söndag, juli 02, 2006

Längtans blå blommor.


Nu börjar det äntligen på allvar för den här sommaren. Mitt skärgårdsliv. Tänker inte lämna ön i första taget. Jag har till och med packat. Packningen består mest av böcker som jag vill läsa. Jag tänker sitta under ett stort parasoll och bara njuta av livet. Visst finns det massor av projekt som jag kan ägna mig åt som att måla fönster, bygga en till kompost, sy nya gardiner, plantera och planera en rosenrabatt och olja in verandagolv. En hel del blir gjort och blir det inte så gör det ingenting heller. Nu ska jag bara vara.

28 kommentarer:

Lilla B sa...

Ha en riktigt god semester, londongirl!

Bloggblad sa...

Härligt. Jag önskar att jag också bara kunde vara, jag vill ju vara här hemma och bestämma över min tid själv - men det blir så stökigt överallt när jag går runt och bara ÄR... och jag ser hundra saker jag MÅSTE ta itu med...
Vore nog bättre att sticka iväg.

Humlan sa...

Visst är det härligt med massor av oplanerad tid framför sig!
Ha det riktigt skönt!

Monica med yffen sa...

Vad härligt det låter! Ha en bra bara-vara-tid!

Source sa...

Nja...jag tror nog du luras lite. Ditt språk utstrålar kraft och glädje. Och inte minst skaparkraft. Jag tror alltid på den bild av en människa som förmedlas av allt som sägs. Då ser jag dig som en tydlig människa. Du kommer att få en fin sommar...och en aktiv.

Cornelia sa...

Det verkar väldigt skönt!

londongirl sa...

Lilla b - TACK! Behöver den så väl.

Bloggblad - Ja precis så är det för mig också. Särskilt nu när jag håller på att avveckla svärmors hem i Dalarna. Så nu byter jag miljö, till den där jag är bästa på att bara vara.

Humlan - Tack det samma! Oplanerad tid är spännande. Kan bli vad som helst.


Monica m Yffen - Tack! Ha det så bra du med! Se till Yffen så han inte ramlar i vallgraven! Hur går det med grannens kattungar? Blir det den grå/vita, den där ljuvliga?

Source - Här är en man som läser mellan raderna. Klart jag luras lite. Det finns mycket jag vill göra där ute på mitt lilla skär. Men det är rena rama avkopplingen mot hur det har varit hitintills.

Cornelia - Ja det är det. Riktigt skönt. Ta det lugnt på vägarna tills ni kommer fram!

Rosvikstjejen sa...

Skönt! Ta det lugnt, läs, vila och njut. Idag börjar jag mitt 6 veckor långa lugn! Ha, hemma själv med grabbarna. Nej vi drar till Blidö. Måste till vatten. Här är det kvävningsrisk. Inget vatten, ingen luft och bara massor av ljud och avgaser. Nej fy!
See you
With love

Anonym sa...

Det satt en lapp på ditt kylskåp, för länge sen,... Hjärnan vill ha roligt...
Se till att det blir så.

Planera bara jätteviktiga saker som att titta på tyger till lapptäcken, eller sortera snygga knappar, i dag ska jag plocka fläderblommor,som sen bli saft.

systerkramar

Gunnel sa...

Det där låter skönt. Du får ha det så bra ute i skärgården. Du har helt rätt inställning till sådant som inte blir gjort. För vad gör det när det finns kvar där nästa gång ni kommer.
Ha det så gott och kramar från mig

Jubbe sa...

Boktips: Underbar o älskad av alla av Martina Haag. Lättläst o skön o rolig...perfekt at läsa under den stekande solen.

londongirl sa...

Rosvik - Ha det så gott där uppe på Blidö! Krama och pussa killarna och katterna från mig, fördela det som du tycker är lämpligt! ;)
KRAAAM

Kära syster - Vilket minne du har! Den lappen hade jag glömt. Önskar jag hade en fläder. Men det är nog för torrt här. Kram

Gunnel - Ja man ska inte ha för många "måsten" när man är ledig. Ha det så bra du med och kram tillbaka!

Jubbe - Har hört om den och nu när du tipsat ska jag fixa den. Kanske får ta en tripp till bokhandeln i Vaxholm. Mysig titel på den boken eller hur?

Per sa...

har du datorn med på ön?

londongirl sa...

Per - Ja så klart! Förvånar det dig? Är inte uppkopplad mer än någon gång per dag. Men använder den till att skriva en hel del på också. Är du kvar på din ö där uppe? Förstod inte om din semester hade börjat eller inte.

Per sa...

åker till vårt ställe till helgen igen. är gräsänkling då M&M är i Japan. På måndag ska jag åka dit, först för att jobba och sedan lite semester med mina tjejer.

