Kantareller i all ära, men jag längtar till sommaren. Hann ju inte med att bada denna sommar då det bara varit kallt, kallt och kallt. Vill bara gråta då detta tröstlösa mörker tränger sig på.
En mycket trött Evy som just kom in efter en slitsam kväll i skörden.
Evy - Kan förstå att det känns tungt med mörkret om man inte hunnit med sommaren riktigt. Hoppas då att vi får en solig och VACKER höst när det nu börjar infinna sig!
Eva - Visst är det!!! :-) Vi brukar plocka dem i två omgångar. Men egentligen tycker jag mer om trattkantarellerna som växer på stora grannön. Åker dit ibland och går i skog och mark och plockar.
Mmm, så gott med kantareller! Vi skulle ju plocka det här för ett litet tag sedan. Men då blev det blåbär istället :) Inte lika gott och inte lika kul, men så mycket lättare att hitta när man är ett hopplöst fall i svampskogen.
Jag gillar också hösten - och kantareler. Just ikväll blev det smörstekt kantarelltoast här. Whoa! Just nu är hösten som bäst med klara, friska dagar och guldkorn i form av kantareller och blåbär. Njut! :)
Mossfolk - Jag har egentligen väldigt dåligt tålamod med att plocka bär....men att gå och leta efter svamp tycker jag är roligare. Fast de här behöver jag ju aldrig leta efter. Vet ju var de växer på ön. ;-)
Kesu - Just så är kantareller som godast! Jag borde ha frågat mina läsare hur de äter sina kantareller om de äter dem. ;-) Hade kanske fått massor av tips.
Jag åt kantareller förra fredagen när favoritkafét hade kantarellsoppa till lunch. Mums! Men jag tror ändå att en macka med smörstekta kantareller är favoriten!
Hoppas att vi hinner med några fina höstdagar ändå, även om jag förstår att du vill att det ska gå snabbt.
Jo tack, jag har sett Herrn i fråga. Men bara plockat några enstaka själv, tyvärr. Dock hade iCA för bara 69 spänn kilot, så det finns lite i frysen. Bäst? Tja, sås är smaskigt. Inte bara till kött utan till pasta, behövs inget sovel då. Fast en favvo är att bara steka svampen i smör tillsammans med hackad lök, lite salt och peppar och sist tre droppar grädde. På rostat bröd. Å!
Min första svärmor lärde mig att tillsätta en nypa socker (förutom salt och peppar förstås)till kantarellerna när jag smörstekte dem. Det förhöjer smaken!
Hösten är så mysig! men här ligger den nog 1½ månad bort än så länge :-) Men lite svalare i luften är det nog nu. Mmmm...så gott med kantareller!! KRAM!!
Jag älskar kantareller! Skulle kunna äta varje dag om jag kunde... Bäst tycker jag om när man smörsteker, saltar och pepprar lite och sist häller i lite grädde som får puttra ihop med svampen en stund och sedan lägga på något gott bröd. Mums!
billan - visst är det lycka att kunna hitta så mycket gott i skogen. :-)
Humlan - Mmm hösten kan vara så fin. jag tycker väldigt mycket om den här årstiden också. Nu kom jag att tänka på en annan soppa som jag åt på Paganini....KarlJohansvampsoppa!! Så GOD!!! :-) Kram
Lindalotta - En delikatess är vad det är!
K-häxan - Mums med kantareller på rostat bröd! Nu blev jag sugen på det. BRA pris du hittade där!
Smulan - Stackars dig ....men ni har väl annat guld i skogen ....som hjortron tex. :-)
Julie - Låter gott alltihop! :-)
Gunilla - Det tipset har jag hört att man kan göra även med färska tomater om de är lite tråkiga i smaken.
Annika - Vi har ganska omväxlande väder nu med svala mornar och soliga, varma dagar och regn om vartannat men visst är hösten på G. Det känns. Kram kram
Sabina - Ja det är verkligen enkelt att få det gott. Inte behövs det så mycket heller för att ge smak åt en pizza eller så heller. Kram
Ulla Mona - Tänk vad mycket det finns i våra skogar och marker att njuta av. Hoppas du hittar mycket lingon! Kram
Eleonora - Tack för tipset! Men tar inte curryn över svampsmaken då? Du tar bara lite curry eller? kram
Marskatten - Visst är det gott! Hoppas jag kan plocka en omgång till på ön i år...det brukar gå att göra det. Annars kan man ju köpa dem på torget också. ;-)
Å så fina. Smörstekta på hårt tunnbröd är mums. Sen så här lagom till alla kräftskivorna brukar jag laga till en västerbottenost paj med kantareller i. Den är mumsfilibabba den med. Hoppas du hitta på nåt bra sätt att tillreda dom på.
