tisdag, december 24, 2013

Nu blev det jul igen….Kvällen före julafton sitter jag här och längtar efter mina små tomtar. För några veckor sen var de här och busade runt. Men i år blir det en konstig jul utan våra småttingar som befinner sig långt härifrån i sitt nya hem. Jag trodde jag kunde allt om längtan men de här två har fått mig att inse att jag nu går en ny kurs i det ämnet. 
Långt borta bor de nu i en annan vacker värld och R som är 5 år säger att hon minsann kan flyga med flygvärdinna själv till Stockholm så det så…..

Tack för alla fina hälsningar förra julen! Det har gått ett helt år sen jag bloggade senast och massor har hänt det här året i mitt liv. Men här på bloggen har det varit tyst och stilla….inte alls som i det verkliga livet. Men nu undrar jag om det inte är dags att lite försiktigt väcka de här Tankevågorna till liv igen? 

God Jul önskar jag er var ni än är! Var rädda om varandra!

25 kommentarer:

bettankax sa...

Underbart söta tomtar:)
Önskar dig en God Jul och ett Gott Nytt År.

Tankevågor sa...

bettankax - Tack snälla du. Vad roligt att du hittade hit igen! Blir så glad för din hälsning. Önskar dig en God Jul med din familj! Ge Linda-Lotta en kram och hälsning från mig också. Kram

Lotta sa...

Ja, underbart söta tomtar! Förstår så väl din längtan.Det vore så härligt om du började blogga igen. Saknar dig här - alltid!


God Jul kära Lisbeth!

Stora varma kramar!!!

Lotta

Tankevågor sa...

Lotta - Visst är det härliga tomtar i badet. Två små yrväder som sprider sådan glädje runtomkring sig.
Ja nu är det dags att väcka liv i bloggen igen. Tack för dina snälla ord!
Nu ÄR jag här igen Lotta. :-)

God Jul och stor kram från mig.

Anonym sa...

Jag har nog aldrig kommenterat förr men saknat din blogginlägg. Välkommen tillbaka.
Saknad efter små barn måste vara den värst sorten av saknad.

Tankevågor sa...

Benved - Vad trevligt att se dig här! Det är kommentarer och kommunikationen med er som tittar in som jag tycker är roligt med bloggandet.....utan det överlever inte de här Tankevågorna. Så titta gärna in igen! :-)
Som tur är så kan man alltid prata med sina älskade ungar på datorn nu med videosamtal när saknaden blir för stor.
Önskar dig en god fortsättning på julhelgen!

Hannele på Hisingen sa...

jag är bortskämd som har våra tre barnbarn alldeles i närheten

mossfolk sa...

Tjoho! Jag trodde knappt att det var sant när jag såg att det var en uppdatering gjord här. Välkommen tillbaka! Du har varit så saknad!

Men så tråkigt att barnbarnen flyttat så långt bort. Hoppas att ni ändå har en bra, om än annorlunda, julhelg! Kram!

Tankevågor sa...

Hannele - Det har vi också alltid haft. Nu när det inte är så längre känns det sorgligt att man inte kan vara i deras närhet och även kunna hjälpa till att vara med barnen när föräldrarna behöver barnvakt.


Mossfolk - Ja kors i taket hon bloggar igen! :-D
Roligt att du hittade hit igen....dig kan man lita på!

mossfolk sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Klimakteriehäxan sa...

God fortsättning på helgerna - roligt att du dök upp i bloggvärlden igen, det var ju verkligen så länge sen!

Anonym sa...

Så fina dom är, dina två små tomtar! Stora Annandagsjulkramar!
/Humlan

Tankevågor sa...

K-häxan - Tack och vad roligt att DU hittade hit igen! Ja det var länge sen men nu har jag äntligen hittat tillbaka till bloggvärlden.....är så innerligt trött på FB. Så nu vaknar Tankevågorna. :-)
Önskar dig en god fortsättning på helgerna!Humlan - Visst är det fina tomtar.....och väldigt spralliga ska du veta! Tack för kramenhälsningen.....det behövs här nu. Kram tillbaka till dig.

