lördag, september 29, 2007

En regnig morgon

Vaknade till regn och blåst som smattrade på fönstret. Men tror ni att den här kvinnan ligger kvar under täcket? Nej ni som känner mig vet. Nästan i sömnen kliver jag i kläderna. Dricker ett glas vatten, hittar kameran och så ligger hon där vår lilla hund i sängen och undrar vad sjutton ska vi ut så här tidigt för. Men efter lite övertalning följer hon med ändå.
Promenaden gck på Kungsholmen den här morgonen. Längs kajerna och vi var ganska ensamma. På andra sidan låg Riddarholmskyrkan inbäddad i ett grått regndis.

Stadshustornets guldkronor gick inte heller att se i allt det gråa. Men jag tycker såna här mornar har något väldigt vackert nästan magiskt över sig.

Det är inte lätt att förmedla den känslan som finns, det ljus och allt det vackra grå regnet såna här mornar men jag tycker det är så mysigt. Visst är det skönt att ligga kvar i sängen såna här dagar också men det är väldigt skönt att komma hem till en frukost och morgontidningen efter en sån här promenad. Som vanligt tycker jag att ni ska klicka på bilderna för idag är det dessutom svårt att se nåt annars. Hoppas ni alla får en trevlig dag!

31 kommentarer:

Lena sa...

Har man bara kommit väg så brukar det kännas bra och känslan efter är bäst.Det vet ju vi hundägare. Trevlig Helg!

Humlan sa...

Dom blev visst fina! (bilderna)
Härligt med lite belysning fortfarande tänd på Riddarholmen. Det är fortfarande dimmigt och en trollsk stämning här inne.. och så mörkt att man måste ha lamporna tända!

mossfolk sa...

Tidiga morgonpromenader är något alldeles speciellt, men just själva höstrusket har jag lite svårt för just då när jag är ute...
Vovven däremot gillar alla väder lika mycket :)

Bloggblad sa...

Visst lyckas du förmedla både känsla och stämning! Jag upplever helst den tidiga morgonstämningen på bild - lite senare på dagen!
Jätteskönt att ligga kvar i sängen och lyssna på Ring så spelar vi... har bara varit ute och hämtat tidningen idag. Och mer lär det inte bli.

Tankevågor sa...

Panter - Du har så rätt, vi hundägaren vet hur det känns. Trevlig helg du med!


Humlan - Det verkar bli en sån där dag då det inte blir riktigt ljust inne heller. Väldigt grått.


Mossfolk - Men håll med om att det är skänt efteråt när man kommer in från rusket! :-)


Bloggblad - Vad bra för dig att jag tar med dig ut på tidiga ruskväderspromenader eller hur? Du behöver inte ens gå ut och bli blöt här på min blogg. ;-)

Annika sa...

Nä, L-gal, måste du alltid trycka på mina allra känsligaste nerver...Just nu går jag och längtar mig knäpp efter ett sånt där väder...Dimma, kyla och lite regn. Har akut saknad efter den stockholmska hösten nu!!
Jättefina bilder...Jag kan känna fukten...
Tycker du är så himla duktig med dina prommisar och med din kamera...
Jättekram från väster!!!!

Tankevågor sa...

Annika - Helt otroligt! Jag tog de här bilderna i morse. Sen i eftermiddag kommer jag hem och slår på datorn. Läser på din blogg att du längtar just efter det här! 4 you again my dear friend! Kram

Unknown sa...

Bilderna är som vanligt fulla av liv trots den tidiga morgonen.
Vad härlig dag ni fick! Puss

Tankevågor sa...

Rosvik - Klicka på mittenbilden och se det där lilla värmande ljuset i fönstret på den båten! Visst ser det mysigt ut? Man kan känna doften av morgonkaffet när man går förbi. Tror att jag ska bo på en båt nån gång. Kram

Anonym sa...

Här har det också varit grått grått grått...och blött.
Tog en hundpromenad i skogen i regnet och där njöt jag av vädret...för det luktar så gott i skogen när det är vått.
Men hundarna tror jag var av en annan mening

Hedgren sa...

Visst blir bilderna vackrare i sånt här ljus! Tack för att du lät mig ta del av din morgon!

Anonym sa...

Jättefina bilder! Det är nästan enlite mystisk känsla att vara ute i detta grådis som vi har om hösten. Vackert och vemodigt.

Anonym sa...

Vackert ändå, och sonen sprang tre mil i det regnet..

Villa Nian sa...

Vackert, jag tycker verkligen du lyckas förmedla känslan. Det är inte lätt att få till bilder i det ljuset ....

Tankevågor sa...

Gunnel - Vår lilla Roxy tycker att det är ok att vara ute i alla väder. Men om det är FÖR mycket regn vill hon gärna gå hem. När hon sen kommer hem springer hon runt och stryker sig mot allt för att bli torr. Knasvovve!


Hedgren - Tack själv för att du hängde med!


Marskatten - Du har så rätt! Det finns både något vackert och vemodigt över höstens färger.


