torsdag, oktober 05, 2006

En sommarnattI morgon ska den nya regeringen presenteras och jag har inte hört något från Fredrik än. Fröken Bokmal tyckte att jag kunde ta jobbet som kulturminister men det verkar som jobbet har gått till någon annan. Jag får väl harva på i skolvärlden ett tag till då. Men ett teatertips vill jag i alla fall dela med mig. Var för en tid sen på Stockholms Stadsteater och såg En midsommarnattsdröm av Shakespeare. Vi är nog många som sett den i någon uppsättning tidigare men den här var helt klart mycket sevärd. Det var länge sen jag hade så roligt på teatern. Jag vet inte om det var en fördel att kunna sin Shakespeare eller inte. Den här gången utspelade sig handlingen i en svensk folkpark. Richard Wolf spelade Puck och ställde till med en massa trassel den natten. Föreställningen innehöll också några sångnummer med honom som bara de var väl värda pengarna. Jag tycker det är ganska fantastiskt med gamle Wills texter. Tänk att något som skrevs för så länge sen kan gå direkt in i hjärtat eller göra så att man skrattar igenkännande. Män som kan få en att skratta är guld värda.

16 kommentarer:

Humlan sa...

Du skulle vara alldeles utmärkt som minister! Nu får du väl se till att de får veta vem du är...

Har du sett vad du missade igår? Jag hittade dom stoora knopparna i morse, jag har missat dom totalt. Det är den hoyan som klättrade i köket och som jag sa att topparna torkar när jag låter dom hänga ner.

Flaxa sa...

Är du personligen bekant med Fredrik? "s"

londongirl sa...

Humlan - Tror du det? Skulle i så fall handla om antalet ord i minuten då? Ja jag har sett vad vi missade. Men inte så konstigt, du har ju en djungel där hemma!

Flaxa - Nej absolut inte! Skulle inte bli insläppt där. ;-)

Fröken Bokmal sa...

Det tror jag nog, Fredrik verkar ju vara en sympatisk människa.
Shakespeare (om det nu var han som skrev, därom tvista de lärde) är grym! Skulle gärna sett den där uppsättningen. Kan däremot skryta (och se fram emot) "Lång dags färd mot natt", med Börje, Lena, Jonas o Jonas, mums! Jag fick biljetterna i present i augusti, och snart är det dags, ska bli spännande:)

londongirl sa...

Fröken Bokmal - Ja de lärde tvistar ju om det. Men visst är det otroliga texter. Jag har läst en del på engelska dessutom och det är sååå vackert! Lång dags färd mot natt skulle jag också vilja se. Ska nog fixa biljetter till den med.

Har haft/har två katter som fått namnen Prospero och Miranda efter personerna i "Stormen"

Monica med yffen sa...

Freddan har säkert haft fullt upp idag och hör av sig till dig imorrn. Det var väl det här förslaget med två lördagar som du brann för mest? Eller har du fler bra förslag?

Christina sa...

Vilka vackra bilder du tar! Hittade hit via Norge tror jag ;) Kommer åter.

Jubbe sa...

Har spelat denna pjäs på Kulturhuset...men kom faktiskt inte ihåg vilken roll jag hade. Hmmmm.

londongirl sa...

Monica med Yffen - Ja det finns massor av idéer här, men vi kan väl börja med den om två lördagar efter varandra. ;-)

Christina - Vad roligt att du hittat hit. Vi kanske har "träffats" hos Julie i Norge? Kom gärna tillbaka när du vill!

Jubbe - Har du spelat den? Kulturhuset? Bara ett stenkast och under samma tak som Stadsteatern? Du kanske har en karriär som skådespelerska om du tröttanr på ditt nuvarande jobb? ;-)

Anonym sa...

Vilken "upptäckt" du gjort syster,
att män kan få en att skratta.
Hm. vet du nåt mer man kan ha dom till?

Josephine i Haag sa...

Låter härligt!
hur länge går den?
kanske om jag är i S-m i December..

Bloggblad sa...

Synd att Stockholm ligger för långt bort för snabba kulturella aktiviteter. Jag älskar Rickard W.

Rosvikstjejen sa...

Trots många besök på Stadsteatern verkar det som om jag missar de riktiga gobitarna. Denna var alltså en som man inte lämnar i pausen?
Män kan vara bra till mycket men just nu ligger Han bara och jäser i soffan. Har själv njutit av tre glas röda för att orka med jättehögen Tvätt som ligger i sängen. Vill inte sova där med Tvätt delar hellre sängen med en man som får mig att skratta.
Love you with all my heart.
(ha, nu kan jag visst skriva på engelska oxå) Kisses

Rosvikstjejen sa...

och du, nu några glas senare såg jag vad det stod på texten. Ska ta itu med min syn...
Puss

Batbut sa...

Det hade nog passat Dig bra. Själv skulle jag gärna bli Barnminister! Ett helt nytt departement där jag skulle styra och ställa, för barnens väl

londongirl sa...

Kära syster - Vet massor man kan ha dem till...;-)

Josephine - Den går till och med första veckan i januari 2007 så du hinner se den om du kommer hit i december.

Bloggblad - Men en helg kan du väl slita dig loss någon gång? Jag kan fixa biljetter. Rikard Wolff var suverän i den här pjäsen. Han får dessutom jättebra recensinoner för sin insats som Rikard den III (mera Shakespeare) uppe på Sagateatern i Umeå som går samtidigt.

Rosvik - Bra att du kan få fart på tvättmaskinen i alla fall! ;-)

Skönt att ni har användning för den, åtminsone EN pryl som jag blev av med :)

Batbut - Vet inte det ...jag hinner nästan aldrig med någon kultur just nu.

Men en Barnminister borde vi ha och ett helt departement som jobbar för barnen. Om du blir minister där kan jag hjälpa dig att styra upp Likabehandlingsplanen i skolorna! Massor att göra och vi har ju erfarenhet så det räcker. Upp till kamp för de små!