lördag, oktober 14, 2006

Trassel med garnhärvor


Har snurrat runt på stan idag och försökt att göra av med pengar. Det gick inte så bra. Det jag ville ha fanns inte. Dessutom hade NK slut på mitt schampo! Då är det alltså bara att ta en sväng till London igen och köpa nytt. Det kan inte hjälpas, jag får kolla flygbiljetter med en gång. Nej det var inte shoppingläge idag, trist nog. Men god lunch med italiensk mat, några glas vin och trevligt sällskap är ju aldrig fel. Det enda jag kom hem med var några härvor garn. Jag som inte ens kan sticka. Har aldrig varit min grej. När jag växte upp hade jag en mamma och en syster (syster har jag fortfarande) som var/är jätteduktiga på allt sånt. Själv gick jag jämt med näsan djupt försjunken i en bok. Sticka var något som jag bara gjorde i skolan när jag var tvungen, lovikavantar blev det kommer jag ihåg. Undrar just om de där lovikavantarna var obligatoriska? Jag tyckte det var roligare med träslöjd ända tills min lärare hade sönder en grej jag gjort. Men bredvid min säng står faktiskt en pall som jag ritat och snickrat själv. Den är jag nöjd med. Men nu ska jag sticka en halsduk. Man stickar bara rakt fram. Man behöver inte svänga, det kan jag inte.

36 kommentarer:

Humlan sa...

Jamen, hur går det med halsduken som vi köpte garn till då??? Jag är nyfiken! Som jag skrev har jag en liknande kombination på gång, så jag vill ha inspiration!!! :-)

Själv laddar jag för födelsedagsuppvaktning i morgon och norrlandsresa nästa vecka... det ryktas om att vintern ska landa där samma dag som jag landar... brrr!

Humlan sa...

Eftersom jag funderar på mönster och färgsammansättnigar, så måste jag påpeka att så vackert som när naturen tecknar en kattpäls, så blir det inte när man ska kombinera garner...
M a o underbart vacker liten (!) kisse du har fångat på bild (eller som väntar på att få fånga nystanet... när ska matte börja leka???)

londongirl sa...

Humlan - Det där garnet som jag köpte när du var med gör mig galen! Det är så härligt mjukt och vackert.....MEN....jag kallas inte Trassel för skoj skull!
Var tvungen att köpa lite "enkelt" yllegarn till en halsduk till. Jag måste ju ha något att sticka på i bilen upp och ner till Dalarna.

Jag kanske ska ta närbilder på katternas päls så kan man få lite inspiration till färgkombinationer? ;-)

Bloggblad sa...

Jag kör också mest raksträckor med stickorna. Har nyss gjort en häftig sjal med bakstycke! Alltså när den hänger över axlarna, hänger bakstycket ner som om det vore en kofta. Urhäftig - bara raka stycken.

Och när du påminner mig, minns jag lovikkavantar... och ett par andra misslyckade saker. Jag var kass i slöjd ända tills jag var 16. Då hände nåt och jag lärde mig sy kläder.

Men om du haft träslöjd är du rätt många år yngre än jag, för det fanns inte för tjejer under min skoltid.

(Kunde bara inte låta bli att kommentera, smyger lite trots att jag bloggvilar)

Humlan sa...

Hihi, jag har också försökt repa upp det lurviga garnet, jag klarade denna gång utan sax, annars brukar den få komma fram och "ansa" lite...

Men om det trasslar för mycket med dig, så får du väl komma hit med det och tala om vad du vill ha... jag tål ju båda garnen (ingen ull o dyl), så jag kan ju hjälpa dig om du inte får till det. Onödigt om det blir liggande bara för att ni trasslar ihop er...

Lovikavantar försökte jag också att sticka... Dom blev ...oformliga och stora! :-)

Anonym sa...

Minns hur Humlan, bloggblad och några till inspierade mig till att sticka halsdukar. Det blev FYRA! En som inte gjort sen grundskolan. Nu när du skriver om detta, börjar det kila lite i fingarna....

Anonym sa...

Åh vad härligt det låter med nytt garn,man kan njuta av det bara att det finns,men om du gör en halsduk, eller nåt annat så finns det dom som kan maska av,för det brukar vara det du menar med att "svänga".
Vet du om att man kan köpa schampo på apoteket?
Har kvar mammas kasse med bl. garner om du behöver.

LindaLotta sa...