En lite ny thaiflicka som jag har fått, kan bara enstaka ord på svenska, men "plocka kantareller - roligt - farfar - cykla - skogen" Det förstod jag. Och så förstod jag att hon inte alls tyckte om kantareller, bara att hitta och plocka.
Kan inte låta bli att kommentera lite här trots att jag skulle gjort det för länge sen...
Iaf, älskar kantareller. Brukar smörsteka dom men allra godast kanske det är att gräddstuva? Vetesjutton vilket som är godast men det är iaf också vansinnigt gott. Bara lite grädde, salt o peppar -klart. kramen till dig och lycka till på nya jobbet (som låter väldigt spännande)
Fresia - Blir så glad för din kommentar. Visst är det gott med kantareller. I går plockade vi de sista ute på ön....tillsammans med några mandelkremlor och gjorde en sås till oxfilén. Jättegott blev det. :-) Kram kram
31 kommentarer:
Åh, smörstekta kantareller ...
Anna - Mmm inte dumt alls. :-)
Kantareller i all ära, men jag längtar till sommaren. Hann ju inte med att bada denna sommar då det bara varit kallt, kallt och kallt. Vill bara gråta då detta tröstlösa mörker tränger sig på.
En mycket trött Evy som just kom in efter en slitsam kväll i skörden.
Vilken lycka att ha kantareller på sin lilla ö! Ja nu är sommaren definitivt slut. Nu väntar nya saker på att få bli gjorda.
Evy - Kan förstå att det känns tungt med mörkret om man inte hunnit med sommaren riktigt.
Hoppas då att vi får en solig och VACKER höst när det nu börjar infinna sig!
Eva - Visst är det!!! :-) Vi brukar plocka dem i två omgångar. Men egentligen tycker jag mer om trattkantarellerna som växer på stora grannön. Åker dit ibland och går i skog och mark och plockar.
Mmm, så gott med kantareller!
Vi skulle ju plocka det här för ett litet tag sedan. Men då blev det blåbär istället :)
Inte lika gott och inte lika kul, men så mycket lättare att hitta när man är ett hopplöst fall i svampskogen.
Jag gillar också hösten - och kantareler. Just ikväll blev det smörstekt kantarelltoast här. Whoa! Just nu är hösten som bäst med klara, friska dagar och guldkorn i form av kantareller och blåbär. Njut! :)
Mossfolk - Jag har egentligen väldigt dåligt tålamod med att plocka bär....men att gå och leta efter svamp tycker jag är roligare. Fast de här behöver jag ju aldrig leta efter. Vet ju var de växer på ön. ;-)
Kesu - Just så är kantareller som godast! Jag borde ha frågat mina läsare hur de äter sina kantareller om de äter dem. ;-) Hade kanske fått massor av tips.
Rejält stekta i riktigt smör, serverade på en knäckemacka:)
Det kan man kalla lycka.....
Jag åt kantareller förra fredagen när favoritkafét hade kantarellsoppa till lunch. Mums!
Men jag tror ändå att en macka med smörstekta kantareller är favoriten!
Hoppas att vi hinner med några fina höstdagar ändå, även om jag förstår att du vill att det ska gå snabbt.
Kram
Åh, jag håller med Anna...
Smörstekta kantareller.... *suck*
Jo tack, jag har sett Herrn i fråga. Men bara plockat några enstaka själv, tyvärr. Dock hade iCA för bara 69 spänn kilot, så det finns lite i frysen.
Bäst? Tja, sås är smaskigt. Inte bara till kött utan till pasta, behövs inget sovel då. Fast en favvo är att bara steka svampen i smör tillsammans med hackad lök, lite salt och peppar och sist tre droppar grädde. På rostat bröd. Å!
Tyvärr finns inga kantareller där jag bor.. Lyckost som hittar dem!
Kantarellsoppa är inte dumt alls!
En fin dag! Smulan
Oj så herlig da. Godt at skørda til vinteren. Jag skal steka mina och ha dom i paj, på pizza eller på pasta : )
Min första svärmor lärde mig att tillsätta en nypa socker (förutom salt och peppar förstås)till kantarellerna när jag smörstekte dem. Det förhöjer smaken!
