lördag, juni 16, 2007

Äntligen sommarlov!


Så kom det då till sist det så efterlängtade lovet. Jag sitter här och funderar över varför det alltid ska bli så hektiskt de sista dagarna varje år. När jag tittar tillbaka på den här veckan är det ofattbart att så mycket fick plats på bara en vecka. I tisdags åkte vi ut med vår klass till Grinda i Stockholms skärgård. Vi fick en helt underbar dag och havet var varmt. Vi badade och lekte länge i vattnet så killarna och tjejerna i 2B fick se vilken säl till fröken de hade. Jag kan verkligen rekommendera en tur ut till Grinda. Det finns affär, stugby, tältplats, värdshus med jättegod mat och café. Badklippor, sandstränder, hagar med hästar och får och vackra strandängar möter en när man går över ön. Det är lätt att ta sig ut dit med Waxholmsbolaget.

I onsdags hade vi skolavslutning och de traditionella bilderna på barnen och sina lärare skulle tas av föräldrarna. Jag tycker alltid att det är så speciellt att veta att de där bilderna hamnar hos mor och farföräldrar runt om i världen eftersom många av våra skolbarn har sina ursprung i andra länder än Sverige.

Sen skulle vi arbeta torsdag och fredag med att plocka ihop i klassrum och allt annat som ska göras innan det var dags att gå för den här terminen. Usch, vad mycket det var att plocka i eftersom min kollega och jag dessutom inte ska vara kvar i just det klassrummet till hösten.

Den här skolavslutningen var lite vemodig eftersom vi var tvungna att ta adjö av kollegor som slutade på vår skola. Det är aldrig roligt när människor som trivs inte får välja själva att vara kvar. Skolans ekonomi styr alltid till sist. Men vi som har varit med ett tag vet ju att i augusti-september står vi där och behöver våra elevassistenter igen och skolledningen får börja lätta på plånboken och leta folk.

Jag ser fram emot hösten då jag ska börja om igen i förskoleklass med två kollegor som jag tycker så mycket om. Vi ska nog få roligt ihop med tjugo små glada och mysiga sexåringar.

Nu är det inte långt kvar innan den här fröken samlar ihop cirkusen här hemma och drar ut till ön. Den här sommaren ska jag försöka vara där så mycket jag kan. Förra sommaren åkte vi ju fram och tillbaka till Dalarna hela tiden. Vi skulle behöva en lugnare sommar i år. Kan man få önska sig det?

26 kommentarer:

Bloggblad sa...

Det är min enda önskan inför sommaren: lugn och ro. Det har hänt så mycket att jag vill ha det helt händelselöst en tid.

Eftersom jag inte har klass är det inte lika hektiskt för mig, men jag njuter av lovet som ligger framför ändå.
Ska bara iväg och festa av min chef på måndag kväll. Och det räknar jag inte som jobb.... :)

Humlan sa...

Det är klart att du får önska dig det! Ett låångt skönt sommarlov, som man hade när man var barn.

Ditt reklaminslag om Grinda lyckades! Jag tror att jag ska ta mig en tur..

Unknown sa...

Tack för igår!!! Jag fortsatte till grannarna och drack lite till. Suck!
Skönt med lov, men jag sliter i två veckor till. Hur ska jag stå ut?! Alla jag står nära och tycker så mycket om är ju inte där. Vi hörs snart igen. Love u

Tankevågor sa...

Bloggblad - Det är likadant här, det händer alldeles för mycket och jag behöver verkligen ett lugnt lov nu. Roligt med fest sådär i alla fall en vanlig måndag. :-)


Humlan - Grinda är toppen faktiskt, finns något för alla som tycker om den miljön.


Rosvik - Tack själv! Nu har jag haft sommarlov i 27 timmar och 30 minuter och jag längtar redan efter dig! KRAAAAAM

Anonym sa...

Det är klart att du får önska. Jag vill också vara lärare så här års!!
Tänk att det har gått ett helt år sen ni for fram och tillbaka...helt sjukt vad tiden går.
Hoppas ni får en lugnare sommar i år med mycket sol och bad. Lyckliga lilla vovve som har hamnat hos er!

