onsdag, juli 18, 2007

Roxy bloggar


Hej kommer ni ihåg mig?

Jag har blivit utmanad av Gunnel eller rättare sagt av hennes hundar Adina och Bango.

Man ska skriva några saker om sig själv som är speciella och inte vet jag vad jag då ska skriva för hela jag är ju speciell. Det säger i alla fall min matte och husse. Men jag får väl försöka.

  • Min allra, allra bästa kompis är min katt Tiffany. Nu kanske en del andra hundar i bloggvärlden tycker jag är fånig men så är det faktiskt. Egentligen har jag fyra katter, de är Tiffany’s mamma Miranda och kattkillarna Merlin och Aramis. Men det är med Tiffany som jag har roligast. Vi har väldigt mycket bus för oss. Matte säger att det är för att vi är lika barnsliga båda två.
  • När jag bor ute på ön så är jag väldigt självständig och roar mig på egen hand tillsammans med katterna. Men sen vill jag inte åka hem därifrån. Jag står uppe på en klippa och ser på när de packar båten nere vid bryggan. Det märkliga (tycker matte och husse) är att då HÖR jag inte när de ropar på mig.
  • Jag kan kramas och då menar jag på riktigt! Jag älskar att kramas. När min matte kommer hem så hälsar jag på henne på vanligt glatt hundvis men sen springer jag allt vad jag kan in till soffan och vill att hon ska sätta sig där. Då hoppar jag upp i hennes famn och lägger mina framben runt hennes hals och kramar henne. Sen sitter vi sådär och gosar ända till hon ska dricka sitt te. (Hon dricker alltid te på eftermiddagen) ¨
  • Jag tycker väldigt mycket om pennor! Det finns (eller rättare sagt fanns) många pennor i den här familjen och de lägger dem överallt. Det tycker jag är kul för då kan jag gnaga på dem.
  • Jag kan nästan somna i badkaret så skönt tycker jag det är när jag blir badad. Det sägs att det är bra att jag gillar att bada för man ska visst vara en ren hund när man sover i mattes och husses säng och det gör jag såklart.
  • Trots att jag älskar att vara ute på ön så kan jag vara en riktig caféhund i stan också. Det är precis som med min matte, vi är så lika hon och jag. Vi är lika rufsiga, lever på vår charm, trivs vid havet men vi kan faktiskt uppföra oss när vi vill också.

Min matte säger att jag får ta hand om den här bloggen över helgen för hon ska visst ut och flyga i morgonbitti! Jag fattar ingenting, har hon blivit en mås? Hon håller på och packar en väska och jag hoppar ner i den hela tiden och hon tar ur mig. Hon säger att väskan ska vara så gott som tom ändå när hon är klar med den. Det ska bli skönt när hon kommer hem igen på måndag. Två ord som jag inte förstår går min matte runt och säger och det är "Starbucks" och "London". Förstår ni något av vad hon pratar om?

20 kommentarer:

Bloggblad sa...

Trevlig resa! Hoppas du får det fint. Själv får jag insupa det brittiska via deckare i teve... både må, ti och on - jag reder mig gott med det.

Anonym sa...

Vad roligt...ska du äntigen få åka till London. Ha en bra resa.

Sen till Roxy...du och Bango verkar vara lika med det där att kramas. Han kommer också farandes och vill upp i knät (redan i hallen) sen lägger han båda tassarna runt halsen och blir alldeles platt emot mattes mage. Gosigt värre.

trucken sa...

Jag tycker att du borde åka med till London Roxy! Jag känner en katt som heter Simba som har ett eget pass. Hans husse jobbar nämligen i Wien just nu och Simba brukar åka och hälsa på ibland.
Det kanske blir svårt att hinna till imorgon men nästa gång kanske? Du skulle gilla pub...förlåt...caféerna på Oxford street och gräset i Hyde Park.
Kram på dig!

sofie L sa...

oh, vad härligt du skriver!! hoppas du får en fantastisk resa! och krama om dina fina katter och söta hunden från mig ( :

Jennie sa...

Åh vad kul att åka till London!! Har också druckit en massa starbucks kaffe i NY, så himla gott!!! Ha det så bra!!! Fina kort by the way!!

Spectatia sa...

Vilka goa lurvisar. :-)

Ha det nu riktigt riktigt skönt i London!

Monica sa...

Vad gullig du verkar vara, Roxy, men det har jag förstått långt tidigare.

Hälsa matte att hon ska ha det så trevligt i London (du kan inte försöka smyga in i den där väskan och följa med?)

Rosvikstjejen sa...

Men lilla Roxy, vad du skriver bra och beskrivande. Tack för att du tog hand om mina katter förra veckan. Vet inte hur vi hade klarat oss utan dig. Du Roxy, om någon ska få följa med i mattes resväska så är det nog jag. Men det kan vi diskuttera en annan gång. Nu har de ju redan åkt... Stora kramar till en hund med stort hjärta.

