måndag, mars 24, 2008

Stockholm i grått och vitt.

Det är kallt, grått och vitt i vårt Stockholm. Våren som jagats iväg av Kung Bore har nog dragit till ett helt annat land för på många bloggar söderöver så kan man läsa att det snöar där med.
Men trots att jag fryser och känner att den här snön inte borde vara här nu kan jag inte låta bli att förundras över hur vacker den här staden är i alla väder. Men det är så svårt att fånga snöflingor på bild. De flyger och far och virvlar runt och ibland på tvären också men vill inte gärna fastna i kameralinsen. Jag kunde i alla fall inte låta bli att försöka. Ni måste klicka upp bilderna så att ni får se allt det grå/vita som Stockholm ligger inbäddat i just nu!

På slottsbacken är det svårt att urskilja National museet på andra sidan vattnet.


Nere vid strömmen blir fåglarna matade i snöyran.


I gränderna i Gamla Stan börjar snön ligga kvar.


Ute vid Lappkärrsbergets lilla sjö finnns en liten öppen yta till fåglarna än så länge. Men de får nog allt ta och flyga in till Strömmen där vattnet är öppet. Annars kanske de fryser fast innan natten.

31 kommentarer:

Annika sa...

Tack vare ett hett tips visste jag att det fanns vinterbilder från ett älskat Sthlm att hitta här!!!
TACK för mailet, L! Nu var jag först på plan och allt :-)
Du har så rätt, även om vintern är för sen i Sthlm iår så är det fortfarande otroligt vackert att se Sthlm i snöskrud. SÅ fint! Jag får hemlängtan!
Gillar verkligen bilden av gränden i Gamla Stan och den av fåglarna i Lappis.
Tack för jättefina bilder...
Kramar i massor!!! Hoppas du mår bättre!!

Anonym sa...

Håller med om att Stockholm är fint i alla väder. Här har det också blivit vitt under kvällen. Det måste ha gått på några minuter och jag missade det helt. Kanske var det stockholmssnöflingorna som tog vägen förbi här.

Anonym sa...

Suck, jag som hade tänkt sitta i vårsolen i balkongen på mitt påsklov som jag äntligen fått.
Även om snö i Gamla Stan är trevligt så föredrar jag ljumma sommarkvällar i de där gränderna.
Krya på dig!

Kram

Anonym sa...

I Göteborg har i fått jättemycket snö! Alldeles för mycket. Visst är det vackert med snö, men inte i mars. Vad det gäller snön, så är det bättre med aldrig än sent. Undra om jag vågar ta mig ut på vägarna idag...

PGW sa...

Hur plogar man egentligen i Gamla Stan? Eller väntar man på att det tinar bort?

Anonym sa...

Jätte fina bilder..men nu längtar jag så efter våren....En stor kram till dig!!

Bloggblad sa...

Jag tycker ändå att det finns en njutbar väntan i sena snöfall. Här ser jag inte alls långt idag pga snö som faller tätt. Men jag tänker ändå gå ut och pulsa min vanliga promenadstig. Väntar lite så att hundägarna ska hinna trampa upp en väg åt mig.

Den sista bilden syns snöfallet superbra på.

Humlan sa...

Dina bilder visar verkligen hur det kändes ute i går, stackars fåglar!

Krya-på-dig-kramar

Tankevågor sa...

Annika - All 4 You! :-) Vill ju inte att du ska glömma ditt älskade Stockholm! Det dröjer inte så länge nu tills är du här igen. Vårterminen brukar gå fort i alla fall i skolvärlden. Jag har påsklov nu och tid att krya på mig. Kramar i massor tillbaka!Monica - Det är visst vitt av snö överallt i vårt land nu. Bara det ändå inte vore så himla kallt. Har du börjat träna Lucia med sele än förresten?Trucken - Visst är det skönast med sommarkvällarna och nu längtar jag jättemycket efter just det.
Jag kryar på mig allt vad jag kan. Känner mig riktigt duktig som tar det lugnt. Vi hörs snart. KramJunitjej - Ta det försiktigt på vägarna! Det är så halt på sina ställen.PGW - Med små låtsasplogbilar! :-)
Det som blir över får folk som bor där själva skotta undan med sina snöskyfflar i medeltidsutseende som man får när man flyttar in i den stadsdelen.Jennie - Tror du vi får någon mer vår? Den var ju här nyss, det kanske kan bli sommar på en gång? KramBloggblad - Ja dessa tappra hundägare som får spåra upp stigarna till er alla andra! :-)
Gå försiktigt och halka inte!Humlan - Svanarna i Lappis hade ju börjat bygga bo för några veckor sen. Nu verkar det rätt kyligt för dem. Stackarna. Kram

Anonym sa...

Vi åkte från Falkenberg på annandagens morgon. Fick skotta bort 30 cm snö! innan vi kom in i bilen. Det var en "kul" resa upp till storstan. Lyckades precis missa alla trafikstockningar. Det bästa var att Charlie inte blev åksjuk. kram

Anonym sa...

Ojoj...vad det snöar hos er. Nog har du lyckats fånga snöflingorna allt. Jättefina bilder som vanligt.

Här är det inte alls så mycket snö. Det ligger några ynkliga fjun kvar på marken ... inte så mycket att orda om :O)

Anonym sa...

Jag ser människorna som hukar under sina paraplyer på Slottsbacken, de motar snön med paraply som sköld...vädret är inte kul!
Helt ok med snö och kyla om det är dec-feb, men inte nu!
Vill ha VÅR. Pronto

Linda sa...

Hu, så kallt det ser ut!
Men det är vackert...
Nästa vecka kan vi få upp emot 20 grader, det är svårt att tro när det är vitt utanför fönstret.
Världen är lite upp och ner.

