lördag, december 24, 2011

God Jul önskar jag er!


Det är tidig julaftonsmorgon och alla sover här utom jag. Sitter i skenet från julgranen och läser och det är  skönt att stanna upp en stund i allt julstök och bara vara.
Äntligen har jullovet kommit och ni som känner mig vet att jag är bra på det där med lov. Nu ska jag bara njuta och få tid att läsa mina böcker som ligger och väntar, gå långa promenader med Roxy och fotografera, sitta inne i biblioteket och lägga julpusslet och förhoppningsvis med stora snöflingor som faller ned utanför fönstret. Att det blir en grön jul här är tyvärr ett faktum. Visst hade det varit härligt om snön som kom hade stannat kvar men nu blir det inte så.
Hur ser er julhelg ut? Vad är det som ni vill att den absolut ska innehålla om ni får välja? Jag hoppas att ni alla får en jul som är så mycket som möjligt som ni vill ha den! Att ni alla får känna av det där vackra som det faktisk är att känna julefrid. För den finns där om man bara känner efter. Det är inte hur många klappar som det ligger under granen som gäller, eller om det är perfekt städat i alla vrår. Nej den där känslan kan finnas i något mycket enklare.
En riktigt skön och  God Jul önskar jag er! 

26 kommentarer:

Lena sa...

God Jul Lisbeth! Visst är det så att det är känslan och stämningen som räknas, men det är lätt att hamna i måstefällan. Här regnade snön bort i går, så det är verkligen grönt ute. Trist, men sant.

bettankax sa...

God Jul:) önskar dig och familjen sköna avkopplande helgdagar.
Utan bingolotter;))

Tankevågor sa...

Lena - Här har jag monterat ner den där "måstefällan" för flera år sen. Nu bara "jular" vi...(barnbarnets härliga uttryck för att pynta, mysa och fixa innan jul)
Snön finns som tur är i gamla bilder....vi får ta till dem. Ha det gott nu med familjen!


Bettankax - Ha ha....ja du nog har vi annat för oss eller hur? Men jag MÅSTE faktiskt leta rätt på de där två lotterna vi köpte när sonen hade avslutning på sin friidrott. TÄNK om jag vunnit något. :-)
Ha det så skönt nu och ge Linda och Ebbagull en extrakram från mig när du ser dem!

Charlie sa ... sa...

God Jul till dig och familjen Lisbeth!

Tack för din hälsning som jag blev så glad för. Har just nu en stilla stund framför öppna spisen och skön musik. Det är så njutningsfullt att vara här! En grön jul går bra det med :)

Önskar dig ett skönt lov!

Varm kram
Lotta

Tankevågor sa...

Lotta - Det låter som du har det riktigt skönt. Precis som det ska vara. Här sitter jag och pustar ut en stund och väntar på att alla ska komma på plats. Klapparna ligger under granen och maten är färdig att tas fram. Det är underbart med julen och det ska bli så skönt jullov!
Ha det gott Lotta och njut nu av dina lediga dagar här hemma i Sverige!
Varm kram till dig!

Annika sa...

God Jul till dig Lisbeth!
Ha det så jättefint.
Känslan och stämningen är det viktigaste för mig.
DET ser jag till att jag får.
Nu är klockan 8:30 på julaftonen i på den amerikanska östkusten. Jag är den enda som är vaken, men om en stund ska vi äta våfflor.
Stora julkramar till dig!!!

Hannele på Hisingen sa...

En härlig jul med alla barn och barnbarn har vi fått och nu en mysig stund med lite mer god mat och en bra bok, god fortsättning på juldagarna, kram

Humlan sa...

Jag hoppas att ni har haft en riktigt skön, bra och rolig julafton och att ni, liksom jag, nu sitter och kopplar av med lite gott att dricka och äta.
Julkramar!

Tankevågor sa...

Annika - Den där känslan och stämningen är viktigast eller hur? Jag vet att vi tycker lika där. Ser att du också var uppe på din julaftonsmorgon när de andra sov. :-)
Vi fick en helt underbar julafton och med en alldeles ny liten familjemedlem. Lycka! :-)
Stor varm kram till dig!


Hannele - Låter så härligt. Precis som det ska vara. Barn och barnbarn här med. Ja, nu fortsätter juldagarna....vi myser vidare eller hur? God fortsättning till dig med! Kram


Humlan - Ja allt det där blev det och mer därtill. En liten bebis att gå och bära på, eller bara sitta att titta på. Hennes härliga storasyster, sprallig och full av jul hela hon - helt underbart! :-)
Varm kram till dig!

Anonym sa...

Kära Lisbeth,
Tack för dina rara rader hos mig. Jo jag vet att du brukar komma igen på bloggen när det är ledigt från skolan, men nu trodde jag nästan att du hade tröttnat eftersom du varit "borta" så länge. Desto roligtare att så inte var fallet.

Julen har jag firat hos min dotter, som bor nästgårds. Klappar till barnbarnen som vanligt - trots att dom är 16 och 18. Så hade dottern gjort ett julbord som minsann inte gick av för hackor. Hon är oerhört matroad och lagar de läckraste köttbullar/revb.spjäll trots att hon inte äter kött!! Rimmar och gravar lax och räkpatén var gudomlig. Gott valfritt vatten/vin/must därtill. Allt var perfekt.

