söndag, oktober 19, 2008

Skärgårdsluft och bloggmadamer.....

Lördagen inleddes med en jättetrevlig träff på ett fik i Gamla Stan. Tre bloggmadamer som jag visserligen träffat tidigare men nu var det länge sen sist. Massor av trevligt prat och skratt blev det och om ni vill ha tips på vart man äter Stockholms godaste citronmarängpaj så vet jag det nu.
Efter tre timmar var det dags för mig att ge de andra en syl i vädret och ta mig till min båt. Egentligen hade jag velat ta dem med mig ut på ön och fortsätta att prata där. Så kändes det. Tack Morgondimma, PGW och Humlan för en trevlig stund!

Stockholm kändes lite småkallt och blåsigt när jag klev ut från den goa värmen där inne på caféet. Men jag hann med båten och så bar det iväg ut i skärgården. Förbi stora och små öar som nu nästan slumrade i sitt hösttäcke. Inte ens några segelbåtar syntes till förrän ute på Saxarfjärden.
När jag hoppat av Waxholmsbåten på en större ö i närheten av vår så blev jag hämtad av en jätteglad Roxy. Äntligen kom matte!

Det blev inte ens ett dygn där ute men det är så totalt avkopplande att vara där så trots att det inte blev så lång tid var det skönt. Vi lyckades få upp lillbåten på land som var helgens uppdrag, precis innan mörkret la sig över ön. Det märks att det är höst nu. Det blir verkligen mörkt när solen går ner.


Söndagmorgonen låg jag kvar och drog mig i sängen och kände att jag var så glad över att ha vaknat där ute på ön. Tanken vindlade iväg att jag skulle stanna kvar, ta ledigt och vara kvar där ute på ön i några veckor. Jag kunde ju bjuda ut lite vänner då och då som behöver vila upp sig från stessiga vardagen. Några som uppskattar havet och lugnet som råder där ute nu. Jag skulle kunna stanna ända tills det blir dags att sätta igång med julen....

Sådär låg jag och funderade. Men till slut fick det bli en mysig frukost vid tänt ljus inne och duggregn utanför fönsterrutan. Sen bar det av till stan igen. Jag blev avlämnad utanför Centralen där jag mötte två andra bloggmadamer. Några timmar igen med trevligt prat och den här gången var det en helt ny bekantskap och en som jag träffat tidigare. Tiden gick alldeles för fort och någon gång måste vi göra om det här och då ta lite mer tid på oss. Eller hur Klimakteriehäxan och Bloggblad? Tack för en trevlig pratstund!

24 kommentarer:

Humlan sa...

Nu var det ju inte så att du höll någon monolog på fiket. Vi hann väl säga en hel del vi också!?

Det var ju synd att vi inte följde med ut till ön. Vi hade kunnat sitta där ute på klippan, klappat en katt, kliat en hund bakom örat och löst livets alla gåtor och världens alla problem alltmedan all stress löstes upp inom oss...

Vad duktigt av Roxy att hämta dig! ;-)
Kramar

mossfolk sa...

Oj, fem bloggare på en och samma helg är riktigt bra jobbat!
Mysigt att bli välkomnad av glad hund. Klart att hon är glad när matten är återfunnen :)
Och en egen ö låter som något som många människor skulle behöva!

Morgondimma sa...

JAg tyckte allt att jag höll låda rätt bra jag också....vi var inte dåliga någon av oss. Ävn om Humlan får lära sig att hosta morse om hon inte tänker bli frisk snart.

Anonym sa...

Du verkar ha haft en bra helg. Härligt!

Kram

Tankevågor sa...

Humlan - Nej vi var bra på att hålla låda allihop. Det är ju ett under att man kan få i sig både kaffe och citronmarängpaj i samma takt som man pratar. ;-)
Roxy hittar och hämtar mig vart jag än är....så visst är hon duktig!Mossfolk - Ja eller hur!? Fem stycken jättehärliga tjejer! :-)
Roxy ligger still på bilden men du vet ju hur det är....hela hunden är tokglad och svansen gick i samma takt som båtens propeller!Morgondimma - Ska hon hålla på sådär Humlan så får vi lära oss teckenspråk. Nu får hon vila rösten och förkylningen länge....Trucken - Ja det var en härlig helg....den avslutades dessutom i går kväll med chokladpannacotta hemma hos Baby- R ! Barnbarnets lilla moster hade gjort efterrätten. :-)
Kram

Det Mörka Hotet sa...

Otroligt så många bloggare du träffar!

Jag har bara träffat en bloggare...antagligen så skrämmer jag andra bloggare!

Anonym sa...

Hej

Jag vill bara säga helt kort att: Din helg måste ha varit den mest fantastiska. Träffa vänner, åka båt långt ut till en ö för att sedan få vara på denna ö och bara njuta. Och som om inte det var nog, du får dessutom träffa vänner igen då du kommer iland.

Jag är så glad för din skull och såååååååå ledsen för min egen eftersom jag inte har vare sig mod, ork eller möjlighet att göra något av allt det där.

Tack för att du låter oss som inte kan, orkar eller törs,att du låter oss få del av dina äventyr.

Hej från Evy

Annika sa...

