söndag, december 31, 2006

Ett nytt år


Nu är den här, den sista dagen på det här året. Ett år som för mig personligen inte har varit ett år som jag kommer att minnas med så mycket glädje. När jag tänker tillbaka på det så trampar för mycket sorg och elände omkring i minnenas korridorer. Men det har varit ett lärorikt år på många vis. Jag har lärt mig att omvärdera en del som jag trodde jag visste vad jag tyckte om. Inte minst människor har jag fått fundera över. Men det finns ljusa minnen från det här året också. Nya människor har kommit in i mitt liv och blivit till vänner. Minns en härlig sommarkväll på Mosebacke med en massa människor från bloggvärlden. En fantastisk upplevelse att få träffa helt främmande människor men som man ändå kände på något vis. Några väldigt heta dygn i London i somras har också ett lyckligt skimmer över sig. Så välbehövliga var de dygnen, där inga flyttkartonger fanns och jag kunde koppla av allt totalt.

Ute i världen har det också varit ett omtumlande år som vanligt. Mycket har varit tungt att läsa om och se på nyheterna men ibland har det också funnits glada nyheter. Vi hoppas alla att det goda ska väga över. Att vi ska få mer fred och frid i vår värld. Att människor ska bry sig om varandra mer. Bry sig om miljön vi alla lever i och måste vara rädda om. Det är hög tid nu att fred, solidaritet, värme, omtanke och kärlek ska få ta plats! Att säga gott nytt år till varandra kan ibland låta lite slentrianmässigt och vad menar vi egentligen med det?

Men till alla er där ute som ibland läser och kommenterar här: TACK för att ni tittar till mig!

Jag uppskattar era kommentarer väldigt mycket. Jag vill nu verkligen önska er från hela mitt hjärta ett riktigt GOTT NYTT ÅR! Jag hoppas att era önskningar och drömmar slår in! Var rädda om varandra och glöm inte bort kärleken! Säg till dem du älskar att du gör det för de orden är så värdefulla!30 kommentarer:

Anonym sa...

Underbara bilder!
Tack själv, för mötet på Mosebacke!
Gott Nytt År till dej också!

Ilva sa...

Gott Nytt År och tack för alla dina fina kommentarer hos mig! Nästa bloggträff får vi ta o sitta bredvid varandra! mina humrar klapprar fortfarande men snart så...

Lyckliga Grodan sa...

gott nytt år till dig och de dina..
och jag ser verkligen fram emot nästa bloggträff...
mer prat..
och skratt..

Humlan sa...

Underbara bilder! Men se nu till att katterna inte värmer upp drickan alltför mycket! (Men det var väl lättare än att fotografera dem brevid hummern...)

Jag är ju bortskämd med att ha dig så nära att jag kan träffa dig oftare... tack för alla härliga, pratiga fika- och shoppingdagar!
Gott Nytt År till dig och hela familjen!

Cornelia sa...

Skål och Gott Nytt År! Nu ska jag åka till gamla trakter (Grödinge) och traktera mor och far med en likadan flaska. Humrarna får de fixa själva.

MB sa...

Ett Riktigt Gott Nytt År önskar vi här nere! KRAM!!!

Monica med yffen sa...

Vilka härliga katter och bilder! Gott nytt år till dig också och så hoppas jag att det blir någon bloggträff nästa år så att vi kan träffas!

Linda sa...

Å så fina bilder!!
Jag har inte varit på någon bloggträff, vet inte om jag hade rett ut det...
Jag har dock träffat Elisabet och Ellis och det var jätteroligt, det var ett miniformat på den bloggträffen och det var mysigt.
Jag önskar dig ett Gott Nytt År och hoppas att du får en mysig kväll.
Jag är så glad för alla fina ord som delar med dig av, både här och dina kommentarer hos mig.
Du är en kär vän!

Kram från Linda och Selma :)

Tommy sa...

Gott Nytt År!!

Anonym sa...

Fint tänkt och skrivet! Det var märkligt på bloggträffen.. Fina katter också. Gott Nytt År!

Mildamakter sa...

