lördag, mars 10, 2007

Hål i väggen….


Alice i Underlandet ramlade ner i ett hål och kom till en annan värld. Harry Potter gjorde detsamma fast på en tågperrong. I TV-spel som tex. Mario Bros kan man på vissa ställen hitta en warpzon och komma till en helt annan bana i livet. Tänk om det gick att göra så i verkliga livet! En morgon när man kommer till jobbet och just ska till att säga god morgon till en arbetskamrat så snubblar man till och vips, så händer det: Man ramlar ut ur ett hål och befinner sig i Mayfair i London! Eller när man är på väg till jobbet och kliver ur hissen så hamnar man inte i trapphuset utan står plötsligt och ler mot portieren i foajén på hotellet. Då är det bara att hålla masken och säga "Good Morning". Nähä, det blev inget jobb idag heller tänker man då, nej då får jag väl gå och ta mig en kopp kaffe istället.

Om ni nu tror att jag längtar bort någonstans så har ni alldeles rätt igen…..det beror bara på att det har varit för mycket på jobbet. För många kollegor som varit sjuka, möten, IUP, vikarier, lektioner hit och dit och alldeles underbara, vilda, goa, krävande, härliga barn!

Om ni skulle ramla in i ett hål var skulle ni vilja komma ut då?

43 kommentarer:

Monica sa...

Här hemma finns det många hål att ramla i just nu men man landar inte i annat än hård betong.

Om jag skulle få välja ett drömhål och en drömdestination just nu, vore det nog att jag hamnade på Maldiverna. Eller Hawaii. Eller något annat soligt. :)

Ilva sa...

Till ett stàlle dàr jag slapp ta ansvar!

Humlan sa...

Till Våren!

...i London kanske, men jag skulle nog behöva en bra guide...

Cornelia sa...

Har alltid fantiserat om sådana hål... men aldrig hittat något. Jag skulle vilja hamna i ett barndomsland där man aldrig böhövde städa, laga mat utan bara kunde leka hela dagarna.

Jorid sa...

Just nu skulle jeg ville komme ut i Borders-bokhandelen i Charing Cross Road. Jeg skulle bruke lang tid på å se på nye bøker, ta med meg en stor bunke og finne meg et bord i Starbucks-kafeen, kjøpe en stor caffe latte og sitte der og bla i bøkene. Titte på menneskene, tenke at livet er ikke så verst og kanskje ta opp en liten notatbok og skrive noen kloke ord :-)

londongirl sa...

Monica - Gå försiktigt där hemma då! Yffen kan snart uppträda som cirkushund så som han får balansera sig fram. ;-)

Maldiverna skulle inte vara så dumt alls. Ligga under en palm och sippa på paraplydrink.Ilva - Låter skönt...skulle jag också behöva.


Humlan - Ja, och våren ÄR där....påskliljor i Hyde Park just nu. Suck.


Cornelia - Skönt att höra att det finns fler som har såna fantasier.


Jorid - Jaaa! Jag vill också vara där! Precis så....

Mildamakter sa...

Eftersom jag precis har läst (om) Diana Gabaldons serie om Jaime och Clair, sm ju handlar just om att ramla i ett tidshål (hon hamnar i Skottland på 1700-talet) så har jag funderat en del på just detta...men jag kan inte riktigt bestämma mig var jag vill hamna. Jag vill till en storstad ibland och till sol och värme ibland. Kan man få både ock månne? ;o)

JULIE K sa...

Ååååå jag viiiiiiiil ha et hål.

Jag har ofte varit avundsjuk på alice och harry potter och narniabarna før at dom hittade sina hål.

Jag drømmer om hål jag kan gå inn i der jag kommer til en narnia verden (utan den vita heksen) eller kommer rakt inn i den hemmeliga trædgården. Ett lite stelle som jag kan vara selv och det skal vara lugn och ro och massor med vækster och sommar och fåglar och fjærillar och fontæn och rosor och glaspaviljong och...... ja du ser, nu var jag långt på veg inn i mitt hål.

Tenk om jag aldrig kommer tilbaka igjen.......

Anne-Maj sa...

Oj, missat din inlägg. Jag skulle vilja komma ut från en sopnedkast om jag råkat trilla in. jag skulle inte vilja komma ut om jag trillat in i paradiset:-) Kan du kolla din e post?

Annika sa...

Hi Starbucks Girl!! You miss the coffee, huh?
Allvarligt, du bor ju i Sthlm. OM du vill kan jag absolut ta med ett paket eller två till dig i sommar. Fast du kanske är off to swinging London före sommarens ankomst.