Hösten är så mysig! men här ligger den nog 1½ månad bort än så länge :-)
Men lite svalare i luften är det nog nu.
Mmmm...så gott med kantareller!!
KRAM!!
ÄLSKA Kantareller, brukar bara smörsteka, salta å äta...MUMS.
Smörstekta kantareller är absolut det godaste tycker jag.
Denna helg tänker jag plocka lingon, lingonsylt äter jag till det mesta..tom till fisk.
Kram
Ja du - smörstekta på en toast!! MEN ibland - efter smörstekningen -lätt gräddstuvade med litet curry - det är en delikatess! Prova!
Jag älskar kantareller!
Skulle kunna äta varje dag om jag kunde...
Bäst tycker jag om när man smörsteker, saltar och pepprar lite och sist häller i lite grädde som får puttra ihop med svampen en stund och sedan lägga på något gott bröd.
Mums!
billan - visst är det lycka att kunna hitta så mycket gott i skogen. :-)
Humlan - Mmm hösten kan vara så fin. jag tycker väldigt mycket om den här årstiden också. Nu kom jag att tänka på en annan soppa som jag åt på Paganini....KarlJohansvampsoppa!! Så GOD!!! :-)
Kram
Lindalotta - En delikatess är vad det är!
K-häxan - Mums med kantareller på rostat bröd! Nu blev jag sugen på det. BRA pris du hittade där!
Smulan - Stackars dig ....men ni har väl annat guld i skogen ....som hjortron tex. :-)
Julie - Låter gott alltihop! :-)
Gunilla - Det tipset har jag hört att man kan göra även med färska tomater om de är lite tråkiga i smaken.
Annika - Vi har ganska omväxlande väder nu med svala mornar och soliga, varma dagar och regn om vartannat men visst är hösten på G. Det känns. Kram kram
Sabina - Ja det är verkligen enkelt att få det gott. Inte behövs det så mycket heller för att ge smak åt en pizza eller så heller. Kram
Ulla Mona - Tänk vad mycket det finns i våra skogar och marker att njuta av. Hoppas du hittar mycket lingon! Kram
Eleonora - Tack för tipset! Men tar inte curryn över svampsmaken då? Du tar bara lite curry eller?
kram
Marskatten - Visst är det gott! Hoppas jag kan plocka en omgång till på ön i år...det brukar gå att göra det.
Annars kan man ju köpa dem på torget också. ;-)
Å så fina. Smörstekta på hårt tunnbröd är mums. Sen så här lagom till alla kräftskivorna brukar jag laga till en västerbottenost paj med kantareller i. Den är mumsfilibabba den med. Hoppas du hitta på nåt bra sätt att tillreda dom på.
CiCCi - Västerbottenpaj är ju så gott....måste prova det MED kantareller någon gång.
Mums!
Sånt finns på min stora ö med ;)
Hannele - Det är härligt att hitta eller hur? :-)
En lite ny thaiflicka som jag har fått, kan bara enstaka ord på svenska, men "plocka kantareller - roligt - farfar - cykla - skogen" Det förstod jag. Och så förstod jag att hon inte alls tyckte om kantareller, bara att hitta och plocka.
Bloggblad - :-) Hon hade helt klart varit med om att plocka kantareller eftersom det gett henne orden för det.
Lycka till med resten av språket!
Ok!
Smörstekta kantareller
Fint skuren lövbiff
Grädde
Vitlök
persilja
Blanda ihop med smal färsk pasta
Jammi
//Linda-Mari
Li-Ma - Mumsigt! Det påminner om en som jag brukar göra men utan persilja...jag har basilika istället.
Kramelikram
Kan inte låta bli att kommentera lite här trots att jag skulle gjort det för länge sen...
Iaf, älskar kantareller. Brukar smörsteka dom men allra godast kanske det är att gräddstuva?
Vetesjutton vilket som är godast men det är iaf också vansinnigt gott.
Bara lite grädde, salt o peppar -klart.
kramen till dig och lycka till på nya jobbet (som låter väldigt spännande)
Fresia - Blir så glad för din kommentar. Visst är det gott med kantareller. I går plockade vi de sista ute på ön....tillsammans med några mandelkremlor och gjorde en sås till oxfilén. Jättegott blev det. :-)
Kram kram
Skicka en kommentar