Jag önskar dig också ett Gott Nytt År...och jag är helt bortkollrad av dina fina kattbilder...

Sabina sa...

Å så fint skrivet av dig & som vanligt fantastiska bilder, jag börjar nästan bli lita tjatig av mig ang bilderna, men vad skall man säga när dom är så fina hela tiden.
Lite sorgsen blir jag när jag läser om att ditt år har varit tungt, önskar dig ett gott nytt i varje fall, det kan ju inte bli sämre då iaf.
Låter ju jätte trevligt med en bloggfestträff:)

Massor av nyårskramar till dig//Sabina

qi sa...

Vilka fina bilder och katterna... underbara! Jag uppskattar också din blogg, önskar dig ett gott nytt 2007!

Anonym sa...

GOTT NYTT ÅR lilla syster,
jättefina bilder,

här hade hummern krymt till små räkor,men lite skumpa fanns det,
och katten var ivanlig storlek
nästan lite större, när raketerna
väsnades här utanför
2007 års nästförsta kram till dej och de dina.

JULIEK sa...

Tack for noen vackre ord og herlige bilder. Hoppas 2007 blir ett bra år for deg. Vet selv hur det kjennes og inte helt kunne glede seg over året som har gått, har hatt mange slike, og lært meg mer å gledes over hver enkelt dag i stellet, det blir lettere. Stor Kram til deg : )

Jubbe sa...

Gott nytt år vännen! Humrarna såg riktigt mumsiga ut. Vi får väl ta o ordna en till bloggträff så denna novis får haka på. Ha det! :-)

Tankevågor sa...

Atir - När jag tänker på Mosebacke så minns jag bla. ditt glittriga leende och alla härliga skratt. Gott Nytt År önskar jag dig och katterna!


Ilva - Tack själv och hoppas nu att ditt nya år blir spännande. Du vet vad jag går här och väntar på.


Lyckliga Grodan - Ett Gott Nytt till dig också! Jag ser också fram emot det. Ska bli kul.


Humlan - Det finns Hummer/kattbilder också må du tro! När vi tog fram humrarna så gick våra tjejkatter omkring och protesterade hela tiden tills de fick ett fat räkor, då blev det tyst på dem.
Tack själv Humlan! Vi tar väl en sväng till snart?


Cornelia - Hälsa Grödinge från mig! Gott Nytt År till dig med och glöm nu inte att delegera och var rädd om dig!


Maleandro - Jag ser verkligen fram emot att få se hur ni gör med bilen!
Dessutom ska jag skicka bild på våra hönor så att Florre kan övertala dig till höns. Ankor kvackar så. KRAM till er båda och ett Gott Nytt År!


Monica - Nu får det nog vila lite med kattbilder här. Vill ju inte bli tjatig. Men hos dig vill jag gärna se hur lilla stumpan växer! Visst blir det fler träffar! Ska bli kul.


Lindalotta - Tack för alla dina snälla ord! Är så glad att jag hittade dig. En bloggträff i minformat är nog så bra, då hinner man prata med varandra också. Önskar dig, M och Selma ett riktigt Gott Nytt År! KRAM


Tommy - Gott Nytt År till dig Tommy och familjen förstås!


Anne-Maj - Att inte du blev alldeles snurrig på bloggträffen är beundransvärt. Teckentolkarna fick jobba hårt. Hoppas vi ses igen. Gott Nytt År önskar jag dig med många ridturer!


Mildamakter - Då skulle du vara här. man blir väldigt lätt bortkollrad av dem i verkligheten också. Gott Nytt År till dig!


Sabina - Jag blir sååå glad om du "tjatar" ;-)
Varma kramar till dig och ett riktigt Gott Nytt År!


Qi - Tack! Jag har förstått att du också tycker om katter. Jag återkommer hela tiden till din blogg och förundras över dina fina bilder. Du är så bra på det du gör! Gott Nytt År!


Kära syster - Ha ha ....kan tänka mig att katten ökade i storlek när det pangade utanför! Stackarn! Kram tillbaka!