Morgondimma sa...

ok liiite fint är det

Unknown sa...

Jättefina bilder på snön som yromkring i vår stad.
Men nu längtar jag tills dina fina vårbilder tar plats här igen.

Krya på dig snoris!
Love
L

Anonym sa...

London: :-) visst var det vackert! Själv har jag hängt i skärgården och njutit av detta märkliga väder. Spanade efter dig bland kobbar och skär men jag tror inte jag såg dig. ,-) /danne - http://danne-todayspicture.blogspot.com/

Hedgren sa...

Jag tycker du har lyckats alldeles fantastiskt bra med dina vinterbilder. Jag huttrar när jag klickar upp dem! =0)
Visst är Stockholm en vacker stad!

cS sa...

Visst har du skapat vackra tavlor med dina motiv från Stockholm. När det blir för varmt här (nästa vecka, eller så) tar jag fram dina bilder och svalkar mig.

Anita sa...

Trots vädret på bilderna - usch! - är det helt underbara bilder! Du är en fantastisk fotograf med en konstnärlig blick.

Hoppas att du har kryat på dig nu. Att blir förkyld i sån väderlek är inte så bra.

Allt gott! Smulan i Ångermanland, som har vit snö, minusgrader och sol. Och mycket skidåkning. :)

PS. Jag känner väl igen den lilla sjön vid Lappkärrsberget; jag har bott i det lilla idylliska Ekhagen strax nedanför i många år.

Tankevågor sa...

Per - Kul att se dig igen, det var länge sen!
30 cm snö!!! Skönt att ni kom iväg innan det blev trafikstockningar och att lille Charlie fixade bilåkandet! KramGunnel - Roligt att du tycker om bilderna! Det har varit lite besvärligt med snö i Roxys tassar den senaste tiden. Kan inte påstå att hon gillar det. Måste nog klippa päls mellan trampdynorna tror jag.Marskatten - Ja de stretar verkligen mot vind och snö de ädr på bilden. Jag vill också ha vår nu. Saknar värmen fram för allt.Lindalotta - Visst är det usch och vackert på en gång med sånt här väder. :-) Men ska ni få 20 grader??!! Kan ni inte dela med er lite av dem? Måste ni ha alla 20 själva där nere i Skåne??Morgondimma - Mmmm...men det räcker nu. Jag vill ha en lång varm vår!Rosvik - Staden är vacker i alla väder. Trodde inte att man skulle få sen sånt här den här vintern...eller våren...knasväder!
Tack för support! Krya på dig själv snoris! Love u'Danne - Sandhamn igen? Det är inte mina kordinater där ute. Måste ha varit vackert i det här vädret. :)
Längtar ut dit.Hedgren - Tack för det! Skulle kanske satt ut varningstext om att ta på mössa och vantar innan ni klickar upp dem. ;-)CS - Ha, ha, vad bra att du kan svalka dig med dem! Lindalotta dillar om att ni ska få 20 grader nästa vecka, det är ju sommar! :-)Smulan - Oj, varmt tack för dina snälla ord om mina bilder! Men jag är bara en vanlig fotoamatör. Någon gång skulle jag vilja lära mig mer och gå en fotokurs.
Vad roligt at du där uppe i Ångermanland kände igen lilla sjön i Lappis! :-) Det är så fint där. Så nära city och ändå med skog och känslan av att vara ute på landet.
Så du har bott i Ekhagen? Verkligen idylliskt! :-)

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

Det kanske inte är så mysigt att vara utomhus i det där vädret, särskilt om man inte är rätt klädd, men för mig är Stockholm som allra vackrast just i det där grå- och vitdaskiga. Du har tagit helt underbara bilder! Tusen tack för att du delar med dig!

Tankevågor sa...

Matildas fikarum - Åh tack! Vad glad jag blir att du gillar dem! Jag tycker också om när staden är i det där grå och vita....det är på något sätt så vackert med just de där mjuka, grå tonerna i färgerna. Men inte alltid så lätt att fånga på bild. :-)

Evas blogg sa...

Vackra bilder. Smått vemodiga. Precis som det kan vara när snön dalar ner i slutet av mars.

Tankevågor sa...

Eva - Åh, tack! Visst finns det ett vemod över snö så här års.

Lisa Christensen sa...

Så ruggigt det ser ut. Men vackert som alltid. Stockholm kan liksom aldrig bli fult (i alla fall inte med din kamera :)

Tankevågor sa...

Lisa - Det är en vacker stad hur man än gör med kameran. ;-)

Lullun sa...

Helt underbara foton; ja, Stockholm är vackert i alla väder (som jag upplevt staden i iaf ;-) ). Och jag säger det igen; jag måste verkligen testa på att bo i kungliga huvudtaden någon gång. Men kanske får det bli i ett senare liv, men förhoppningsvis kan det nås oxå i detta! :-)

Tankevågor sa...

Lullun - Du är så välkommen hit! Tror säkert att ni skulle trivas, men kanske det är lite för liiite snö för er smak. Men då kan ni ju alltid åka till Norrland för att få så ni klarar er. ;-)

Lullun sa...

Tack, tack! Ja, jag skulle nog trivas. Annat kanske med mannen, som tycker Nuuk är en alldeles, alldeles för stor stad, med sina 15.000 invånare! *hihi*

Jag föreslog en gång, när vi bodde i Odense, att vi skulle flytta till Köpenhamn och han tittade bara på mig som om jag var tokig. Men jag ska nog "bearbeta" honom. *haha*

Strumpstickan sa...

Fina bilder på snörusket.