Å som jag skrattar när jag läser det du skriver.
Fast du säkert tycker att det är lite sorgligt, så ler jag. Och det är inte som jag är skadeglad, tvärtom. Det verkar liksom bara så härligt. Alltihop. Och dina formuleringar - man behöver inte svänga :)
Lycka till!
Annars gosa med den fina katten!

Rosvikstjejen sa...

Rakt fram är det bästa. Det är lätt att gå vilse lilla Trassel om man svänger för mycket. Men du, i London kan du svänga hur mycket du vill. Kanske det går bättre att sticka där?
När ska du köpa schampo i London?
Behöver också lite grann. Likadant?
Vem hade den äran att få följa med på shoppingtur och Italienskt? Jag är så avis. Vill oxå vara i stan och strosa. När?
Puss

londongirl sa...

Bloggblad - Fniss....raksträckor är vad det är! Men kan du inte ta och sätta in en bild på den på den där sjalen i din blogg? Låter spännande och jag fattar inte hur du gjort. Jag menar när du har vilat klart så klart ;-)

Humlan - Jag hörde mig själv morra när jag repade upp!!! Kände mig trassligare än vanligt. Mina lovikavantar som jag stickade i skolan kunde stå för sig själva...det gick liksom inte att böja fingrarna när jag hade dem på. Undrar just vad jag gjort för fel då? ;-)

Anne-Maj - DU också!!!??? Det är ju farligt att vistas i bloggvärlden! Saker och ting smittar ju här! När till och med JAG stickar. Nu är jag inne på min andra halsduk. :D

Anonymous - Jag stickade på för fullt och så ställer Humlan den frågan till mig i telefon: Vet du hur du ska göra när du slutar? Hon tyckte det var sååå roligt att jag bara stickade med liv och lust och inte visste hur jag skulle göra för att få stopp på det hela. Nu kan jag det.....men svänga....nej...alltså när man stickar snett. Det kan jag inte. :)

Linda lotta - Skratta på du för fullt! Det bjuder jag på! Jag tycker själv att det är förunderligt komiskt. Vet du att man tex kan sticka hål? Blir det hål här så har jag tappat något av misstag. ;-)


Rosvik - Ja i L kan jag svänga hur mycket som helst! Det är lättare att hitta där.
Många frågor du har...
1. svar: Har inte tid att sticka i London heller tokfia!
2. svar: I början på december om jag kan få ett riktigt JA till ledigheten.
3. svar: Jag kan handla till dig också.
4. svar: En som fryser jämt och behöver en halsduk.
5. svar: Säg till så gör vi det när som helst. Det blir kul. Kram

Lilla P sa...

Är inte heller bra på att sticka o virka. I skolan fick jag en gång för mig att jag skulle virka ett svettäcke till min häst jag hade... Tror du jag blev klar...?

Vilken underbar katt.. Ser nästan ut som en Somali i färgen, vilken är en kattras jag vill ha!

londongirl sa...

Lilla P - Fniss! Ett helt täcke till en stor häst! Vilket projekt. Somalier är sååå fina. Min arbetskamrat har en sån. :)

Lyckliga Grodan sa...

jag handarbetar inte öht..
hela min släkt på båda föräldrarnas sidor stickar väver bygger fioler... komponerar landskapstyger.. bakar.. gör silversmide etc etc..

jag har aldrig varit intresserad..
det har gått bra iaf..

londongirl sa...

Lyckliga grodan - Låter som mig, så många runt omkring som verkligen kan. Klart att det går bra ändå! Det har det alltid gjort för mig också så det vet jag. Men plötsligt blev det ROLIGT att sticka!? Mysko ;-)

Monica med yffen sa...

Vilken skönhet till katt du har! Men visst liknar hennes färg vår lillas?

Att sticka rakt fram är bäst. Det mest avancerade jag gjort i stickväg, var när jag bara ändrade några rutor och stickade bakåt där. Det blev faktiskt ett mönster!
Jag, som inte handarbetar överhuvudtaget...

londongirl sa...

Monica med Yffen - Ja hon är fin vår Miranda, mamma till Tiffany som åt påsklilja. Det finns lite av samma färger hos dem speciellt på våra flickors magar ser man lite "Tasjafärg".
Men hur sjutton stickade du bakåt??? Det övergår min horisont! ;-)

Monica med yffen sa...

Ja, alltså tvärtemot mot rakt fram, då... :) Jag vände på ordningen med aviga maskor en bit.

Gunnel sa...

