onsdag, november 15, 2006

Stilla dig flicka lilla, stilla dig!

Nu är det andra dagen som jag är hemma och är sjuk och jag är inte bra på det här. Jag har alldeles för lite tålamod med att vara sjuk. Tycker att tillfrisknandet borde gå fortare. Jag har druckit te, läst en bok, stickat på en halsduk och tittat på TV. Det är inte klokt vad många konstiga program det är på TV dagtid har jag upptäckt. PGW ojade sig över Martha Stewart och jag håller med henne. Jag blir alldeles matt av det programmet. Först trodde jag att det handlade om matlagning. Visst lagas det lite mat ibland, men det är inte alls allt. Hon visar hur man gör blomsterarrangemang, städar, gör om lampskärmar osv. Febern gick upp flera grader av det där programmet. Jag tänker ägna morgondagen åt en bok och inte knäppa på TV:n alls.

Nu undrar jag bara, NÄR kan man få sätta upp ljusslingan på takterrassen? Brukar jämt stå där i sista stund innan jul och trassla med den där slingan. Det gör väl inget om jag sätter upp den tidigare (nu)? Det är ju nästan ingen som ser. Bara de från huset på andra sidan gatan. Måste man vänta till första advent? Jag är så trött på det här novembermörkret. Första advent är tradition att vi fikar med hembakade pepparkakor och lussebullar här. Jag kanske ska gå ut i köket och göra en pepparkaksdeg? Nä, jag måste kapitulera nu, vila, ta det lugnt, dricka hostmedicin, ta på mig raggsockorna och bli FRISK!

40 kommentarer:

Rosvikstjejen sa...

Gå och lägg dig och dra något varmt över dig! Det är en order. Jag behöver dig frisk!
STÅR inte ut när du är sjuk. Men jag vill inte se dig förän på måndag! ÄR det förstått?
Krya på dig!
With love

Cornelia sa...

Oj, är det din tur nu! Det enda du kan göra är: sockor på , dricka mycket te med honung och läsa, inte se på stressande tv-program.
Ta det lugnt alltså.

Ilva sa...

TA ALDRIG NER LJUSSLINGAN! Då är det alltid vackert där. Ta det lugnt nu o bli frisk!

Humlan sa...

Mamsen skriver om att hon ska tända allt till skyltsöndagen, och påstår att det är nästa söndag... jag trodde att det var 1:a advent, men jag har väl inte riktigt koll...

Nu ska du vara snäll och inte titta på skrämmande program! Själv bläddrade jag förbi henne idag, hon stod och pratade med någon pojke och sa något om påsk... men jag stod inte ut så jag bläddrade vidare... (stannade på Eurosport, det brukar vara mitt sällskap på eftermiddagarna)

Anonym sa...

Om du lyssnat på din syster nån gång, så vet du att man FÅR ha långt hår, man MÅSTE inte ha gardiner överallt,man Får gå barfota, fast man är klädd i stor tjock jacka förövrigt, så alltså
FÅR man tända ljusslingan precis när det känns ok.

The Pale Green Woman sa...

Martha är LÄSKIG! Jag kommer att drömma mardrömmar om de där lampskärmarna. Men jag tror att det är Star Trek på någon annan kanal samtidigt så du får zappa. ST är mer verklighetsförankrat än Martha liksom.

londongirl sa...

Rosvik - MÅNDAG!!! Jag orkar inte med att vara sjuk. På fredag ska jag vara frisk!!! * hoppas jag *
Vill absolut vara frisk på lördag.


Cornelia - Ja nu är det min tur....te och raggsockor och en bok så klart. :)


Ilva - Ha ha ha....Bra idé!!! du tar ju inte ner flaggan.....eller finns den kvar förresten? En sån skulle jag också vilja ha fladdrande på min takterass.


Humlan - För mig börjar skyltsöndagen när NK börjar med den och det är på söndag!
Sport är klart bättre än Martha!


Kära syster - Långhåriga systrar i täckjackor men barfota och barbenta på en brygga i skärgården en sen sommarkväll.....kan se det framför mig....Ok jag gör som jag vill....som vanligt. ;-)


PGW - Jätteläskig! Kommer nog också ha mardömmar om det där. Såg du att det satt en ung tjej och liksom antecknade allt Martha gjorde också? Någon sorts "matlagningselev" som bara LOG hela tiden och antecknade febrilt.

Flaxa sa...

