söndag, augusti 14, 2011

Tillbaka igen....


Det är inte lätt att komma tillbaka till lägenheten efter att ha bott ute på ön i två månader. Allt känns ovant. Helt andra ljud på kvällar och nätter och inga myggfönster som ute på ön. Att blogga har jag glömt hur man gör efter det här långa uppehållet. Fick leta och trixa innan jag kom ihåg var jag lagt mina bloggbilder. Det var ett skönt uppehåll men nu är det dags att komma tillbaka hit.
På måndag (läs i morgon...jag verkar förtränga det in i det sista) börjar jag jobba och även om jag inte alls känner mig så sugen så vet jag att det blir roligt när det väl är igång.

Sommaren ute på ön har varit helt otroligt skön. Många små och stora projekt har vi haft och inte blev vi klara med allt vi ville men det känns bra ändå. Det innebar bara att vi tog oss tid till annat också än att skrapa färg, måla fönster och lister, bygga, såga och hugga ved,  flytta stenar och gräva och fixa. Mycket hjälp fick vi av sönerna som kom i flera omgångar och högg i med allt möjligt.

Men det har också varit otroliga dagar fulla av solsken och glittrande hav att bara njuta av. Kvällar med solnedgångar och stunder att bara sitta och titta på havet och njuta av lugnet och allt det vackra. Månskensnätter som har varit rent magiska. Ja, det har varit en underbar sommar och fler bilder kommer nog här framöver.


Så var det då vår älskade unge som kom ut på ön flera gånger med sin familj och hon trivdes som fisken i vattnet som vanligt. Det är en sån sprittande glädje att vara med henne och bara få prata med henne.....och prata det kan hon verkligen. Hon kan hålla låda och resonera om mycket hon.
En dag sitter vi hennes vuxna med henne kring bordet och pratar om allt man gör ute på ön. Allt man ska kunna och känna till. Hur den nya innetoaletten fungerar, våra tre olika sorters vatten som vi har på ön, båtarna, vedhuggning och allt möjligt pyssel som man ställs inför.

Barnbarnet lyssnar en lång stund på oss och sen så säger hon:
"Nu är jag tre år (visar tre fingrar på ena handen) och sen fyller jag fyra år. Sen fyller jag fem år och DÅ kan jag klara mig själv här ute" säger hon och ser sig omkring över ön!

Nog är hon en skärgårdsunge allt, med ögon som glittrar ikapp med solen över havet och ett grundmurat självförtroende.

37 kommentarer:

bettankax sa...

Du beskriver så fint så jag förstår du/ni haft en underbar sommar på ön. Jag är helt enig med dig att det är UNDERBART att umgås med de små liven. Det är en fröjd att få följa med i deras utveckling. Och jag säger bara, här pratas det också mycket;)
Helt säkert kommer din lilla fina att klara sig galant som öbo:)

Anki sa...

TACK för att du är tillbaka - med dina underbara ord, känsla och fantastiska bilder igen!!
Har sagt det förut, men det är absolut bland det sötaste barn jag sett er skatt! :-)

KRAM!

mossfolk sa...

Åh vad roligt att du är tillbaka! Härlig unge och sommaren låter alldeles alldeles underbar. Själv börjar jag se fram emot fina höstdagar nu när det blivit så svalt i luften :)

Humlan sa...

Hon är för go den där skärgårdsungen!
Det låter verkligen som en underbar skärgårdssommar, du får väl bära med dig den nu när vardagen börjar igen. Förhoppningsvis har vi sommardagar kvar så att du får lite stadssommar också!

KRAMAR!

Elisabet. sa...

Det finns ingenting som småttingar!!!

Hur väl minns jag inte dagen då Öresundsbron invigdes och det var tv-sändning mest hela tiden och tiotusentals människor som var med och många som intervjuades.

Till sist en liten tös på fem år, kanske?

"Vad tycker du om Öresundsbron ..?" sa reportern vänligt.

Och lilltösen böjde sig fram mot den utsträckta mikrofonen och sa ...."på måndag ska jag börja simskola!"

Jag glömmer det ALDRIG.

Vad brydde hon sig i en ny bro, när hon skulle lära sig att simma?

Så ..., ja, å, vad jag förstår din glädje över den pratglada lilla damen!

Välkommen tillbaka också!

Tankevågor sa...

Bettankax - Tack snälla! Visst är det underbart att vara med dem! Utvecklingen går med stormsteg också så det gäller att hänga med i farten!
Kan tänka mig att Ebba pratar mycket också. :-)


Anki - Vad roligt att du tycker det! Tack snälla! Kram tillbaka till dig!


