måndag, februari 15, 2010

Nattsudd.

Klicka gärna på bilden!

Igår blev det nattsudd i Gamla Stan igen. Så skönt att få sitta vid ett mysigt bord med tända ljus och rutig duk och titta ut på snön där utanför fönstret. God mat och trevlig service är ett måste när jag går ut och det var det här.
På vägen hem försöker jag snabbt att ta några bilder från slottsbacken som självklart blir suddiga när inte stativet är med. Men ni får en bild ändå.....bara för att jag tycker den här staden är så vacker på natten.

....och idag har lilla barnbarnet ringt till sin farfar och sjungit "Ja må han leva, ja må han leva" så jättefint i telefonen!
Inget kan på något sätt slå en sån sång.....men här kommer i alla fall en låt från mig till mannen i mitt liv. Lyssna och njut till underbara Melody Gardot!


27 kommentarer:

Turtlegirl sa...

Ååååh va jag gillar den låten!
Fick mig nästan att gråta första gången jag lyssnade på den!

Ljuvlig, Ljuvlig!

Klimakteriehäxan sa...

Fantastiska färger i ditt "vykort"! Och Melody har jag köpt en cd med - det händer sannerligen inte ofta!

Londongirl sa...

Turtlegirl - Aaa...du också! Hon har något alldeles speciellt den där Melody eller hur? :-)K-häxan - Samma här....jag inte bara köpte hennes senaste CD till mig själv. Jag köpte den och gav bort också. :-)

LindaLotta sa...

Grattiskramar till din fina man!
Och en till dig med :)

Elisabet sa...

Grattis till den för mig okände mannen, men jag tycker ju att du alltid är så rar och omtänksam, alltså måste ju han också ...?

mossfolk sa...

Grattis till maken härifrån med! Barnbarnssång och middag i Gamla stan låter som fina ingredienser till en bra födelsedag :)
Nu ska jag lyssna på Gardot.

Anonym sa...

Måste än en gång berömma dig för dina underbara stockholmsbilder. De är så stämningsfulla och djupa så det är inte vettigt. Och vaddå suddig? Inte kunde då jag se något fel på bilden :D
Angående Melody Gardot så upphör jag aldrig att förvånas varje gång hon spelas i radio. Hon verkar komma från en annan tid som var mer romantisk och melodisk. Jag tänker 40-talsmusik lite sådär. Helt fantastiskt skön att lyssna på är hon i alla fall :D

Hej från Evy i ett mycket vintrigt Västergötland.

Kesu sa...

Jahaja, Elisabet sa precis vad jag tgänkte säga. Grattis till okänd man som ju måste vara ... :) Suddig och suddig, jag fäste mig vid att de rödgula ljuspunkterna blev än mer intensiva i mörkret. Fint! Berätta vilken krog du var på. Jag älskar boktips och krogtips. En del av oss lämnar aldrig slukaråldern på ett eller anant sätt.

Bloggblad sa...

Jag måste nog införskaffa nåt av denna dam... hörde henne hos Skavlan, tror jag. Helt i min smak.

Underbar stadsbild - lyckos dig som kan gå ut och äta så där... här är det mesta stängt för vintern. Men vi tar igen det i sommar nere vid kanalen.

Bloggblad sa...

En fråga: Är alla låtarna på skivan lika underbara?

Humlan sa...

Det låter som en mysig middag och visst visar bilden stämningen och ljuset i staden!

Finns väl inget bättre än att få barnsång på födesedagen! Men du bjöd ju också på fin musik, tack!

Kram!

Eleonora sa...

Nu har du överträffat dig själv med detta sagolikt vackra foto!!!

Må så gott - kram

Gunilla sa...

Så mysigt ni har det!

Annika sa...

Tack för den bilden!!
OCh den ögonblicksbilden av vintersthlm i gamla stan.
ÅÅÅ, vad härligt!!
Melody Gordot är större i Sverige än i sitt hemland USA, iallafall än så länge. jag hörde henne första ggn då jag var hemma i julas...
Hon är så bra!!!
KRAMAR!!

Musikanta sa...

Jag är sorgligt efter min tid när det gäller musik, inser jag. Som väl är önskar de anhöriga på begravningarna lite mer moderna tongångar då och då, så jag får uppdatera mig.

Så Melody Gardot var en helt ny bekantskap för mig, men så fint hon sjunger! Dags att köpa en CD med henne, förstår jag så jag inte står handfallen om någon skulle önska något av henne.

När jag bodde i Stockholm i min ungdom var jag ofta på Cattelin. Var det månne där du var och åt?

Lena sa...

Gratulationer till maken så här i efterskott.
Gamla stan på vintern måste vara något extra.

Vacker bild och vacker musik, sånt mår jag bra av:)

Londongirl sa...