Ibland brukar männsiskor säga till mig...Stilla dig Christina.
Jag svarar " Jag tyar inte Karl-Oskar"!!!!

londongirl sa...

Flaxa - Ja inte är vi såna som "stillar oss" i första taget, varken du eller jag. ;-)

Jag tyar inte att vara sjuk.

Julie K sa...

Uff så tråkigt å vara sjuk. Forstår deg. Ang ljusslingan så heng den opp. Jag skal faktisk ha mine opp med en gang jeg kommer hem fra london, dvs helgen i neste uke. Jag elsker ljus ute och klarer ikke av å vente til desember. Så får bare grannarna le av meg : )

LindaLotta sa...

Det är väl klart att du kan sätta upp ljusslingan nu, det är ju nu vi behöver hjälp av allt ljus vi kan få!

Visst var tv-programmen bättre förr? Lilla Huset på Prärien och alla reprser av Falcon Crest och Dynastin :)

Krya på Dig!

Cliff Hanger sa...

Jag tycker att du ska vara lite wild and crazy och dra igång belysningen nu. Helst den överdådiga kitschvarinaten med en massa blinkande lampor i olika kulörer. :-)

Gunnel sa...

Du får sätta upp din slinga när du vill. Det är väl ingen som ska ha ont av det och får dom det får dom skylla sig själva.
KRYA PÅ DIG!!

Anonym sa...

Glömde säja att du gott kan stanna i sängen ett tag,eftersom jag vet att du bytt ut alla dockor o nallar som förr fyllde hela sängen, mot dator o kameror,så kan du väl roa dej med dom, så är det inte så tråkigt att vara sjuk.

maleandro sa...

Det är väl självklart att du skall hänga upp den nu när det är som mörkast ute....det viktiga är ju vad du gillar och inte vad andra tycker.....Krya på dig!!!!

londongirl sa...

Julie - Tänk om vi hade åkt till London samma helg. Jag åker den 29/11.
Det är ju första advent då så jag sätter nog också upp allt innan vi åker.


Lindalotta - Tycker det är ovanligt mörkt i år. Men det är väl inbillning. Blir lite lättare med ljusen i fönstren och när det kommer snö.


Cliff Hanger - Är du galen? Nej vackert och stämmningsfullt ska det vara. Jag har väl inget tivoli heller (bara en cirkus). ;-)


Gunnel - Tack snälla du för mailet!


Syster min - Du glömde katterna. De älskar att jag är hemma...vill helst ligga på tangentbordet. Min nya kamera är knepig. Den låter för mycket när jag knäpper bilder på katterna så de blundar hela tiden på bilderna.

Monica med yffen sa...

Och jag stämmer in med de andra: Klart ljusslingan ska upp!

Jag vet inte vem den där Martha är, men nu blir jag ju nyfiken. :)

Krya på dig jättemycket och ta hand om dig!

londongirl sa...

Maleandro - Ja det är självklart. Jag gör som jag vill och det ÄR faktiskt riktigt mörkt där ute.

Monica - M är bara så där otroligt amerikanskt präktig och blandningen i programmet är så "hemma-fru-aktigt".

Sir Realistic sa...

Allra tidigast fredag den 1/12 får du sätta upp ljusslingan, annars kommer Polisens Julpyntstyrka och burar in dig.
Men om den är permanent året runt finns inga regler ;-)

Dag-TV suger...

Krya på dig.

londongirl sa...

Sir Realistic - Shit pommesfrites! Den 1/12 är jag i London! Tror du det finns någon blankett som jag kan ansöka på, om att få tidigarelägga min ljusslinga? Hos berörda PPM (Polisens Pynt Myndighet)? ;-)

Julie K sa...

Å så næra det var. Jag åker den 19.

Sabina sa...

Nä men vänta nu, inge fusk med ljusslingan:)
Ere inte första advent som gäller????? (Ler)

Det är verkligne inte kul att vara sjuk så krya på dig.....

Det Mörka Hotet sa...

Martha Stewart GÖR så man blir (nerv-)sjuk: strunta i att se hennes program, krya på dig och lyssna på radio istället!

Kram på dig!

Samuel

londongirl sa...

Julie - Hade det varit samma helg hade vi kunnat ta en fika i London på mitt favoritställe. :)


Sabina - Joodå! Här ska det fuskas! I helgen åker den upp, senast på min namnsdag på söndag SKA den upp! Nu ska det bli ljus i mörkret! :D


Samuel - Jag tycker om att lyssna på radio, men vågar inte berätta vad mitt favoritprogram på radio är för då blir jag nog betraktad som en riktig nörd. ;-)

Tänd ett riktigt vackert ljus för henne idag!
Kram

Anne-Maj sa...

