tisdag, december 28, 2010

Rosendal på vintern....


 Rosendal på Djurgården har stängt för i år. Nu får man vänta ända till mitten på februari då de öppnar igen. Men innan de stängde så hann vi med att vara där ett antal gånger nu i vinter. Det här är ett av mina smultronställen i Stockholm som jag delar med många andra. Det kan vara  mycket människor som vallfärdar mot Rosendal på sina sommar/höst/vinter och vårpromenader ute på Djurgården.  Men på något sätt så finns det alltid en plats i en skön omgivning att slå sig ner med en kopp kaffe eller te. Äta en bit mat eller bara ta en fika....allt är gott och vällagat och det jag också gillar är att de har ett ekologiskt tänk kring sina råvaror.
Ett besök i brödboden är ett måste och där säljs alla möjliga varor också som tex. te och choklad med Fair Trade märkning.

 Skönt att slå sig ner en stund vid brasan.

 Det lär dröja innan någon sitter här igen....




Det känns nästan overkligt att se Rosendals gamla vackra äppelträd inbakade i snön och tänka på att där under träden brukar jag sitta och läsa och fika i gröngräset. Snart är vi där igen....det går fort. Men nej jag längtar inte dit än. Jag tycker om vintern och snön som ni vet.
Vad tycker ni?

36 kommentarer:

Lena sa...

Jag gillar alla riktiga årstider, så den här vintern passar mig.

Elisabet. sa...

Ja, jag trivs också med fyra årstider. Det är väl det som gör att det blir så härligt .., denna ständigt återkommande variation.

Bara inte avloppet fryser alltför ofta, så.

Tankevågor sa...

Lena - Det gör jag också. Så skönt när vintern är så här och inte är grön och slaskig.


Elisabet - Ja det är väl variationen i naturen som är så härlig. Det håller jag med om. Alla årstider har sitt.
Men frusna avlopp kan man ju vara utan förstås.

Kesu sa...

Stämningsfulla bilder som alltid, Londongirl. Jag gillar vintern av många anledningar (dock inte just precis den stränga kylan). En av dem är att naturen lägger sig till ro. Det blir stilla. Några brinnande ljus till det och jag njuter.

Tankevågor sa...

Kesu - Vintern är skön, vacker och lugn på något vis. Men det kan räcka med 10 minus annars är det för kallt att vara ute och njuta någon lägre stund.

Bloggblad sa...

Jag gillar iofs alla årstider, men nu är jag trött på att frysa. Vi måste ut ur huset för att komma till garaget där vi har en mängd prylar och även frysboxen, och brevlådan måste jag också ut för att nå, och bara såna småsaker gör allting väldigt krångligt, tycker jag. Skotta fram och isa av bilen för att handla lite mjölk eller posta ett brev... alternativt 3 km promenad i isvindar. Nej, nu räcker det.

Rosendal har jag bara besökt en gång, men det var precis så fint som jag läst om.

mossfolk sa...

Ja, vad jag tycker om vintern vet du ju redan; helt underbart med riktigt vinter! Fast visst är det så, att det är svårt att tänka sig en annan årstid när man ser all denna snö. Jag gick genom stadsparken igår och då kändes blommandet, lättklädda människor som solar och barn som badar i dammen och äter glass väääldigt fjärran :)

Tankevågor sa...

Bloggblad - Du vet ju att det säkert kommer att vara vinter ända in i mars så det lär bli många såna där turer ut...men jag gillar inte heller när det blir FÖR kallt. Man är ju inte van här i Stockholmsområdet att det är uppåt 20 minusgrader som det varit i år. Ska visst bli minus 17 igen den här veckan. Nu idag är det lagom med bara 6 ynkliga minus.

Mossfolk Ja det är skönt när vintern är "som den ska vara" tycker jag. Gillar inte när det börjar slaska. Nu har man ju en ren hund efter promenaderna också eller hur? :-)

Stina sa...

Tänk så mycket snö alltså. Inte klokt.

Din lilla luring där...;-) Haha...
Kram Stina

Tankevågor sa...

Stina - Ja det är mycket snö här också nu....
Vadå luring? ;-) Kram på dig! <3

Annika sa...

Men ååå, vilka bilder.
OJ, jag blir MATT!!
JAG ÄLSKAR Rosendahl, men har bara varit där på sommaren. kan tro att det ljuvligt där alla årstider.
Visst är det ett smultronställe!
Ja, jag sällar mig, vill också ha fyra årstider. Vill inte bli snuvad på en enda årstid. Skulle må dåligt av att bo på en plats där evig sommar råder.
Tack för att du alltid lägger ut så fiiiiina bilder!!
Kram!!!