Om jag skulle falla ner i ett hål skulle jag vilja hamna på Kvarkens östra sida där jag har min sommarstuga som jag älskar mest i världen!!!

Bloggblad sa...

Gärna på en solig strand. Bara jag slapp resan....

Nu ska jag ta näst bästa alternativet och ramla nerför trappen till min soffa och korsordet...

Anonym sa...

Skulle gärna ramla ner i ett hål
där alla våra nu döa katter o hundar var levande,alla barn och barnbarn var små,och resten av vår snurriga härliga familj var med , va kul vi skulle ha, kommer du med?


syster

Gunnel sa...

Jag skulle gärna ramla ner i Österrike...dit kan jag få "hemlängtan" till. Men en lång och härlig sandstrand med palmer vore heller inte fel.

Tina sa...

En annan värld just nu som jag verkligen skulle vilja trilla till är en värld där jag styr över mig själv :-).

Cliff Hanger sa...

Om man har alkohål i huvudet kan man också hamna på i en helt annan värld... ;-)

Just nu finns det många ställen jag skulle kunna tänka mig att warpa mig själv till. Varför inte till det sjustjärniga (?) Burj Al Arab?

Cliff Hanger sa...

"...hamna på i..." - Jag är ert nya svenskläraret.

Slottsträdgårdsmästaren sa...

Skulle nog vilja ramla ner i ett hål som förde mig tvåhundra år tillbaka i tiden...kanske till en italiensk trädgård...

londongirl sa...

Mildamakter - Låter spännande med 1700-tal i Skottland. Men det är klart att du kan få både och....det gäller väl att hitta olika hål då. ;-)


Julie - Det låter som du lätt skulle kunna bli kvar på en sån underbar plats. Jag kan se den framför mig, när du sitter där med en katt i knät och Kira vid dina fötter. :)


Anne- Maj - Nej då skulle man vilja vara kvar förstås. Har du mailat?


Annika - Men vad du är snäll som tänker på mitt kaffe!!! :D Tack goa du men som sagt....jag kommer till London innan dess! Har du anknytning till Närpes? Har för mig att jag läste det, man kan ha missuppfattat.


Bloggblad - Jaha, så du vill till värmen. Låter också skönt tycker jag. Ramla ner i hål är minsta möjliga reseansträngning. ;-)


Kära syster - Klart jag kommer med! Då kanske vi skulle få träffa lillebror/storebror N igen!!! Åh, nu blev det sorgligt här.....saknaden känns. Men det där med alla hundar och katter.....vilket gäng! :D


Gunnel - Har du bott i vackra Österrike?


Tina - Det är bra att göra....Du kan säkert göra det i den här världen också. Ta makten över dina beslut! Lycka till!


Cliff Hanger - Ha, ha! Alkohål har den effekten ibland. Har jag hrm...hört talas om. ;-)


Slottsträdgårdsmästaren - En trädgård så klart! Du kanske kan rita av den och komma tillbaka för att anlägga den i nutid?

Koselig koselig sa...

Hei Londongirl, takk for kommentar på min blogg. Jeg har svart deg der, men kan jo si det her også, smykkesgrenen du fråga om er fra Pluto Produkter (Svensk merke) og kostet 120 sek.

Om jeg skulle ramla ut et hål, jo... New York for da slipper jeg flygresan dit. Jeg er ikke så fortjust i å fly ;) Ellers ville jeg ha ramlet ned på en underbar strand i Karibien... åh ja... Karibien! :) ha en fin søndag

londongirl sa...

Koselig - Tack för tipset! Har varit inne på Pluto produkters hemsida och sett att de har en massa roliga saker.

New York, ska du dit? Härligt, det är en stad som jag också vill tillbaka till.

Annika sa...

Hade gärna köpt åt dig...Det är faktiskt bara att hojta till, jag menar det!!!

Visst har jag anknytning till Närpes!!! Min mamma är därifrån, och min älskade mormor bor där. Vi är där i över 5 veckor varje sommar i vårt hus vid havet.

Barfals sa...

Hej - och varmt TACK för din trevliga kommentar till vår blogg. Jag håller med: i Stockholm (Birkastan) har vi bott några år, och trivts storartat!

mossfolk sa...

Jag vill med ha ett hål! Komma bort till ett annat ställe och bara vara/se/uppleva saker...
Ska nog genast börja leta efter ett sådant hål ;)

Sabina sa...

Någonstans där alla måsten inte fanns, utan man skulle kunna bara vara, sova, vila, läsa & där barnen är lugna å snälla mot varandra.
Där skulle jag vilja trilla ut:)

Kram på dig.

Gunnel sa...

