söndag, mars 07, 2010

Isläge = vänteläge....


Vilken vinter vi fortfarande har i vårt land! Massor av tågavgångar som har ställts in. Till och med tunnelbanan i Stockholm har haft stora problem. Jag kan inte minnas att det någonsin har varit så här. I veckan har vi också fått rapporter om flera färjor som fastnat i isen mellan Finland och Sverige. Isbrytarna som skulle hjälpa till har inte haft det så lätt och kört fast i isen de också.
Nu är sportlovet slut här så nu kan det gärna få bli vår tycker jag. Visst är den här vintern sanslöst vacker fortfarande men om det ska fortsätta så här kan man ju verkligen undra när man ska kunna sjösätta båten?

I år hade det ju inte gjort något om våren kommit väldigt tidigt med tanke på att vi ska bygga ut huset på ön. Inte sjutton kan vi börja bygga om vi inte kommer ut med allt virke, verktyg och snickare. Ja, ja det är väl bara att ha tålamod och invänta islossningen och den efterlängtade våren.

Men ett säkert vårtecken i den här stan är i alla fall den årliga båtmässan, Allt om sjön som pågår just nu. Det kommer med all säkerhet bli ett besök där.

Till sist: Ett stort varmt TACK för alla era gratulationer på min födelsedag! Jag är alldeles överväldigande glad över alla gulliga sms, fina hälsningar både här och på andra bloggar och i Facebook, mail, telefonsamtal och uppvaktningar! Man skulle nästan kunna tro att jag fyllde jämt men det gjorde jag ju inte. :-)

Nu ska jag återgå till Vasaloppet på TV och heja på nummer 8238 och ta en kopp te till.....ha en skön söndag vad ni än har för er!

16 kommentarer:

Elisabet. sa...

Åååå, du är ju för rar!

,-)

Här har det ätits tidig lunch.

Tankevågor sa...

Elisabet - Ja nu är det Risberg och Evertsberg nästa eller hur? :-)
Lunch....ja här går det ihop med frukost och lunch verkar det som.

Humlan sa...

Men stackars lilla båt, så råkallt det ser ut!!

Visst har vi haft vinter så att det räcker, men nu känns det att våren är på väg. Dagsmejan och all is och snö som rasar från taken (Vet du vad; Dom har snöröjt mitt tak på gatusidan!!!), solen värmer i ansiktet och fåglarna som har börjat sjunga om vår. Nu får vi hoppas på isbrytande vårvindar så att ni snart kan ge er ut till ön!

Kramar!

Klimakteriehäxan sa...

Ack så kall den lilla båten är om både magen och ryggen ... Trevlig söndag på dej själv!

Tankevågor sa...

Humlan - Ja nu är det något på G helt klart! Visst blir man glad när solen lyser och man känner värmen av den Kors i taket har de varit och snöröjt ditt tak! :-)
Kram!K-häxan - Den här stackars båten drömmer nog om varma vågor där den ligger fastfrusen på Skeppsholmen.

Stina sa...

En stor och fläskig kram från Stina.

Gisan sa...

Ja denna vinter har varit något i "hästväg". Det känns som inte nog med att det har varit mycket snö. Alla pratar om den hela tiden och då inkluderar jag mig själv. Men för att se det positivt. Främlingar har haft något att säga varandra då de t ex stått och väntat på olika transportmedel. Kramar...

Tankevågor sa...

Stina - TACK! Den behövde jag idag! Du måste ha förstått det. :-)
Massor av kramar tillbaka till dig!Gisan - Egentligen är jag ganska fascinerad över att vi fick så här mycket vinter. Jag hade verkligen önskat mig det. Jag upplever att många har klagat på den och det har varit lite tröttsamt när man själv gillar den. ;-)
Men nu är jag nöjd....nu kan Kung Bore få dra iväg.
Kram Kram

Annika sa...

Ja, nog har ni en vinter som heter duga alltså...
Hellre det än fem grader varmt och regn okt-april...
ICK!!
Me, jag fattar om du är redo för våren.
Vi har det extremt mysigt här nu, tidig vår, 17 grader varmt idag...NAJS. Nästan all snö borta...
Gillar tiden som komma skall...MASSOR. Men hösten är fortfarande min favvisårstid här i DC!!
KRAM!!!!

Tankevågor sa...

Annika - Jag har förstått att hösten brukar vara väldigt vacker hos er.
Idag har vi haft vårsol och snö som smälter, riktigt vackert! Hoppas hela mars fortsätter så!
Ha det gott! KRAM!

Mindi sa...

Jag håller med dig... vintern har varit vacker men nu är vi snart inne i mitten av mars och nu längtar jag efter VÅR. :) Fast just nu är det alldeles ljuvligt ute med både sol och värme. :) Men jag ser knappt att snön har minskat något. ;)

Kramis
M I N D I

Tankevågor sa...

Mindi - Ja den där längtan sätter igång nu när solen lyser eller hur? :-)
Kram kram!

Eleonora sa...

Jag har heller aldrig varit med om en dylik vinter, inte ens de kalla krigsvintrarna! Och jag har väl 20 att lägga till till din ålder!

Lilla båten blir nog glad att få vakna upp till våren och det vill nog till att ägaren är där och öser, så att den inte sjunker till botten.

Jaha det ska utbyggas - va kul. Då får man följa med på det äventyret då i vår/sommar.

Må så gott och kram

Tankevågor sa...

Eleonora - Ja nu ska det byggas ut på ön....om den här snön och isen kan ge sig någon gång!
Allt var ju tänkt att ske under våren men nu vet jag inte om det blir så. I sommar vill jag INTE ha ett gäng snickare som springer runt på ön. Då får det skjutas upp till efter sommaren. Vi får se hur det går.
KRAMAR i massor till dig! :-)

Musikanta sa...

Får sälla mig till skaran av övriga gratulanter. Visste inte att du fyllde år just nu.

Här har det droppat från taken i hela dagen och solen har värmt skönt, så man får lite hopp om våren i alla fall. Men vårt snöberg utanför huset står kvar i allt sitt vita majestät...
Kramar/M

Tankevågor sa...

Musikanta - Tack tack! Det låter som ni har det precis som vi. Man känner av att våren är på gång med sol och takdropp. Men snöbergen är imponerande höga och lär väl inte smälta bort förrän framåt midsommar så där. ;-)