Marinettes sa...

Underbara bilder som vanligt. Kul att få se Djurgården och Rosendal i vinterskrud för oss lantisar. Mycket uppskattat. Vi har så mycket snö här i Forsbacka att vi tycker det räcker gott och väl för denna vinter men visst är det vackert.

Eleonora sa...

Längtar också Rosendal! Och tiden går fortare än man tror. Tänk bara så snabbt julen kom och passerade - och nu har vi snart nytt år!!!

Tack för din rara hälsning. Önskar dig allt gott resterande dagar av året. Vi hörs till nästa år igen!
Stor kram får du från
Eleonora

Tankevågor sa...

Annika - Vad roligt att du gillar bilderna! :-)
Rosendal är så vackert alla tider på året. När vi kommer hem från ön i augusti brukar vi vara där en del på kvällarna. God mat och mysigt att sitta under äppelträden och läsa/fika och träffa kompisar.
Ja det är skönt med alla våra årstider, det håller jag med om.
KRAM!!


Marinettes - Men Annette det kan jag också tycka trots att jag älskar snön. Den här kommer att ligga kvar hela mars ut alla gånger. Kan inte tänka mig något annat. Det blir nog en repris på förra vintern och egentligen skulle jag behöva ha vår redan i mars....ska fortsätta bygget ute på ön.
Men än så länge njuter jag av vintern och all den vackra snön. Är era katter ute i rastgården när det är så här kallt och snöigt, vill de det?
Kram till er!


Eleonora - I mitten på februari så kan vi gå dit igen och dricka te och äta gott. :-)
Tycker det har varit en ovanlig kort julhelg. Maken jobbar igen för fullt. Jag har förstås jullov ett tag till.
KRAM på dig vännen!

Marinettes sa...

Vi blir glada om snön är borta till midsommar.
Bonny är en riktig utekatt, spelar ingen roll vilket väder. Ellen och Ramses, Hjördis och Amandha går ut korta stunder, Ihnez vill så gärna gå ut men vi kastrerade henne för en vecka sedan så hon får hålla sig inne några dagar till. Assar går inte ut när det är kallgrader då ligger han så bra ovanpå vattenberedaren i en korg och bara myser.

Tankevågor sa...

Marinettes - Älskade katter...de är verkligen olika individer. Men så himla bra att ni har den där rastgården. Tryggt och bra för dem.
Assar verkar vara en klok kille. ;-)

Tuvstarr sa...

Det var länge sen vi hade så stora mängder av snö, och kaoset växer med varje snöflinga som dansar ner från himmlen. Ändå tycker jag att det bara ser härligt ut, och luften är så färsk och världen är ljusare och renare.
Men det är jobbigt att åka bil hela dagen.
Hoppas bara att snön inte smälter för fort (när det är dags), för då blir det risk för högvatten och det är ju inte roligt.

Mildamakter sa...

Jag harlänge velat komma dit, och nästa gång vi kommer till Stockhom - då jäklar SKA vi dit!bb:o)

Tankevågor sa...

Tuvstarr - Ja det är likadant här hemma i Sverige. Tågförseningar och inställda avgångar. Trist för alla som försöker sig ta sig fram och tillbaka till sina jobb och aldrig vet när de ska komma fram.
Men vintern är otroligt vacker. Rena rama sagolandskapet på sina håll. :-)


Mildamakter - Vad roligt att se dig igång i bloggvärlden igen!! :-)
Ja dit tycker jag ni ska åka! Tror absolut att du skulle gilla det. Men så här mycket snö är ju inte din grej eller hur så ni får väl vänta till varmare och "sommrigare" dagar? ;-)

bokhyllan sa...

Stämningsfullt och vackert.
Har aldrig varit på Rosendal. Får se till att besöka detta fina ställe vid nästa Stockholmsresa.

Passar på att önska God fortsättning. Kram.

Tankevågor sa...

Ting och Tankar - Rosendal är värt ett besök det kan jag garantera. Mysigt ställe att strosa runt på.
Önskar dig detsamma! :-)
Kram!

Äventyret framtiden sa...

Vilken tur att du tittade in till mig! Så jag fann dig!
Rosendals...finns alltid i mitt hjärta också och det är fint att få vara med på ett litet hörn bakom din kameralins och se allt det vackra som nu är intäckt och stilla. Det är längesedan jag var dit nu men alltid när det finns tid och jag är i Stockholm drar vi iväg ditåt:)

Tankevågor sa...