Nej...men förr var jag där och åkte skidor ganska ofta. Det är därför jag kan fyllas av den känslan. Bara det underbara folket som finns i de små byarna är en upplevelse

Rosvikstjejen sa...

Nu gråter jag på riktigt. Denna vecka har bara varit för mycket. Jag vill oxå ramla dit du ramlar. Mostyn, Starbucks it too much! Jag längtar så jag...
Fan oxå! Kan inte fortsätta...

Shadow sa...

Jag skulle vilja ha ett hål som leder direkt till en öde ö.

jdawg sa...

jag skulle landa i norra spanien. för resan har brunnit inne, och det blir inte förrän nästa år. men drömma kan man alltid, tack för att du påminde mig :-)

londongirl sa...

Annika - Vad du är snäll! Närpes ja...har en kollega som har släkt där. Visst är det härligt att tillbringa sommmaren vid havet. Det gör jag också. :)


Barfals - Jag är ofta inne på er blogg och tittar på härliga hundbilder. De gör mig så glad. :)


Mossfolk - Ibland är det så skönt med lite miljöombyte.


Sabina - Låter som den bästa av världar! Kram


Gunnel - Jag förstår precis den känslan. Jag har den när jag "kommer hem" till mitt London också.


Rosvik - Kram på dig och vet du....nu är vi ännu än dag närmare sommarlovet! ;-)


Shadow - Det hålet skulle jag också vilja ramla ner i.....och kliva ut på en alldeles speciell, liten, öde ö.


Jdawg - Oj! Håll drömmen vid liv så kommer du säkert dit snart!

LindaLotta sa...

Vad är IUP?

Just idag behöver jag inte trilla ut någonstans - idag är en bra dag!

Men en annan dag, då vill jag trilla ut på en varm sandstrand, det spelar inte så stor roll var det är, bara solen lyser och värmer min hud.
Och bara en bit bort ska det finnas en restaurang som serverar den allra godaste mat som finns :)

Tack för alla gulliga ord och tankar. Kram

mammamia sa...

Jag skulle vilja komma till ngt slags paradis,där inga problem eller bekymmer existerar..
Kanske inte stanna så länge,bara "återhämta" sig så man får ny kraft till att orka med vardagen...

Iofs så orkar jag väl ändå,men jag är aldrig utvilad..

jill sa...

Till ett eget ställe på landet i Toscana. Min familj skulle bo i närheten och vi skulle leva ett lugnare liv närmare det som verkligen speler någon roll.

Tommy sa...

Tillbaka 10-15 år.

londongirl sa...

Lindalotta - IUP = Induviduell Utvecklingsplan som skrivs för alla elever.
Den där stranden låter inte alls så fel...Jag hänger med! Kram


Mammamia - Det låter som du skulle behöva en avkopplande helg och ladda batterierna. Hoppas det kan bli verklighet!


Jill - Där kunde du sitta i lugn och ro och skriva eller hur?


Tommy - 10-15 år sedan, var det bättre då?

Monica med yffen sa...

Du har en utmaning hos mig, på min "gamla" yffeblogg, (där jag är inloggad nu).

londongirl sa...

Monica - Så fort jag orkar ska jag ta den. Just nu ligger jag nedbäddad i hög feber och förkylning. Har lite paus från bloggen nu. :(

Trucken sa...

Nu du Londontjejen! Nu är jag igång igen! Skojigt värre. Dock är det trist att du är sjuk och antagligen inte orkar chatta med mig.

Tommy sa...

FÖr 10-15 år sedan var jag i 20-årsåldern. Det var kuligare då.

londongirl sa...

Trucken - Äntligen! Välkommen tillbaka! Grattis till hösten förresten....ja, ja, jag vet att du redan visste men ändå!! Ska bli så roligt. :)
Chat får väl bli nån gång när febern gått ner...urtrist att vara sjuk. :(


Tommy - Ok

Per sa...

Nejtack, inga hål där jag kan ramla in/ner och förlora den härliga verklighet jag lever i. Livet blir bara bättre och bättre!

trucken sa...

Tack! Jag vet inte om jag kan säga grattis tillbaka men jag hoppas att det blir bra för dig med. Nästa läsår är det exakt 10 år sen vi jobbade tillsammans i en förskoleklass första gången. Cirkeln sluts...

londongirl sa...

Per - Men vem har sagt att du skulle förlora den? VAR har du gjort av din fantasi? Någonstans, någongång längtar väl du också? ;-)


Trucken - Jo, du kan gratulera mig också! Känns som jag vunnit högsta vinsten. Ska bli så otroligt skönt. Tio år....ja då får vi väl fira det på något sätt! :)

Hannele sa...

Vacker bild. Det är väl inte så svårt att byta bana...?