liten tumme att du hänger på drejkursen på Stribergs station i höst. Nej, inget datum spikat så vitt jag vet.

Jag tycker också att det är högst märkligt - och anmärkningsvärt - att tiden går så olika fort. Nämnde det en gång för min vännina som doktorerat i fysik och hon kom genast med en trösterik, men fullständigt obegriplig, förklaring om att tiden faktiskt inte går lika fort jämnt. Jag minns att Einstein och hans relativitetsteori var med på ett hörn ... Summa summarum: tidens ryck är inte högst subjektivt utan något fysikaliskt - eller kanske elektroniskt ;)

Tankevågor sa...

Kesu - :-) Åh vad skönt att du är tillbaka här med dina kommentarer! Har tänkt på dig så. "Tidens ryck" är ju ett helt strålande uttryck....det är ju precis så det är och känns och ibland känns det som den står stilla...
Jaha så du ska på drejkurs du? ;-) Det där får vi höras vidare om.

Kesu sa...

De kan du hoppa upp och sätta dig på. Att det blir drejkurs alltså. Jag lovar att jag är drejjumbo, men skit sak samma vad jag kommer hem med (och det är stor risk för att det blir just en skitsak) - jag ser jättemycket fram emot det här. Snälla! Kom du med!

Tankevågor sa...

Kesu - Det är lite lockande faktiskt...men jag är säkert helt värdelös på sånt. det blir väl bara en lerklump kvar av alltihop om jag försöker. ;-)

Kesu sa...

Jag är övertygad om att jag är värdelös, jag åker mest för att det är en kul (drej)grej att prova och för sällskapets skull. Vore så himla kul om du kommer med tycker jag. Snääääääälllllla!

Tankevågor sa...

Kesu - Vet inte om "drejgrej" är min grej men det är säkert roligt. Om inte kan jag ju heja på när du gör det. ;-)
Vet du något datum än?

Christina sa...

Londongirl: Häng på vet ja! Inget datum är bestämt ännu.
Snart har Bi kursprogrammet redo, och man behöver inte dreja. Man kan kavla, tumma, och göra kakelplattor eller vad som helst ;)

Som Kesu skriver så är ju en av behållningarna att träffa varandra :D

Kesu sa...

Du ser Londongirl, alla vill vi ha dig med! Du får gärna hejdreja på mig, det kan jag behöva. Men det finns säkert nåt som du kan prova på med behållning. Och så måste du ju dokumentera också, du som är så duktig på att plåta.

Tankevågor sa...

Christina och Kesu - Är lite sugen faktiskt...

Christina sa...

Bra ;)

Kesu sa...

Hurra! :D