Mossfolk - Jag har varit inne och gått med på din vackra promenad på din blogg. Jättefina bilder! Ja sommaren har varit helt underbar men jag är precis som du....jag gillar verkligen hösten också! :-)


Humlan - Att hon ÄR ja! :-) Jag måste börja skriva upp allt roligt och klokt hon säger för det kommer klokskaper hela tiden. De blir till "bevingade ord" här hemma.
Ja vi får hoppas på sköna kvällar med tid att sitta ute på stan också ett tag. Flyt och Mälarpaviljongen....ja det finns flera vattenhål som ska besökas innan hösten kommer. :-)
Kram!


Elisabet - Ha ha ha ha!! Ja barn är för härliga!!! :-)
De har verkligen viktiga funderingar för sig och vi som är vuxna får vara så glada att vi kan få ta del av deras tankar och klokhet!

Bloggblad sa...

Härligt! Det finns väl inga som är så självsäkra som våra småttingar. Undrar just när vi tappar den övertron?

Vår lilla (som kan simma 47 simtag) tycker att det är jättetöntigt att simma på grunt vatten...

Charlie sa ... sa...

Saknat dig!

Å er lilla gullunge är så söt. Så kavat hon är! Det är klart hon klarar sig när hon är fem ;) - gulligt!

Glittrande hav, månskenskvällar och ha en lång sammanhängande ledighet för att njuta av allt det och mer därtill - underbart helt enkelt!

Kram och välkommen tillbaka

Lotta

Tankevågor sa...

Bloggblad - Ha ha ...har hon räknat alla sina simtag!? Det var inte dåligt. :-)
Sonen och hans sambo gick på BB-sim med vår lilla och det var så häftigt att se.


Lotta - Vad gullig du är som skriver så! Är så glad att någon hittar hit igen efter mitt långa uppehåll. Men åh så skönt det har varit där ute och att vara lååååångledig! :-)
Ska snart ta mig en bloggrunda och titta in till dig också!
KRAM så länge!

Humlan sa...

Det är klart att du/ni ska samla hennes bevingade ord! Tyvärr glömmer man ju så fort alla de roliga saker som sagts. En skrivbok med familjens bevingade ord kanske?

Ja, nu hoppas vi på några fina sommarkvällar som kan avnjutas i stan!

Kram!

Sabina sa...

ÄNTLIGEN är du tillbaka, välkommen ;D

Du har varit saknad!!

Låter som en alldeles underbar sommar Lg, verkligen, blir lite avis på er fantastiska ö.

Barnbarnet blir bara sötare å sötare för varje bild jag ser på henne.


Nu ska vi bara få igång mamma å börja blogga igen oxå;) hehe.

Kraaaaaaaaaaaaaaaam på dig. <3

Tankevågor sa...

Humlan - Ja det vore nog en bra sak...att skriva ner hennes alla härliga funderingar och tankar.
Jag hoppas också på värme....annars får det bli till att bylta på sig en tröja. För nu VILL jag sitta ute på stan på kvällarna och njuta av sommaren så länge den varar. Som tur är har de ju infravärme på många ställen. ;-)
KRAM!

Tankevågor sa...

Sabina - Tjohej du har hittat hit igen! Härligt! För du vet ju att jag älskar kommentarerna...
Ja sommaren har varit helt otroligt skön.
Ja nu får hon sätta fart mammsen! Saknar henne ju jättemycket!
Vi hörs!
Kramar i massor!

Äventyret framtiden sa...

Skönt att du är tillbaka igen:), men det måste ha varit dunderskönt att vara ute på ön och bara vara, njuta och leva...
Någonting vi alla behöver. En underbar liten tös ni har:), men det vet du förstås redan.

Karinkram!

Marinettes sa...

Äntligen tillbaka, längtar efter dina blogginlägg och vackra bilder.
Förstår att ni haft en ljuvlig sommar du och de dina, hoppas vi får en fin höst så att ni kan besöka er kära ö några helger till innan kylan och mörkret kommer.

Evas blogg sa...

Välkommen tillbaka! Det låter fantastiskt det du skriver. Och visst är det aningen vemodigt att flytta in till stan igen? Jag börjar gruva mig. Och erat paradis verkar vara helt makalöst underbart. Så även lilla barnbarnet! Lycka till med skolstarten.

Hannele på Hisingen sa...

Trevligt sällskap ni haft.

Gunilla sa...

Härligt att läsa om er fantastiska sommar! :)

Tuvstarr sa...