Vilken knökfull helg du har haft!!! Bloggare och ön!! Roligt!!
Härlig helg har du haft iallafall! Jag skulle nog också kunna vara på din ö fram till jul ungefär.
KRAMAR!!!

Sabina sa...

Men sådant mys=) Kul att får träffa andra bloggare=)
Förstår du vill stanna på Ön, skulle inte ha något imot att få komma dit och vila upp mig, känner mig slut som artist förtillfället.
Kramkramkram

Lilla P sa...

Åh vad mysigt du verkar ha haft det.
Kul idé att träffas så där bloggare emellan.
Det där du nämner om att stanna kvar på ön och ta emot andra som behöver komma bort från den stressiga vardagen, håll fast vid den idén;0) Vi är nog många som skulle behöva den avkopplingen!!!

Lena sa...

Vilken energihelg! Låter som du haft det hur bra som helst.

Bloggblad sa...

Jag är så glad att du tog dig in till stan! Trodde nästan att du hade träffat K-häxan tidigare. Det är så otroligt häftigt det här att träffa nya vänner och tycka att det känns som om man känt varandra länge.
Vi hade säkert kunna sitta där än och fortfarande ha mycket att prata om.

Unknown sa...

Helt underbart! Vilken kalashelg du har haft. Det behövs verkligen att bygga upp sin energi med positiva händelser. Skönt att du gjorde det.

Vad roligt att du träffade massor av bloggisar. Spännande!!!

Och Roxy är verkligen bra på att eskortera. Hon har ju varit med och hämtat mig flera gånger.

Kramisar

Tankevågor sa...

DMH - Inte skräms du heller!! Men nu blir jag nyfiken. Vem är denna utvalda som fått den äran att träffa dig?????Evy - Men varför saknas modet hos dig? Att träffa härliga nya människor är ju bara spännande. Men jag blir glad över att du tycker om att hänga med på mina turer fram och tillbaka här mellan öar och stan! :-))Annika - Jadu...vi två skulle kunna ha det så skönt där ute fram till jul. Hur är det förresten, tänker ni komma hem till julen i år? Ni firade ju inte i Sverige förra julen eller hur?
Kramar i massor.Sabina - Klart du skulle vara den första som fick komma och vila upp dig när mitt "kom-och-vila-upp-dig-på-liten-ö-koncept" sjösattes.
Vi skulle ha det så lugnt och skönt.
Styrkekramar till digLilla p - Det var jättekul att träffa dem. :-)
Jag får väl ta och öppna skärgårdspensionat på ön. Måste nog bygga ut lite först. ;-)Panter - Helt rätt uppfattat! Såg att du kommer till Stockholm snart. :-)Bloggblad - Jättekul att ses. Hade aldrig träffat K-häxan men det kändes också som jag hade kunnat sitta kvar där ännu längre.Rosvik - Verkligen en energihelg som Panter skrev här ovan. Annars är jag också mest trött nuförtiden. :-/
Ja Roxy hon är en duktig vallhund...hon ser till att flocken kommer hem....
KRAMAR i massor

Hedgren sa...

Så härligt det låter. Kan riktigt se/känna hur det är där ute på ön!
I morgon postar jag ett brev till dig!

Linda sa...

Vilken helg du har haft!
Så mycket roliga möten och ändå lugnet på ön.
Det låter som en toppenhelg.
Jag vill också ha en ö!!!!!

Tankevågor sa...

Hedgren - Vad fint att du kan leva dig in i hur det är ute på ön!
Spännande att få post....du är så himla snäll som tänkte på mig. :-))Lindalotta - Det var så roligt med de där mötena och självklart så skönt att få lite tid på ön också. Jag ville bara vara kvar.....du får också bli en som kommer och vilar upp sig vid havet vetja. ;-)
Kram

Det Mörka Hotet sa...

Ha, ha! Tja, en trevlig...person, helt enkelt! ;-)

Tankevågor sa...

DMH - Men hallå! Vi är många som är trevliga i bloggvärlden! Vad gör att man kvalificerar sig för en träff med Darth Vader från Östergötland? Princess Leia-knut-frisyr? Du vet såna där hårbollar på sidorna. ;-)

Anonym sa...

Jag tittar på dina Stockholmsbilder och skulle nästan göra vad som helst för att sitta på en klippa där i skärgården. Och jag slås av hur naturen i Sverige går i gråvita toner. Granit och björk är vackert! I Australien är allt rödaktigt eftersom jorden är röd.

Klimakteriehäxan sa...

Det är ett fel med sådana där helger.
De är i kortaste laget.

Tankevågor sa...

Matildasfikarum - Visst är det vackert med allt där grå. Just nu blir det mer och mer i den svenska naturen. Höstfärgerna viker snart undan och så blir allt så där vilsamt grått innan snön kommer och lyser upp.
Men era röda färger är säkert också vackert. Trevligt att du hittat hit till mig. Det kommer alltid att finnas bilder på hav och klippor och Stockholm här.K-häxan - Du har så rätt så! Tiden går fort när man har trevligt.

Lena H sa...

Nu har jag varit och hälsat på dig, bloggen är lika varm och go som du =)

Tankevågor sa...

Lena H - Vad roligt att du hittade hit! Vi ses snart igen, gärna en tur till Ulriksdal någon gång. :-)