LindaLotta - åh tack gullegoa du!! :-) Maken hälsar och tackar. KRAM!Elisabet - TACK så mycket hälsar den okända mannen till dig! :-)
Jo han är precis allt det där och mycket mer därtill.... :-)Mossfolk - Tack för grattishälsningen säger maken till dig! Ja den sången av lilla R uppskattades verkligen. :-)Evy - Men TACK så jättemycket för dina fina ord om mina bilder! Åh vad glad jag blir. Men vet du att när det blir suddigt på natten kan det vara vackert det med eller hur? Så himla perfekta är inte mina bilder....långt ifrån. Men det är jag inte ute efter heller. Hellre bilder som blir av än inga bilder alls.
Ja du har rätt....ibland känns det som om Melody Gardot är från en annan tid... :-)Kesu - Okända mannen hälsar och tackar glatt! :-)
Kvällsbilder kan verkligen bli lite hur som helst....bäst såklart med stativ. Men den här kvällen passade inte bärbart stativ ihop med outfiten. ;-)
Nu ska du få mina SÄKRASTE kort och favorittips på restauranger i Gamla Stan:
JT på Järntorget
Agaton långt ner på Västerlånggatan
Paganini också långt ner på Västerlånggatan.
Shogun nere på tyska brinken (som du säkert vet är en av stans äldsta japaner)
....och om man går igenom gränderna och ut på Skeppsbron: Pontus by the sea såklart!! Deras hummer är bara så god! :-)
Men den här kvällen blev det inget av de här ställena....det blev Pepes och det är jättemysigt och urtrevlig personal....och maten har varit helt ok de få gånger jag varit där.
Du har säkert varit på någon av de här eller hur?Bloggblad - Visst är det mysigt att kunna gå ut när man vill. Snart är det "sitta-vid-kanalen-tid" för er! Då när maken börjar drömma om båt igen eller hur?
Lyssna in Melody på You Tube...det finns många mycket bättre låtar än den här! Men den här har ju en lämplig titel i det här sammanhanget.Humlan - Älskar det här kvällsljuset i staden. Egentligen alla ljus....egentligen är det väl själva staden jag älskar. Märks det kanske tro? ;-)
KRAM!Eleonora - Nej men nu är du för snäll ändå! Då ska jag alltid slänga iväg några knäpp med fri hand på nätterna alltså? ;-)
TACK för att du är så rar och att du tycker om min bild!
Varm kram!Gunilla - Ja det är sant...det har vi. :-)Annika - Ja det var verkligen en ögonblicksbild i farten. Tänkte att det säkert inte skulle bli nåt eftersom inte stativet var med. Men som sagt...stativ passade inte in i outfiten den kvällen. ;-)
Mmm Melody är BRA!
KRAM!!!Musikanta - Kan tänka mig att du kommer att tycka om fler av hennes låtar. :-) Köp en CD du så får du se!
Cattelin var vi också mycket på förr i tiden. Har deras kokbok från deras "storhetstid" som krog. Men nu är det väldigt länge sen...vet inte alls hur det är.
Nej vi var hos trevliga Pepe i samma gränd och åt.

Londongirl sa...

Lena - Nu smet du mellan här under tiden jag skrev.
Maken tackar och bugar för hälsningen! :-)
BRA att bild och musik gör att du mår bra!! :-) Det glädjer mig också.

Ja ....Gamla Stan på vintern ÄR verkligen vackert. Helt magiskt.

Eva H. sa...

Har inte varit här på ett tag men nu måste jag skriva en kommentar. Ljuvliga bilder på lilla barnet och katten här nedan och som vanligt vackra bilder från huvudstaden.

Hälsningar
Eva H.

Sabina sa...

Men åååå så fin bild, å fin låt å fin du är mot din man som oxå är fin....
Trevligt med middag i gamla stan.
Krama

Villa Nian sa...

Tack för bilden och grattis från oss till mannen i ditt liv :-)

smulan sa...

Underbara stocksholmsbilder och underbar sång! Den artisten var ny för mig - hon sjunger verkligen mjukt och vackert. (Synd bara att jag har en dålig mottagning, så uppspelningen blir hackig) Men jag ska hålla koll på Melody i fortsättningen. :)

En varm kram!

Londongirl sa...

Eva H. - TACK så mycket! Roligt att du tittar in här igen! :-)Sabina - Åh Tack tack FINA, FINA vän! Varm kram från mig!Villa Nian - Varsågod! Grattishälsningen framförd och han hälsar och tackar! :-)Smulan - Vad roligt att Melody var en ny bekantskap för dig! jag kan tänka mig att du kan tycka om mer av hennes låtar om du lyssnar.
Varm kram tillbaka till dig.

smulan sa...

Kunde inte låta bli att "låna" filmsnutten till min blogg..

Tack snälla!

Londongirl sa...

Smulan - :-) Klart du ska göra det och den verkade ju passa hos dig också eller hur?

Kesu sa...

Tack för dina bästa tips, Londongirl! Jag är alltid på jakt efter bra restaurangern - det finns så många dåliga i Stockholm. Personliga rekommendationer rankar jag alltid högt. Nu har jag antecknat dina tips att prova när tillfälle ges!

Londongirl sa...

Kesu - Varsågod! Tyvärr är det väl så att det händer att de byter ägare och man märker att det blir sämre ibland.... såna här tips är alltid lite färskvara eller hur?