Att leva i två månader på en ö, långt bort från vardagen, det måste vara paradiset. Det känns säkert konstigt att återvända till det "normala" livet i lägenheten. Vi har alltid samma känsla när vi har varit i Sverige och just kommit hem. Så otroligt många saker man har hemma, saker man inte saknade under hela tiden ute i naturen. Men sen, när vintern kommer, är jag alltid lika glad att få vara inne i ett varmt hus. Allt har nog sin tid. Bara bra när man har möjligheten att leva både friheten i naturen och lyxen i en lägenhet.

Klimakteriehäxan sa...

Välkommen åter! Men visst är det alltid lite segt i porten när man ska lämna ledigheten och återgå till det som faktiskt är den avlönade vardagen ... Sen får väl kanske barnet vänta LIIITE till innan ni släpper henne ensam där på ön, hur fridfull och charmig den än må vara ... :-D

Eleonora sa...

Välkommen tillbaka till civilisationen igen - du har haft en alldeles fantastisk sommar förstår jag. Med både arbete, kära besök och strålande skärgårdsväder.

Har saknat dig här på bloggen och välkommen tillbaka ska du vara.

Kram från
Eleonora

Lilla P sa...

Vilken liten bedårande varelse !

Stina sa...

Den där söta ungen du har vill man pussa på.:-) Kram till dig goa gumman.
Stina

Annika sa...

Hej Lisbeth!!
Du har haft ett långt uppehåll, liksom jag. Skönt att ibland vara helt bortkopplad, och nu är det kul att skriva igen.
Härliga bilder du visar!!
OCH vad stor R blivit, lika söt som alltid!!!
Er ö är verkligen fantastiskt. Hoppas att ni kan vara där mkt i höst också.
Kramar från mig som dragit igång min egen blogg på heltid!!

Tankevågor sa...

Pettas - Ja det har verkligen varit skönt. Även om det har funnits många projekt att jobba med så har det som sagt funnits massor av tid att bara vara. Ja visst är hon go den här lilla tösen! Farmors hjärtegull må du tro. Kram till dig Karin!



Marinette - Tack snälla Anette! Det värmer att höra! Ja jag hoppas också att det blir några sköna hösthelger där ute. Att få njuta av höstkvällar med tänd brasa och ljus där ute är inte heller fy skam. :-)
KRAM!


Eva - TACK! Ja det är verkligen vemodigt att flytta tillbaka igen. Men när man väl har landat här hemma så är det också ganska skönt. Men visst längtar man ut igen. Det får bli en del helger framöver där ute.
Din ängel har landat där ute nu och det blev så fint! Är så glad för den. :-)


Hannele - Ja det har vi verkligen haft. Det bästa jag vet. :-)


Gunilla - Tack! Det har verkligen varit en helt fantastisk sommar.


Tuvstarr - Ja precis så är det som du skriver! I början när jag kommer tillbaka till lägenheten känner jag mig så ovan att vara inomhus också.
Någon gång skulle jag vilja bo där ute ett helt år och få vara med om mycket vinter där ute. Värme har vi så vi skulle inte frysa.


K-häxan - Ja nog är det segt att börja jobba igen....men det är liksom INNAN jag sätter igång. För när det hela väl börjar i skolvärlden känns det alltid som man rivstartar i högsta fart! Likadant varje år. :-) Men nu är jag igång med en massa glada barn igen.
Ja vår lilla tös får nog ta med pappa och mamma med sig till ön "några" år till innan hon åker dit själv. ;-)


Eleonora - TACK snälla du! Nu när skolstarten är avklarad ska jag så sakteliga återvända hit till bloggvärlden.
Det har varit en helt underbar sommar på alla vis.
KRAM!


Lilla p - Ja hon är fin vårt charmtroll! :-)


Stina - Hemma på landet - Jodu hon är go som bara den! :-)
Hon sprider så mycket glädje runt sig vår lilla gullunge. KRAM!


Annika - Ja det var så SKÖNT med ett långt uppehåll. det gick flera dagar innan jag ens satt på datorn där ute. Min mobil låg och sov i ett hörn och jag åkte till och med ifrån den när vi skulle hem en sväng och tvätta!
Jag har nog aldrig varit så bortkopplad och det har verkligen varit avkopplande!
NU är skolstarten avklarad så nu ska blogglivet komma igång igen så sakteliga här.
KRAM!!!

Fresia sa...

Låter som att ni haft en alldeles underbar sommar tycker jag.

Visst är det lite svårt att komma in i vardagen igen? Jag har stora problem med det, ffa nattsömnen och inspirationen.

Visst är det ljuvligt underbart att prata med våra små. Har också träffat Alva en del under sommaren å hon är en pratmakerska hon med:) Underbar bild du satt in på henne!

