torsdag, januari 11, 2007

Rädd att flyga?

Nu är det sanningens minut här. Egentligen var det väl ganska lätt eller hur?

Waxholmsbåt. Visst har jag styrt en sån i Stockholms skärgård. Jag fick bara en väldig lust att prova att köra en sån och gick upp till kaptenen och frågade snällt. Det är faktiskt samma båt som på bilden i länken. Det var jätteroligt men inte alls så ”lätt” som att flyga en Cessna!

Jag har alltså flugit en Cessna och det råkar också vara i skärgården. En helt underbar upplevelse att få sitta vid spakarna och titta ut över öarna där nere. Det var förstås en hel del att hålla reda på, höjd och fart osv. Jag flög sen in över Stockholm och lämnade inte över spakarna till min vän bredvid förrän det var dags att landa på Barkaby flygplats.

Jag är förvånad över att så många tycks tro att jag har åkt polispiketbil. Vad tror ni då? Att jag blivit häktad för förargelseväckande beteende eller medverkat i någon stökig demonstration? Men jag var vid ett tillfälle i tvungen att leta efter två borttappade barn i Stockholm och fick hjälp av polisen. En jobbig dag som slutade lyckligt eftersom barnen tog sig hem till skolan själva med tunnelbana.

Jag är en otrolig djurvän ska ni veta. På ön finns det nät över våra vattentunnor så att inga fåglar eller fladdermöss ska drunkna. När vi en gång hos våra vänner, hittade en nästan livlös fladdermus i deras vattentunna, var jag ju tvungen att fiska upp den. Den satt i min hand en lång stund tills den torkat och sen klättrade den helt enkelt upp i mitt långa mörka hår. Den försökte nog gömma sig för dagsljuset.

Nej jag har inte skrivit alla de där dikterna. Visst finns det några dikter som jag skrivit men inte så många (och jag skulle aldrig lägga ut dem här). Dessutom har jag inte ägnat mig åt något sånt de senaste åren, för det skulle jag aldrig haft tid till. Det är som Bloggblad skriver ganska tidskrävande. Du var först att gissa rätt Bloggblad! Vill du veta priset? Tack allihop för era roliga kommentarer!

15 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för svaret och berättelsen. Jag skulle ha berättat lite också, men det är gjort...:-) Jag vill flyga Cessna någon gång.

Bloggblad sa...

Ja, jag gick och tänkte på det där sen - hur många dikter har jag skrivit? Det går inte att ange en siffra - många är halva, eller inte ens det, många skrotas osv... så jag skulle vilja se den som vet exakt.
Däremot är det lättare att veta hur många sångtexter jag har hos STIM... eller som finns utgivna. Där gäller exakta antal. (Fast jag har slutade räkna efter 50 st, jag kommer ändå inte ihåg siffror)

Bloggblad sa...

Javisst ja - vad är priset? Fika i Sthlm när jag kommer upp?

Julie K sa...

Å da hadde jag rett jag også ; )

Julie K sa...

Foresten en fantastisk historie om fladdermusen. Hvem har vel hatt en slik en i håret, ikke många. Så snilt av deg at redde en slik liten skapning : )

Anonym sa...

Åhhhhhhh, jag vinner aldrig något, surar lite å kommer tillbaka annan dag:)

Sabina ( inloggad=Nopp)

Johan Nilsson sa...

Hehe skoj att testa att köra waxholmsbåten =) Jag har inte ens åkt någon trots att jag bott hela livet "i skärgården"

Elisabet sa...

Ja, det var väl det jag förstod .. men du lurade mig lite där på slutet ....när du kom dragandes med att du hade skrivit cirka ...,-)

Per sa...

Blir det inget 2:a pris....?

kram

Det Mörka Hotet sa...

Typiskt!

Nåväl, trevlig helg på dig och se upp för helgens oväder!


Samuel

LindaLotta sa...

Hrmpf!

Tänk om man kunde vunnit någonting någongång.
Ny omgång tack!


:)
:)
:)

londongirl sa...

Anne-Maj - Det var så härligt att flyga. Det blir inte sista gången jag gör det.


Bloggblad - Nej vem kan hålla ordning på sånt?
Ja, en fika, lunch, middag eller vad som helst bara du sätter dig på tåget upp till Stockholm nån gång! Kom och hämta ditt första pris! :)


Julie - Ja du hade också rätt. Det är nog bara du (och jag) som kan tänka så om en liten fladdermus. Men jag är också en verklig djurvän.


Sabina - Såja, såja! Du engagerade dig i alla fall! Jag skrattade gott åt din låååånga kommentar.


Johan N - Vaaaa? Har du aldrig kört W-båt? Var i skärgården är du uppvuxen? Jag har växt upp på en liten ö.


Elisabet - Tänkte att jag måste förvirra dig lite...


Per - Jaha så det var du som är silvermedaljören här.....skulle samma pris som Bloggblad gå bra? En fika på mitt Sarbucks kanske?


Samuel - Visst är det typisk! Både Cessnan och båten var sant! Stökig tjej eller hur? Var rädd om dig med i alla väder!


Lindalotta - Tröstpris? Hoppa på det där tåget du med som Bloggblad ska ta till storstan! Men inte samtidigt som jag ska fika under ditt äppelträd...;-)

LindaLotta sa...

jag kommer!!

Per sa...

taget!

londongirl sa...

Lindalotta - YEEES!!!! :)


Per - YEEES!!!! :)