Tankevågor sa...

Gunnel - Ja tänk att det har gått ett helt år sen både svärmor och vår älskade vovve dog....usch vilken jobbig sommar det var!
Vad du är go' som skriver som du gör. Du ska veta att vår lilla Roxy lyser upp allt. Lyckliga vi som fick henne till slut! :-)

Linda sa...

Jag trillade in till din blogg i fjol, då när ni for fram och tillbaka, det minns jag nu...
Hoppas verkligen att du får en lugn och avkopplande sommar med många härliga bad, både i havet och i den där tunnan :)
För det blir väl en tunna? Annars kanske inte Pionen klarar sig :)

Nina sa...

Hoppas innerligen att din önskan går i uppfyllelse.
Jag ska men försöka göra ordning vår hall . Inget större projekt men blir jättefint bara jag får tummen ur tror jag...
Önskar dig och familjen en härlig midsommar med massa sill och jordgubbbar !
kram

Jubbe sa...

Hmm Grinda borde bli destinationen min nästa lediga helg. Har inte varit där på år o dar.

Min mamma som också arbetar på en skola är även hon helt slut efter avslutning, städning av klassrum mm mm.

Du är verkligen värd all ledig tid!

Morgondimma sa...

Åhh vad jag saknar någonstans att vara utomhus på. En liten kolonistugas skulle vara något för mej. minus odlingarna då förstås.

JULIEK sa...

Hoppas ni får en jættelugn sommar. Høres så underbart ut at bara ta det lugnt på øen. Sender deg goda tanker. Kram : )

Anonym sa...

När min lilla syster önskar sej lugn är det inte samma sak som vi andra menar med lugn, för det är fullt ös med hund en hög med kattor,barn stora och små,och andra människor som ska utfodras,växter som ska räddas eller köpas,nåt som ska kläs om
osv.
Ha ett skönt lov nu,på det sätt som du vill att det ska vara.
pussa alla i cirkusen från syster

Tankevågor sa...

Lindalotta - Har du berättat för Micke att hans tunna som han vill ha trivs hos er eftersom ni redan har Pioner? Om inte så skaffar JAG en så han får ta dig i handen och komma ut på ön och provbada.....sen är du nog övertygad.


Styggalillaloppan - Det låter som ett lagom projekt med en hall. ute på ön ska det dras in el (hara bara haft elverk tidigare) och byggas ett nytt kök....pust! Men sill och jordgubbar ska man väl hinna med eller hur? Önskar dig också en fin midsommar! Kram


Jubbe - Klart du ska till Grinda! Så din mamma är också lärare. Ja då vet du att vi blir som i trans de sista dagarna innan sommarlovet! ;-) Ska bli skönt med ledighet nu.


Morgon dimma - Du har alldeles rätt! En liten kolonistuga där ni kunde sitta och mysa. Men vet du man BEHÖVER inte odla så himla mycket. Bara sätta dit lite perenner som blommar år från år....Nu tar du och kollar i din närhet, det måste väl finnas något koloniområde där?


Julie - Jag hoppas det också och KANSKE det kan bli så. Det är verkligen så skönt att vara där ute på ön. Jag måste vara vid havet ibland och vila själen och bara gå där på stränderna och klipporna. Hämta kraft och ork. Tack för alla dina goda tankar och tack igen för alla dina ord! Jag blev så glad över ditt brev att jag bara satt och grät när jag fick det! Varm kram till dig.


Kära syster - Ja, ja precis sådär är det jag vet....men de senaste åren har jag blivit mycket bättre på att bara sitta på en klippa och bara glo på havet, fåglarna och inte göra någonting....rensa huvudet från oro. Men i sommar kommer vi att bo i en byggarbetsplats. Det här projektet som vi dragit igång bara växer hela tiden. Det ena drar igång det andra och så blir det mer jobb.

Du det tog lite tid....men nu är ALLA pussar utdelade till Cirkus D här från dig. Kram

Lena sa...