Nu är det jobb för hela slanten förutom att vi snart snart får tillökning igen, ska bli sååå ljuvligt!!

Ha det allra allra bäst LG å stor kram!!

Tankevågor sa...

Fresia - Åh vad roligt att se dig här igen! Ja det är alltid en stor omställning för mig att komma tillbaka till lägenheten igen. För att inte tala om alla människor i civilisationen!! :-)
Men nu är i alla fall skolstarten avklarad här och jag är igång på jobbet.
Visst blir man lycklig av att vara med sina små. Barnbarn är verkligen så underbart att få!
Förstår att ni väntar med spänning på er tillökning där hos er nu! :-) Ska bli så roligt. Inte långt kvar nu för er. Vi väntar vi också men vi får vänta lite längre vi...

KRAAAAM!!

Anonym sa...

Va? Väntar ni också? Har du sagt det och jag missat det?
Tyckte jag läste tillbaka allt. Har jag glömt?
Iaf, jättekul!!

KRAM

Fresia

Tankevågor sa...

Fresia - Nej jag har inte sagt det förut....men ja vi väntar. :-))
Kraaaam!

Christina sa...

Jag sitter och ler och tycker det är skönt att det finns fler än jag som har långa blogguppehåll, och som nästan glömmer bort hur man gör ;-) Känner igen mig kan jag säga.
Barnbarnet är söt som en bakelse, och se där - hon dricker ur finaste Muminmuggen, den där Muminmamman sågar ved :-D
Underbara bilder!

Annika sa...

SAKNAR dig här på din blogg!!!
Du skriver ju den "äkta Stockholmsbloggen". jag får abstinens... ;-)
Längtar efter underbara Sthlms-vyer och därtill texter. Men fattar såklart att det är skönt med ett uppehåll också!!
KRAMAR och SAKNAR!!!

Hannele på Hisingen sa...

Fin mugg.

Bloggblad sa...

Vi ligger ungefär lika lågt med bloggandet båda två...

Förresten, Eva Larsson ska ha en monter på Skolforum - då kan du träffa henne om du ska dit. Vi åker en busslast härifrån på måndagen.

Nässelblom och choklad sa...

Nog har hon glittrande ögon och ett alldeles fantastiskt smittande leende den söta tösen. Härligt med bra självkänsla och så underbart enkelt allt kan vara i den åldern. Ljuvligt att få ta del av. Sommaren på ön låter som en ljuvlig tid över huvud taget. Finns det något bättre än att få vara nära naturen och leva med lugnet som semestern i bästa fall kan ge. Låter klokt i att ni inte blir stressade över att inte ha hunnit allt. Visst måste man fixa och hålla efter men att njuta av havet och solen är viktigt viktigt....Kram Eva

Tankevågor sa...

Christina - Ja och nu blev det ett till mycket långt uppehåll här på bloggen igen. Av rutiga och randiga skäl har jag inte haft tid att samla ihop mig till att blogga.
Visst ÄR det en fin mugg hon har där på bilden! Vi har många muminmuggar och de som jag tycker allra bäst om är de där gamla....tycker de motiven är finast på något vis. Men vi har även de nyare. Hela familjen har vi våra favoriter. :-)


Annika - Tack! Det känns faktiskt skönt att vara saknad...nu ligger ett blogginlägg redo här att publiceras vi får se om det är någon mer än du som hittar hit då!;-)
Alla har väl gett upp om något mer liv i den här bloggen och det kan jag faktiskt förstå.
KRAM!


Hannele - Ja visst är det! Gillar dem skarpt! :-)


Bloggblad - Nä du! Jag ligger ännu längre med bloggandet. Vi får se om det finns några som hittar hit igen om jag väcker liv i bloggen igen.


Eva Nässelblom och choklad - Ja så är det! Hon har ett leende som man helt klart blir smittad av!! :-)
Helt underbart är det att vara med henne och sommaren på ön när hon är där då kan det inte bli bättre. jag är så tacksam för att vi kan få ge henne den här möjligheten till upplevelse och när hon säger: Farmor...jag ÄLSKAR den här ön! Då blir jag alldeles lycklig! För det är ju en kärlek vi delar.
KRAM och tack för att du tittade in här!

Evas blogg sa...

Åh vad roligt att ängeln befinner sig på din vackra ö!

Tankevågor sa...

Eva - Det tycker jag med! Första gången jag såg en skymt av den...då du la ut den på bild på FB när du målade den så tänkte jag DEN skulle jag vilja ha i mitt sovrum ute på ön! :-)
jag borde lägga ut en bild på den.