Du och jag har fått goda råd, men det är så jobbigt.. Doktorn kunde inte skriva ut tålamod på recepten. 1 vecka uppåt tre veckor kan det ta??? Nu har jag knallat lite runt i huset men nu helt matt! Krya på dig!

Det Mörka Hotet sa...

Ingen fara: här har du den riktiga radionörden som nästan bara lyssnar på P1 - tom hellre än att se på TV!

Samuel

Ebba sa...

Aja baja. Man måste vänta till jul...det är regel nummer ett. Det är ju fruktansvärt när alla tar fram alla julgrejer för tidigt.

londongirl sa...

Anne- Maj - Varför kan de aldrig skriva ut TÅLAMOD på recept?? Ta det lugnt och krya på dig du med!


Samuel - Då kan vi ta varandra i hand. Känner mig alltid så off när kompisar pratar om vad de ser på TV. Visst ser jag på TV ibland men jag är hopplös på alla serier och sånt som folk följer. Vet aldrig vad de pratar om. Det är vilsamt med radio. Ta bara sjörapporten tex. det är nästan som poesi när de räknar upp alla namnen.


Ebba - Men nu handlar det bara om en futtig ljusslinga....inga tomtar och sånt. Så det så. :)

The Pale Green Woman sa...

Martha är OND!

Det Mörka Hotet sa...

Förlåt - jag brukar verkligen inte göra "reklam" för min blogg - men du borde läsa ett blogginlägg jag skrev om just det här med radiolyssnandet och radioprogram:
http://detmorkahotet.blogspot.com/2006/09/radio-days.html

Samuel

londongirl sa...

PGW - Stilla dig nu flicka lilla! Ta ett djupt andetag, blunda, sträck ut armarna och säg efter mig: Jag ska aldrig sätta på TV-n igen när Martha Stewart är där...


Samuel - :) Otroligt! Vet inte riktigt hur jag ska säga det här men det är fantastiskt härligt att känna igen sig i en annan människa. Tack för att du visade mig!

danne sa...

Londongirl: Luta dig tillbaka och softa. Lyssna på kroppen och krya på dig snart.

Det Mörka Hotet sa...

Var inte riktigt säker men nu är jag ändå glad att du gillade mitt "reklamtips"!

Samuel

Annika&Saga sa...

Hej hej!
Kul att du tittat hos mig o Saga :)
Hmmm.... jag vill också börja med alla ljus som hör advent till. Jag har börjat med sådana som inte är så typiskt "adventiga" o väntar med de andra tills just advent :)

Håller med om att det är värdelöst att gå omkring och vara sjuk när man inte är så sjuk så att man är sängliggande.
Krya på dig!!!
Annika.

Monica med yffen sa...

Nu har du en utmaning hos mig.

Mette sa...

Jag får komplex av Martha ... hon klarar allt så galant ...

Per sa...

inget julpynt före 1:a advent! Och julgranen kläs först på julafton! Grödinge prästgårdsregler som fortfarande gäller hos oss.

Krya på dig!

Kram

londongirl sa...

Danne - Jag försöker krya på mig. Lyssnar jag på kroppen så hör jag att den hostar. Vad var det mer jag skulle lyssna på? Beyond the sunset med Jo Manji var det ja. :)


Samuel - Jag är också glad över att du gjorde reklam. :)


Annika - Kul att se dig här. Vill inte heller starta för tidigt med det som är "typiskt jul" men att tända ljus i mörkret känns välbehövligt just nu.


Monica - Och inte var den LÄTT heller, men rolig så jag ska fundera på den. :)


Mette - Alltså får man inte det när man ser henne DÅ är man någon sorts SUPERWOMAN! Hon är ju såååå duktig på allt!


Per - Nä, något pynt kommer inte upp här i första taget heller....Men här kläs granen kvällen innan, för på själva julafton skulle vi aldrig hinna. Det tar sån himla tid att klä den. Vi har alltid en gran som är minst 3,5 m hög, ibland 4 m så det är att stå på stege och fixa. Kram

Jubbe sa...

Jag är helt enkelt sämst på att ligag still o vila...det är sååååå segt och långtråkigt. Inte minst när man är sjuk.

londongirl sa...

Jubbe - Jag trodde JAG var sämst! ;-)