Vad skönt! Jag har några dagar kvar, men sen! En lugn ledighet - det skulle vi väl kunna tumma på?

Blev lite sugen på skärgårdsbesök nu, men vet inte om det passar in, mu när jag ska ta det lugnt.

Ha det bra på ön!

Tankevågor sa...

Panter - Ja vi tummar på det så kanske vi får till det. Får du in en tur ut i skärgården så är det bara bonus eller hur? Ha det gott!

Linda sa...

Ha ha ha!!
Åh vad jag skrattar åt din härliga kommentar!
Jag vågar knappt visa Micke vad du skriver, men han lär väl hitta det själv om inte annat :)

Cliff Hanger sa...

Vilken lyx det måste kännas som att äntligen få en så lång ledighet. Grattis!

Anonym sa...

Vad intressant det är att läsa dig, eftersom vi verkar ha någorlunda likadan lärarvardag. Får man snoka? Vad har du för elever nu och till hösten och var ligger skolan?

Gött mos i sommar!

Batbut sa...

Absolut! Du får inte lämna "du vet vad" alldeles ensam därute, nu när det äntligen har lämnat hemmet... Då kanske "du vet vad" längtar tillbaka till trollmor *s*. Kan jag ha umgängesrätt? Måste ju komma och se att "du vet vad" bor bra därute på ön. Snacka om subtil inbjudning..

Helena/Bildbloggerian och Fototriss sa...

Jag håller med om Grinda, jag var där igår på en dagsutflykt och det är verkligen vackert och härligt där!

Annika sa...

Now I know...
Jadu, det där med skolavslutningar är så vemodigt...Och roligt och underbart!
Och som du säger så plåtas du och barnen och sedan visas fotona upp över hela världen :-)

Grinda har jag aldrig varit på!!! Det kan nog bli en bra utflyktsdag för mig, Peter och K i nästa vecka.

Nu är det sommarlov (avslutning för K idag) och imorrn åker vi och sen ses vi...IHHHH!!! Läskigt men KUL!!!
KRAM!!!

Anonym sa...

Ja, NU är det äntligen sommarlov! :)

Kram!

Tankevågor sa...

Lindalotta - Vi får göra en kupp, Micke och jag. En badtunnekupp. ;-)


Cliff Hanger - Ja det är verkligen lyxigt! Men du, minns jag fel eller var inte du också på väg att plugga på Lärarhögskolan?


Johanna k - Vad roligt att du hittat hit! Jag har arbetar på lågstadiet. Nu var det en tvåa som skulle få ny lärare i trean och jag och min kollega börjar om i förskoleklass i höst.


Batbut - Fniss! "Du vet vad" har inte flyttat ut än till ön. Men jag är säker på att "du vet vad" kommer att passa så bra ihop med ön. Umgängesrätt med mig OCH "du vet vad" får du apselut ;-)


Helena - Visst är det fint därute! Man kan bara hoppas att fler förstår hur lätt det är att ta sig ut till den härliga skärgårdsö som Grinda är


Annika - Snart är du hemma och visst ska ni försöka ta er ut till Grinda om ditt tidschema tillåter det. Ska bli roligt att ses! Have a safe flight! Kram


Trucken - JAAA! NU är det äntligen sommarlov! Men du, var rädd om dig med allt "det där andra" som du ska jobba med i sommar! KRAM

Sir Realistic sa...

Glad sommar...

Klimakteriehäxan sa...

Trevlig sommar - njut ordentligt, för 20 nybörjare kommer nog att kräva en hel del!

Tankevågor sa...

Sir Realistic - Halloj! Vad roligt att se dig igen! Nu tar vi sommarlov eller hur? Läste att du skulle spela i augusti. Kanske dyker upp och lyssnar. Ha det gott i sommar! :-)


Klimakteriehäxan - Ja, jag är helt övertygad om att de kommer att kräva sin kvinna och man de där små i augusti. Men det ska bli så roligt. Trevlig sommar till dig med!