Här blev det också lovikavantar i skolan. Sen stickade jag även en babykofta som jag skulle ha när framtida barn skulle komma. Haha...det stickiga garnet skulle jag aldrig sätta på en baby. Så när jag fick barn då åkte koftan all världens väg :O)
Men innan datorn gjorde intåg här hos oss stickades eller broderades det en hel del. Tur att tekniken hittade hem till våran familj för annars skulle det nog vara överfullt med allt det hemgjorda. Det är ju inte snyggt när det blir förmycket.

londongirl sa...

Monica med Yffen - Hm....jag är helt hopplös på det här! Jag fattar i alla fall inte...
Nog ingen idé att jag försöker ens. ;-)

Gunnel - Du är alltså proffs??? Fattar du vad Monica skriver om att man kan sticka bakåt?????
Vilken tur att din baby slapp den koftan. Stickiga kläder är ingen höjdare. :)

Humlan sa...

Jag sitter och funderar på vad Monica mY. menar... tror att jag fattar, men har inte testat. ...kanske skulle sticka en provlapp. ;-D

Eller Monica kanske får komma till storstan och hålla kurs med oss! :-)

londongirl sa...

Humlan - ÖVERKURS för mig! Fniss...

Monica med yffen sa...

Men oj... Det kanske var avancerat det jag gjorde med rutor av aviga maskor??? Det blev liksom "gropar" av rutor. Och jag som inte har kvar tröjan. Tror jag i alla fall. Måste leta i källaren. Tänk, jag kanske har gjort något unikt i stickväg! :)

Sir Realistic sa...

Sticka, eller inte sticka...katten får i.a.f. något att leka med.

Flaxa sa...

Jag har också dåliga minnen från syslöjden, men däremot så har jag trots det gillat att sy och sticka. I slutet av åttio-talet stickade jag enormt mycket i mohair och ruggad ull. När tröjorna sedan blev omoderna skickade jag dom med Hoppets stjärna till forna Jugoslavien.
Har försökt att komma igång med stickeriet, men den rätta känslan infinner sig inte. Jag har fått beskrivning av Bloggblad på hennes sjal, men kommer inte igång. Numera blir det mest gardiner och kuddöverdrag. dDatorn tar en jäkla massa tid också...!

londongirl sa...

Sir Realistic - Det kan du lita på. Jag har alltid "hjälp" när jag ska sticka. ;-)

Flaxa - Du är ju proffs alltså? Vilken fin tanke att veta att dina tröjor kom till användning i ett annat land. Undrar just om någon behöver mina halsdukar? ;-)

Gunnel sa...

Nej jag är inget proffs men jag är inte rädd för att ge mig på lite svårare saker. Det brukar fixa sig. Det Monica menar tror jag är att hon stickar avigt istället för räta maskor

londongirl sa...

Monica Med Yffen - Du kan sticka "gropar" säger du? Det är väl ingen konst? Det blir jättegropigt och knögligt när jag stickar. ;-)

londongirl sa...

Gunnel - Hm...Jaha!! ;-)

Monica med yffen sa...

Jaha, är det så man kallar det? Jaja, det är väl samma sak som att sticka baklänges? Menar ni att det inte var så avancerat då? Jag som trodde...

londongirl sa...

Monica med Yffen - Eftersom jag inte kan sticka och inte har en aning om vad jag håller på med så: JO DU HAR SÄKERT KOMMIT PÅ NÅGOT AVANCERAT!!

Det kan du lita på ;-)

Cliff Hanger sa...

Det blir ett väldigt dyrt schampoo det där om du måste åka till London för att köpa det.

londongirl sa...

Cliff Hanger - Äh, det är mycket billigare där och ja...jag ska ju ändå dit snart igen. :)

Jubbe sa...

Började sticka en halsduk en gång i tiden då min mormor försökte lära....för dåligt tålamod för Jubbe o halsduken blev enligt en storlek för en liten varelse...typ storlek ekorre.

londongirl sa...

Jubbe - Ha ha ...har heller aldrig haft sånt tålamod. Tror inte jag har det nu heller egentligen men plötsligt blev det lite kul. Jag har faktiskt stickat en hel halsduk nu till mig själv och jag är glatt förvånad att den inte blev bara till en ekorre typ.
Jag kan sticka en till dig också om du vill. *Kaxigt va nu när EN har blivit klar?* ;-)

maleandro sa...

Har också stickat en halsduk.....tror det är ngt som smittat oss alla ;-))

Kimmi sa...

"Sticka till London" *fnitter* Låter som om du ska ta bussen till sta'n typ! Är det en norsk skogis på bilden? I så fall är det en landsmaninna till mig, för det var väl en hon?