Hemma hos mig finns inga måsten. Jag städar som vanligt och när granen sagt adjö, då blir det en grundligare städning, så gott jag nu orkar.

Sonen + familj (med min älskade Guldlock) lämnade återbud, eftersom sonhustrun genomgått en operation och inte orkade sitta i bilen 3-4 timmar (från Dalarna. De kommer nog till Trettonhelgen istället - eller senare. Sonhustrun och dottern fick i julklapp att tillsammans gå och se ryska baletten i Svansjön i slutet på januari, så då kommer vi att ses on inte annat.

Trots att jag inte är speciellt förtjust i snö pga allergi, tycker jag det är tomt och torftigt utan snö - till julen SKA det ju faktiskt finnas snö.

Sköt om dig kära Lisbeth och God Fortsättning på denna varma december. Tomtekramar

Eleonora sa...

Jaha vanudda - anonym är jag ju inte. Måste ha nuddat knappen ... Tomtekramen kom i alla fall från
Eleonora

Elisabet. sa...

Juldagsmorgon här. Ny platt-tv på plats. Inga julklappar igår - UNDERBART -! För mig räcker det med god mat och lugn och ro. Alla som är skilda vet att sen blir det annorlunda-jular, men det går det med .., ja, då har den stora familje-lycke-julen redan krackelerat och man får börja om, på ett annat sätt.
Julgranen tog pv in på julaftonen och den har ännu bara fått ljus och två små hjärtan som dinglar .., det har varit så mycket annat.
Men nu blir det frukost .., och juldagen tycker jag om, precis som nyårsdagen. Lugn och ro.
Ha det så gott Lisbeth!

Tuvstarr sa...

God JUL! önskas från Tyskland. Ha det så bra.

Evas blogg sa...

En underbar Julhelg önskar jag dig och familjen!

Tankevågor sa...

Eleonora - Låter som du hade en härlig julafton. :-)
Men jag förstår att du saknade Guldlock och familjen från Dalarna. Hoppas nu att sonhustrun kryar på sig efter sin operation!
Vad härligt med Svansjön!! Den ska vi också se på min födelsedag....långt dit men det gäller att boka i tid. Nog saknar jag också snön så här på julhelgen....det är så himla mörkt utan snön. Gatlyktorna hjälper inte mycket.
Stor varm kram till dig och ha en skön fortsättning på helgen!


Elisabet - Det är klart att det är annorlunda. Men jag tycker det låter som ni har det riktigt mysigt och visst är det skönt med dagar då man kan ta det lugnt och gå och skrota i sina raggsockor. :-)
Fortsätt att ha det gott ni med!


Tuvstarr - Tack! Önskar dig en skön fortsättning på helgen!


Eva - Jag önskar dig detsamma! Har du dina barn hemma hela helgen?
Önskar dig en riktigt skön fortsättning på helgen!

Lisette sa...

Hej Lisbeth och tack för din hälsning. Att din jul blev så lugn och skön framgår ju. Då önskar jag också att resten av året och det nya kommande ska bli riktigt fint! Jag ser fram emot att läsa dina tankar i cybervågorna! Ha det så gott.

Tankevågor sa...

Lisette - Tack detsamma! Vi ses i kommentarfältet framöver. Ha det gott du med! :-)

Amber sa...

En God Jul önskar jag dig, så här litet sent i julen. Jag vet att du njuter av din ledighet, precis som jag. Läser och promenerar hund, det är så skönt!

Tankevågor sa...

Amber - Tack detsamma! Ja de här dagarna är guld värda då man kan njuta av ledigheten och bara vara. Så otroligt skönt med jullov.
Det tycker Roxy också....hon gillar när matte är ledig. :-)

Vonkis sa...

God fortsättning!

Sabina sa...

Å fina du, håller helt med dig. Hade känslan alla tre dagarna och dagen för. Underbart. Saknar dock snön, mycket.

Elen blir ju billig iaf ;)

Kraaaaaaaaam

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Tankevågor sa...

Vonkis - Tack detsamma! Hoppas du har haft en fin julhelg och att det går bra för MODO! ;-)


Sabina - Jag saknar också snön! Det är ett mysko väder. Rena rama våren ute. Kommer det ingen snö snart kan det lika gärna vara för min del. Börjar längta efter att sjösätta båten nu. :-)
Varm kram till er!

Äventyret framtiden sa...

Du har så rätt, det är känslan som är den viktiga, det andra saknar egentligen betydelse när det kommer till kritan.
Ha en god fortsättning!

Kram!
Karin

Tankevågor sa...

Pettas - Tack detsamma Karin! Roligt att se dig här igen. Ska bli spännande att se dina bilder från resan sen. :-)
Kram!

kahleahobremski sa...

Casino Games - Jackson, MS - JT Hub
JTG Bally's Sportsbook is the second sports betting app, launching on 동두천 출장샵 mobile and desktop as 경산 출장마사지 part of the Jackson County JTG 청주 출장안마 Bally's Sportsbook is the second sports 강원도 출장마사지 betting app, launching 경기도 출장샵 on mobile and