lördag, januari 28, 2012

Ulriksdals Slottsträdgård

Ulriksdals Slottsträdgård är en av mina absoluta favoritplatser som jag ständigt och jämt återkommer till. Ni som känner mig vet ju att det är där man ofta hittar mig på helgerna. Många gånger har jag haft bilder därifrån här på bloggen. Nu kommer en bildkavalkad till här. Häng med om ni vill och orkar ta er igenom alla bilderna!

Utanför växthuset ligger snön på marken men här inne bjuder man på videung och pärlhyacinter, en liten föraning om vad som är på gång....


Kanske en ny bostad med veranda till småfåglarna ute på ön?

I självplocket finns massor av underbara tulpaner.

Hängande vas skulle jag vilja ha.

Det händer ofta att vi äter lunch på helgerna på caféet som har så mycket gott. Antingen blir det en av deras goda soppor eller som här en laxsmörgås.

En del kan till och med få i sig såna här. Allt är hembakat och lagat med fina råvaror.

Vi köade i kassan för att köpa frön....inte för att det är dags att så utan för att det är så härligt att ha dem och för att ge bort några också. I kassan låg trädgårdsmästarkatten som vi alltid hälsar på när vi ser honom. Någon hade lagt en ylletröja på disken och precis som katter gör så hittar han den varma, sköna platsen.

Han är väldigt lik vår älskade Merlin tänker jag jämt när jag ser honom.

tisdag, januari 17, 2012

Max Magnus Normans katter i stan....

Idag i DN så läser jag om konstnären från norr som flyttat till Stockholm och nu sprider glädje med sina katter på oväntade ställen i stan. Det var en av hans katter som jag såg i vattnet i mitt förra inlägg. Jag ser fram emot att få syn på flera av hans katter på mina promenader. Det finns så många vackra och pampiga lejon i egenskap av statyer i vår stad och jag tycker att Normans katter verkligen passar in och hör hemma här. En riktig glädjespridare är han den här konstnären.

Här är länken till DN

lördag, januari 14, 2012

Staden vaknar....

Katt över bord! Har Chapmans skeppskatt tänkt sig en simtur mitt i vintern? Vi var på morgonpromenad på Skeppsholmen förra helgen när jag  får syn på katten i vattnet. Ser den sådär i ögonvrån som hastigast först och hjärnan hinner tänka tanken: Rädda katten! Men den vill såklart inte alls bli omhändertagen. Nej den vill nog stå där och se om det kommer en liten frukost simmande som den kan fiska upp.

 Borta på Skeppsbron på andra sidan lyser fortfarande julgranen.

Att gå längs Stockholms kajer när det är tidig morgon är bland det bästa jag vet. Älskar när staden vaknar och det spelar ingen roll vilken tid på året det är. Det är alltid lika vackert.

Från båtarna känns doften av någon som eldar med ved och det sprider sig också en doft av kaffe. Vi hälsar på en man som kliver av en båt och går och hämtar morgontidningen i sin brevlåda. Där på andra sidan ser man ljuset från Junibacken. Där brukar barnbarnet hålla till och leka. Hon får väl snart ta med sig sin lillasyster dit och visa henne hur man gör.

På vägen hem stannar vi som vanligt till vid Fabrique på Scheelegatan och handlar frukostbrödet. Det blir ett levainbröd och för en gång skull är det inte kö ända ut på trottoaren. Egentligen är det inte så konstigt att det blir långa köer till det här bageriet för butiken är så liten. En rad med människor går in om man står tillsammans axel mot axel...de andra får vänta ute. Bara som ett hål i väggen.

torsdag, januari 12, 2012

GRATTIS!


Idag fyller en av mina bloggvänner år. Stort GRATTIS till Lena! Här är en länk till hennes blogg.

Det var en kväll förra året i april som Lena var på kurs här i Stockholm. Hon hörde av sig och undrade om vi skulle hinna träffas. Vi skulle ses och äta en bit mat i närheten av Centralen och vi hördes på mobilen och Lena berättade var hon satt och väntade på mig på mig på Centralen. Bra då kommer jag, sa jag och och avslutade snabbt för jag var ju på språng dit. Kom på mig själv att jag hade ju inte en aning om hur min kära bloggvän Lena ser ut. Hur ska jag hitta henne då? Hon skulle sitta vid en  stor resebyråskylt men när jag kom dit var det en massa människor som satt i långa rader där på bänkarna och väntade....så typiskt mig! Jag tittade ut över alla de där människorna och tänkte vad GÖR jag? Men såklart tar jag upp mobilen igen och ringer.....ser en som tar upp sin telefon och svarar Lena....där var hon! :-)
Sen hade vi några mycket trevliga timmar med prat och mat innan hennes tåg gick tillbaka söderut igen.

Lena, egentligen skulle det vara en bukett med tulpaner på bilden men det får du nog med all säkerhet på riktigt idag. Så här kommer en liten trasslig sommarbukett från mig och utifrån den lilla skärgårdsön för såna är så typiskt mig på något vis.....man tar vad man har där ute på skäret. Hoppas vi ses igen snart!

söndag, januari 08, 2012

När hjärtat svämmar över av kärlek.....

 På julafton kom hon då hem till oss för första gången.

 Nöjd och glad i sin farfars famn.

Världens snällaste storasyster gick in med liv och lust för det här med julen. Hon älskar verkligen julen och allt som hör till den.

 Lillasysters vän som är född i London samma årtal kom hem i tid för att fira jul med henne.

 Nu har det gått några veckor och hon växer för fullt och är en ljuvlig liten bebis såklart.

Storasyster är hur fin som helst med sin lillasyster. Är med och byter blöjor och nattar henne och engagerar sig för fullt. Men ibland måste man ju leka lite själv också. Plötsligt känns hon så stor där hon sitter och lär sig klockan på sin dator. Älskade ungar!

söndag, januari 01, 2012