Förra helgen var jag ute på vårt ställe ensam. Både skönt och tråkigt. Åkte ut med vår båt tillsammans med en gammal Bergs kompis. Hittade 2 grynnor! Hitills har vi hittat grund varje gång vi varit ute. Det blir snart en ny motor..........

Kram

londongirl sa...

Per - Ja då förstår jag att du längtar efter dina M.
Men vad är det för vatten ni härjar runt i som gömmer dolda grynnor?
Gammal Bergs kompis = R ? Hälsa i så fall nästa gång!
Du får väl rita dit grunden som ni hittar på korten! Kraaam!

Per sa...

Vattnen runt Gräsö har så mycket sten att det är omöjligt att rita in dom. Man får lita till sitt minne. Det har dock fått utstå en del både hos mig och R.

Kram

Anonym sa...

Vad är det för blommor du har på bryggan?
Är det " våran " Per som härjar bland grynnor och i din blogg, isåfall skicka med en kram från mej också, det var längesen.
Just nu skulle jag gärna sitta på bryggan alldeles för varmt att sova tycker syster

londongirl sa...

Per - Knepigt, ja då blir det väl en ny motor någon dag. ;)

Kära syster - Blomman är min favorit. NIERMBERGIA heter den och har inget svenskt namn. På engelska heter den "Blue robe" eller "White robe". Finns även i vit. Skulle önska att hela sveriges trädgårdsintresserade fick upp ögonen för den här. Så fin och så tålig. Här ute är det mycket sol och vind som den utstår. Ovanligt att man hittar den som planta men finns i frön.
Kram

Source sa...

Även om det inte skrivs något så flyger vi bloggare runt och hälsar på. Ha det skönt i värmen och välkommen tillbaka med goa ord och bilder.

Anonym sa...

Ååååh blomman! Den är större än vårat:-) Ha en unerbar sommar när ni inte är i Dalarna *s*

Rosvikstjejen sa...

Skitskola!
Vi har redan fått brev om hösten. Välkomna, ha! Man hinner inte ens börja sitt sommarlov innan bitr rektor ska förstöra det.
Men skit i det!
I år ska vi fira i skolans matsal. Jag riktigt ryser av spänning!
Nog om detta. Är bara hemma en snabbis för att T behöver bilen imorgon. Sedan åker vi ut igen. Måndag bär det iväg till Pité. Vi håller på att sälja stugan där. Håll tummarna!
Love u

Fröken Bokmal sa...

Vilka böcker ligger i packningen, undrar bokmalen såklart!
Och ha det så skönt i värmen. Ska faktiskt ut och låna lite skärgård i helgen:)

londongirl sa...

Source - Nej det verkar som bloggandet ligger lite på semsterhyllan. Men visst är det kul att titta in till varandra ändå. Du är så välkommen tillbaka hit till min brygga när du vill!

Anne- Maj - Tack! Ha en skön sommar du med!

Rosvik - Bra beslut om stugan! Hoppas att T inte tycker det är för sorgligt? Skicka en extra kram till honom och lilla födelsedags O ! Kram!

Fröken Bokmal - Vad roligt att du ska ut i skärgården!
Böcker ja, det är många så här på sommaren.
* Några engelska deckare ( allt som utspelar sig i eller i Londons närhet uppskattas)Bland annat en PD James: "I mördarens rum"

*Stieg Larssons "Män som hatar kvinnor" (som jag haft sen den gavs ut men ej kommit mig för att läsa)
Även hans andra bok "Flickan som lekte med elden" finns med.

* Paulo Coelho "Elva minuter"

* Paul Auster " Dårskaper i Broklyn"

* Martina Haag "Underbar och älskad av alla" (Tips från Jubbe )

* Anna Gavalda "Tillsammans är man mindre ensam" ( Tips från min favortitbibliotikarie och den verkar helt klart lovande. Massor av lovord om den, utspelar sig i Paris. Borde kanske tipsat Cornelia om den innan hon bilade ner dit)

Det här var några.....vad läser ni andra just nu?

mattiasg sa...

londongirl...vi läser samma böcker. (vi o tusen andra).
jag har köpt just dom alldeles nyss i bokaffär...fast inte haag.

trevlig läsning.

londongirl sa...

Mattias g - Visst är det skönt med sommaren då man verkligen hinner med att läsa mycket. Trevlig läsning du med!

Lyckliga Grodan sa...

underbara blommor.. londonflickan..
blå....
som sommarnätterna..
nu när den ljusaste tiden passerats..
njut.. och gör en ny sån där lapp du hade på kylskåpet..
den var underbar..

londongirl sa...

Grodan - Visst är det härligt med blommor och sommar! Jag njuter för fullt, gör det du med!