Annika sa...

Trevligt med årets enda inlägg, haha!!!
Hoppas du kommer tillbaka till Blogglandia igen! Saknar alltid din blogg och dina fina Stockholmsbilder!! Du vet, du är ju den SANNA Stockholmsbloggen!!
COME BACK!!!
God fortsättning på julen.
Gott Nytt År!!
Kramar i massor!!!!!!!

Elisabet. sa...

God Jul alltid så rara Lisbeth!
Den där barnbarnslängtankänslan, eller längtanskänslan öht, den kan verkligen värka i hjärtat!
Vilka godingar!

Och jaaaa .., nog vore det trevligt om tankevågorna från Sthlm vaknade till liv igen!

Stor kram och god fortsättning från oss i landet Halland!

Nässelblom och choklad sa...

Du är efterlängtad så det vore härligt att få höra av dig och Tankevågor. Så söta de är flickorna, men vad synd att de är långt borta... Tur att ni byggt upp så fin kontakt, då är det lättare att fortsätta vara nära varandra även om avståndet är längre. Önskar dig en fin helg och ett gott nytt år. Stor kram Eva

Bloggblad sa...

Så roligt att höra ifrån dig igen! Har just undrat ibland hur du har haft det, men ser ju lite av dig på facebook.

Tankevågor sa...

Annika - Ha ha ha...årets enda inlägg! Ja vem vet, tänk om det ramlar in ett till här innan 2014. Tänker ofta på dig när jag är ute i vår älskade stad och fotograferar. Lovar att det kommer att komma bilder här....det är ett regnigt och grått Stockholm just nu...men såååå vackert.
Kramar till dig Annika.


Elisabet - Det är tufft att vara ifrån dem som man älskar så mycket. Men när barnen är här så känns det som det var igår. De är så otroligt trygga och känner sig så hemma här.

Tankevågor sa...

Eva - Ja det är tur att vi har hunnit bygga upp den kontakten. Barnen älskar att vara här och de är så hemma i Stockholm med allt vad det har att erbjuda också.
Vad roligt att du hittar mina gamla Tankevågor! :-)
Kram till dig och gott nytt år!Bloggblad - Trevligt att du hittar hit igen Marianne! FaceBook är jag så trött på.....kommer nog att bli lite bilder på Instagram i fortsättningen men ....ja vi får se.

UllaMona sa...

Börjar med att önska Dig Gott Nytt År. Detta med längtan bär man alltid i sitt bröst, helgen före jul samlades vi (nästan alla) här hemma hos mig och den känslan när man har alla runt omkring sig är helt underbar och den bär jag på länge länge.
Roligt att du är tillbaka i bloggvärlden

Tankevågor sa...

UllaMona - Jag förstår så precis den känslan. Helt underbart när man har alla samlade. För oss blev det inte så i år och även om det var planerat så från början så kändes det tomt....
Vad roligt att se dig här igen! Önskar dig och din familj ett riktigt Gott Nytt År!

Evas blogg sa...

Jag förstår att du saknar dina söta små tomtar. Kul att du är tillbaka här igen. Gott nytt år önskar jag dig!

Tankevågor sa...

Eva - Vad roligt att du hittar hit igen! Hoppas du har haft en fin julhelg och nu önskar jag dig och din familj ett riktigt gott nytt år!

Gunilla sa...

Kul att ha dig här igen! :) Ser att du haft ett år med stora förändringar i livet. Dina barnbarn har flyttat långt bort - min Londondotter har flyttat till Sverige med sina flickor. Så nu har vi ombytta roller du och jag. Ser fram emot att följa dig på bloggen igen! Kram

Tankevågor sa...

Gunilla - Vad roligt att du är här igen! Din blogg var en av dem som jag tappade bort....NU kan jag också hänga med på din. :-)
Vilken lycka att ha dottern och flickorna hemma i Sverige igen. Våra hade bott närmare om de bott i Tyskland, Holland eller i Danmark....det är ett väldigt avlångt land vi har...

Kram