fredag, december 21, 2007

Vem firar jul här i skogen?

Den här julgranen hittade jag i skogen förra året. Man kan ju fundera över vem som firar jul här. Är det skogsmöss, harar, rådjur och små tomtar i skogen som klätt en gran? Ganska mysigt var det i alla fall att hitta den. Här har jag nu legat i soffan några dagar och försökt kurera en envis förkylning. På övervåningen har jag en plattsättare som sätter kakel i badrummet som börjar ta form. Det är inte lätt att vara hemma och vara sjuk med en hantverkare i hemmet. Det går ju knappast att sova när han skrapar, bankar och sjunger till den musiken han spelar. Men idag har han i alla fall gått över till julmusik, så det är lite stil på min hantverkare ändå. Dessutom går han faktiskt ut på takterrassen när han ska såga i stenplattorna som ska bli golv. Annars hade det ju låtit ännu mer om honom. Roxy älskar denna hanverkare och tycker nog att vi kan behålla honom. Hon hjälper honom hela tiden att flytta och bära runt på hans verktyg. Jag hör att de är av olika uppfattningar ibland vart allt ska vara men hon är ju bara en liten valp så det är ju inte så lätt att vara hantlangare.
Nu ska de i alla fall få klara sig själva för jag ska ge mig ut på stan. Har en tradition att gå ut en av de sista dagarna före julafton och göra de sista inköpen med min kära vän (Rosvik här på bloggen) Jag har laddat väskan med Alvedon, Ipren, nässpray, Rikskuponger så vi ska nog klara oss. Vi kommer inte hem förrän vi är klara eller har stupat! Wish me luck!

27 kommentarer:

Lisa Christensen sa...

Förkylning, renovering och jul på samma gång - det låter lite mastigt... Men åh, vad Roxy verkar gullig! Saknar min tuss... Hoppas att du kryar på dig snart!

Spectatia sa...

Vilken läcker gran! Ha en härlig julshopping och en skön jul!

Humlan sa...

Det är klart att man blir glad när man hittar en sådan gran i skogen!

Roxy är verkligen härlig! Glädjespridare även till hantverkare. :o)
Hoppas ni är lika glada när ni har köpt alla julklapparna! Och Krya på Dig!

Bloggblad sa...

Jag skulle bli överlycklig om det var några hantverkare på min övervåning... men det blir nog nästa semester och "gör det själv" som gäller. Alltså för maken, jag står som vanligt bredvid och stönar.

Var rädd om dig! Kroppen glömmer aldrig en misskött förkylning.

Annika sa...

Kul med granen!! Förstår att du blev glad över att hitta den!
OCH du, take it easy inne i stan idag!!! Det kanske blir lite glöggpauser också under dagen. jag hoppas det.
Ska maila dig senare idag.
KRAMAR!!

Sabina sa...

Åh jag önskar er all lyckatill, så mycket det bara går, själv orkar jag knappt gå mellan datorn och tv. Nu har i varje fall barnen lugnat ner sig liiiite.

Som sagt L, lycka till med dom sista klappköpen, å hälsa Rosvik.

Om, men bara om jag inte orkar/hinner titta förbi så passar jag på att önska dig en jätte God Jul och hoppas att du får bli frisk fort, fort.

Kram//Sabina

Anonym sa...

Rackarns förkylningar att härja överallt. Peppar peppar hitintills har jag klarat mig men ropar inte hej än. Hoppas du blir bra ifrån din nu med det bums.

I Västerås, ganska nära där vi bodde förut, när man ska köra upp på E18 mot Sthlmshållet...då stod det också en klädd julgran. Måste kolla om den är klädd i år också...det är faktist lite kul.

Hag håller tummarna för att ni hittade det ni skulle i julhandeln.

Ha en välförtjänt skön kväll

Tankevågor sa...

Lisa - Det är så typiskt mig. Allt och mer därtill på en gång. Visst är Roxy så gullig. Till och med vår hantverkare tyckte det trots att hon så gärna ville hjälpa till.


Spectatia - Tack detsamma!


Humlan - Roxy är verkligen en glädjespridare. Hon har många vänner. Några har hon fått julkort av to.m. Inte illa eller hur? ;-)


Bloggblad - Vi brukar göra det mesta själva men inte badrum. Det här blir så fint. Det är en totalrenovering och badrummet blir helt omgjort. Skönt att vi har ett på undervåningen också för det dröjer ett tag till innan badkaret och skåp är på plats. Jag känner mig bättre i förkylningen nu, tack!



Annika - Ingen glögg men VIN-paus blev det såklart. Vi hade jätteroligt som vanligt "Rosvik" och jag. Vi snackar och bubblar med alla som kommer i vår väg. På något sätt så får vi expediter (inte bara de manliga) och folk i köer att skoja, prata och skratta. Såna är vi. :-) Shoppingen går lättare då. KRAMAR



Sabina - Shoppingen gick bra. Igår trodde jag nästan inte jag skulle bli så pass frisk. Krya på dig nu! Kramar!


Gunnel - Visst är det kul och oväntat att hitta en gran sådär i skogen. Tack snälla du ha det bra ikväll du med!

Evas blogg sa...

Vilken överraskning med en sådan gran mitt i skogen! Hoppas du fixade din shoppingrunda, trots förkylning. Är hantverkaren klar nu?

Tankevågor sa...