Cicci sa...

En riktig liten sötis. Och vilket härligt liv ni lever.

http://hoppetossadesign.webblogg.se sa...

Å så tivsamt här var! Sitter ner ett slag å bara njuter, minns tiden då jag bodde i Vaxholm....blir nostalgis å smyger ut innan du ser vem det var som lämnade en bukett vilda rosor på ditt bord....
Följer du spåret jag lämnar kommer du till mina bloggerier...välkommen om du har lust!

LindaLotta sa...

Men Roxy! Vad stor du har blivit!!
Och vilka härliga vänner du verkar ha :)
Men det är klart, du bor ju hos en toppenfamilj.
Det låter hur mysigt som helst att kramas så där i soffan på eftermiddagarna :)
Försöker göra så med min katt och det brukar gå bra en stund, men annars är det mest på hennes vilkor.
Hoppas nu matte har det bra i London, och det är jag ganska övertygad om att hon har!

smulan sa...

Åh, vilken söt hund! Vad är det för ras?

Jag läser din blogg ibland - du skriver så bra. Och så vackra bilder!

Jag önskar dig en riktigt trevlig resa till London! Jag förstår att Roxy gärna vill följa med...

Evas blogg sa...

Trevlig resa önskar jag dig!

mossfolk sa...

Vilka söta bilder!
Hoppas att du får det riktigt bra i London!

Shadow sa...

Mysiga bilder!

Det Mörka Hotet sa...

Nej, Roxy, jag förstår ingenting då det verkar vara tämligen onödigt att lämna dig för en "tråkig" storstad: du verkar vara en toppenhärlig hund!


DMH/Samuel

JULIE K sa...

Næmen søtnosen. Så roligt at se at du bloggar her på mattes blogg. Jag er nu på vestlandet och har det jætteroligt. Jag er på stranden varje dag och leker mig i vatnet eller sanden. Jag er full av sand iblant så jag måste ducha nær jag kommer hem (fattar inte varfør det). Imorgon skal vi til fjellet til stugan i østra Norge och der trivs jag også jættemycke. Då skal jag springa i full fart rundt på viddene. Du har vel fått din matte hem nu. Hon hadde vel med en present åt dig? Stora kramar från Kira : )

londongirl sa...

Bloggblad – Tack kära du! Engelska deckare står högt i kurs här med. 


Gunnel – Tack! Det var alldeles för länge sen senast jag var där. Det hann gå nästan 7
månader. Roxy hälsar att den där Bango skulle vara rolig att träffa och krama om nån gång. Trucken - Roxy hälsar att hon är sååå duktig på utecaféer och att jag ekorrar i Hyde Park skulle vara kul. Kram 


Sofie I – Tack snälla du! Resan blev faktiskt fantastisk! 


Jennie – Välkommen hem från NY! Det var nästan det första jag gjorde i London att gå till
Starbucks och ta en kaffe. Vore kul att ses snart!? När norrlänningen kommer hem. 


Spectatia – Tack snälla du! Jag hade det så skönt i London. Som alltid. Monica – Hon är så go lilla Roxy! London var så trevligt som det kunde bli. 


Rosvik – Roxy hälsar att det var sååå roligt att ta hand om dina katter och det gör hon gärna igen. Själv kan jag knappt fatta att jag varit med om sånt extremt väder som jag varit med om i London. Det brukar det ju bara vara när du är med! ;-) Kram


Cicci – Visst är hon söt och mattes stolthet såklart! 


Hoppetossan – Vaxholm är så mysigt. Alla tider på året. 


Lindalotta – Roxy hälsar att det ÄR svårt att krama katter!.De ligger inte alltid still när hon försöker göra det hon heller. London blev faktiskt över förväntan….konstigt att det alltid är så. 


Smulan - Roxy är en Schapendoes. Vad roligt att du är här och läser. Kom gärna tillbaka igen! 


Evas blogg – Tack snälla du! Det blev en mycket trevlig resa. 


Mossfolk - Tack snälla du! Jag hade det riktigt bra i London. 
Shadow - Tack! Det är en mysig hund som inte alltid är så lätta att fånga på bild. ;-)Samuel – Ha, ha …..tämligen NÖDVÄNDIGT var det att åka dit. Men vet du jag träffade ju dig i London! Julie – Roxy hälsar till Kira att hon fick TVÅ presenter. Ett nytt halsband från Harrods och en SÄNG!!! Matte köpte en jättegosig säng. Ha det gott på vidderna kära Kira! När kommer du hem till T-heim? Kram 

Barfals sa...

Helt underbara foton - och en mycket läsvärd och rolig text! - Allt gott önskar vi i beardis-flocken

londongirl sa...

Barfals - Allt gott till er flock önskar vi er också!