Pettas - Kul att du hittade hit! :-)
Vad roligt att du också gillar Rosendal och mina bilder! Visst är det en speciell känsla att se det så här vintrigt....när man vet hur det kan vara en varm sommarkväll under deras äppelträd. :-)

Anita sa...

Jag har svårt att förstå att alla dessa vackra vinterbilder är från Sthlm..

Rosendals trädgårdar är en favorit även för mig och att se den i den här skepnaden är lite märkligt...

Tack för dessa underbara bilder!

Kram Anita

Sabina sa...

Men vilka underbara bilder vännen, så fina. Jag längtar till värme å sol även om det är skönt med snö en stund iaf ;) annars kan man ju inte åka skidor ;)
Kraaaaaaaam

Tankevågor sa...

Anita - Visst kan det vara vacker vinter i Stockholm också eller hur? Det är otroligt så mycket snö det är här nu....jag har bilder som jag tog i början på december som jag tänkte lägga ut med snö på stadens tak...men nu är det ännu mer snö. :-)
Tack för dina snälla ord om mina bilder!
KRAM!!!


Sabina - Vad kul att du tittar in här mellan skidåkningen och barhänget!! ;-) Ni verkar ha det hur skönt som helst.
Kör försiktigt när ni åker hem!
KRAMAR i massor!

Mamma C sa...

Tycker dina bilder är jättevackra. Men jag är inte någon vintermänniska, fick jag välja skulle det vara sommar året runt. Men ändå tycker jag våra årstider har en viss charm. Tycker du jag är lite kluven :-)njaaaa, kanske lite.
Kram Mamma C

Tankevågor sa...

Mamma C - Tror att det är många som längtar efter värmen nu när det är så mycket vinter. Så du är nog inte ensam i det tänket.
Liiite kluven är du nog allt. ;-))
Kram tillbaka till dig.

Humlan sa...

Så vackra bilder av en vacker miljö! Det är en sådan stillhet och ett lugn i dina bilder så att man mår bra även om jag känner kylan i snön... Du har verkligen fångat vintern när den är som bäst. DEN vintern gillar jag!
Och jag är glad att vi har fyra årstider.
Kramar!

Tankevågor sa...

Humlan - TACK snälla du för de fina orden om mina bilder! Roligt att jag kan förmedla någon sorts känsla med dem. :-)
KRAM på dig!

Anita sa...

Vilka underbara vinterbilder. Rosendal är härligt och det brukar åtminstone bli ett besök per år där.

Visst är det härligt med årstidsväxlingarna. Annars har man ju inget att längta till. Och det gäller att hitta det bästa i nuet. Just nu njuter jag inomhus av hyacinter och vita julrosor. Snart blir det tulpaner och frösådder. Utomhus njuter jag av sköna vinterpromenader.

Ett gott slut på 2010 önskar jag dig och ett Gott Nytt 2011!

Nässelblom och choklad sa...

Vilka undebara vinterbilder! Jag gillar också vintern, i alla fall just nu. Det är vilsamt, inbäddat och alldeles förtrollande vackert. Jag har märkt att jag faktiskt gillar alla årstider väldigt mycket just när de är. Får jag frågan vilken som är favorit skulle jag nog ändå svara sommar eller höst. Men just nu är vintern bäst! Gott Nytt År önskar jag dig! Kram/Eva

Tankevågor sa...

Anita - Låter fint med julrosor. Jag njuter också av alla årstider.
Tänk snart är det dags för frösådd! :-)
Roligt att du tycker om mina bilder.
Gott Nytt År till dig med!



Eva/ Nässelblom - Det där låter precis som jag. Tycker alla har sin speciella charm och naturens skiftningar är så förunderligt vacker när det än är på året.
Ha det gott nu Eva och ett Gott Nytt År önskar jag dig.
Kram

Anita sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anita sa...

Lisbet! Ursäkta alla mina kommentarer under det här inlägget..;)

Jag blir alltid lika fascinerad av dina vackra bilder, och glömmer att jag kommenterat tidigare..

Kraam!

Tankevågor sa...

Anita - Men fina du! :-) Inte behöver du be om ursäkt. Du får gärna glömma dig och skriva igen...blir bara glad över att se dig igen.
Tycker det är så roligt att läsa att du förundras över att bilderna faktiskt är från Stockholm. :-)
Vi har jättemycket vinter här nu i huvudstaden. Otroligt vackert är det. KRAM!!!