Hannele - Hur gick det för honom? Det kanske är lättare ändå att springa i än full sol? Eller såg han inget i allt det grå? ;-)


Tina - Tack vad glad jag blir över dina ord! :-)

Jubbe sa...

Jisses vilket regn det var igår. Själv gömde jag mig på kontoret och såg till att jobba o rensa igenom pappershögar. Hur skönt som helst :-)

Tankevågor sa...

Jubbe - Bra jobbat! Man kan få mycket sånt gjort när det regnar. :-)

Evas blogg sa...

Ja det var verkligen skillnad på ljuset i våra lördagsmorgonspromenader!!

Linda sa...

Det är något magiskt med sådana morgnar.
Man är nästan ensam ute och tiden går lite långsammare än vanligt.
Tyvärr tillhör jag skaran som ligger kvar i sängen...
Jag missar de där morgnarna.
Tack för att jag fick följa med den här gången!

Lisa Christensen sa...

Åh, vad fint! Min hund är också morgontrött, men so am I... Ska snart till Stockholm och längtar verkligen dit, även om det ser lite kallt och ruggigt ut. Stockholm är bara så vackert oavsett väder och årstid.

Trucken sa...

Huvva! Mössa och långkalsonger... Jag skulle inte lämna båten med ljuset och kaffet.

Nässelblom och choklad sa...

Vilken viljekraft och vilka fina bilder! När jag var på landet förra veckan, var jag ute tidigt och fotograferade frost - men i stan är det inte lika lätt att bara kila ut sådär. Men när man väl gör det så är det speciellt.

Spectatia sa...

Tack för att du på det här sättet tog mig med på en härligt stämningsfull Stockholmspromenad. Jag bor lite för långt utanför stan till att bara sticka in och ta en promenad när jag känner för det, men din blogg förmedlar precis känslan. :-)

Anonym sa...

Sonen fick bra tid och han var skitig men nöjd, han är inte bortskänd med sol ;)

Cliff Hanger sa...

Detta får mig att tänka på att jag inte har några regnkläder, vilket jag tänkte köpa i somras. Det vore bra att ha, så man kan bege sig ut oavsett vilket väder det är. Som det så käckt heter: Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder.

Har du registrerat dig på woophy nu? Vad har du för alias där i så fall, om man får fråga?

Tankevågor sa...

Eva - Mm eller hur?


Lindalotta - Du får så gärna hänga med. Du har rätt i att det känns som om tiden går långsammare. Det finns tid för tankar och samtal (det senare när jag väl har vaknat efter en halvtimme så där)


Lisa - Ska du hem till Stockholm? Vi kanske möts på flygplatsen, när jag är på väg till din stad eller vår kanske jag ska skriva. (Vad har du för hund? har du den i London eller "hemma" i Sverige?)


Trucken - Nej det förstår jag att du inte skulle. En av båtarna längs Norr Mälarstrand är till salu. Har du sett det? Kram


Nässelblom och chokklad - Det ÄR verkligen speciellt att väcka vår storstad om mornarna! Jag kan aldrig få nog av det.


Spectatia - Jag får också tacka för att du följde med! :-)


Hannele - Härligt! Vilken kämpe! :-)


Cliff Hanger - Long time no c! Kul att du är tillbaka igen! Jag hör av mig via mail när jag registrerat mig. Otroligt fina bilder just nu på din blogg. Hoppas många ser dem! Jag blir "Jag-längtar-till-Grekland-sjuk" av dem.

Lisa Christensen sa...

Jaså, du ska till London! Bokade just min resa till Stockholm igår, men åker om två veckor först. Ska bli så härligt att komma "hem"! Min hund är i Stockholm. Mer om den här: http://lisasbetraktelser.blogspot.com/2007/06/bjrkvik.html

Tankevågor sa...

Lisa - Nej jag måste nog skjuta upp resan ett tag verkar det som. Jag skulle behöva åka precis NU men det går inte.
Har varit inne och tittat på din hund Tilly. Vad söt hon är och vilka fina bilder på henne! Vår Roxy är en Schapendoes och hon är också i princip luktfri men det är nog bara för att jag jämt badar henne. Hon älskar det. :-)

Jill Wegerup sa...

Världen är vacker också i grått regn. Det gäller att höja blicken från pölarna bara.

Lisa Christensen sa...

Såg din Roxy på tidigare bilder. Oj, vilken gullig hund! Har aldrig hört talas om den hundrasen förr.

Otroligt mycket vackra bilder du har på din blogg förresten. Gillar verkligen stämningen du förmedlar, både av London och Stockholm.

Tankevågor sa...

Jill - Du har alldeles rätt i det!


Lisa - Hon är go vår lilla valp! Det är så roligt att hon är så social och nyfiken på allt. Jag hade inte hört talas om den rasen som Tilly är heller. Visste inte att de fanns MED päls. ;-)

Blir så glad över dina ord om min blogg! Kul att känslan når fram för det är mycket Stockholm, skärgården och London här.