Julie - Tack själv kära vän! Vet du att det är precis så som det har varit för mig. Jag är en sån optimist i själ och hjärta så trots allt som händer år efter år (här med) så har jag lärt mig att glädjas över det lilla i vardagen. Det är viktigt att ta vara på här och nu. Önskar dig ett riktigt Gott Nytt År!
Stor varm klem till dig!


Jubbe - De var så himla goda. Skulle nog kunna leva på bara på sån mat. En bloggträff med en sjöscout då borde det bli vid vattnet eller hur, visst tycker vi det? Gott Nytt på dig och kram!

Jill Wegerup sa...

God fortsättning, hoppas 2007 bjuder på lite mer glädje och mindre sorgsna stunder.

Anonym sa...

Gott Nytt År önskar jag dig.
Hoppas att vi får ett bättre 07 än 06. Håller tummarna.
Puss o kram

Elisabet. sa...

Nu blir jag sugen på att äta kräftor ..., det missade jag i augusti!

God fortsättning ..., hoppas att du får ett fint år.

Anonym sa...

God fortsättning på det nya året! Det ska bli spännande att se vad det här året har att erbjuda. Kanske nya möjligheter som ges, förhoppningsvis mer skratt än tårar, mer kärlek, mindre snus... Hmm...det där sista får jag nog fundera över...

Mer hummer vill jag ha i alla fall! De ser riktigt goda ut. Men med tanke på mitt senaste, hitintills onödiga inköp (var är vintern???) så blir det nog räksallad hos Ryssen istället. Är det ok?

Tankevågor sa...

Jill - God fortsättning till dig också! Ja det här nya 2007 är ett år jag ser fram emot. :)


Rosvik - Vi får väl se om det hjälper med tummarna. God fortsättning på året! Jag önskar oss mer tid tillsammans. Pussa alla killar och Jas från mig! KRAM


Elisabet - Fniss....jag glömde äta kräftor jag med! Knäppt jag vet men du kan väl ringa i augusti och påminna mig? God fortsättning på ditt nya år! Önskar dig många moppeturer till havet!


Trucken - Ja det där med snusen kan vi slå vad om tycker jag! Slutar du med den så ska jag äta upp en räksallad från Ryssen.
Vinterjackan kommer du behöva snart, jag har beställt snö.
Hummer på balkongen med Trasslar och valp kanske? Vi måste ju skola in henne hos er eller hur?

Anonym sa...

Nyår är bra tid för reflektioner, tycker jag, lite magi, spådom och önskningar. Jag vill tro att vi kan styra lite själva. Hoppas du får ett riktigt bra 2007

Linda sa...

Hej vännen!
Det finns liten uppmaning till dig hos mig, om du vill :)

Anonym sa...

Jag funderar på det logiska i att DU ska få äta räksallad om JAG slutar snusa...

Jag tycker att du kan fundera ut en annan insats i vadet. Du brukar vara bra på sånt.

Tankevågor sa...

Hannele - Visst ger det nya året en massa förväntningar men helt klart styr vi över mycket i vårt liv själva. Men inte allt...
God fortsättning på ditt 2007!


Lindalotta - Ja jag skriver för fullt.....tar dem i tur och ordning. Slänger in en månbild under tiden. Kram


Trucken - Vem har sagt att det ska vara logiskt? Ja, ja ....jag får väl fundera ut något annat då! Ber att få återkomma om det.

Mette sa...

Gott nytt år!

Ja, jag har också tänkt på det där slentrianmässiga: "Tack detsamma!" Eller - man kan ju svara på olika sätt. Men t ex i en affär som jag var i en dag. En dam går förbi en annan (bekanta): "God jul." - Ja, tack detsamma. Men knappt ett leende utväxlades. Vad menade dem? "Ja, ha en God jul din j-a idiot med min man som du stal ifrån mig!!" "Ja, tack detsamma din slampa som inte verkade sakna din man mer än att du sprang ut på krogen och nöp en ny direkt."


Eller?


Hehehhehe.

Tankevågor sa...

Mette - Helt underbart att du är i farten igen! :D

GOTT NYTT ÅR! Hoppas vi ses igen, nästa bloggträff!

Tankevågor sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Mette sa...

Ja, det gör vi! = )