Eva - Shoppingrundan gick jättebra. Men det fick bli en taxi hem. Hantverkaren har tagit jullov nu. Han är inte klar. Sen kommer det att bli en rörmokare också innan allt är på plats. Tur att vi har ett badrum till.

mossfolk sa...

Vilken fin gran mitt i skogen!
Hoppas att förkylningen får över snart. Folk verkar vara sjuka lite var stans nu.

Anonym sa...

Ønsker deg en god helg, god jul og ikke minst god bedring fra din forkylning.

Den julkledde granen i skogen, det var jätteroligt :) Så utrolig kult gjort. Hm.. har faktisk tenkt på å gjøre noe sånt sjøl jeg en gang... jeg hadde planer om å gå opp til en fjelltopp ikke langt unna her med en god del sko i en ryggsekk og dandere de. Men så leste jeg om noen andre som hadde gjort det samme et annet sted og da falt jo ideen min til fisk. Hahahaha... kanskje like greit ;)
*ler*

Linda sa...

Hoppas ni har kommit hem från julklappsinköpen nu :)
Och att du mår bättre - för nu får vi sätta stopp för det här förkylningstramset!
Var rädd om dig. Kram

Anonym sa...

Hej
Tack för din kommentar på mitt inlägg om Vendedig...av olika skäl tog jag bort det inlägget.
Jag önskar Dig en riktigt God Jul.

Moni sa...

Haha, det är ju hlet underbart att nån har klätt den där granen! Sjukt roligt!

Tankevågor sa...

Mossfolk - Visst är den fin den skogsgranen! :-) Känner mg bättre från förkylningen nu, tack!


Koselig - Ha ha vilken härlig idé men du kan väl göra det någon annanstans i stället!?


Lindalotta - Det gick bra med julhandeln. Vi tog det lugnt och stressade inte ett dugg. Skönt. Tack kära du jag försöker vara just det....rädd om mig!Kram


Slottsträdgårdsmästaren - Jag såg att ditt trevliga inlägg om Venedig plötsligt var borta. Du har väl som sagt dina skäl. Du får gärna ge mig tips om jag kommer dit någon gång. Ha en riktigt God Jul du med!


Moni - Visst är det. Jag hittar ibland så konstiga saker i skogen. Det finns en bild till på det men den ska jag lägga in någon annan gång. :-)

Villa Nian sa...

Kul med granen! Den sätter igång tankar :-).

Hoppas du fått vad du ska ha och att din hantverkare snart är klar...eller ni kanske ska behålla honom för Roxy's skull :-)

Fru Grön sa...

Hej!
Kul att du tittade in hos mig.Det här med förkylningar är inte skoj. Jag blev förkyld i natt..
Den här granen du hittade i skogen, menar du allvar? Var det någon som hade klätt den där? Verkar ju lite läskigt om du frågar mig. Jag skule tro att någon stod och filmade med dold kamera om det hände mig.
Ha en skön helg!

Anonym sa...

God Jul och Gott Nytt År Lisbeth!
Kramar (*cyberkramar*)

Anonym sa...

Ett tag undrade jag om du verkligen hade hantverkare på övervåningen, att det kanske var "tomtar på loftet" kan ju bli lite vimsig av förkylningen.
En del vimsig shoping på stan
botar nog el. lättar upp en tråkig förkylning

systerkram

Anonym sa...

Underbar bild :) Önskar dej en fridfull julhelg.

Det Mörka Hotet sa...

God Jul och hoppas du kan koppla av något under julen!


Samuel

Mette sa...

Så lustigt! Med granen!

God Jul!

Tankevågor sa...

Tina - Roxy skulle nog tycka det vore kul att ha honom kvar. Han har ju så roliga saker man kan bära runt på. ;-)


Fru Grön - Fniss...Nä någon Dold Kamera var inte gömd där i skogen. Det hade varit ganska kul tycker jag.
Önskar dig detsamma!



Marskatten - Tack snälla! Jag önskar att du får en God Jul och ett Gott Nytt År! Kramar till dig!


Kära syster - Jag skulle behöva en hel del tomtar på det här loftet! Såna där som man hade förr i tiden på gårdarna som tog hand om djuren (finns gott om här) och alla människor. Varmaste kramar till dig och H.



Hannele - Tack! Jag önskar dig detsamma! Ha det gott!


Samuel - Koppla av och en fridfull jul....För mig är det inte i år det blir så. Men korta stunder ska jag försöka. Hoppas du och tjejerna får en fin helg!


Mette - Det tyckte jag med. Mysigt med julgran i skogen. God Jul på dig där nere i Skåne!

Batbut sa...

Så skönt att Du kom oskadd tillbaka från shoppingturen! Hoppas Du fick tag på allt Du behövde, för mig räcker det med en liten diamantring *s*

Skämt åsido... den där vinaren verkar svår att få ihop.... Kanske i mellandagarna?

Unknown sa...

Äntligen framme i norr!
Vilken klurig liten gran som står där och gör folk fundersamma på vad som händer.
tack för shoppingdagen. Det gjorde vi bra. Pojkarna blev så glada för riddare och alfer, pysselböcker och kakor.
Ha en härlig jul och vi hörs undertiden. Love u

Tankevågor sa...

Batbut - Den här tjejen KAN shoppa! Det vet du väl! ;-)
Skulle vara såååå mysigt med lite vin en kväll. Vi får höras. KRAM till dig och trollungarna!


Rosvik - Vad roligt att de blev glada för sina saker! Fick de kakorna också nu till jul som jag köpte i London? Bra jobbat! Kram till er allihop.